Jump to content

Belastingdienst en vruchtbaarheidsbehandelingen 20


Meiske74

Recommended Posts

Hallo meiden

 

net bij het opzoeken van het eea. kwam ik het volgende bericht tegen;

 

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/nieuw_in_2013/veranderingen_2013/specifieke_zorgkosten

 

[h=1]Specifieke zorgkosten[/h]

 

 

Een aantal specifieke zorgkosten is in 2013 niet meer aftrekbaar:

 

 • De kosten van bepaalde vruchtbaarheidsbehandelingen.
 • De kosten voor bepaalde hulpmiddelen voor de mobiliteit, zoals een rollator.

 

 

hebben we hier toevallig een expert op het forum die verder kan uitleggen wat er onder "bepaalde" wordt verstaan?

Helaas maken veel mensen hier veel eien kosten doordat zij geen behandelingen meer vergoed krijgen of doordat de kosten boven de grens van de zorgverzekeraar liggen.....

Link to comment
Share on other sites

Oh dat zou wel heel erg *piep* zijn zeg!

 

Ik las hier ook ergens dat als je een poging zelf betaalt, je evt complicaties voortaan óók zelf moet bekostigen. Weet niet of iemand daar meer over weet en ook hoe ver dat dan voert? Ik bedoel, als je zwanger wordt van een zelf betaalde poging en je krijgt een missed abortion, curettage etc. Moet je dat dan zelf betalen?? Dat zou toch van de zotte zijn? Op deze manier wordt IVF wel heel erg ontmoedigd, wat ik echt vreemd vind.

Link to comment
Share on other sites

Nou dat zou wat zijn zeg!

ik had er wel iets over gelezen dat als je de behandeling in het buitenlad ondergaat ( ovv. Behandeling zonder opname) en er toch in het buitenland een opname zou volgen....verder me niet in verdiept hoor.

 

maar met betrekking tot de belasting, juist omdat er wat vergoed werd zijn er mensen die het toch nog kunnen opbrengen een zelf bekostigde poging.....wat een k- zooi.

en wat een vergelijk he; kosten voor een rollator of kosten voor een vruchtbaarheidsbehandeling(en) ....rollators zat op Mp!

Link to comment
Share on other sites

Ik vind dit nog:

 

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingtarieven/inkomstenbelasting/regeling-specifieke-zorgkosten

 

De volgende posten zijn met ingang van 1 januari 2013 niet meer aftrekbaar als specifieke zorgkosten:

 

 • uitgaven voor een ivf-behandeling voor een vrouw van 43 jaar of ouder;
 • uitgaven voor de eerste twee ivf-behandeling voor een vrouw jonger dan 38 jaar, als meer dan één embryo per poging wordt teruggeplaatst;
 • uitgaven voor een elleboogkruk, een gipssteun, een looprek, een okselkruk, een onderarmschaalkruk, een rollator of een loophulp met drie of vier poten.

 

Blijkbaar wordt aansluiting gezocht bij de regeling zoals die voor vergoeding ook ingaat in 2013.

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Dit is alleen mogelijk als je een behandeling in een niet erkende zkh laat doen. Maar dat geldt ook voor alle soorten behandelingen en operaties, dus niet alleen voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

 

Oh dat zou wel heel erg *piep* zijn zeg!

 

Ik las hier ook ergens dat als je een poging zelf betaalt, je evt complicaties voortaan óók zelf moet bekostigen. Weet niet of iemand daar meer over weet en ook hoe ver dat dan voert? Ik bedoel, als je zwanger wordt van een zelf betaalde poging en je krijgt een missed abortion, curettage etc. Moet je dat dan zelf betalen?? Dat zou toch van de zotte zijn? Op deze manier wordt IVF wel heel erg ontmoedigd, wat ik echt vreemd vind.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

hmm bellen met vragen aan de belasting?? Succes, heb de ervaring dat ze het zelf ook vaak niet helemaal snappen.

Niet vergoede medische kosten altijd opgeven bij de belasting, mits je over de grens van aftrekken zit natuurlijk. Heeft niks met leeftijd te maken, maar met gemaakte kosten. En je bonnen bewaren.

Link to comment
Share on other sites

De regels voor aftrekken van kosten IVF zijn veranderd San, vandaar. Met bellen heb ik idd wisselende ervaringen. Maar op de site staat het meestal ook wel heel gedetailleerd, of via de help in het aangifte programma. Ik moet zelf eind feb de boel al in orde hebben ivm terugbetalen stufi, dus als ik iets tegenkom zal ik het hier nog even vermelden.

Link to comment
Share on other sites

Ja, zo is net me uitgelegd, niet te geloven, maar ze willen natuurlijk ergens zich aan kunne vasthouden?

 

Eigenlijk is het heel raar. Het sluit nu aan bij de voorwaarden van de verzekering, terwijl je juist niet door de verzekering vergoedde kosten bij de belasting op zou willen voeren. Nu zegt niet alleen de verzekering dat je boven de 43 geen IVF meer 'mag' doen, maar ook de belastingdienst. Wat hebben zij daarover te bepalen.....?

 

Maar die medische kosten worden toch steeds verder uitgekleed. Paar jaar terug kon in voedingssuplementrn die waren voorgeschreven door een arts nog wel opvoeren, afgelopen twee jaar al niet meer. 'Alternatieve' geneeswijzen zitten ook allerlei mitsen en maren aan tegenwoordig, acu kon vorig jaar nog, maar moet dit jaar goed checken of bijvoorbeeld haptonomie en hypnotherapie (laatste op advies van mdl arts!) mogen etc. En dan moet je idd ook nog over de drempel heen komen....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use