Jump to content

Geen menstruatie, geen zwangerschap, en nu?


Danielle1984

Recommended Posts

Ik heb op 5 februari een cryo teruggeplaatst gekregen uit onze icsi behandeling in een kunstmatige cyclus omdat ik geen eigen cyclus heb. Vanaf 21 februari (ruim 2 weken later) heb ik 8 dagen bruine afscheiding gehad (zelfs tegen het zwarte aan de laatste dagen) maar ik word maar niet echt ongesteld... Wel had ik op 21 en 22 februari menstruatiekrampen dus had goede hoop om snel met de volgende poging te kunnen beginnen, maar helaas frown.gif

 

Zwangerschapstesten en de HCG bepaling in mijn bloed wijzen nu 3,5 week na de terugplaatsing niet op een zwangerschap. Het ziekenhuis geeft aan dat ik toch af moet wachten maar ik heb hier geen goed gevoel bij. Ik reageerde deze cyclus slecht op de medicatie en had bijna 4 weken stimulatie nodig. Uiteindelijk is de pregnyl gezet bij een eitje van 18,5 mm en mijn baarmoederslijmvlies was nog maar 5,5 mm.

 

Heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt of een idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn? Zou mijn lichaam toch niet voldoende klaar zijn geweest? Zou er mogelijk een cyste kunnen zitten? confused.gif

Link to comment
Share on other sites

Hallo Danielle,

 

ik heb geen ervaring met het niet hebben van een eigen cyclus maar ik heb ooit eerder een erg lange cyclus gehad.

als ik zo teruglees was jouw "eisprong" ergens rond 2 februari , jouw cyclus duurt dan nu al ongeveer 40 dagen? Ik zou nog tot na het weekend wachten en dan toch een echo vragen hoor.

balen hoor!

 

Jouw Bms was overigens niet erg dik, is dat meestal het geval?

ik kreeg van een forumgenootje de tip om teunisbloemoliecapsules te gaan gebruiken en vitamine E, wellicht kun je er iets mee,

 

 

groetjes Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

voor mij heel herkenbaar. Voordat ik zwanger werd had ik ook vaak bijna zwart bloed. Voor mij was dit dan wel de ongesteldheid, maar vond ik het lastig om vast te stellen wat nu dag 1 van de cyclus was. Ik wijt het zelf aan het gebruik van hormonen, maar ook de stress en spanning. En alle behandelingen achter elkaar opgeteld, heb ik lang aan de hormonen gezeten. Ik weet niet hoe dat bij jou is. Ik heb lang gedacht; logisch dat ik niet zwanger wordt, want hier kan toch niets in nestelen? Ik ben wel zwanger geworden, dus verkeerd gedacht. Nu we bezig zijn voor een tweede heb ik niet meer van dat rare bloed overigens. Maar dat kan ook komen omdat de spanning minder is dan bij de eerste. Of omdat ik niet continu bezig ben met hormonen.

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Hier ook geen eigen cyclus en dus ook een herkenbaar verhaal. Idd door alle hormonen weet ik ook niet wat een normale menstruatie is. Gebruik nu weer anticonceptie dus zal er nooit achter komen denk ik...

 

Maar goed, vervelend dat je zo in een onduidelijke situatie zit! Met een echo zou een eventuele cyste te zien moeten zijn. Ze kunnen dan ook zien of je bms al is afgebroken. Misschien is het een idee om, als je nu nog niet mag starten met de volgende poging, te vragen of je een Proverakuurtje kan krijgen? Dat zou je dan over een week of 3 kunnen gaan slikken zodat je in elk geval een mooi startpunt hebt. Ik ben mn eerste IVF ook in gegaan na een menstruatie op Provera omdat ik er net als jij gek van werd dat ik niet wist waar ik aan toe was.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie meedenkende reacties!! Heel fijn!!

 

@ Meiske74: Mijn cyclus is door de lange stimulatie zelfs 56 dagen nu.. frown.gif Helaas is mijn bms vaak vrij dun. Ik heb eerder gehoord over teunisbloemolie, dat slik in inmiddels en daarnaast tarwekiemolie en ik heb zelf gevraagd om utrogestan. Maar ons ziekenhuis lijkt een vrije lage standaard te hanteren. Wat is jullie ervaring qua mimimumdikte?

 

@ Neel: ik zit helaas ook al lang aan de hormonen.. Voor de icsi-poging ook een aantal maal iui in kunstmatige cyclus gehad. Hoe zou het donkerbruin/zwarte verlies daarmee kunnen samenhangen?

 

@ Sopresa: allereerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweeling!! Ik ga inderdaad aandringen op een echo!

Ik zat zelf nog te denken dat ik bruinverlies zou kunnen hebben ipv helder rood omdat mijn bms zo dun was, weet iemand daar meer over?

Ik zat zelf nog te denken dat ik bruinverlies zou kunnen hebben ipv helder rood omdat mijn bms zo dun was, weet iemand daar meer over?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle, ik heb zo vaak aangegeven dat ik zo raar ongesteld was bij de artsen en verpleegkundigen, maar ze hadden er geen antwoord op. Ik heb me ook suf gegoogled, maar daar word je ook niet wijzer van. Omdat ik toen de ene na de andere behandeling deed en dus continu in de weer was met hormonen denk ik dat het daardoor kwam. Mijn bms was altijd redelijk in die tijd, maar niet heel dik. Na mijn zwangerschap geen problemen meer gehad hiermee, en bms ook veel dikker. Nu ook veel langere pauzes tussen de pogingen. Dus daarom wijt ik het aan de hormonen. Maar zoals ik schreef, ik ben wel zwanger geworden, ook na een rare cyclus. Dus het kan!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use