Jump to content

Help, advies/tips gevraagd!!


Melis25
 Share

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Over ongeveer 10 dagen verwacht ik mijn menstruatie en mag ik mij aanmelden voor een cryo behandeling.

Voorgaande poging ben ik heel erg openhartig geweest tegen mij werkgever, maar dat wil ik deze keer niet doen.

 

Hoe hebben jullie de planning rondom echo's en terugplaatsingen geregeld zonder kenbaar te maken dat je met IVF bezig bent?

 

Ik mag me aanmelden op dag 1 en zal rond dag 8 een uitgangsecho krijgen. Deze kan ik wel plannen met verlof omdat dit redelijk van tevoren bekend is. Maar, nu komt de uitdaging... Na het spuiten van de Pregnyl zal ik op een dag moeten bellen met de vraag of onze embryo goed is ontdooit. Als dat het geval is zal ik diezelfde dag naar het VU moeten voor de terugplaatsing.

Hoe ga ik dat in hemelsnaam regelen zonder 'mijn geheim' te vertellen?

 

Kleine kanttekening is dat ik 3 dagen werk, dus meer kansen dat de tp op een vrije dag valt. Maar ik als controlfreak heb ook graag een plan B voor als de tp op een werkdag valt.

 

Jullie zullen wel denken, wat een stresskip, maar ik hoop dat jullie me kunnen helpen met het leggen van mijn eigen ontworpen puzzel.

 

Alvast bedankt meiden!

 

Liefs,

Melis

Link to comment
Share on other sites

Maar een tp van een cryo weet je ook een paar dagen van tevoren toch? Pregnyl is dag voor ovulatie en cryos zijn minimaal twee/drie dagen oud dus je weet het ca. vier dagen van tevoren. Kan me alleen voorstellen dat je niet twee keer zo dicht op elkaar vrij wilt vragen. Zeker omdat je van die ene dag niet eens weet of het nodig is (al heb ik de keer dat het ontdooien niet goed is gegaan dus echt niet gewerkt die dag). Evt een dag ruilen? Of een dag thuiswerken?

 

En als Heinrichs met pregnyl gepland wordt, kun je evt overleggen met het ziekenhuis of je een dag eerder kunt prikken als de follikel wel groot genoeg is? Zodat je op een niet werkdag uitkomt met de tp? Weet niet of dat mogelijk is, maar wie weet...?

 

Ik heb zelf toch altijd maar m'n direct leidinggevende in vertrouwen genomen. Bij m'n laatste baan was de afspraak dat ik de dag van de evt tp thuis zou werken, zodat collega's ook niet hoefden te merken dat ik even weg was.

Link to comment
Share on other sites

Beanie, dat kan ik doen ja, alleen ben ik begin januari een week thuis geweest ivm klachten van chronische hyperventilatie. Twee ziekmeldingen kort op elkaar wordt niet geaccepteerd binnen een bedrijf die het economisch zwaar te verduren heeft ;-))) Maar kan eventueel wel op de dag van de tp bellen met de mededeling dat ik niet lekker ben en of ik daarom een verlofdag mag opnemen.

 

Henne, thanks voor je tekst en uitleg. Ik heb eerlijk gezegd niet echt een idee wat/wanneer op welke dag gebeurd, weet alleen zeker wanneer ik me moet aanmelden en wanneer ik de uitgangsecho heb. Maar nu je zo zegt wanneer er pregnyl gespoten moet worden en wanneer de tp zal plaatsvinden, begint er wel iets te dagen ja.

 

Het is ook allemaal wel wat ver gezocht, maar ik ben een ware stresskip vs. controlfreak...

Link to comment
Share on other sites

Of de tandarts, ze weten dat je onlangs dat tandartsgedoe had toch? Nou, dat er een ontsteking is en dat je echt nú foto's moet maken. Pijnklachten bij de tandarts zijn vaak acuut. En dan vragen of je dus een dag mag ruilen. Dan hoef je ook niet V. als excuus te gebruiken, want hij zal nog weleens ziek zijn en dan wil je ook verlof kunnen nemen. X

Link to comment
Share on other sites

Fren, V. is inderdaad vaak ziek/zwak/misselijk, haha. Thanks voor het meedenken!

 

Floor, je weet een beetje van het gedoe op m'n werk en ik ben 'bang' dat ze me eruit donderen zodra ik iemand in vertrouwen neem om eerlijk de reden van afwezigheid te delen. Vandaar deze 'stress' oproep voor tips/trucs etc.

