Jump to content

Heel erg onzeker! Wie ervaring?


xxbellexx

Recommended Posts

Hallo iedereen,

 

Ik ben nieuw hier op het forum, normaal eigenlijk alleen om te lezen, maar wil jullie nu toch even wat voorleggen.

Ik weet ook niet of het in het goede forum geplaatst is, maar daar kunnen jullie me denk ik wel bij helpen.

 

Ik zal jullie mijn verhaal even voorleggen.

 

Woensdag 26 september had ik de punctie voor IVF en op zaterdag 29 september is er een 8 cellige embryo van kwaliteit 1 teruggeplaatst. Op woensdag 10 oktober moest ik naar het ziekenhuis voor een bloedtest om het HCG te meten. Die middag kreeg ik ook de uitslag, deze was volgens de arts dubieus... Er was HCG aangetroffen, maar heel erg weinig. Het HCG stond op 22. Ze wilden het nog even afwachten en ik moest op maandag 15 oktober weer komen voor een bloedafname. Op zaterdag 13 oktober begon ik ineens te vloeien, flink wat helder rood bloed. Dus ik dacht dat ik een miskraam had en ben ook gelijk gestopt met het gebruik van Utrogestan. Had ook flink wat krampen bij die bloeding en ook een gevoel van weeen in mijn bovenbenen. Maandags toch maar weer naar het ziekenhuis om bloed te prikken en 's middags weer de uitslag... Het HCG was minimaal doorgestegen naar 27. Het zou dus een miskraam worden, maar omdat ik pijnklachten had moest ik wel de volgende dag naar het ziekenhuis voor een echo, om te kijken of het allemaal wel goed ging. Helaas liet het echobeeld niets zien, behalve dat mijn baarmoederslijmvlies rommelig en heel dik was. Ik zou nog veel meer gaan vloeien zei de gynaecoloog. Wel moest ik 22 oktober terug komen om opnieuw een bloedtest en een echo te doen, om te kijken of het HCG al afnam. Na de eerste echo is het vloeien totaal gestopt. Dus ik dacht dat alles eruit was. Toch ben ik 22 oktober voor de bloedafname gegaan en wat bleek, mijn HCG was doorgestegen naar 458.. Het echobeeld liet nog niets zien... Nu moet ik morgen weer naar het ziekenhuis voor een bloedafname en een echo.. Maar ik weet niet meer wat ik denken moet... Ben ik nu wel of niet zwanger, waarom doet mijn HCG zo raar, stijgt het eerst bijna niet en daarna weer wel? Ik weet het gewoon even niet meer! Hebben jullie enig idee? Of heeft één van jullie dit eerder meegemaakt? Ik hoop dat iemand iets van een antwoord heeft.

 

Groetjes,

 

Belle

Link to comment
Share on other sites

Lieve Belle,

 

Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee, maar als ik jouw verhaal zo lees denk ik dat de kans bestaat dat het een BBZ is... Houden ze je wel goed in de gaten? Ik zie dat je morgen weer voor controle moet. Mocht je eerder opeens buikpijn oid krijgen, of je vertrouwd het niet, gewoon je ziekenhuis bellen hoor!

Succes en sterkte,

 

Beanie

Link to comment
Share on other sites

Niet om je bang of onzeker te maken, maar mijn eerste gedachte is ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik heb dit zelf meegemaakt en mijn hcg steeg ook door zonder dat er in de baarmoeder een zwangerschap te zien was. Ik had overigens minimaal bloedverlies en mijn hcg was denk ik wel hoger. Het lastige is dat ze normaal gesproken pas met een hcg van ca 1000 iets kunnen zien op een echo. Het kan dus best nog even onzeker blijven. De kans op een goede zwangerschap schat ik persoonlijk laag in, maar zeg nooit nooit....

 

Zo te lezen houdt het ziekenhuis je goed in de gaten, maar ik sluit me helemaal bij Beanie aan: als je erge buikpijn krijgt, duizelig wordt of pijn in je schouders/rug krijgt gelijk het ziekenhuis bellen. En vraag morgen ook even in het ziekenhuis waar ze aan denken en waar jij zelf op moet letten, de onduidelijkheid en evt gaan googlen (niet doen!) maakt jou alleen onzekerder.

 

Sterkte en laat je morgen even weten hoe het gaat?

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Belle,

 

Ik sluit me bij beide dames aan: ik heb ook een bbz gehad met een hcg van 780..... heb je pijn links of rechts? en idd goed in de gaten houden, want kan best gevaarlijk zijn, nu ben je er op tijd bij, maar misschien is het toch wat anders.... wat zei de arts?

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik ben weer terug uit het ziekenhuis!!! Dat betekend dus geen opname!!!! Het HCG was weer mooi gestegen naar 896, maar nog niets te zien op de echo... Helaas... Ook geen pijnklachten, dus geen reden top laprascopie!!! Wel een cyste van 4 bij 6 cm in aan de linker eileider...

Heb wel gelijk even mijn frustratie eruit gegooid.. Wilde heel graag weten hoe dat nou zat met dat HCG wat niet steeg in het begin...

Nu kon hij dat heel mooi uitleggen...

Optie 1: De zwangerschap zit buitenbaarmoederlijk, ze moeten hiervan uit gaan, ook al is de kans heel erg klein, 5%, dat de zwangerschap niet in de baarmoeder zit...

Optie 2: Hoogstwaarschijnlijk is het een tweelingzwangerschap, de eicel is zich gaan splitsen, dat komt overeen met de stilstaande waarden.

Optie 3: Het was een tweelingzwangerschap, maar 1 vruchtje is afgestoten.

Optie 4: Het is een normale zwangerschap in de baarmoeder, maar mijn lijf heeft er langer over gedaan om dit te accepteren.

Dat was het zo'n beetje! Nu mag ik maandag wéér naar het ziekenhuis om bloed af te nemen en een echo en dan zou er iets te zien moeten zijn. Mijn HCG zou dan tussen de 2000 en 3500 moeten liggen. Is er dan nog niets te zien, dan gaan ze waarschijnlijk opereren. En nog steeds; Bij pijn naar de SEH....

Link to comment
Share on other sites

Belle dat is goed nieuws tot nu toe! Fijn dat de arts ook duidelijk alle opties heeft uitgelegd, dan ben je toch wat geruster. Maar spannend blijft het de komende dagen zeg. Ik ga voor je duimen dat er maandag een mooi vruchtzakje te zien is n de baarmoeder. Let wel goed op jezelf hè!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use