Jump to content

Laatste poging n


Recommended Posts

Hallo, ik ben nieuw op het forum. Ik heb hier wel veel gelezen maar dacht nu laat ik ook maar eens wat schrijven.

Ben gisteren na de tweede ivf poging ongesteld geworden en zit er een beetje doorheen. De twee pogingen die ik heb gehad hebben geen cryos opgelevert en dus zou de komende poging wel eens de laatste kunnen zijn.

Ik twijfel wat ik moet doen nu... Er zijn in het hele traject geen gekke dingen ontdekt die zwangerschap in de weg kunnen staan en ik hen al een zoontje van 4 die gewoon op natuurlijke manier verwekt is. Ik snap dus niet dat het nu niet lukt, ik ben jong en gezond. Ik vind dat er weinig onderzoeken zijn geweest om de oorzaak te achterhalen en wil nu eigenlijk meer gaan graven voor we de laatste poging starten. Heeft een van jullie ervaring hiermee, en wat voor onderzoeken hebben jullie gehad en in welk ziekenhuis?

 

Ik hoor graag reacties!

Desi

Link to comment
Share on other sites

Hoi Desi, als jij zelf dat gevoel hebt moet je zeker verder kijken /vragen, anders blijf je een rotgevoel houden en je afvragen 'wat als'. Je kunt eerst in je huidige ziekenhuis het gesprek aangaan en vragen wat zij evt anders zouden willen/kunnen doen (en waarom wel of niet!), zowel op gebied van onderzoeken als in de behandeling (andere medicatie etc). Daarnaast kun je een second opinion vragen in een ander ziekenhuis. Je vraagt dan je dossier op en maakt ergens anders een afspraak om ook weer te bespreken wat er anders/aanvullend kan.

 

Om verder met je mee te denken is het handig om te weten:

In welk ziekenhuis loop je nu?

Had je wel voldoende rijpe eitjes en was het zaad goed? Is er aangegeven wat de kwaliteit van de embryo's was en waarom er geen cryo's waren (niet doorgedeeld, teveel fragmentatie...)?

Welke medicatie heb je gebruikt en heb je het lange of korte protocol gehad?

Welke onderzoeken zijn er al wel gedaan? Is er bijvoorbeeld gekeken naar schildklier, stolling, chromosoom afwijkingen? Dit gebeurt meestal pas na herhaalde miskramen, maar zo een optie kunnen zijn om naar te vragen.

Heb je 'gezondheidsproblemen' als allergieën, een auto-immuunziekte oid?

 

Op zich is het niet heel erg raar dat je na twee terugplaatsingen 'nog' niet zwanger bent, alleen ga je zonder cryo's inderdaad wel snel door je vergoedde pogingen heen en dat is enorm teleurstellend en beangstigend. Zeker als je al eens zwanger bent geweest, heb je toch het gevoel dat het 'moet kunnen'. En als alles verder prima is, eitjes, zaad, dan verwacht je ergens ook wel cryo's al is dat natuurlijk lang geen standaard.

 

Volg in ieder geval je gevoel om door te vragen en verder te kijken, dat kan hoe dan ook geen kwaad! Zelf hadden wij voor overstappen telkens één redelijk embryo, de pogingen in ons huidige ziekenhuis heb ik elke keer cryo's gehad, variërend van eentje tot zes. Een andere aanpak kan wel degelijk lonen.

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Desi,

 

Ik sluit mij volledig aan bij Henne.

Volg je gevoel en als je gevoel aangeeft dat er mogelijk aanvullende onderzoeken nodig zijn of een andere aanpak, dan zou ik ook eens verder praten of kijken.

Zeker als de kwaliteit van de embryo's steeds goed zijn, is het mischien raadzaam om eens te laten onderzoeken wat de innesteling in de weg staat.

Stolling, autoimmuunziekten of andere gezondheidsklachten zouden eventueel oorzaken kunnen zijn, maar zoals Henne al schrijft is het nog niet zo heel raar als je na 2 terugplaatsingen nog niet zwanger ben (wel ontzettend vervelend).

