Jump to content

TESE - ICSI met vers zaad?


manonk13
 Share

Recommended Posts

Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die ervaring hebben met een TESE - ICSI behandeling met vers zaad (dus de TESE operatie op het moment van de punctie).

 

Met de Tese operatie is goed zaad gevonden, maar nu na 3 mislukte ICSI pogingen is helaas de conclusie dat het zaad na bevriezen en ontdooien niet sterk genoeg meer is. Wij hebben alleen bij de 1e ICSI behandeling een terugplaatsing van een top-embryo gehad en de andere twee keer is er geen embryo ontstaan. Dat was zo´n enorme teleurstelling.

 

 

Vorige week hebben we de evaluatie gehad en het team van artsen heeft ons geval besproken. Het zaad was bij invriezen gewoon goed en we hebben een top embryo gehad. Dat is voor hun en ons een teken dat het dus wel kan... We mogen nu dus wel nog een 4e poging doen, maar dan met vers zaad. We gaan nog wel om een uitzondering vragen bij de verzekering, maar gaan er eigenlijk al wel vanuit dat ze dat niet zullen doen.

 

Zijn er meer mensen die deze behandeling hebben gedaan? En is de kans dan inderdaad groter dat het wel lukt... We moeten sowieso even alles rustig laten bezinken en goed nadenken of we dit willen, maar ik ben gewoon nog niet klaar om op te geven.

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Hallo Manon,

 

welkom hier, wat ellendig dat het zaad na ontdooiing zo achteruit gaat.

toen wij net in de molen stapte waren we volgens de fert.arts ook op tese-icsi aangewezen, juist omdat ik hoorde van de volgorde van werken zijn wij direct naar UZ Jette in Brussel gegaan. Zij voeren alles tegelijk uit.

tijdens de intake namen ze direct een monster, en wat bleek, zij vonden tese niet nodig!! ( na 7 monsters in Nl). We zijn daar gestart, tijdens de punctie leverde mijn man een vers monster in en mocht dat toch niet goed genoeg zijn dan zou direct de tese volgen.we hebben daar in totaal 3 behandelingen gehad en alle keren is er vers zaad gebruikt.

op een bepaald moment zijn wij naar DD overgestapt, juis omdat ze daar Imsi toepassen ( nu heb ik gehoord dat ze dat in Brussel inmiddels ook doen ) maar ook omdat ze daar ook de tese doen, maar volgens mij niet gelijktijdig.

 

Nu is onze recente poging een zwangerschap geworden, weliswaar pril nu) maar mochten we weer een behandeling nidig gehad hebben dan zou mijn man eerst weer tenminste 10 weken acupunctuur gaan doen, dat was het enige dat tot nu toe echt iets deed met de kwaliteit én kwantiteit! Mogelijk kun je dat ook nog overwegen.....

 

Ik hoop dat je iets met deze info kunt en wens je héél veel succes!

 

groetjes

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi Babeth,

 

Dank je wel voor je reactie. Wat fijn dat het nu weer gelukt is, spannend hoor!

 

Ik kan mij niet voorstellen dat een Tese bij ons niet nodig zal zijn. Er komen namelijk geen zaadcellen uit bij mijn man (uit alle monsters hebben ze 1x 1 zaadcel gevonden). Kan het dan dat het in het buitenland ineens niet meer nodig zou zijn? Wij zijn wel erg tevreden over hoe wij behandeld worden en verwacht niet dat wij zomaar ergens anders naartoe zullen gaan.

 

We gaan alles even rustig overwegen, ik lees nu ook iets over IMSI, daar had ik eigenlijk nog nooit van gehoord. Misschien ook iets om nog verder in te verdiepen. Kortom genoeg om over na te denken...

 

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Hallo Manon,

 

tsja,ieder dossier is aders uiteraard. bij mijn Man was hier 7x een analyse gedaan een 1x vonden ze een paar zaadcellen maar die waren niet goed genoeg om in te vriezen en eigenlijk onbruikbaar.

in Brussel vertelde men ons toen dat zij tov NL langer en uitgebreider zoeken.de behandeling in Brussel waren toch met vers zaad en ook in DD.

Wellicht anders een idee om ergens voor een 2nd opinion te gaan, ik weet niet hoe het nu is maar in Brussel heb je gauw een wachttijd van 3 maanden.

heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hi wij lopen in het amc, bij ons was het opgeslagen zaad ook achteruit gegaan na ontdooien. Bij 1 en 2 waren er ook geen tp. Bij icsi 3 een acute tese gedaan, dus gelijk met punctie. 2 emmy's teruggeplaatst helaas mis gegaan. in 2013 weer icsi nr 4 met een acute tese.

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mari,

 

Wat fijn om te horen dat je met een acute tese wel 2 embryo´s hebt gekregen. Wij lopen trouwens ook in het AMC, wij zijn daar ook erg tevreden. Weet je al wanneer je precies voor icsi 4 gaat?

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mari,

 

Wat spannend dat het al bijna weer zover is. Bij ons zal het nog niet zo snel gaan, we hebben echt even tijd nodig om van drie mislukte pogingen bij te komen. Daarbij moet ik echt weer even wat afvallen en moeten we gaan kijken wat het precies gaat kosten en bedenken of ons dat gaat lukken. Waarschijnlijk wel, maar dat wordt wel even flink sparen. Adoptie is nog veel duurder, dus dan kunnen we het beter nog een keer op deze manier proberen.

 

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Sterkte, wij hebben ook 7 maanden zitten tussen de 3e en 4e icsiMedicijnen kan je soms via via overkopen en anders in belgie halen is 40% goedkoper.Mijn arts zei dat we op 5000 euro moeten rekenen. Dus flink sparen Maar ik vind het de moeite waard

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 2 weeks later...

Hallo Dames,

 

Op zoek naar het "oude" TESE draadje kwam ik dit onderwerp tegen.

Ook wij hebben na een geslaagde TESE operatie in het AMC inmiddels 3 ISCI pogingen achter de rug.

Elke keer maar 1 bevruchting die slecht tot matig is.

Eind december hebben wij een evaluatie gesprek gehad en daarin hebben ze ons ook aangeboden om de 4e poging met een accute TESE te gaan doen.

Wij hebben besloten om eerst een intake in Gent en Dusseldorf te gaan doen om te kijken wat ze ons daar kunnen aanbieden en dan in april of mei willen we weer verder.

Ook ik wil in de tussentijd wat kilo's kwijt (na 3 pogingen in 1 jaar tijd meer dan 15 kilo aangekomen :-( )

Maar ik blijf graag op de hoogte van jullie ervaringen en besluiten!

Link to comment
Share on other sites

Wat vervelend dat het Tese materiaal niet goed genoeg blijkt te zijn. Wij zijn in eerste instantie ook eerst in het AMC geweest maar vanwege de toenmalige lange wachtlijsten en patienten stop bij de uroloog zijn we toen overgestapt naar Dusseldorf. Hier doen ze een veel uitgebreidere Tese operatie dan in Nederland. Inmiddels is na meerdere pogingen daar ons zoontje uit geboren. Het zaad was daar overigens altijd goed en de kwaliteit van de emmy's ook. Het probleem zat bij ons uiteindelijk bij de innesteling maar gelukkig is dat uiteindelijk ook goed gekomen. Ik zou dan ook zeker adviseren om een second opinion in Belgie of Duitsland aan te vragen.

Iedere keer een verse Tese lijkt me best een behoorlijke belasting voor je vriend/man en vraag me dan ook af of dat de oplossing is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use