Jump to content

TESE - ICSI met vers zaad?


manonk13

Recommended Posts

Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die ervaring hebben met een TESE - ICSI behandeling met vers zaad (dus de TESE operatie op het moment van de punctie).

 

Met de Tese operatie is goed zaad gevonden, maar nu na 3 mislukte ICSI pogingen is helaas de conclusie dat het zaad na bevriezen en ontdooien niet sterk genoeg meer is. Wij hebben alleen bij de 1e ICSI behandeling een terugplaatsing van een top-embryo gehad en de andere twee keer is er geen embryo ontstaan. Dat was zo´n enorme teleurstelling.

 

 

Vorige week hebben we de evaluatie gehad en het team van artsen heeft ons geval besproken. Het zaad was bij invriezen gewoon goed en we hebben een top embryo gehad. Dat is voor hun en ons een teken dat het dus wel kan... We mogen nu dus wel nog een 4e poging doen, maar dan met vers zaad. We gaan nog wel om een uitzondering vragen bij de verzekering, maar gaan er eigenlijk al wel vanuit dat ze dat niet zullen doen.

 

Zijn er meer mensen die deze behandeling hebben gedaan? En is de kans dan inderdaad groter dat het wel lukt... We moeten sowieso even alles rustig laten bezinken en goed nadenken of we dit willen, maar ik ben gewoon nog niet klaar om op te geven.

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Hallo Manon,

 

welkom hier, wat ellendig dat het zaad na ontdooiing zo achteruit gaat.

toen wij net in de molen stapte waren we volgens de fert.arts ook op tese-icsi aangewezen, juist omdat ik hoorde van de volgorde van werken zijn wij direct naar UZ Jette in Brussel gegaan. Zij voeren alles tegelijk uit.

tijdens de intake namen ze direct een monster, en wat bleek, zij vonden tese niet nodig!! ( na 7 monsters in Nl). We zijn daar gestart, tijdens de punctie leverde mijn man een vers monster in en mocht dat toch niet goed genoeg zijn dan zou direct de tese volgen.we hebben daar in totaal 3 behandelingen gehad en alle keren is er vers zaad gebruikt.

op een bepaald moment zijn wij naar DD overgestapt, juis omdat ze daar Imsi toepassen ( nu heb ik gehoord dat ze dat in Brussel inmiddels ook doen ) maar ook omdat ze daar ook de tese doen, maar volgens mij niet gelijktijdig.

 

Nu is onze recente poging een zwangerschap geworden, weliswaar pril nu) maar mochten we weer een behandeling nidig gehad hebben dan zou mijn man eerst weer tenminste 10 weken acupunctuur gaan doen, dat was het enige dat tot nu toe echt iets deed met de kwaliteit én kwantiteit! Mogelijk kun je dat ook nog overwegen.....

 

Ik hoop dat je iets met deze info kunt en wens je héél veel succes!

 

groetjes

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi Babeth,

 

Dank je wel voor je reactie. Wat fijn dat het nu weer gelukt is, spannend hoor!

 

Ik kan mij niet voorstellen dat een Tese bij ons niet nodig zal zijn. Er komen namelijk geen zaadcellen uit bij mijn man (uit alle monsters hebben ze 1x 1 zaadcel gevonden). Kan het dan dat het in het buitenland ineens niet meer nodig zou zijn? Wij zijn wel erg tevreden over hoe wij behandeld worden en verwacht niet dat wij zomaar ergens anders naartoe zullen gaan.

 

We gaan alles even rustig overwegen, ik lees nu ook iets over IMSI, daar had ik eigenlijk nog nooit van gehoord. Misschien ook iets om nog verder in te verdiepen. Kortom genoeg om over na te denken...

 

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Hallo Manon,

 

tsja,ieder dossier is aders uiteraard. bij mijn Man was hier 7x een analyse gedaan een 1x vonden ze een paar zaadcellen maar die waren niet goed genoeg om in te vriezen en eigenlijk onbruikbaar.

in Brussel vertelde men ons toen dat zij tov NL langer en uitgebreider zoeken.de behandeling in Brussel waren toch met vers zaad en ook in DD.

Wellicht anders een idee om ergens voor een 2nd opinion te gaan, ik weet niet hoe het nu is maar in Brussel heb je gauw een wachttijd van 3 maanden.

heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hi wij lopen in het amc, bij ons was het opgeslagen zaad ook achteruit gegaan na ontdooien. Bij 1 en 2 waren er ook geen tp. Bij icsi 3 een acute tese gedaan, dus gelijk met punctie. 2 emmy's teruggeplaatst helaas mis gegaan. in 2013 weer icsi nr 4 met een acute tese.

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mari,

 

Wat spannend dat het al bijna weer zover is. Bij ons zal het nog niet zo snel gaan, we hebben echt even tijd nodig om van drie mislukte pogingen bij te komen. Daarbij moet ik echt weer even wat afvallen en moeten we gaan kijken wat het precies gaat kosten en bedenken of ons dat gaat lukken. Waarschijnlijk wel, maar dat wordt wel even flink sparen. Adoptie is nog veel duurder, dus dan kunnen we het beter nog een keer op deze manier proberen.

 

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 2 weeks later...

Hallo Dames,

 

Op zoek naar het "oude" TESE draadje kwam ik dit onderwerp tegen.

Ook wij hebben na een geslaagde TESE operatie in het AMC inmiddels 3 ISCI pogingen achter de rug.

Elke keer maar 1 bevruchting die slecht tot matig is.

Eind december hebben wij een evaluatie gesprek gehad en daarin hebben ze ons ook aangeboden om de 4e poging met een accute TESE te gaan doen.

Wij hebben besloten om eerst een intake in Gent en Dusseldorf te gaan doen om te kijken wat ze ons daar kunnen aanbieden en dan in april of mei willen we weer verder.

Ook ik wil in de tussentijd wat kilo's kwijt (na 3 pogingen in 1 jaar tijd meer dan 15 kilo aangekomen :-( )

Maar ik blijf graag op de hoogte van jullie ervaringen en besluiten!

Link to comment
Share on other sites

Wat vervelend dat het Tese materiaal niet goed genoeg blijkt te zijn. Wij zijn in eerste instantie ook eerst in het AMC geweest maar vanwege de toenmalige lange wachtlijsten en patienten stop bij de uroloog zijn we toen overgestapt naar Dusseldorf. Hier doen ze een veel uitgebreidere Tese operatie dan in Nederland. Inmiddels is na meerdere pogingen daar ons zoontje uit geboren. Het zaad was daar overigens altijd goed en de kwaliteit van de emmy's ook. Het probleem zat bij ons uiteindelijk bij de innesteling maar gelukkig is dat uiteindelijk ook goed gekomen. Ik zou dan ook zeker adviseren om een second opinion in Belgie of Duitsland aan te vragen.

Iedere keer een verse Tese lijkt me best een behoorlijke belasting voor je vriend/man en vraag me dan ook af of dat de oplossing is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use