Jump to content

werken en IVF behandelingen?


Lay

Recommended Posts

Hallo Dames,

 

 

 

net als vele dames, werk ik full-time, volgend jaar wil ik beginnen met mijn eerste ivf behandeling, kan je gewoon werken tijdens 6 a 8 weken dat je de IVF ondergaat? wat hebben jullie gedaan? waren jullie veel ziek of ging het allemaal goed?

Link to comment
Share on other sites

hoi lay,

 

ik heb twee jaar geleden twee behandelingen gedaan en begin binnenkort weer.

 

je kan gewoon werken, het hangt af van je beddrijf of je vrij krijgt voor metingen, punctie, tp... ik niet, metingen smorgens vroeg (dat scheelt) en verder heb ik vrije dagen opgenomen....

 

binnenkort beginnen wij weer en nu werk ik 3 dagen (uit een succesvolle ivf is onze ebbe geboren). ik loop er nu nog iets meer tegenaan dat je niet flexibel bent. hangt ervan af wat je doet, maar bij mij kunnen er ineens projecten gaan spelen en is het lastig als je niet weet wanneer je vrij moet zijn. maar goed, uiteindelijk loopt dat wel los, want je moet nu eenmaal naar de punctie!

 

als je niet te ver van het ziekenhuis werkt en woont scheelt dat heel veel. heb ik nu niet meer maar voorgaande keren wel. wij konden dan om 8 uur voor de metingen komen en daarna ging ik gewoon aan t werk.

 

heel veel succes!

 

lis

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lay,

 

 

 

Ik heb tot aan mijn tp gewoon gewerkt. Het was met mijn werk wel heel erg moeilijk om de echo's in te plannen, want even een half uurtje later komen, dat gaat bij ons op het werk niet. Gelukkig heb ik diensten met collega's kunnen ruilen, en zelfs op een zaterdagochtend kwam de gyno eerder om nog voor mijn werk een echo te kunnen doen.

 

na de tp heb ik wel een paar dagen ziek thuis gezeten, want ik had echt teveel last van mijn buik, maar al met al is het best goed gegaan met combineren vind ik zelf.

 

 

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

hai lay,

 

 

 

Al met al met een IVf behandeling heb je doorgaans:

 

 

 

een 'startgesprek'..

 

als je ongestekld bent een uitgangsecho..

 

dan ca 3 of meer keer een FM..

 

dan de punctie dag..

 

dan de terugplaatsdag ( deel )..

 

bloed prikken op de testdag

 

Uitslag word doorgebled

 

n.a.v. hiervan Uiteindelijk OF een echo ...of een evaluatie gesprek

 

 

 

Ik werk ook full time. Na de punctie ben ik 2 dagen thuis, maar na de TP ( dat is pijnloos ) ben ik gewoon weer gaan werken.

 

 

 

Al met al ben ik tijdens een behandeling ca 2,5 a 3 volle dagen afwezig en een keer of 5 dus 'snel heen en weer' naar het ziekenhuis.

 

 

 

Inderdaad afhankelijk van het aantal FM( follikelmetingen) ben je soms wel 3 keer in 1 werkweek ff naar het ziekenhuis.

 

 

 

Bij mij is dat dicht bij , maar al met al was ik zowat een klein uurtje weg .

 

 

 

Mijn werkgever doet er niet moeilijk over. Ik heb mijn baas daarvoor ook persoonlijk bedankt!! Ik hoef ook geen verlof op te nemen. Ik geloof dat ze mij ook niet eens ziekmelden op de 2 dag van en de dag na de punctie.

 

 

 

Mijn vriends werkgever geeft bv maar 2 uur verlof voor ziekenhuisbezoek / behandeling ( bv met de punctie ) en aangezien hij 3 uur per dag reist voor t werk moet hij dan een vrije dag opnemen daarvoor. Hij kan dus niet ff heen en weer ff snel.

 

 

 

Dus ik weet niet of jij gezien je werkzaamheden wel gemist kan worden, bv ik werk op kantoor , ze kunnen echt wel een uurtje of meer zonder mij hoor .

 

 

 

Succes alvast.

Link to comment
Share on other sites

Als ik jou was, zou ik gewoon op het werk vertellen wat er gaat gebeuren.

 

Dan denk ik dat de messten ook wel bereid zijn om mee te werken als je naar zkh moet of als je je niet zo lekker voelt.

 

Denk dat het belangrijk is dat je rust hebt om de behandeling te ondergaan.

