Jump to content

assisted hatching in NL


Taurus71
 Share

Recommended Posts

Vandaag kwam ik een artikel tegen in de Stentor over Zwolse Isala klinieken.

Als eerste in NL gaan ze zich ook bezig houden met a.h..

Kon t artikel nog niet online terug vinden..wel met wat googlen op andere site wat artikelen hier over.

W.s wel interessant voor enkele onder ons?

Weet niet of er al iemand hier over een tip heeft gedaan..wist zelf ook niet zo goed waar ik t moest plaatsen ..vandaar maar even bij

"Even wat vertellen" ...

 

 

Groetjes en fijn weekend!

 

 

http://www.weblogzwolle.nl/content/view/31776/1/

 

http://www.isala.nl/professional/nieuws/eerstetweedelijn/pilotassistedhatching/Pages/default.aspx

Link to comment
Share on other sites

Hai,

 

Ik kan me herinneren dat ik dit hier al ooit eens gelezen heb, maar het is zeker goed dat er in nederland ook onderzoek naar gedaan wordt!

 

Waar ik behandeld wordt doen ze het al heel lang en heb t altijd gek gevonden dat men er in nederland niet in geinteresseerd leek.

 

Anyhow, thanks for sharing! :-)

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

ik heb hier laatst naar gevraagd bij onze gyn en hij gaf aan dat ICSI ook een vorm van a.h. is, omdat er dan een gaatje in de schil van de eicel wordt geprikt. Dus voor ons zou het niets opleveren om dit te doen. Dus voor degenen die al ICSI doen, heeft het geen toegevoegde waarde. Voor IVF wellicht wel, maar dat heb ik niet gevraagd.

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Noor, misschien heb je er iets over gelezen in het Isala topic, ik heb er kort wel eens over geschreven. Wij waren nl een van de 50 stellen waar in het artikel over gesproken wordt. Ook zwanger geworden, maar helaas is dit in een miskraam geëindigd.

Ook voor mensen met icsi heeft het overigens wel meerwaarde, het gaat toch weer een stapje verder dan icsi.

Link to comment
Share on other sites

Hallo dames,

 

toevallig had ik vandaag een Punctie en bij het zien van onze arts uiteraard meteen gevraagd of icsi met ah wel degelijk iets kan toevoegen.

 

hij zei van wel: met icsi wordt er een minuscule doorgang gemaakt die zich meteen daarna weer sluit. De techniek van a.h. Brengt juist Een grotere opening die zich niet meer sluit/ dichtvloeit.

 

bij de poging waar I uit ontstaan is hebben we a.s. Gedaan en nu weer, zeker omdat ik nu ook weer ouder ben

Link to comment
Share on other sites

Mare...wat apart te lezen dat jullie 1 van die stellen waren. Ik lees heel af en toe wel eens in jullie topic...

I.sala is ook een beetje mijn 2de huis geweest dus af en toe vind ik t leuk om eens mee te lezen.( heb net 2 weken geleden alles afgesloten door de laatste overgebleven cryo's mee naar huis te nemen) Dit overigens heb ik blijkbaar gemist over de pilot. Wat jammer dat het jou geen geluk heeft gebracht in Zwolle.

(ook al een lange weg gehad lees ink in je handtekening)

Las dat je nu ook naar Gent gaat...heel veel sterkte en succes komende tijd.

 

Babeth...duidelijke aanvulling..goed dat je t nog even gevraagd hebt aan die arts.

Jullie ookweer veel succes in DD !

 

Het is mooi iig dat Zwolle dit nu ook gaat doen...Zwolle ligt mooi centraal in t land..voor sommige minder ver rijden dan naar Gent of DD.

 

Fijne zondag nog!

Link to comment
Share on other sites

Nadeel van het onderzoek (en zo zit een wetenschappelijk onderzoek in elkaar) dat het uit twee groepen bestaat.1 groep waarbij er assisted hatching toegepast wordt toegepast en 1 groep zonder assisted hatching. Je hoort achteraf pas in welke groep je zat. Het is dus niet zo dat je voor assisted hatching kan kiezen. Dat is ook de reden dat wij naar gent gaan voor onze laatste poging, zodat we er zeker van zijn dat er assisted hatching plaats vindt.taurus, cryo's meegenomen? Ik kan geen onderschrift lezen op mijn telefoon. Kan het niet helemaal plaatsen...

Link to comment
Share on other sites

Mare..onze kinderwens is vervuld met 2 kinderen. We hadden nog cryo's over maar kon t niet over mijn hart verkrijgen om ze vernietigt achter te laten in "kliko" van t ziekenhuis hebben ze dus meegenomen.

In welke groep hebben jullie gezeten dan wel of geen a.h.

Link to comment
Share on other sites

taurus, wat een mooi idee om ze mee te nemen en ze niet te laten vernietigen! Maar wat heb je er vervolgens mee gedaan (als ik te persoonlijke vragen stel, gewoon aangeven hoor!)

 

Wij zaten (net als de andere 49 stellen) in een voorloper van het onderzoek. Een soort pilot waarin het ziekenhuis kon 'oefenen' met de lasertechniek die bij assisted hatching hoort. tijdens onze laatste poging is deze techniek dus toegepast.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use