Jump to content

Polyhydramnion


Melis25
 Share

Recommended Posts

Hoi dames,

 

Vandaag tijdens de groeiecho is er bij mij polyhydramnion vastgesteld, een duur woord voor een teveel aan vruchtwater. Het kan diverse oorzaken hebben welke nagekeken zullen gaan worden.

Ook is de baby extreem groot voor deze termijn, buikomtrek loopt bijna 5 weken voor en het gewicht wordt geschat op 2037 gram!!

 

Heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, wat voor invloed heeft het gehad op je zwangerschap? Ben je ingeleid of mocht de bevalling vanzelf op gang komen?

 

Alvast bedankt!

 

Groetjes,

Melis

Link to comment
Share on other sites

Hoi Melis!

 

Ik heb het 'dure woord' expres niet genoemd op ons topic, bang dat je zou gaan googlen ;-)

 

Ik ben benieuwd naar de onderzoeken/testen.

 

Een vriendin van mij heeft dit ook gehad. Bij haar bleek het te komen door onontdekte zwangerschapsdiabetes. Toen meteen aan de insuline om verdere escalatie te voorkomen.

Aan de hoeveelheid vruchtwater hebben ze niets gedaan, omdat ze er zelf geen erge pijn van had. De vliezen konden eerder breken door de druk, maar dat is niet gebeurd.

 

Ze is ingeleidt, geloof met 37.5 weken. Kindje woog flink wat, zou bij 40 weken niet door het bekken passen.

 

Kindje deed het goed, had alleen moeite om zijn suikers goed te houden.

 

Veel succes meis. X

Link to comment
Share on other sites

Hey Freggel,

 

Bedankt voor je reactie!

 

Ik ben heel benieuwd welke onderzoeken ik ga krijgen en wat daaruit gaat komen. Iig eindelijk de GTT, al weet ik niet of ik daar blij van moet worden, nuchter een suikerdrankje drinken. Ik heb al 4 keer bloed laten prikken op glucose (niet nuchter) en de waardes varieerden tussen de 4,2 en 5,5, prima volgens de vk. Ik heb zelf niet het idee dat het diabetes zal zijn, misschien heel naief, maar ik voel me verder kiplekker.

 

Er wordt wel overlegd of ik wordt overgedragen aan de gyn, ik ga sowieso aangeven dat ik ingeleid wil worden als de baby zo hard blijft groeien. Alles om een keizersnede te voorkomen!

 

Fijn dat alles verder goed is gegaan met je vriendin!

 

P.S. Ik had al op google e.e.a. gelezen ;-))

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Melis! Nog nooit van gehoord. Naief, maar eerste reactie was dat ik dacht dat dat misschien niet zoveel kwaad kon / kindje dan lekker de ruimte had, maar begrijp dat het dus wel degelijk consequenties kan hebben?! Getsie zeg!

Wat had je bij Vince ook al weer? Suiker toch? Heeft dat hier dan ook mee te maken? Of ben je daar nog niet op getest?

Eng meid, net nu je zo lekker onbezorgd leek te kunnen genieten van deze zwangerschap! Hoe voel je je er onder?

Link to comment
Share on other sites

Ink, de eerste 30 weken van deze zwangerschap zijn probleemloos verlopen, hopen dat ik dit kan voortzetten en dat het slechts een momentopname is. Bij V.ince heb ik het HELLP syndroom gehad, geen tekenen van suiker.

Maar ik heb nu twee groeiecho's gehad en de baby loopt op beide echo's gemiddeld vier weken voor in de groei.

Het kan komen door zwangerschapssuiker, om dat te testen krijg ik een gtt (glucose tolerantie test) oftewel het beruchte suikerdrankje op nuchtere maag.

 

Het gekke is dat ik.me.kiplekker voel, heb wel een mega grote buik en ben slechts 7 kg aangekomen. Merk verder ook geen rare dingen die zouden kunnen duiden op diabetes.

Hopen dat het gewoon een groot kind is zonder andere oorzaken.

 

Hoe is het verder met jou?