 

Bij mijn vorige werkgever kreeg je gewoon verlof voor dit soort dingen.

 

Maak het bespreekbaar op je werk.

 

succes

Link to comment
Share on other sites

Guest Vonnie

Hoi Lay,

 

 

 

Ik adviseer je sowieso om het in een vertrouwelijk gesprek met je werkgever af te stemmen. Het verschilt per werkgever hoe hiermee om wordt gegaan. Doorgaans zal er denk ik niet zo moeilijk gedaan worden, mits de uren dat je afwezig bent (kunnen) worden opgevangen.

 

 

 

Ik heb tijdens alle vijf de behandelingen doorgewerkt maar heb een kantoorbaan en een heeeeel flexibele baas! Het heeft mij geen uur vrije tijd gekost maar ik vrees dat je dat maar zelden ziet.

 

 

 

Veel succes met je behandeling!

Link to comment
Share on other sites

Hoi, ik heb ook gewoon doorgewerkt. Gelukkig weet onze directrice van alles af (ze is privé ook een vriendin) en dat scheelt wel vele moet ik zeggen. De dag van de punctie en de tp nam ik altijd helemaal vrij, de rest plan ik altijd zo dat mijn collega's nergens last van hebben. Ik heb een tijdje veel naar het ziekenhuis gemoeten ivm met andere gezondheidsproblemen, dus gooi het tegenover de rest van mijn collega's gewoon op controle oid....

 

 

 

Heel veel succes!

 

 

 

Groetjes, San

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lay en andere meiden,

 

 

 

Zelf ben ik om deze reden van werkgever veranderd, omdat ik graag parttime wilde werken. Ik werk nu 3 dagen en ga 1 dag per week naar school. Ik volg een opleiding tot schoonheidsspecialiste. Die keuze heb ik ook heel bewust gemaakt omdat ik hier veel positieve energie voor de toekomst uithaal.

 

Wat ziekenhuisbezoek/afwezigheid betreft schrik ik wel van het verhaal van Lis. IVF is geen keuze, het is een noodzakelijk kwaad ivm disfunctioneren van vruchtbaarheidsorganen. Iedereen heeft het recht om vader/moeder te willen worden en ziekenhuisbezoek of verzuim nav medische ingrepen valt dan ook onder ziekteverzuim dan wel artsbezoek.

 

 

 

Dit artikel (sorry, beetje lang, maar kan de link niet kopieren) komt van http://www.freya.nl. Lis, als ik jou was zou ik echt een gesprek met je bedrijfsarts aanvragen, want dit allemaal in je vrije tijd te plannen.... Echt vakantie is het niet denk ik zo, en dus kun je je vakantiedagen, zeker in zo'n ivf-traject, wel beter gebruiken.

 

 

 

liefs Micky

 

 

 

Hoe zit het eigenlijk met behandelingen en werk? Moet ik mijn werkgever hier nu wel of niet iets over vertellen? Hoe kan ik dit op mijn werk regelen?

 

Deze vragen komen we vaak tegen. Gelukkig zijn er werkgevers die samen met de werknemers hier op een prima manier uitkomen of waar ziekenhuisbezoek goed geregeld is in een CAO.

 

Jammer genoeg zijn er ook mensen die naast de intensieve behandeling, ook nog te maken krijgen met problemen op het werk in verband de frequente ziekenhuisbezoeken.

 

 

 

De werkgroep Belangenbehartiging heeft hieronder informatie over afwezigheid en verzuim bij behandelingen en mogelijke opties voor je op een rij gezet. Daarnaast willen we ons er sterk voor maken dat behandelingen in combinatie met werk beter geregeld wordt.

 

Als jij hier zelf een ervaring mee hebt, positief of negatief, horen we dit graag. Deze voorbeelden kunnen we gebruiken om onze standpunten kracht bij te zetten.

 

Ook als je inhoudelijk wilt reageren op onderstaande overzicht, horen we dit graag!

 

 

 

Jouw reactie kun je mailen aan secretariaat@freya.nl.

 

 

 

Behandeling & werk

 

Alsof de behandeling nog niet emotioneel genoeg is, moet er ook nog worden na gedacht over de combinatie met het werk. Helaas wordt er door werkgevers zeer verschillend omgegaan met vruchtbaarheidsbehandelingen. Sommigen hebben alle begrip en leveren voldoende tijd en ruimte om de behandelingen optimaal te kunnen ondergaan, maar vele werkgevers zien hiervoor geen noodzaak en sommigen interpreteren het frequente ziekteverzuim zelfs als motivatie voor het niet verlengen van het contract.

