Jump to content

ICSI, we gaan ervoor!


Ayla

Recommended Posts

Hallo allemaal! (ik ben nieuw op dit forum.)

 

Na meer dan 5 jaar onbeschermde gemeenschap en meer dan 2 jaar semi serieus proberen konden wij er niet meer omheen: een spontane zwangerschap zou ons niet aan komen waaien.

 

Aanstaande donderdag hebben we een tweede gesprek bij de fertiliteitskliniek. Alle eerste onderzoeken hebben we reeds achter de rug, deze zijn tijdens het eerste gesprek uitvoerig besproken. Het goede nieuws: Mijn gehele cyclus loopt als een klokje, alles precies zoals het moet. Altijd netjes tot op de dag exact meldt mijn menstruatie zich, dus stiekem hoopte ik hier al op, maar natuurlijk geeft dat geen enkele garantie, I know. Maar mijn prachtige dochter van inmiddels bijna 9 uit een vorige relatie is verwekt in de allereerste maand na het stoppen van de pil. Dat ik iig 10 jaar geleden behoorlijk vruchtbaar was geeft een vrouw dan wel moed, mijn leeftijd van inmiddels bijna 39 deed me toch weer ernstig twijfelen... Ik glom dan ook zo;n beetje van trots en opluchting bij deze uitslag.

De uitslag van mijn man was helaas minder rooskleurig. Slechts 600.000 goed bewegende zwemmers. Een klap in zijn gezicht.

ICSI is onze enige mogelijkheid volgens de artsen. Wij waren tijdens het eerste gesprek niet in staat meteen een keuze te maken of we voor ICSI wilden gaan of niet. Niet alleen de zware behandeling, maar ook de etische bezwaren hebben wij goed moeten overwegen. Maar... we willen de behandeling starten is het verdict.

 

Ik zie er echter als een berg tegenop. Ik heb nu al slechts een goede week per maand volgens de veelgemaakte grapjes van mijn man. Hoe zal ik dan wel niet zijn met een lading hormonen in mijn lijf??? Verder moet ik bijna huilen als ik alleen al aan die punctie denk. Dat is overigens raar, want ik ben helemaal geen pieper en ben ervan overtuigd dat het een peuleschil zal zijn in vergelijking met een bevalling. En die ben ik tenslotte ook kreunend en zuchtend en kermend, maar ook met heel veel lachen doorgekomen! Waarom kijk ik hier dan zo tegenop?

 

Maar goed, de beslissing is dus gevallen: Als we donderdag een GO krijgen na de laatste sementest van mijn man dan gaan we de mallenmolen in.

Nou vraag ik me af, begin je dan meteen op de eerste dag van je volgende menstruatie te prikken of zijn er wachtlijsten voor ICSI? Nu de beslissing is gevallen wil ik liefst gister beginnen nl. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Welkom hier. En je gaat idd een behoorlijk traject tegemoet. Hoe je op de hormonen gaat reageren dat weet niemand van te voren. Ik was in het stukje voordat we met ICSI begonnen een stuk minder te genieten dan toen we eenmaal bezig waren (de onzekerheid was weg en ik kon eindelijk wat concreets doen).

En of er een wachtlijst is voor ICSI - geen idee waar je loopt?? - is een vraag voor je ziekenhuis.

En wat je precies moet doen qua prikken/medicatie ligt eraan of je voor een kort of een lang protocol gaat.

Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Ayla welkom hier. Dat je er nu zo tegenop ziet komt denk ik vooral door de onzekerheid, wat Hobbesje ook al zegt. Je begint aan iets totaal onbekends zonder te weten hoe of wat en of er resultaat zal zijn. Terwijl juist dat resultaat zo essentieel is. Ik zag als een berg tegen de eerste poging op, inmiddels heb ik er zeven achter de rug en zie mijn handtekening voor het langverwachte resultaat ;-)

 

Zal niet zeggen dat een punctie een peulenschil is of dat de hormonen niks met je doen....hoewel dat persoon en per cyclus wisselt....maar je doet het met een doel voor ogen en als het goed is doe je het samen, en dan kom je er wel doorheen. Leuk is anders, maar gelukkig kun je hier dan altijd je verhaal en vragen kwijt.

