Jump to content

90% gerustgesteld-at least one eagle has landed...


niki
 Share

Recommended Posts

Lieve IVF-Moeders,

 

 

 

Zojuist terug van de echo en de gynaecoloog is behoorlijk tevreden gelukkig. Geen rare dingen te zien, nergens vocht of gekke rondjes in en om mijn buik/eierstokken/baarmoeder. Eierstokken zijn rustig en tenminste 1 klein rondje gevonden in mijn baarmoeder :tongueP: !!!

 

Wat betekent dat er of 1 zich gesettled heeft, of 2 maar dat is nog niet te zien. Er is nog een kleine kans natuurlijk dat nr. 2 zich heel ergens anders bevindt, hopelijk wel in mijn baarmoeder en niet toch ergens anders, maar daar zijn op dit moment geen opvallende aanwijzingen voor.

 

Mijn buikpijn is redelijk afgenomen en ik hoop dat dat zo doorgaat. Dus we gaan voorlopig uit van het positieve en hopen dat alles voorspoedig gaat en blijft verlopen! Volgende echo is op vrijdag 11 april, dan ben ik 6 weken en 4 dagen zwanger. Ja ja, met IVF gaat het snel, je krijgt er zomaar 2 weken cadeau bij!

 

 

 

Maar bij deze wil ik ook jullie enorm hartelijk bedanken!!! :icon_flower: Ik ben begonnen op deze site toen ik net het voor mij zeer teleurstellende bericht kreeg dat ik maar 1 grote en 3 kleine eicellen had bij mijn 1e fm bij onze 1e IVF poging. Mede door jullie aanmoediging en goede raad heb ik toen besloten toch met deze poging door te gaan en zowaar, ik ben ècht zwanger!!! En daar wil ik jullie ècht ENORM voor bedanken. Ook vooral Liesbeth, die ook zwanger werd met haar ene follikel en zo lief was mij daarover te mailen op mijn vragen. :thumbup: Het ontroert me.. Zonder jullie, zonder internet, zonder deze site, had ik misschien niet doorgezet. En wie weet groeit dit alles uit tot één, twee of misschien wel drie! :toot::laughbounce: bloedjes van kinderen. En voor alle aanmoediging, lieve woorden en goede raad daarna, ook enorm bedankt. Verder hoop ik met heel mijn hart dat jullie wensen ook allemaal zo spoedig mogelijk vervuld gaan worden!!!

 

 

 

Ik ga niet stoppen hoor met deze site, maar wilde toch even een moment stilstaan. Voor mezelf en om jullie te bedanken. Op naar de volgende echo!

 

Liefs, niki

Link to comment
Share on other sites

Hee Niki!!!!

 

 

 

Ik lees net dat je zwanger bent, super joh!!

 

Gefeliciteerd!!!

 

 

 

Hopelijk vindt de andere ook een lekker plekje daar in je baarmoeder, spannend zeg...

 

 

 

lfs kim

Link to comment
Share on other sites

Guest illuminate

Een :binkybaby: op komst, of misschien wel :binkybaby: :binkybaby:, wat een goed nieuws!!! Wat fijn dat je ook van die :confused: (onzekerheid) af bent.

 

 

 

:wav:

 

 

 

nogmaals

 

 

 

G E F E L I C I T E E R D ! ! !

Link to comment
Share on other sites

Hey Niki!

 

Fijn dat het allemaal goed lijkt te zijn!!! Weer een trouble minder! Hopelijk kan je de volgende keer 2 plekkies zien. Hadden ze deze keer nog een plausibele verklaring voor de enorme buikpijn???

 

Hopelijk kan je nu meer genieten!!!

 

Groetjessssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

van harte gefeliciteerd meid.....zie je nou wel....ben blij dat je toch hebt doorgezet...ook jij bedankt voor je lieve woorden....hopelijk krijg je een voorspoedige zwangerschap en kun je er lekker van genieten...nu op naar je volgende echo...spannend hoor.....heel veel succes....

Link to comment
Share on other sites

Geweldig Niki!

 

 

 

Super gefeliciteer en nu maar hopen dat het goed blijft gaan. Maar het begin is er. Ga er lekker van genieten en ik ben benieuwd hoe je echo van 11 april gaat.

 

 

 

Groetjes, Monique

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nou vanmiddag, vrijdag, hadden we dus de echo. Ik ben vandaag 6 weken en 4 dagen. En als het goed is zouden we vandaag een hartje/hartjes moeten kunnen zien kloppen. We waren behoorlijk zenuwachtig. Zit alles op de goede plaats, hoeveel zijn het er? Eén? Twee? Drie? Klopt er wel wat?

 

 

 

Natuurlijk later aan de beurt. Bibber de bibber. En ja, we mochten naar binnen. Gelukkig kennen we de 'nurse practitioner' (in goed Nederlands) intussen behoorlijk goed en ze is aardig en stelt ons op het gemak. En gaat gelukkig meteen aan de slag, zonder teveel bureaupraat. De echo begint. En eerst zien we nergens een hartje... Zoeken zoeken zoeken en in mijn hoofd (en die van Nico) gaat het rond: 'O het is niet goed... O het is niet goed..' Maar gelukkig ja hoor, piepklein, klopperdeklopperdeklop.... Als een klein =-tekentje dat op en neer gaat. En dat is één.

 

 

 

En verder zoeken. Is er nog een tweede, maar na lang zoeken denken we dat het er toch maar één is. Wel op de goede plek. Keurig in de baarmoeder gesetteld... Voorlopig houden we het op één, zegt ze... Ok. Het is nog superklein, 5mm, dus wie weet wat we over het hoofd zien, maar voorlopig gaan we uit van één. Ok... Gefeliciteerd. Dank. En bloedprikken, 6 supergrote buisjes, men ik ben intussen al zo'n held dat ik ook deze proeve weer glansrijk doorsta, niets flauwvallen. Huppekee. Superstoer. Naar buiten. Info verwerkend stil...

 

 

 

En dan daalt het allemaal langzaam in. En blijkt, Hub en ik voelen ons niet helemaal blij. Klinkt misschien heel stom. Maar we waren zo gehecht aan die twee embryootjes... dat het (heel ondankbaar misschien?) toch voelt als een soort rouwproces dat het er waarschijnlijk 'maar' één is. Het is ècht even wennen. En het voelt alsof we toch al wat 'kwijt' zijn geraakt. Is dit raar?

 

 

 

Of zijn het er straks toch weer twee, net als vorige keer, toen er één zich behoorlijk lang had verstopt... Man wat duren twaalf weken lang, want dan wordt het gevaar voor een miskraam pas echt een heel stuk minder.Ook voel ik eigenlijk nog meer angst nu... Gaat die ene wel blijven? Waaah...

 

 

 

Dus ja, het is allemaal goed. En eigenlijk mogen we heel blij zijn weer met deze heel belangrijke stap. Maar het blijft nog enorm duimen en wennen en blijkbaar toch een stukje verwerken qua verwachtingen/hoop etc.

 

liefs, niki

Link to comment
Share on other sites

Hey Niki,

 

Ik kan me wel voorstellen hoor, dat je niet helemaal uit je dakkie gaat...

 

't Is toch anders als dat je had gehoopt.

 

Succes nog de komende weken. En deze blijft vast wel zitten hoor!!!

 

Groetjessssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use