 

 

 

Daarom is het belangrijk om als individu je eigen pad te bepalen. Om dit overwogen en goed te kunnen doen worden hier alle keuzes en de mogelijke consequenties daarvan weergegeven.

 

 

 

Overzicht afwezigheid

 

Om inzicht te geven in het verzuim, volgt eerst een kort overzicht per behandeling. Het gaat alleen om de meest voorkomende vruchtbaarheidsbehandelingen en - onderzoeken.

 

 

 

een echo duurt ongeveer 15-20 minuten, het aantal echo’s is verschillend per persoon en per ziekenhuis, minimaal 2 en gemiddeld 4. Meestal is er 1 echo aan het begin van de cyclus en 2-3 voor de punctie of terugplaatsing.

 

met zaadopwekking en afgifte ben je totaal ongeveer een half uur kwijt

 

een punctie (bij IVF/ICSI) duurt ongeveer met verdoving en inwerking daarvan 2 - 3 uur, maar aansluitend wordt aangeraden i.v.m. de verdoving niet te gaan werken en de meeste ziekenhuizen raden ook aan de volgende dag niet te werken, i.v.m. het optimale herstel. Dus totaal betekent dit 2 dagen niet werken.

 

terugplaatsing (bij IUI & IVF/ICSI) duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier (afhankelijk of het ziekenhuis aanraadt te blijven liggen).

 

Daarbij komt de wachttijd in de wachtkamer (denk aan de eventuele uitloop) en de reistijd heen en terug vanaf huis/werk. Bij veel ziekenhuizen is het mogelijk om de echo’s en zaadopwekking voor 09.00 te laten plaatsvinden, zodat dit nog buiten werktijd kan vallen.

 

 

 

Vanwege de optimale behandeling is het niet mogelijk om onderdelen uit te stellen of te vervroegen, daarom is het voor mensen die parttime werken ook niet mogelijk om alles buiten werktijd te laten plaatsvinden.

 

 

 

Tel alle onderdelen op en je ziet hoe vaak je afwezig van je werk zult zijn. Zeker wanneer meerdere behandelingen noodzakelijk blijken te zijn. Het is daarom aan te raden voor de behandelingen er over na te denken hoe je dit gaat organiseren met je werkgever en leidinggevende.

 

 

 

 

 

Mogelijke opties

 

openheid

 

Wanneer je een goede relatie hebt met je leidinggevende en verwacht dat hij/zij begripvol is en je zal ondersteunen bij je besluit, is openheid de beste optie. Gezamenlijk kan dan ook gekeken worden naar mogelijkheden voor flexibele werktijden om het zeer korte verzuim (echo’s/ zaadopwekking/terugplaatsing) te compenseren. Wanneer deze leidinggevende echt begripvol blijkt te zijn, is het ook verstandig om afspraken te maken over de dagen rondom de mogelijk verwachte ongesteldheid, wat psychisch een zware periode is.

 

 

 

openheid richting bedrijfsarts/arbo-arts

 

Als je onzeker bent over de reactie van jouw leidinggevende, bestaat er ook de mogelijkheid om richting de bedrijfsarts/arbo-arts open te zijn over het aankomende verzuim. Hij heeft een geheimhoudingsplicht en op jouw uitdrukkelijk verzoek mag hij geen informatie geven aan jouw leidinggevende over de reden van verzuim. Hij kan jouw leidinggevende wel inzicht geven in de te verwachten afwezigheid. Zonder de oorzaak van jouw ziekteverzuim toe te lichten, zou hij jouw leidinggevende wel kunnen adviseren gezamenlijk met jou afspraken te maken over mogelijkheden voor flexibele werktijden.

 

 

 

geen openheid richting werkgever

 

Heb je geen vertrouwen in het begrip van werkgever of bedrijfsarts/arbo-arts of wil je gewoon niet dat er op je werk bekend is waar jullie mee bezig zijn, kan je er ook voor kiezen om jouw afwezigheid op een andere manier of gewoon niet te verklaren. Voornamelijk voor werknemers die zelfstandig functioneren en flexibele werktijden hebben, zal dit eenvoudiger te organiseren zijn. Maak je onderdeel uit van een team met een vast rooster en werktijden, zal de afwezigheid eerder opgemerkt worden. Blijkt jouw gynaecoloog echter een flexibele agenda te hebben, dan is het wellicht toch mogelijk om ook bij strakke werktijden de behandelingen met je werk te combineren zonder dat het vragen op roept bij je leidinggevende. Aangezien de punctie een wat langere afwezigheid vraagt, bestaan er daarvoor meerdere opties. Deze twee dagen kan je je ziekmelden, als vakantiedagen opnemen of wellicht als thuiswerkdagen inplannen. Afhankelijk van de mogelijkheden binnen jouw functie.

