Jump to content

assisted hatching in NL


Taurus71

Recommended Posts

Vandaag kwam ik een artikel tegen in de Stentor over Zwolse Isala klinieken.

Als eerste in NL gaan ze zich ook bezig houden met a.h..

Kon t artikel nog niet online terug vinden..wel met wat googlen op andere site wat artikelen hier over.

W.s wel interessant voor enkele onder ons?

Weet niet of er al iemand hier over een tip heeft gedaan..wist zelf ook niet zo goed waar ik t moest plaatsen ..vandaar maar even bij

"Even wat vertellen" ...

 

 

Groetjes en fijn weekend!

 

 

http://www.weblogzwolle.nl/content/view/31776/1/

 

http://www.isala.nl/professional/nieuws/eerstetweedelijn/pilotassistedhatching/Pages/default.aspx

Link to comment
Share on other sites

Hai,

 

Ik kan me herinneren dat ik dit hier al ooit eens gelezen heb, maar het is zeker goed dat er in nederland ook onderzoek naar gedaan wordt!

 

Waar ik behandeld wordt doen ze het al heel lang en heb t altijd gek gevonden dat men er in nederland niet in geinteresseerd leek.

 

Anyhow, thanks for sharing! :-)

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

ik heb hier laatst naar gevraagd bij onze gyn en hij gaf aan dat ICSI ook een vorm van a.h. is, omdat er dan een gaatje in de schil van de eicel wordt geprikt. Dus voor ons zou het niets opleveren om dit te doen. Dus voor degenen die al ICSI doen, heeft het geen toegevoegde waarde. Voor IVF wellicht wel, maar dat heb ik niet gevraagd.

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Noor, misschien heb je er iets over gelezen in het Isala topic, ik heb er kort wel eens over geschreven. Wij waren nl een van de 50 stellen waar in het artikel over gesproken wordt. Ook zwanger geworden, maar helaas is dit in een miskraam geëindigd.

Ook voor mensen met icsi heeft het overigens wel meerwaarde, het gaat toch weer een stapje verder dan icsi.

Link to comment
Share on other sites

Hallo dames,

 

toevallig had ik vandaag een Punctie en bij het zien van onze arts uiteraard meteen gevraagd of icsi met ah wel degelijk iets kan toevoegen.

 

hij zei van wel: met icsi wordt er een minuscule doorgang gemaakt die zich meteen daarna weer sluit. De techniek van a.h. Brengt juist Een grotere opening die zich niet meer sluit/ dichtvloeit.

 

bij de poging waar I uit ontstaan is hebben we a.s. Gedaan en nu weer, zeker omdat ik nu ook weer ouder ben

Link to comment
Share on other sites

Mare...wat apart te lezen dat jullie 1 van die stellen waren. Ik lees heel af en toe wel eens in jullie topic...

I.sala is ook een beetje mijn 2de huis geweest dus af en toe vind ik t leuk om eens mee te lezen.( heb net 2 weken geleden alles afgesloten door de laatste overgebleven cryo's mee naar huis te nemen) Dit overigens heb ik blijkbaar gemist over de pilot. Wat jammer dat het jou geen geluk heeft gebracht in Zwolle.

(ook al een lange weg gehad lees ink in je handtekening)

Las dat je nu ook naar Gent gaat...heel veel sterkte en succes komende tijd.

 

Babeth...duidelijke aanvulling..goed dat je t nog even gevraagd hebt aan die arts.

Jullie ookweer veel succes in DD !

 

Het is mooi iig dat Zwolle dit nu ook gaat doen...Zwolle ligt mooi centraal in t land..voor sommige minder ver rijden dan naar Gent of DD.

 

Fijne zondag nog!

Link to comment
Share on other sites

Nadeel van het onderzoek (en zo zit een wetenschappelijk onderzoek in elkaar) dat het uit twee groepen bestaat.1 groep waarbij er assisted hatching toegepast wordt toegepast en 1 groep zonder assisted hatching. Je hoort achteraf pas in welke groep je zat. Het is dus niet zo dat je voor assisted hatching kan kiezen. Dat is ook de reden dat wij naar gent gaan voor onze laatste poging, zodat we er zeker van zijn dat er assisted hatching plaats vindt.taurus, cryo's meegenomen? Ik kan geen onderschrift lezen op mijn telefoon. Kan het niet helemaal plaatsen...

Link to comment
Share on other sites

Mare..onze kinderwens is vervuld met 2 kinderen. We hadden nog cryo's over maar kon t niet over mijn hart verkrijgen om ze vernietigt achter te laten in "kliko" van t ziekenhuis hebben ze dus meegenomen.

In welke groep hebben jullie gezeten dan wel of geen a.h.

Link to comment
Share on other sites

taurus, wat een mooi idee om ze mee te nemen en ze niet te laten vernietigen! Maar wat heb je er vervolgens mee gedaan (als ik te persoonlijke vragen stel, gewoon aangeven hoor!)

 

Wij zaten (net als de andere 49 stellen) in een voorloper van het onderzoek. Een soort pilot waarin het ziekenhuis kon 'oefenen' met de lasertechniek die bij assisted hatching hoort. tijdens onze laatste poging is deze techniek dus toegepast.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use