Jump to content

Voorstellen Susan


Susan76

Recommended Posts

Na een tijdje twijvelen, toch maar een stapje verder en mij aanmelden op dit forum. Ik hoop wat verhalen te kunnen delen / herkennen in anderen en informatie te kunnen vinden.

 

Ik heb al enige tijd een kinderwens en ben sinds 2,5 jaar samen met mijn lieve vriend. Toen ik hem ontmoette, wist ik dat hij de man was waarmee ik kinderen zou willen. Ik was toen al 34 en had voor deze relatie al besloten dat ik voor mijn 35ste zwanger wilde worden, desnoods van een donor. Ik was mij daar al op aan het voorbereiden.

Toen ik mijn vriend leerde kennen, wist ik dat hij een sterrilisatie had ondergaan. Hij heeft al drie kinderen ( nu 11,17 en 20) en had dit ooit besloten. Dit was een heikel punt. Na veel wikken en wegen hebben we besloten samen verder te gaan en heeft hij zijn operatie afgelopen mei ongedaan laten maken.

Na 10 jaar niet vruchtbaar te zijn geweest,zou hij nu weer vruchtbaar zijn, de operatie was gelukt! Allebei erg blij en het kon gaan gebeuren...

Helaas kregen wij een maand na de operatie het bericht dat zijnproductie toch erg tegenviel. Het zou wel eens lastig kunnen worden, maar niet onmogelijk. Nog eens twee maanden verder bleek de productie met nog eens de helft te zijnafgenomen en zou spontane zwangerschap bij a onmogelijk zijn. Paniek!

Na een gesprek met een fertiliteitsarts( blaricum,tergooi) hebben we te hiren gekregen dat we alleen nog icsi zouden kunne doen. Ik ben er kapot van geweest en heb twee weken lang alleen maar gehuild.

In november konden we terecht en ben ik gestart met de pil, deca en de hele reutemeteut. Ik had veel moeite om de medicjnen in mijn lijf te accepteren. Misschien hierdoor(?) bleek dat ik te weinig follikikels had gemaakt(2) en stonden we voor de keuze om een betaalde poging door te laten gaan met een magere oogst. De arts denkt dat ik te weinig hoeveelheid heb gehad ( puregon 250) dus wil volgende keer dubbele hoeveelheid.

ik heb de poging afgebroken met een risico dat mijn vriend zijn productie afneemt. In januari kunne we terecht en weten we nu hoe de medicijnen werken. Ik zie het als een nieuwe start en gelukkig nogpoging 1.

 

Dus, dit is mijn verhaal. Ik had nooit verwacht op een ivf forum ' terecht te komen'. Ik ben blij dat het er nis en ik ben blij dat er zulke mooie technieken zijn tegenwoordig.

 

Verder : ik ben 36, mijn vriend 44. De reden van onvruchtbaarheid is vooralsnog zijn weinige aantal zwemmers. Verddr geef ik dans in het voorgezet onderwijs en ben ik benieuwd hoe ik ga lesgeven met rammelde eierstokjes ..:laugh:

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel! En ik zie dat jij n meisje hebt? Wat leuk!

 

Ja, wij zijn ouders van een geweldige peuter. Echt een heel leuk meisje! Dagelijks genieten... Lang op gewacht. Ik w zwanger toen we 12,5 jaar getrouwd waren. En dan toch nog... Super! Ik gun het iedereen...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use