 

 

 

Wettelijke regelingen

 

Kort verzuim door dokter- of polikliniekbezoek is niet bij wet geregeld. Wel kunnen daarover aanvullende afspraken zijn gemaakt in een CAO.

 

 

 

Behandelingen in het kader van verminderde vruchtbaarheid worden niet door alle werkgevers als ziekteverzuim gezien. Zij gebruiken het onterechte argument dat het ondergaan van deze behandelingen een vrije keuze is. Zij zullen de afwezigheid als onbetaald verlof of als opgenomen vrije uren/dagen willen registreren in plaats van ziekteverzuim.

 

 

 

Wanneer een werkgever deze argumenten gebruikt, kan je als werknemer naar de bedrijfsarts/arbo-arts gaan. Elke werkgever moet bij een Arbodienst aangesloten zijn die deze dienstverlening aanbiedt. Voor een bedrijfsarts/arbo-arts ligt de bewijslast voor het verzuim bij de werknemer. Door het meenemen van de afsprakenkaart, aanvullende informatie van het ziekenhuis over de behandeling en de contactgegevens van de behandelend gynaecoloog, heeft de arts voldoende informatie mogelijkheden voor de onderbouwing van het verzuim.

 

 

 

Blijft deze echter weigeren jouw afwezigheid als ziekteverzuim te zien, dan bestaat de mogelijkheid om bezwaar te maken via het UWV. Deze geven een objectieve beoordeling. Echter kan de uitspraak van de UWV enige tijd op zich laten wachten. Tot die tijd zou de volgende afspraak met de werkgever kunnen worden gemaakt: eerst de dagen als vakantiedagen of onbetaald verlof op nemen en na de uitspraak deze om te zetten als ziekteverzuim.

 

 

 

Daarnaast kan een leidinggevende frequent verzuim laten meewegen bij een beoordeling. Wanneer je een bepaalde tijd arbeidsovereenkomst hebt of onzeker bent over de tevredenheid van de leidinggevende over het functioneren, is het aan te raden voor optie 2 of 3 te kiezen.

 

 

 

Conclusie

 

Behandelingen in het kader van onvruchtbaarheid zijn niet alleen fysiek intensief maar ook psychisch belastend. Daarom is het aan te raden voor je begint aan de behandelingen jouw eigen keuze te bepalen in de opties over de openheid richting je werkgever. Gezien het feit dat er nog weinig officieel is geregeld doet Freya haar best om middels informatieverstrekking richting vakbonden, bedrijfs-/arbo-artsen en UWV duidelijk te maken dat behandelingen in het kader van verminderde vruchtbaarheid echt vragen om begrip en verzuimtijd. Dit om deze voor de werknemer zware periode toch zo optimaal mogelijk door te komen.

Link to comment
Share on other sites

met de twee KI's die we tot nu toe hadden werkte ik gewoon door. Ofwel nam ik vrije (halve) dagen, ofwel gingen we 's ochtends vroeg om 7.00u naar de gyneacoloog. Ook met de IVF ben ik van plan om gewoon door te werken. Ik heb het wel aan m'n chef gemeld en heb het ongelooflijke geluk dat hij bekend is met heel de situatie, want zijn dochter is 15 jaar geleden ook geboren na talrijke behandelingen.

 

 

 

Ik kan dus op erg veel begrip rekenen, maar probeer het desondanks toch zo te regelen dat ik me zelden ziek moet melden. Waarschijnlijk zal ik nu voor de punctie op zaterdag moeten gaan, dus dat is ook al een meevaller.

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

 

 

werken en ivf. Ik denk je dat beroep een hele belangrijke rol hierin speelt. Ik heb erg veel pech, maar ook wel geluk gehad. Op het moment dat ik begon met het spuiten liep mijn contract af. Ik verving iemand die langdurig ziek was. Op dat moment was ik dus werkloos. Erg balen dus. Maar aan de andere kant was ik wel heel erg blij dat ik mij niet druk hoefde te maken over mijn werk. Ik ben leerkracht basisonderwijs!

