Jump to content

Even voorstellen :)


Sissel

Recommended Posts

Hoi!!

 

Mijn naam is Franciska en ben 35 jaar. Ik ga in een vogelvlucht wat vertellen over mijzelf...

 

Ik heb al vanaf mijn tienerjaren een kinderwens. Op mijn 21ste kreeg ik te horen dat mijn linker eierstok dicht zit en dat ik verklevingen heb. Hierdoor is de kans op een natuurlijke zwangerschap erg klein en heb ik veel kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Om echt serieus aan zwanger worden te beginnen was in de aankomende 10 jaar geen sprake.

 

Toen ik 29 was kreeg ik een relatie met mijn huidige vriend. Vanaf 31ste begon ik me wel een beetje te realiseren dat mijn klokje nu toch wel harder begon te tikken... Mijn vriend (11,5 jaar jonger dan ik) hebben het er in het begin van onze relatie wel over gehad, betreft ons leeftijdsverschil en kinderwensen e.d.

 

Vorig jaar zijn we naar een fertiliteits-poli geweest, om te bespreken hoeveel de kans is op een natuurlijke zwangerschap gezien mijn voorgeschiedenis. De arts die we spraken heeft ons duidelijk gemaakt dat deze kans inmiddels zo goed als nihil is, gezien de diagnose die gesteld is op mijn 21ste is het er (nu op mijn 34ste) niet beter op geworden, maar kon over die jaren alleen maar slechter worden. Dit was natuurlijk een redelijk tik in mijn gezicht, maar ik had er al rekening mee gehouden, dat dit gesprek niet een positieve uitslag zou geven... mijn vriend had het er echter moeilijker mee (ook al was hij op de hoogte van mijn situatie, had hij toch hoop op een goede uitslag). We kregen eigenlijk wel direct te horen dat we een geschikte kandidaat zouden zijn voor IVF. Met folders in ons hand over de IVF hebben die dag in oktober 2012 het ziekenhuis verlaten...

 

24 December heeft mijn vriend me ten huwelijk gevraagd, met als uitgangspunt mij te laten weten dat hij toe is aan de volgende stap (de IVF)...

Hierop zijn we in januari 2013 naar het RKZ gegaan om ons voor de IVF aan te melden (geen idee hoe we dat moesten doen) maar we deden het wel :) We werden daar hartelijk ontvangen en kregen een regen aan vragen over ons heen en direct onderzoek middels echo e.d. Mijn gynaecologische voorgeschiedenis werd opgevraagd in het andere ziekenhuis en ik moest op mijn 3e dag van ongesteldheid bloed afnemen. De uitslag was helaas wat minder positief dan ik had gedacht, namelijk.... ik ben vervroegd in de overgang :( De druk achter de IVF is hierdoor voor mij nog hoger geworden. Ik zie deze poging al echt als één van mijn allerlaatste kansen.

 

Inmiddels (mei 2013) hebben we het startsein gekregen om het verkorte programma van de IVF te starten. Het wachten is voor mij nu op mijn eerst volgende ongesteldheid. De hormoonspuiten en vaginale tabletten liggen allemaal al klaar in de koelkast. Ik heb mijn nachtdiensten kwijt weten te raken voor de eerste 3 maanden, dus ik kan met recht zeggen.... ik ben er klaar voor.... laat die ongesteldheid maar komen!!

 

Ik hoop met jullie de rest van aankomende tijd te kunnen delen en ervaringen uit te wisselen (diepte- en hoogtepunten). Lijkt me erg fijn om in contact te zijn met vrouwen die ook het traject volgen...

 

Ik wil jullie in ieder geval veel succes wensen!! En ik hoop dat we een 2013 met een dikke buik mogen afsluiten :goodluck:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use