 

Inflame, bedankt voor je lieve woorden!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Melis

 

vriendin van mijn zwager had het ook, bij haar ontdekt met 30 weken zwangerschap, destijds is ze naar Nl gekomen, ook GTT test gehad en ook zij had zw.suiker. Ze is toen 6x daags zelf gaan testen en op gaan letten, uiteindelijk leek het zich te stabiliseren en ze is met 40 w. ingeleid, een `normale`vaginale bevalling gehad, kindje was niet extreem groot of zwaar.

 

zelf heb ik bij de zwangerschap van Imke 3x een GTT test gehad, gewoon voor de zekerheid, leuk is anders maar ik had liever écht betrouwbare testen dan van die"het kan alle kanten op" geen suiker overigens gehad.

 

zorg dat je iets bij hebt om de tijd door te komen , dat kan ik je adviseren, 2 uur wachten is een lange zit, veel succes!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Meiske,

 

Bedankt voor je reactie, wat fijn dat alles goed is gegaan met de bevalling van de vriendin van je zwager.

 

De suikertest zal alles behalve leuk zijn, maar ik heb het er voor over, uiteraard. Het enige wat ik absoluut NIET wil, is een KS omdat de baby bijv. Te groot is om via het geboortekanaal geboren te worden. Daarom ga ik vragen of ik bij de gyn onder controle mag, ik heb het idee dat zij net iets daadkrachtiger handelen dan een vk.

 

Straks naar de vk, hoor ik hoe of wat.

Link to comment
Share on other sites

Groot gelijk heb je Melis, naar de gyn gaan en blijven. ;-)

 

Zoals je weet heb ik de GTT ook gedaan met 23 weken, omdat ik te zwaar ben. En ik had nóg geen suiker, maar de glucosestofwisseling was wel verstoord. Enkel te zien door dat drankje, wat tot 100 gram zeer snelle glucose bevat. Nuchter en na eten zit ik ook nog steeds goed. Dieet is voldoende. Dus het zegt niets zonder dit te testen.

Ik nam mn Ipad mee voor spelletjes en een magszine. De tijd gaat dan wat sneller. Drankhe is niet lekker.....:-(

 

Maar ik ga ervan uit dat het niets is en je kindje het gewoon goed heeft met grote placdnra en dito vruchtwater!

 

X

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad door naar de gyn!

Ik ben zelf werkzaam als diabetesvpk dus zit dagelijks dicht bij het vuur. Het feit dat je je goed voelt zegt helaas niets over het wel of niet hebben van diabetesgravidarum :-( Stel dat de OGGT afwijkt dan is het echt heel goed te behandelen met een dieet en/of insuline. Vrijwel alle vrouwen bevallen bij ons 'normaal' maar worden wel vaak eerder ingeleid. Ik hoop voor jou dat het allemaal goed is. Bij veel vrouwen is de uitslag van de test gewoon goed!

Mocht je vragen hebben dan mag je me altijd pb'en. Suc 6 bij de vk straks.

Link to comment
Share on other sites

Dat klopt wat clickstar zegt. Zelf voel je er niets van. Ik voel me ook kiplekker.

Dat in tegenstelling tot gewone diabetes.

 

Melis logisch dat je even flink hebt zitten huilen. Liever wil je dat alles gaat zoals 'normaal' geacht word.

Knuffel voor jou!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Melis,

 

Het zal een spannende periode voor je gaan worden.

Wel een geruststelling dat het met de baby en met jou zelf goed gaat.

 

Heb enkele weken geleden zelf ook een OGGT onderzoek gehad. Dit is me ontzettend meegevallen!

Ons kindje woog bij 32 weken 2000gr met 34 weken weet ik niet, heeft de vk niet genoteerd op het papier wat ik mee naar huis krijg, het gewicht is toen wel genoemd en vanuit deze meting moest ik een OGGT laten doen.

Met 36 weken woog de baby 3070gr. Dit is een normaal gewicht.

Heb ook veel vruchtwater, maar wanneer is het 'teveel'? Heb ik bij de eerste zwangerschap ook gehad.

Onze dochter woog 3950gr met 40 weken precies bevallen.

 

Heel veel succes en ik hoop dat er geen vervelende dingen uit de onderzoeken gaan komen. En komt er wel iets uit hoop en gun ik je van harte dat het te 'verhelpen' is.

Hou je taai!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use