 

Achteraf gezien had ik dit ook erg slecht kunnen combineren. Ik heb toch wel een aantal keer last gehad van bijwerkingen waardoor ik een dag op bed bleef liggen. Ik moet er niet aan denken dat ik naast de hele ivf behandeling ook nog groep 8 draaiende moet houden. Morgen heb ik mijn punctie en zaterdag tp. Daarna zie ik wel weer verder.

Link to comment
Share on other sites

Bij mij op het werk zijn ze gelukkig allemaal erg begripvol en niemand doet moeilijk als ik even weg moet voor een echo bv. Wat ik ook vaak doe is mijn dienst proberen te ruilen als dat gaat. (werk onregelmatig) Dan heeft verder er niemand last van.

 

Mijn leidinggevende had ook geregeld dat ik me vanaf de punctie t/m de tp ziek kon melden.

 

Nu liep het alleen ff anders bij me, omdat ik een overstimulatie had, dus ben ik wel 3 weken ziek geweest.

 

 

 

Ik denk wel dat het ook scheelt wanneer je je er open in bent tegenover je leidinggevende/collega's. Zij kennen dan je situatie en dat zal dan zeker begrip op brengen.

Link to comment
Share on other sites

Hoihoi

 

Natuurlijk werk je gewoon door en probeer je van alles te regelen om het werk niet de dupe te laten worden van jouw prive-aangelegenheden. Dat is je werknemersverantwoordelijkheid. Maar als het gaat om overmachtsituaties of om herstel of complicaties na bijv een punctie dan moet je wel een beroep op de ziektewet kunnen doen. Complicaties kun je van te voren nooit inschatten! Zelf zorg ik er ook zoveel mogelijk voor dat mijn werk er niet onder lijdt. Als ik 's ochtends even weg ben om te prikken dan werk ik 's middags wat langer door. En als het even niet zo lekker gaat dan ga ik wel gewoon op tijd naar huis, want al met al maak ik toch ruimschoots m'n uren. M'n leidinggevende weet dat, en daarnaast, artsbezoek is bij ons in de CAO geregeld en je hebt dan ook je recht op bijzonder verlof. Voor zover je het buiten werktijd kunt plannen wordt dat vanzelfsprekend wel van je verwacht. Waar het om gaat is dat het niet zo kan zijn dat iemand die naar een huisarts of specialist gaat om welke reden dan ook hiervoor bijzonder verlof krijgt, en iemand die voor bijv een follikelmeting naar het ziekenhuis moet, hiervoor vrij moet nemen, omdat ivf 'je eigen keuze' zou zijn.

Link to comment
Share on other sites

ja moeilijk dus, ik werk dus ook gewoon 40 uur Per week, en werl alleen met vrouwelijke collegas, wil daarom ook niet van de daken roepen dat ik ga beginnen met IVF, dan krijg je elke dag weer te horen hoe gaat het en is het al zo ver...... met echt directe collegas die ik ook na werk spreek zal ik het natuurlijk wel kenbaar maken maar, daarom blijft het moeilijk......

 

 

 

Maar heb je recht op al die dokter bezoekjes? volgens mij wel toch?

 

en ja ziek is ziek als je inderdaad bij werkingen krijgt of wat dan ook ja dan is het niet anders..

Link to comment
Share on other sites

 

Maar heb je recht op al die dokter bezoekjes? volgens mij wel toch?

 

 

 

 

ik weet niet hoe het in nederland zit, maar in België heb je wettelijk recht op een consultatie bij een specialist binnen de werkuren, mits je de 'verloren' werktijd nadien inhaalt.

 

 

 

Zelf heb ik met mijn werkgever kunnen afspreken dat ik voor de punctie aan m'n gyneacoloog een attest vraag van 'opname in het ziekenhuis' dat is een medisch attest en dan ben ik dus gewoon ziek.

Link to comment
Share on other sites

Hoihoi, in NL is het zo dat het bijna altijd in de CAO is geregeld. Ik weet er nogal wat van omdat ik P&O-functionaris ben :). Meestal is het zo dat je artsbezoek officieel onder werktijd kunt doen, mits je geen mogelijkheid hebt om het buiten werktijd te plannen. Ook wordt van je verwacht dat je je best doet om het zoveel mogelijk aan het begin of einde van de dag te plannen. Erg logisch ook eigenlijk. De tijd die je afwezig bent geweest hoef je in principe niet in te halen. In de praktijk (zeker bij ivf als je regelmatig even weg bent) probeert men dat meestal wel te doen, stukje verantwoordelijkheidsgevoel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Posts

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use