Jump to content

SFG of EMC??


Moushimoushi

Recommended Posts

Hallo lezers,

 

In dec 2012 was ik begonnen met mijn 1e ivf bij SFG (en terugplaatsing in EMC). Helaas ben ik deze week ongesteld geworden, dus kunnen we zeggen dat deze poging mislukt is. Ook heb ik geen eicellen meer over, dus wordt het een 2e ivf-poging.

 

Ik twijfel er aan om de volledige behandeling nu bij EMC te doen, aangezien daar ook de terugplaatsing is. SFG is altijd mijn eigen ziekenhuis geweest, en ook erg aardige gynaecologen etc. (ik had dr. Albeda), maar kwaliteit is nu iets belangrijker dan dat ze aardig en lief zijn :wink:

Ook had ik aan UZ Gent gedacht, maar EMC/SFG is dichterbij en verzekering dekt het ten minste (nog).

 

Ik wil vanaf feb. weer starten met een nieuwe poging, dus ik hoop voor die tijd een keus te kunnen maken tussen die ziekenhuizen

 

Wat zijn jullie ervaring(en) met deze ziekenhuizen?? ik hoor het graag :)

 

liefs,

moushimoushi

Link to comment
Share on other sites

Persoonlijk zou ik zeggen: als je nu een fijne gynaecoloog hebt, blijf in het SFG. Tenslotte gebeurt het labwerk al in het EMC en als jij voldoende rijpe eitjes had, heeft het SFG haar werk goed gedaan. Als dat nou niet zo was, is het misschien een ander verhaal al heb ik zelf in dát opzicht geen beste ervaringen in het EMC.

 

Zelf hebben wij een tijdje in het EMC gelopen en ik vond het nadeel dat het erg onpersoonlijk was. Niet dat ze niet aardig zijn, maar ik voelde me best een nummer en alles ging erg volgens protocol (wat voor ons niet werkte). Na overstappen (naar Voorburg) was dat heel anders. Daar wisten ze wie ik was als ik belde, dachten ze heel gericht mee etc. Is ook een veel kleiner team, met maar twee artsen. Dat paste veel beter bij ons.

 

Het EMC schijnt de afgelopen jaren wel veranderd te zijn, dus misschien dat iemand die er recenter/nu onder behandeling is (geweest), je nog wat meer kan vertellen (ik ben ook niet echt negatief over ze hoor, alleen stukken pósitiever over Voorburg ;-))

 

Succes met je volgende poging!

Link to comment
Share on other sites

Reinier de Graaf heeft een eigen IVF afdeling in het ziekenhuis in Voorburg (Diaconessen, zit vlak bij de afrit Voorburg van de A12, wij waren er vanuit R'dam Nesse.lande even snel als in het EMC).

 

Ik vond het daar erg fijn. Je moet wel eerst 'langs' de gewone gynaecoloog (wij moesten ook opnieuw een aantal onderzoeken doen) wat een wat grotere en minder persoonlijke afdeling is. Ze zijn daar ook best streng (niet roken, geen overgewicht) en het hoofd van de afdeling is zeer kundig maar kan erg bot zijn. Maar eenmaal 'door de deuren' naar de IVF is het echt heel kleinschalig en persoonlijk. Maar dat is mijn ervaring hè, ik weet ook meiden die er helemaal niet blij weg zijn gegaan.

Link to comment
Share on other sites

Hier nog een positief verhaal over Voorburg. Wat Henne zegt is waar, de ballotagecommissie (die bestaat uit 1 persoon ;-) is streng maar dat vind ik niet meer dan terecht. Zoals hij zelf zei: Je komt hier niet om zwanger te worden, je komt hier omdat je een gezond kindje wil baren. En dat is helemaal waar! Ze kijken heel goed naar je systeem en dat van je partner en willen het zo optimaal mogelijk hebben voor de behandeling. Overigens las ik ergens dat dr. Jansen een opvolger heeft gevonden dus misschien is de intake dan wel anders hoor.

Achter de deuren niets dan goeds. Vriendelijke verpleegkundigen, menselijke artsen en enthousiaste laboranten. Maar, ook niet onbelangrijk, ze hebben ook goede apparatuur zoals een embryoscoop. Ik heb me er altijd erg 'thuis' gevoeld en vond het jammer dat ik niet de hele zwangerschap daar onder controle kon blijven. Op http://www.ivf.nl kun je meer lezen over de IVF afdeling en hun visie etc.

 

Genoeg reclame weer haha! Sorry kraamhormonen denk ik... steeds als ik naar mijn twee aapjes kijk verwonder ik me weer dat die daar zijn 'gemaakt'.

Link to comment
Share on other sites

35 weken alweer, onvoorstelbaar hoor.

 

Weet je, elk ziekenhuis heeft goeie en minder goede dingen, ik ben zelf blij met onze overstap maar het is zo afhankelijk van de klik en de omstandigheden. Vind het dan lastig om 'advies' te geven ;-)

Link to comment
Share on other sites

Heb net hun website bekeken. Is dit dus een onderdeel van Reinier de Graaf? Dus wel vergoeding door verzekeraar of is het een prive kliniek?

 

Helemaal mee eens over de goede en minder goede ervaringen van elk ziekenhuis, heb intussen zoveel lof over Voorburg gehoord dat ik er erg nieuwsgierig naar ben :)

Link to comment
Share on other sites

Beste Moushi,

 

Ga eens praten in Voorburg.

 

Je moet naar het ZKH gaan waar je je veilig voelt en dat je rust geeft en zeker vertrouwen hebt in de uitvoerende artsen.

Het is een emotionele periode, waarbij je met een heleboel emoties moet omgaan.

 

Wij hebben ruim een jaar (juni 2010 - augustus 2011) rondgewandeld in het EMC en alle fertiliteitsartsen mogen ontmoeten, met een arts had ik geen klik.

We hebben ook altijd gezegd, als we haar krijgen, is de poging mislukt.

Uiteindelijk een positief resutlaat, een strenge selectie commisie vind ik niet erg, je hebt een doel en daarbij moet je alle mogelijke obstakels uit de weg ruimen en niet gaan opzetten.

 

Zelf hadden wij graag meegegaan met Dr. Beckers, zij werkt nu in Leiderdorp.

Maar qua reisafstand was dit geen optie.

 

Succes met het maken van je keuze.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vlinder,

 

Ben jij ook in Voorburg geweest?

Ik ga zeker een gesprek plannen in Voorburg.

 

Bij SFG had ik wel het idee en gevoel dat ik met een kundig arts te maken had, alleen waren we 1 van de vele stellen die daar liepen... Beetje lopende band werk feeling kregen we :s

Link to comment
Share on other sites

Net twee kleine Winnie the Pooh t-shirtjes met felicitaties van het IVf-team in de bus gekregen. Bvestigt mijn gevoelens bij dit ziekenhuis maar weer.

 

Bij ons was de wachttijd ook zes weken trouwens, is blijkbaar standaard? Maar het is zover voor je het weet :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use