Jump to content

ervaringen cryo terugplaatsing


rifka
 Share

Recommended Posts

Hoi! Ben benieuwd naar ervaringen met cryo- terugplaatsing. Wij denken erover om binnenkort iets te doen met de cryo's die zijn overgebleven na onze laatste IVF poging. Weet iemand hoe het traject in zijn werk gaat? Moet je ook hormonen spuiten? Is het traject qua inspanning te vergelijken met IVF of IUI? Of is het minder belastend? IK ben sinds september vorig jaar moeder van een gezonde zoon. Het heeft vijf jaar geduurd om mijn zoon te krijgen. Heb zes keer een IUI behandeling gedaan en twee keer een IVF behandeling waarvan ik van de laatste behandeling nog cryo's in de vriezer heb liggen. De cryo's voelen aan als broertjes en zusjes van mijn zoontje. Mijn zoontje was mijn zevende zwangerschap. Eindelijk bleef het embryootje langer dan zeven weken zitten, en ditmaal dus ook echt tot het einde.. ik kon het niet geloven, tot aan de bevalling ben ik angstig geweest. Dus meiden, ik hoop heel erg met jullie mee dat het ooit ook voor jullie zal gaan lukken!! Ik hoop dat jullie mij kunnen antwoorden met jullie eigen ervaringen met cryo-terugplaatsing. Ben heel benieuwd, wacht jullie reactie af, misschien is er ook wel iemand die binnenkort wil beginnen met terugplaatsing van een cryo. Aan de ene kant ben ik klaar met de behandelingen, klaar met het ziekenhuis etc., ben ik natuurlijk superblij met mijn zoontje, aan de andere kant weet ik dat de cryo's er nog zijn en wil ik het wel graag proberen, maar niet ten koste van alles. Maar denk dat ik er spijt van zal krijgen als ik er niets mee doe. Ik ben veertig, dus de kans dat ik ooit nog zomaar spontaan zwanger word is denk ik wel heel klein.. ook gezien mijn voortraject.. Liefs Rifka.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Rifka,

 

Ik ben momenteel zwanger van een cryo.

 

Ik vond de behandeling erg relaxed tov een volle IVF/ICSI behandeling. Ik heb me aangemeld op de 1e dag van mijn menstruatie, op cyclusdag 10 & 12 een echo om de follikels te meten en het baarmoederslijmvlies. Afhankelijk van de groei kreeg ik een datum/tijdstip om Pregnyl te spuiten. Vijf dagen na het spuiten is onze cryo ontdooit, zes dagen na het spuiten mochten we bellen om de cryo goed ontdooit was. Dit was bij ons het geval en heeft de terugplaatsing plaatsgevonden op cyclusdag 15. Op cyclusdag 27 moest ik komen voor een bloedtest.

 

Succes met je beslissing en eventuele cryo poging!

 

Groetjes,

Melis

Link to comment
Share on other sites

Hoi Rifka,

 

Geloof goed dat je dan de hele zwangerschap angst hebt gehad. Maar wat super dat je nu een zoon hebt mogen krijgen.

 

Wij hebben verschillende cryo tp gehad.

Tijdens de eerste 5 keer Icsi hebben we vrijwel elke keer cryo's gehad.

Heb 1 keer gevraagd of dat ik na een cryo tp Pregnyl mocht spuiten. 3 x 5000 IE.

Dit wou ik na deze ene keer nooit meer. De tp was niet gelukt maar ik werd wel later ongesteld doordat ik Pregnyl had gebruikt. Pffff dit leverde bij mij nog meer stress op.

 

Verder heb ik voor een cryo tp elke keer follikel metingen gehad. Had cryo tp in eigen cyclus.

1-malig Pregnyl spuiten om de tp goed in te kunnen plannen.

 

Nu ben ik op dit moment zwanger van een cryo tp. Er is er 1 terug geplaatst.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Rifka

Mijn dochtertje is ontstaan uit een cryo.

Ik vond de behandeling veel minder heftig dan de ICSI behandeling.

