Jump to content

Eerste IVF behandeling gestart


Fem78

Recommended Posts

Hoi, ik ben nieuw hier.

Mijn vriend en ik zijn nu bijna drie jaar bezig met kinderen en tot nog toe geen geluk helaas.

inmiddels hebben we het hele voortraject gevolgd inclusief IUI's en zijn we met de eerste IVF behandeling bezig.

het zijn spannende tijden. Ik ben er ook erg veel mee bezig. Onze wens is zo groot en in onze omgeving wordt de ene na de andere spontaan zwanger, wat het er soms niet makkelijker op maakt. Ik gun ze het van harte, maar het maakt me ook verdrietig.

 

Na het spuiten wat ik al aardig spannend vond was vanmorgen de eerste punctie. Niks had me kunnen voorbereiden op vandaag. Het was ondanks de morfine extreem pijnlijk. Gelukkig zat mijn vriend naast me mijn hand vast te houden en er voor te zorgen dat ik bleef ademen. Ik heb nog steeds buikpijn en hopelijk trekt het voor het slapen gaan weg, zodat ik nog aan wat nachtrust toe kom.

 

Het was wel een goede "oogst" volgens de gyn. Vanmiddag hoorden we dat er 21 eicellen gevonden zijn. Erg veel dus. Met de verpleegkundige heb ik morgen n gesprek over de symptomen van overstimulatie. Ook dat nog.

hopelijk gaat alles wel gewoon goed. Er staat voor vrijdag de terugplaatsing gepland. Zo spannend allemaal.

 

Ik ben blij om de ervaringen te lezen en te zien dat er toch veel vrouwen zwanger worden van de behandelingen. Dat geeft hoop en moed.

Succes allemaal!

Gr. Fem

Link to comment
Share on other sites

Thanks meiden.

Tijdens het spreekuur vd verpleeg. kreeg ik te horen dat ik een verhoogde kans op OHSS heb. Nu maak ik me wel zorgen want het zou zomaar kunnen dat vrijdag de TP niet door gaat. Daar zou ik goed van balen.

Voor alsnog voel ik me wel ok. Beetje opgeblazen gevoel. Moet vooral mijn gewicht goed in de gaten houden en veel drinken.

Zijn er hier mensen met overstimulatie ervaringen na de punctie?

 

Keeping my vingers crossed.

Fem

Link to comment
Share on other sites

Hier ook twee keer verhoogde kans op OHSS gehad en beide keren goed gegaan dus het hoeft niks te zeggen! Inderdaad veel drinken en elke dag wegen. Veel succes de komende dagen en natuurlijk tijdens de slopende wachtweken! Je kunt meeschrijven op een wachtbankje met andere dames die in spanning zitten, misschien sleept dat je er wat doorheen. En inderdaad, er worden genoeg dames zwanger met IVF dus hou vertrouwen!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fem, ik zit in hetzelfde schuitje, ik heb maandag mijn punctie gehad en morgen eerst bloedonderzoek en echo om te kijken of de terugplaatsing door kan gaan. Voel me net als jij wel ok, ik heb wel een hele dikke buik. En ik zit ook in spanning. Fijn om van Sopresa te horen dat het niets hoeft te zeggen. Heel veel succes de komende dagen!

Link to comment
Share on other sites

Ik loop ook met een hele dikke buik rond en daar maakte ik me dus zorgen over. Een opgeblazen gevoel maar verder gaat het best goed. Ook idd fijn om te horen dat het niets hoeft te betekenen.

Als ik me slecht voel of er symptomen optreden moet ik me melden, nog geen bloedonderzoek of echo gepland. Zou dat moeten denk je?

Veel succes ook jij de komende dagen Suzi. En Sopresa bedankt voor de bemoedigende woorden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use