 

Wachtlijsten ed wisselt per ziekenhuis, dus dat is gewoon even afwachten tot het volgende gesprek (of even bellen wat normaal is zodat je er vast een beetje rekening mee kunt houden).

 

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ayla, welkom hier! Ik sluit me bij bovenstaande dames aan. Je kunt niet voorspellen hoe het zal lopen, hoe je reageert op de hormonen, hoe de punctie zal zijn en hoe vaak je dt allemaal gaat doormaken. Ik wil je alleen veel succes wensen en misschien is het een idee om de naam van je ziekenhuis in de zoekfunctie in te geven om te kijken of je iets vindt over hun protocol? Mij maakte het inlezen wat er precies allemaal ging gebeuren een stuk rustiger.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Allereerst heel veel sterkte. Ik zit er nu midden in. Maandag is mijn (eerste) punctie

Controlfreak als ik ben is het heel vervelend dat je niks kunt plannen, alles is onzeker. Dat maakt ICSI zo vervelend. het niet weten en het allemaal maar moeten ondergaan. Bij iedereen is het anders en de kansen zijn niet super hoog.

Ik kan me voorstellen dat je ertegen op ziet. Je kan nu van alles in je hoofd halen. Kijk hoe jij ruimte voor jezelf en relatie gaat maken in je leven. Ik heb mijn leven voortgezet, maar veel dingen onder voorbehoud. Daarnaast heb ik bij mijn vrijwilligerswerk ervoor gezorgd dat ik misbaar was, voor het geval dat. Op mijn werk als leerkracht had ik er voor gezorgd dat mijn groep elk moment overgenomen kon worden, doordat alles op papier stond. Dat gaf mij rust.

 

Sterkte en dit forum is bij uitstek geschikt om er over te hebben of je frustratie te kunnen uiten....

Link to comment
Share on other sites

Dank voor jullie reactie.

Uitslag van mijn man was gelukkig goed. Zelfs een verdubbeling van het aantal goede zaadcellen! Van 600.ooo naar zo;n 1,2 Miljoen. Of dit aan het slikken van de lading vitamines, losse boxers en stoppen met koffie drinken komt zullen we nooit weten. De arts trok met een wenkbrouw, begon een verhaal over dat als mannen placebo slikken de resultaten ook vaak beter worden, maar who cares? Mijn mannetje heeft een fantastisch gevoel en heeft het gevoel dat hij zelf ook iets kan bijdragen, dus hij gaat er lekker mee door. :happydance:

Anyway, we hebben dus een GO voor ICSI!!!

Donderdag 29 november hebben we de intake en prikles. Ik kan niet wachten op het wachtbankje plaats te nemen.

Ik heb nu al zo veel aan aan de berichten die iedereen plaatst op dit forum. Ik heb het gevoel dat ik beter voorbereid ben en niet zomaar in een donker gat spring. Super fijn!

Link to comment
Share on other sites

Ayla

Wat een spannende tijd, Heb zelf net een behandeling van ISCI achter de rug....en nu 6 weken ( nog zo pril!) zwanger.

we zijn nu 3 jaar bezig nu 10 x iui en een ivf poging dan toch isci geworden

In die tijd verleg je steeds je grenzen, de onzekerheid is dan het ergste. als je eenmaal weet wat je te wachten staat dan stel je je daarop in

In had twee nare puncties, maar inderdaad een bevalling is ook geen pretje : )

Dus achteraf valt het dan weer mee....

Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal en doet elk ziekenhuis het ook weer anders dat is wat mij vooral opgevallen is.

Het prikken zag ik erg tegen op maar viel uiteindelijk wel mee....mijn man deed het...dat wel : )

Succes en de forums helpen je om je ervaringen te delen en te weten dat er veel meer mensen zijn die in een zelfde schuitje zitten..

Succes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use