Jump to content

Voorstellen.


Debje1980
 Share

Recommended Posts

Hallo Dames,

 

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Debora, 32 jaar oud. Ben nu bijna 8 jaar samen met mijn vriend. We wisten al heel snel dat we samen kinderen wilden en zijn vorig jaar vol goede moed begonnen. We zijn er in november achtergekomen dat mijn vriend bijna onvruchtbaar is (100.000 cellen per ml). Waarschijnlijk komt dit door een operatie op vier jarige leeftijd vanwege een niet ingedaalde bal. Onze enige optie is nog icsi. We verwachten in januari/februari aan onze eerste poging te beginnen. Op een paar kleine hormonale inbalansen (mijn LH is wat aan de hoge kant) na, ben ik helemaal gezond en vruchtbaar.

 

Toen we een jaar geleden hier aan begonnen hadden we nooit gedacht dat we voor deze keuze zouden komen te staan. Ik heb het eerlijk gezegd ook nooit gewild. Nu we voor de keuze staan is de kinderwens toch wel zo groot dat we het gaan proberen. Ik ben emotioneel nogal labiel op het moment. Weet niet goed hoe ik er mee om moet gaan. Ook is mijn beste vriendin zwanger. Uiteraard gun ik het ze, maar ik ben zo jaloers.

 

Groetjes

 

Debora

Link to comment
Share on other sites

Hallo Deborah! Allereerst welkom hier op dit forum.. Je zult veel hebben aan de meiden hier de komende periode. Ze zijn allemaal zo lief en begripvol. Iedereen begrijpt mekaar hier precies! Ik begrijp heel goed dat je het even niet meer weet allemaal.. niemand wilt aan de ivf/icsi! Ik wil je heel veel sterkte wensen in deze periode, voor dat je het weet is het januari/februari :) Laat het maar allemaal over je heen komen.. en ikzelf ben ook pas net gestart en merk toch wel dat ik het heel erg fijn vind om lid te zijn van dit forum.. gewoon lekker dingen van je afschrijven (ook gelijk een soort dagboek voor jezelf) en de bemoedigende woorden van de meiden hier! Ik hoop dat jij dit net zo zult ervaren.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Debora welkom hier! Dat gevoel van jaloers zijn herken ik erg, en ik vond het ook zo niet lief van mezelf dat ik me zo voelde. Ik gunde het haar namelijk wel, ook dat het binnen drie maanden lukte want sja dit traject is zwaar en dat wens je niemand toe. Maar toch dat stemmetje... Zij wel... Over die gevoelens maar ook over de hele praktische gang van zaken zul je hier heel veel kunnen vinden. Hopelijk heb je dit forum niet lang 'nodig' en ligt er in 2013 een mooie baby in de wieg. Alles kan! In elk geval veel succes gewenst en natuurlijk geluk!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Debora,

wat leuk dat je jezelf even voorstelt! Heel begrijpelijk dat je niet door dit traject wil, wie wil dat nou wel? En ook die jaloerse gevoelens, o meis, het is zo herkenbaar! Daarom is het heel fijn om je hier bij dit forum aan te sluiten. Je kan omschrijven hoe je jezelf voelt en je zal altijd begrip voelen. Op de gelukkige momenten en op de ongelukkige momenten. Ik heb mezelf nooit officieel voorgesteld, ineens voelde ik een intens verlangen om contact te hebben met mensen die mij zouden begrijpen in plaats van de buitenwereld die zich begripvol probeert op te stellen. Het is zo'n rollercoaster waar je in terecht komt. Vooral als de wens zo groot is, dan neemt je verlangen het over van wie je bent. Schaam je niet voor je gevoelens en schrijf lekker van jezelf af. Er zijn op dit forum met alles wat je meemaakt en zal schrijven mensen die het herkennen, die je troosten en die je bemoedigen.

Heel veel succes met het gevoel van jaloezie dat je ervaart bij je vriendin. Het helpt mij nog wel eens om open en eerlijk te zijn over mijn gevoel, dan krijg je meer begrip!

En heel fijne feestdagen gewenst, dat het voor jullie maar snel januari/februari zal zijn. Ik wens het je toe met alles wat in mij is dat dit traject voor jullie soepel en snel zal verlopen en dat op die manier het leed dat het 'niet vanzelf lukt' een beetje zal verzachten!

Digitale groet Ancoliene

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use