Zeker gezien het feit dat je al een kindje hebt, zou ik zelf ook verder willen kijken.

Ik ben zelf na 3 icsi behandelingen in het ziekenhuis voor een tweede kindje verder gaan kijken. Ook ik vroeg mij af hoe het kon komen dat ik toen wel snel zwanger raakte en nu niet meer.

Hiervoor ben ik uiteindelijk wel in het buitenland beland.

Hierdoor uitgebreide bloedonderzoeken en hysteroscopie gehad. Uitkomst: lichte stollingsafwijking en overactief immuunsysteem.

Hiervoor medicatie gekregen. Ook het protocol werd anders. Andere medicatie etc. Hierdoor uiteindelijk meerdere cryo's waarvan ik nu zwanger ben.

Mogelijk zou je eens met jullie ziekenhuis kunnen praten en kijken of zij aanvullende onderzoeken zouden kunnen doen of wat hun mening is mbt dit of andere protocollen.

Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Desi, als jij zelf dat gevoel hebt moet je zeker verder kijken /vragen, anders blijf je een rotgevoel houden en je afvragen 'wat als'. Je kunt eerst in je huidige ziekenhuis het gesprek aangaan en vragen wat zij evt anders zouden willen/kunnen doen (en waarom wel of niet!), zowel op gebied van onderzoeken als in de behandeling (andere medicatie etc). Daarnaast kun je een second opinion vragen in een ander ziekenhuis. Je vraagt dan je dossier op en maakt ergens anders een afspraak om ook weer te bespreken wat er anders/aanvullend kan. Om verder met je mee te denken is het handig om te weten:In welk ziekenhuis loop je nu? Had je wel voldoende rijpe eitjes en was het zaad goed? Is er aangegeven wat de kwaliteit van de embryo's was en waarom er geen cryo's waren (niet doorgedeeld, teveel fragmentatie...)?Welke medicatie heb je gebruikt en heb je het lange of korte protocol gehad?Welke onderzoeken zijn er al wel gedaan? Is er bijvoorbeeld gekeken naar schildklier, stolling, chromosoom afwijkingen? Dit gebeurt meestal pas na herhaalde miskramen, maar zo een optie kunnen zijn om naar te vragen.Heb je 'gezondheidsproblemen' als allergieën, een auto-immuunziekte oid? Op zich is het niet heel erg raar dat je na twee terugplaatsingen 'nog' niet zwanger bent, alleen ga je zonder cryo's inderdaad wel snel door je vergoedde pogingen heen en dat is enorm teleurstellend en beangstigend. Zeker als je al eens zwanger bent geweest, heb je toch het gevoel dat het 'moet kunnen'. En als alles verder prima is, eitjes, zaad, dan verwacht je ergens ook wel cryo's al is dat natuurlijk lang geen standaard. Volg in ieder geval je gevoel om door te vragen en verder te kijken, dat kan hoe dan ook geen kwaad! Zelf hadden wij voor overstappen telkens één redelijk embryo, de pogingen in ons huidige ziekenhuis heb ik elke keer cryo's gehad, variërend van eentje tot zes. Een andere aanpak kan wel degelijk lonen.Henne
Beste henne, Dank je voor de reactie. Er is tot nog toe niets gezegd over de eicel kwaliteit. Maar als ik zelf conclusies kan trekken is dat niet uitmuntend. De eerste keer had ik 8 eitjes - 5 bevrucht - 1 gemiddeld/matig embryo teruggeplaatst. 4 overige embryos gestopt met delen. Stimulatie met puregon. 2e keer menopur - 4 eitjes - 2 heel mooie embryo's - 1 klompje teruggeplaatst - andere (9 cellig) niet verder gedeeld. Zaad is overigens top. Ik loop in het antonius in combinatie met het umc (utrecht). Waar liep jij en loop je nu? En wat hebben ze onderzocht? Bij mij alleen hsg en progesteron. Verder geen bloedonderzoeken...Ik ben erg benieuwd wat ze in andere ziekenhuizen doen. Desi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use