Link to comment
Share on other sites

Vanwege onbegrip op het werk was ik er ook mee gestopt om te vertellen als wij weer in een behandeling zaten. Bij een verse poging, nam ik altijd verlof op.

Bij onze laatste cryo poging,, moest ik een aantal keer terug komen voor een echo. Ik heb toen op mijn werk gezegd dat ik even vanwege een bloedonderzoek naar het ziekenhuis moest. Ik ben toen tussen het werk door even gegaan. Tijdens de 2e echo vertelde ik dat het bloedonderzoek nogmaals herhaald moest worden. Ook toen ben ik even tussen het werk door gegaan. (en aangezien de echo altijd gecombineerd werd met bloedonderzoek, was het nogeneens echt gelogen)

Ik moest op een gegeven ook pregnyl zetten en kon toen berekenen wanneer de eventuele terugplaatsing zou zijn. Ik heb toen verlof genomen met de wetenschap dat het mischien een onnodige verlofdag kan gaan worden.

Ik vind trouwens het idee van beanie of fren ook niet verkeerd.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Wen, bedankt voor het meedenken en je tips!

Woon zelf in Almere en zkh is in Amserdam, dus ben wel even onderweg, ook met parkeren enzo.

 

Manlief kwam net met precies dezelfde tip, alvast voor de tp verlof vragen, mogelijk voor niks.

 

Moet ook niet vergeten dat ik maar 3 dagen werk en dus nog 4 vrije dag heb :-)

Link to comment
Share on other sites

Mocht het (ik hoop echt van harte van niet) dat het een onnodige verlofdag is geworden, kan je die dag mischien gebruiken als een soort verdriet / troostdag met je gezinnetje. Iets leuks doen of er even een dagje tussenuit met z'n drietjes oid.

Wij liepen in UZ Gent, maar hadden de echo's etc in het plaatstelijke ziekenhuis.

Bij onze cryo tp werden wij ook op de dag zelf gebeld. Bij een goede ontdooing en doordeling zou de tp dan kort daarna plaats vinden. Gezien de reisdafstand naar Gent (zo'n 2 a 2,5 uur rijden), waren wij genoodzaakt om alvast te gaan rijden voordat wij uberhaupt zouden weten of er een tp zou zijn.

Wij waren de ring van Antwerpen al voorbij, toen wij gebeld werden. Gelukkig ging de tp toen door, maar wij hadden ons al voorgenomen dat wij er sowieso een bijzondere dag van zouden maken indien de tp niet door zou gaan. Ons alternatief was anders een dagje antwerpen geworden. Een dagje samen met elkaar, zodat het toch niet echt een onnodige verlof dag was geweest.

Ik hoop voor je dat jullie cryo mooi en goed gaat ontdooien en vervolgens gaat doordelen (en zich vervolgens lekker gaat innestelen zoals ons ijsbeertje)! Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Jemig, dat lijkt me ook dubbel, alvast onderweg moeten.

Gelukkig is alles goed gekomen en ben je nu heerlijk zwanger van een brusje, super!!

Geniet van je zwangerschap en bedankt voor het delen van je ervaring/tips!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo Dames,

Ook ik weet niet hoe ik het straks het aan mijn werkgever moet verkopen.

Ik ga nu drie maanden kunstmatig de overgang in.(met med. Lucrin) Dit omdat ik endometriose heb en cystes op mijn eierstok. Deze moeten gaan krimpen anders is punctie niet mogelijk, vandaar tijdelijk overgang.

Vorige week maandag heb ik mijn eerste Lucrin spuit gehad. Zondag op maandag niet geslapen van de enorme buikpijn en behoorlijke doorbraakbloeding gehad. Ik zit nu al ziek thuis.

Wat vaker is gebeurt met mijn endometriose. Nu is de endometriose niet meer vol te houden door veel heftige pijn.

Ik heb al lang een kinderwens en mij is verteld dat ivf nu de beste optie is. Ook dat het verstandiger is niet langer meer te wachten.

 

Ik werk in de zorg(verpleeghuis) en we staan al krap ingedeeld en als ik me maar ziek meld, is het gelijk veel te zwaar voor mijn collegas. Daar baal ik dan ook van. Maar zit nu wel in fase dat ik voor mezelf kies.

