Jump to content

doorverwijzing / second opninion Belgie


Krissy78

Recommended Posts

Wij zitten erover te denken om voor onze laatste IVF poging/mogelijkheid naar Belgie te gaan. Maar... hoe bepaal je waar je naar toe gaat en wat doet je arts hierin?

Kies je zelf het ziekenhuis of gaat dat op basis van je dossier naar het ziekenhuis waar ze het meeste met je dossier kunnen (achtergrond waarom je niet zwanger wordt van invloed??)

En als het ziekenhuis gekozen is, vraag je dan zelf je dossier op of laat je die doorsturen???

Hoe lang zijn de wachtlijsten daar??

 

Iemand ervaring???

 

Wij hebben voor onze laatste behandeling in 2012 er bewust voor gekozen om niet naar Dusseldorf doorverwezen te worden gezien alle rompslomp die dat geeft (dat was wat onze arts toen aanbood), maar mijn man gaat vanaf komend zomer in Brussel werken, dus het wordt makkelijker om wel een second opninion aan te vragen in Belgie.

Dus voordat ik mijn arts bel om de stap te nemen wil ik wat beslagen ten ijs komen wat betreft, wat we kunnen/willen en waar ze qua onderzoeken het meest met onze casus kunnen.

 

(in het kort onze casus: sperma redelijk ok, meer dan voldoende eicellen bij punctie, maar geen of nauwelijks embryo's. Dus het lijkt op de kwaliteit van de eicellen mis te gaan, maar dat kunnen ze in NL niet onderzoeken en dus ook niets aan doen. En ik heb begrepen dat ze in Belgie meer naar jou als mens kijken en niet alleen naar je vruchtbaarheidsuitslagen in je bloed e.d. maar of je in zijn geheel in 'balans' bent, o.a. in je bloed waarden.)

 

liefs Krista

Link to comment
Share on other sites

Hey krista

ook bij ons is poging drie in zicht...

wij hebben 31 mei n intake in België staan. Wachtlijst 8-10wk. Spannend. Wij hopen op meer onderzoek/aandacht voormij (zaad slecht dus gyn in NL zegt dat het pech is.....) wij willen uit de derde poging alles halen wat d'r in zit dus daarom over nr t buitenland.

je hebt geen verwijzing nodig.wel moet je navragen of je zorgverzekering een contract heeft met de instantie in België waar je voor kiest ivm de declaraties bij je zorgverz in NL.

je mag dus zelf kiezen waar je heen wilt gaan en daarbij kan je dus zelf rekening houden met wat je verwachtingen zijn. Ik heb zelf n copie opgevraagd van m'n dossier in NL. Was geen probleem, duurde 2wk voordat ik m had.

btw: wij hadden de eerste poging maar één embryo vd dertien eicellen. Maar met andere hormonen bij icsi 2 een veel beter resultaat..... Misschien ook voor jullie n idee?

 

succes met het maken van keuzes en dat ook jullie droom mag uitkomen....

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben nu 4 pogingen gedaan, waarbij de derde met icsi en de vierde mmet andere medicatie. Resultaat even slecht. Wij hebben een zoontje uit onze allereerste ivf. Blijkt nu een gelukstreffer... Dus in Nl zijn we klaar. Weet niet hoe we de keuze moeten maken voor welk ziekenhuis. Ik hoor dat ze overal op ander vlak ergens verder mee zijn qua onderzoeken en wat hoort dan bij onze casus??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use