Jump to content

Heel erg onzeker! Wie ervaring?


xxbellexx
 Share

Recommended Posts

Hallo iedereen,

 

Ik ben nieuw hier op het forum, normaal eigenlijk alleen om te lezen, maar wil jullie nu toch even wat voorleggen.

Ik weet ook niet of het in het goede forum geplaatst is, maar daar kunnen jullie me denk ik wel bij helpen.

 

Ik zal jullie mijn verhaal even voorleggen.

 

Woensdag 26 september had ik de punctie voor IVF en op zaterdag 29 september is er een 8 cellige embryo van kwaliteit 1 teruggeplaatst. Op woensdag 10 oktober moest ik naar het ziekenhuis voor een bloedtest om het HCG te meten. Die middag kreeg ik ook de uitslag, deze was volgens de arts dubieus... Er was HCG aangetroffen, maar heel erg weinig. Het HCG stond op 22. Ze wilden het nog even afwachten en ik moest op maandag 15 oktober weer komen voor een bloedafname. Op zaterdag 13 oktober begon ik ineens te vloeien, flink wat helder rood bloed. Dus ik dacht dat ik een miskraam had en ben ook gelijk gestopt met het gebruik van Utrogestan. Had ook flink wat krampen bij die bloeding en ook een gevoel van weeen in mijn bovenbenen. Maandags toch maar weer naar het ziekenhuis om bloed te prikken en 's middags weer de uitslag... Het HCG was minimaal doorgestegen naar 27. Het zou dus een miskraam worden, maar omdat ik pijnklachten had moest ik wel de volgende dag naar het ziekenhuis voor een echo, om te kijken of het allemaal wel goed ging. Helaas liet het echobeeld niets zien, behalve dat mijn baarmoederslijmvlies rommelig en heel dik was. Ik zou nog veel meer gaan vloeien zei de gynaecoloog. Wel moest ik 22 oktober terug komen om opnieuw een bloedtest en een echo te doen, om te kijken of het HCG al afnam. Na de eerste echo is het vloeien totaal gestopt. Dus ik dacht dat alles eruit was. Toch ben ik 22 oktober voor de bloedafname gegaan en wat bleek, mijn HCG was doorgestegen naar 458.. Het echobeeld liet nog niets zien... Nu moet ik morgen weer naar het ziekenhuis voor een bloedafname en een echo.. Maar ik weet niet meer wat ik denken moet... Ben ik nu wel of niet zwanger, waarom doet mijn HCG zo raar, stijgt het eerst bijna niet en daarna weer wel? Ik weet het gewoon even niet meer! Hebben jullie enig idee? Of heeft één van jullie dit eerder meegemaakt? Ik hoop dat iemand iets van een antwoord heeft.

 

Groetjes,

 

Belle

Link to comment
Share on other sites

Lieve Belle,

 

Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee, maar als ik jouw verhaal zo lees denk ik dat de kans bestaat dat het een BBZ is... Houden ze je wel goed in de gaten? Ik zie dat je morgen weer voor controle moet. Mocht je eerder opeens buikpijn oid krijgen, of je vertrouwd het niet, gewoon je ziekenhuis bellen hoor!

Succes en sterkte,

 

Beanie

Link to comment
Share on other sites

Niet om je bang of onzeker te maken, maar mijn eerste gedachte is ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik heb dit zelf meegemaakt en mijn hcg steeg ook door zonder dat er in de baarmoeder een zwangerschap te zien was. Ik had overigens minimaal bloedverlies en mijn hcg was denk ik wel hoger. Het lastige is dat ze normaal gesproken pas met een hcg van ca 1000 iets kunnen zien op een echo. Het kan dus best nog even onzeker blijven. De kans op een goede zwangerschap schat ik persoonlijk laag in, maar zeg nooit nooit....

 

Zo te lezen houdt het ziekenhuis je goed in de gaten, maar ik sluit me helemaal bij Beanie aan: als je erge buikpijn krijgt, duizelig wordt of pijn in je schouders/rug krijgt gelijk het ziekenhuis bellen. En vraag morgen ook even in het ziekenhuis waar ze aan denken en waar jij zelf op moet letten, de onduidelijkheid en evt gaan googlen (niet doen!) maakt jou alleen onzekerder.

 

Sterkte en laat je morgen even weten hoe het gaat?

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Belle,

 

Ik sluit me bij beide dames aan: ik heb ook een bbz gehad met een hcg van 780..... heb je pijn links of rechts? en idd goed in de gaten houden, want kan best gevaarlijk zijn, nu ben je er op tijd bij, maar misschien is het toch wat anders.... wat zei de arts?

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik ben weer terug uit het ziekenhuis!!! Dat betekend dus geen opname!!!! Het HCG was weer mooi gestegen naar 896, maar nog niets te zien op de echo... Helaas... Ook geen pijnklachten, dus geen reden top laprascopie!!! Wel een cyste van 4 bij 6 cm in aan de linker eileider...

Heb wel gelijk even mijn frustratie eruit gegooid.. Wilde heel graag weten hoe dat nou zat met dat HCG wat niet steeg in het begin...

Nu kon hij dat heel mooi uitleggen...

Optie 1: De zwangerschap zit buitenbaarmoederlijk, ze moeten hiervan uit gaan, ook al is de kans heel erg klein, 5%, dat de zwangerschap niet in de baarmoeder zit...

Optie 2: Hoogstwaarschijnlijk is het een tweelingzwangerschap, de eicel is zich gaan splitsen, dat komt overeen met de stilstaande waarden.

Optie 3: Het was een tweelingzwangerschap, maar 1 vruchtje is afgestoten.

Optie 4: Het is een normale zwangerschap in de baarmoeder, maar mijn lijf heeft er langer over gedaan om dit te accepteren.

Dat was het zo'n beetje! Nu mag ik maandag wéér naar het ziekenhuis om bloed af te nemen en een echo en dan zou er iets te zien moeten zijn. Mijn HCG zou dan tussen de 2000 en 3500 moeten liggen. Is er dan nog niets te zien, dan gaan ze waarschijnlijk opereren. En nog steeds; Bij pijn naar de SEH....

Link to comment
Share on other sites

Belle dat is goed nieuws tot nu toe! Fijn dat de arts ook duidelijk alle opties heeft uitgelegd, dan ben je toch wat geruster. Maar spannend blijft het de komende dagen zeg. Ik ga voor je duimen dat er maandag een mooi vruchtzakje te zien is n de baarmoeder. Let wel goed op jezelf hè!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use