Ook zit in nog in de opleiding en ik weet niet hoe mijn werkgever reageert als ik straks zo veel naar het ziekenhuis moet. Ik wil namelijk niet vertellen dat ik voor ivf ga, eigelijk bang dat ze me eruit zetten omdat ik nog in opleiding zit. Dit werk wil ik wel blijven doen en natuurlijk heb ik het geld ook nodig.

Heb ik rechten ook tijdens opleidingen en werk? Ik kan het niet vinden.

Wie heeft hier ook ervaringen mee?

 

Alvast bedankt groetjes boerboeltje

Link to comment
Share on other sites

Voor tandarts en ziekehuis, staat vaak in de CAO de tijd die je nodig hebt, maar als je eerlijk zegt dat je met gezinsuitbreiding bezig bent.

Weet ik niet of het in de huidige economische tijd wel gewaardeerd wordt en zeker niet omdat je nog met je opleiding bezig bent.

Nu begrijp ik heel goed dat je al langer een wens nodig hebt en dat gezien je klachten je niet langer wilt wachten.

Maar wees ervan bewust dat eerlijkheid niet altijd gewardeerd zal worden, aangezien je de centjes hard nodig hebt.

Link to comment
Share on other sites

Tja, juridisch beschouwd zal het waarschijnlijk neerkomen op indirecte discriminatie op grond van geslacht als ze je vanwege je behandeling niet willen houden. En dat mag dus niet. Maar ja, praktisch gezien heb je daar natuurlijk geen bal aan als ze een andere reden verzinnen om niet met je door te willen. Ik neig dus ook een beetje naar wat vlinder zegt. Je hebt het beste 'excuus' van de wereld, namelijk de endometriose. En voor die paar echo's, de punctie en de terugplaatsing kan je ook een tandarts, een ziekenhuisbezoekje voor de endo en nog wat dingen bedenken. Als je helemaal op safe wilt spelen, kan je het dus misschien beter voor je houden, maar dat hangt ook erg van je werkgever (en jullie relatie) af. Ik denk dat het mij persoonlijk niet zou lukken het voor me te houden, maar misschien is het wel verstandiger het voor je te houden...

Heel veel sterkte en succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

Ik ga het maar niet vertellen, lijkt me idd verstandiger.

Moet nu namelijk weer deze week ziek thuis zitten. Kan aankommende dagen niet normaal lopen. Afgelopen nacht naar het ziekenhuis gegaan met gillende pijn. Pas na ampul Morfine onder controle.

Zware pijnstillers mee en antibiotica en nog meer pillen tegen bijwerkingen. Ik raak er aardig onzeker van. Op elk gebied.

Als ik naar de bedrijfsarts gestuurd wordt dan kan ik daar toch wel het hele verhaal kwijt (geheimhoudings plicht?)

Het worden nog zware maanden voordat ik uberhaupt begin aan de ivf.

Idd Floortje het is moeilijk om zoiets voor je te houden omdat mensen ook gaan vragen of kinderen krijgen dan wel gaat met endometriose.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Twee keer eerste hulp met mega pijnaanvallen in 12 uur. Werk reageerde waardeloos. Iets met protocollen. Morgen moet ik naar ziekenhuis. Waarschijnlijk hoor ik dat ik geopereerd ga worden aan mijn endometriose. Drie maanden kunstmatige overgang heeft bijna niets uitgehaald bij mijn cysten. Daarna waarschijnlijk ivf. Ik ga het maar vertellen op het werk. Ondanks mijn opleiding die ik krijg van hun.

Ben 33 het moet nu gebeuren en ik wil het ook. Slaap er gewoon niet van. Wens me succes. Wanhopig boerboeltje

Link to comment
Share on other sites

Dank je moontje. Het gesprek op het werk is fantastisch gegaan. Ze hebben toegegeven dat ze zeer slecht op mijn ziekmelden hadden gereageerd. Ze willen me aan alle kanten helpen en ondersteunen. Ze waren zeer onder de indruk van mijn verhaal en gaan regels opstellen dat het protocol niet zo zwaar voor mij telt. Kan ik me tenminste richten op de operatie die idd komt. Daarna ivf. Ik heb er vertrouwen in.

 

X boerboeltje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Het blijft spannend....ik heb dus afgelopen vrijdag een bloed test gedaan en er is HCG... Maar het is maar 16. Dat is de ondergrens van wat ze willen zien. Dus komende woensdag weer bloed geven.... PFFFFF extra heftige verlengde wachtweken op deze manier!
  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use