Ik heb vanaf dag 9 van mijn cyclus OVU-lady testen gedaan. Na de positieve test heb ik dit doorgebeld aan het ziekenhuis en 5 dagen hierna is zij toen terug geplaatst. I

k heb dus geen hormonen of echo's gehad. Ik weet dat dit per ziekenhuis verschilt en dat veel ziekenhuizen dus wel pregnyl voorschrijven maar (gelukkig) hoefde ik dat niet.

Nu, na 3 jaar, volg ik hetzelfde traject en woensdag krijgen wij te horen of de cryo goed is ontdooit en of er dus een terugplaatsing komt.

Het is voor mijn gevoel wel een beetje gek, vorige keer waren mijn man en ik er zo mee bezig en was er bij mij geen ruimte voor iets anders in mijn hoofd. Nu is het compleet anders. Geen ziekenhuis bezoeken, geen "lege kamer" in ons huis en lijkt het allemaal nogal onwerkelijk dat we echt weer bezig zijn in de mmm.

 

Heel veel succes met je beslissing over de cryo's!

Groetjes Nieta

Link to comment
Share on other sites

Hier dezelfde ervaring als nieta, zelf testen of er een ovulatie is dat doorbellen en dan 5 dagen later de terugplaatsing, ons cryo wonder ligt nu boven te slapen en zij is zelfs twee keer ondooid. Eerste keer dat ze ondooid was bleek ik hcg in mijn bloed te hebben en ging de terugplaatsing niet door. Omdat de cryo's zo mooi waren zijn ze toen we ingevroren.

maar de procedure is per ziekenhuis verschillend. Wij liepen in het erasmus

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben 2 keer een cryootje teruggeplaatst gehad in een kunstmatige cyclus, welke beide een zwangerschap hebben opgeleverd (maar helaas uiteindelijk wel mk werden). Dat is dan hormonen slikken )progynova) en na de terugplaatsing tot de 12 weken zwangerschap utrogestan gebruiken en de progynova blijven slikken. De duur daarvan vond ik wel belastend, maar verder is het makkelijker.

De kunstmatige cyclus was een keus: wij moeten bijna 1,5 uur rijden en mijn cyclus varieert nogal eens en om dat tig keer heen en weer te rijden en elke keer oppas te regelen... is niet te doen.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Sorry, Enter toets doet het weer niet..... Hier éénmaal een cryo tp gehad in eigen cyclus, enkel met ovulatietest de eisprong opgespoord en 5 dagen daarna de tp gehad. Helemaal geen echo's vooraf of hormonen achteraf hoeven te gebruiken. Enkel de natuur, plus natuurlijk ons eskimootje. Resultaat 9 maanden later een gelders welvaren meisje! Wat een verademing was dat, geen hormonen of op en neer gaan naar zkh. Maar zoals gezegd, elk zkh heeft een eigen protocol over cryo tp. Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Oeps sorry.. ik heb al twee keer een berichtje getypt.. beide keren ging het mis.. maar bedankt voor jullie reacties! Het verschilt nogal per ziekenhuis lees ik wat de procedure is. Ik zal deze week eens bellen met mijn ziekenhuis om te kijken hoe het daar in zijn werk gaat.. en of je zelf ook nog een keuze hebt wat je wilt of niet. Ik lees veel succesverhalen, veel zwangerschappen van een cryootje. Goed om te lezen! Wat is het eigenlijk ongelofelijk he, dat het allemaal kan! Nieta, ik herken wel wat je zegt, over de lege kamer.. die is hier gelukkig nu ook gevuld.. mijn zoontje ligt lekker te slapen boven.. dus ik denk dat dat het voor mij ook een stuk minder belastend zal maken. En hobbesje, wat jammer dat het bij jou niet is gelukt met de cryootjes. Je gaat nu weer een ICSI traject in las ik. Heel veel succes hoor! Veel geluk voor jullie allemaal en duimen Nieta, dat er morgen goed nieuws is en jullie een cryootje teruggeplaatst krijgen. Bijzonder hoor. doeg, groetjes Rifka.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use