Jump to content

Polyhydramnion


Melis25

Recommended Posts

Hoi dames,

 

Vandaag tijdens de groeiecho is er bij mij polyhydramnion vastgesteld, een duur woord voor een teveel aan vruchtwater. Het kan diverse oorzaken hebben welke nagekeken zullen gaan worden.

Ook is de baby extreem groot voor deze termijn, buikomtrek loopt bijna 5 weken voor en het gewicht wordt geschat op 2037 gram!!

 

Heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, wat voor invloed heeft het gehad op je zwangerschap? Ben je ingeleid of mocht de bevalling vanzelf op gang komen?

 

Alvast bedankt!

 

Groetjes,

Melis

Link to comment
Share on other sites

Hoi Melis!

 

Ik heb het 'dure woord' expres niet genoemd op ons topic, bang dat je zou gaan googlen ;-)

 

Ik ben benieuwd naar de onderzoeken/testen.

 

Een vriendin van mij heeft dit ook gehad. Bij haar bleek het te komen door onontdekte zwangerschapsdiabetes. Toen meteen aan de insuline om verdere escalatie te voorkomen.

Aan de hoeveelheid vruchtwater hebben ze niets gedaan, omdat ze er zelf geen erge pijn van had. De vliezen konden eerder breken door de druk, maar dat is niet gebeurd.

 

Ze is ingeleidt, geloof met 37.5 weken. Kindje woog flink wat, zou bij 40 weken niet door het bekken passen.

 

Kindje deed het goed, had alleen moeite om zijn suikers goed te houden.

 

Veel succes meis. X

Link to comment
Share on other sites

Hey Freggel,

 

Bedankt voor je reactie!

 

Ik ben heel benieuwd welke onderzoeken ik ga krijgen en wat daaruit gaat komen. Iig eindelijk de GTT, al weet ik niet of ik daar blij van moet worden, nuchter een suikerdrankje drinken. Ik heb al 4 keer bloed laten prikken op glucose (niet nuchter) en de waardes varieerden tussen de 4,2 en 5,5, prima volgens de vk. Ik heb zelf niet het idee dat het diabetes zal zijn, misschien heel naief, maar ik voel me verder kiplekker.

 

Er wordt wel overlegd of ik wordt overgedragen aan de gyn, ik ga sowieso aangeven dat ik ingeleid wil worden als de baby zo hard blijft groeien. Alles om een keizersnede te voorkomen!

 

Fijn dat alles verder goed is gegaan met je vriendin!

 

P.S. Ik had al op google e.e.a. gelezen ;-))

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Melis! Nog nooit van gehoord. Naief, maar eerste reactie was dat ik dacht dat dat misschien niet zoveel kwaad kon / kindje dan lekker de ruimte had, maar begrijp dat het dus wel degelijk consequenties kan hebben?! Getsie zeg!

Wat had je bij Vince ook al weer? Suiker toch? Heeft dat hier dan ook mee te maken? Of ben je daar nog niet op getest?

Eng meid, net nu je zo lekker onbezorgd leek te kunnen genieten van deze zwangerschap! Hoe voel je je er onder?

Link to comment
Share on other sites

Ink, de eerste 30 weken van deze zwangerschap zijn probleemloos verlopen, hopen dat ik dit kan voortzetten en dat het slechts een momentopname is. Bij V.ince heb ik het HELLP syndroom gehad, geen tekenen van suiker.

Maar ik heb nu twee groeiecho's gehad en de baby loopt op beide echo's gemiddeld vier weken voor in de groei.

Het kan komen door zwangerschapssuiker, om dat te testen krijg ik een gtt (glucose tolerantie test) oftewel het beruchte suikerdrankje op nuchtere maag.

 

Het gekke is dat ik.me.kiplekker voel, heb wel een mega grote buik en ben slechts 7 kg aangekomen. Merk verder ook geen rare dingen die zouden kunnen duiden op diabetes.

Hopen dat het gewoon een groot kind is zonder andere oorzaken.

 

Hoe is het verder met jou?

 

Inflame, bedankt voor je lieve woorden!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Melis

 

vriendin van mijn zwager had het ook, bij haar ontdekt met 30 weken zwangerschap, destijds is ze naar Nl gekomen, ook GTT test gehad en ook zij had zw.suiker. Ze is toen 6x daags zelf gaan testen en op gaan letten, uiteindelijk leek het zich te stabiliseren en ze is met 40 w. ingeleid, een `normale`vaginale bevalling gehad, kindje was niet extreem groot of zwaar.

 

zelf heb ik bij de zwangerschap van Imke 3x een GTT test gehad, gewoon voor de zekerheid, leuk is anders maar ik had liever écht betrouwbare testen dan van die"het kan alle kanten op" geen suiker overigens gehad.

 

zorg dat je iets bij hebt om de tijd door te komen , dat kan ik je adviseren, 2 uur wachten is een lange zit, veel succes!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Meiske,

 

Bedankt voor je reactie, wat fijn dat alles goed is gegaan met de bevalling van de vriendin van je zwager.

 

De suikertest zal alles behalve leuk zijn, maar ik heb het er voor over, uiteraard. Het enige wat ik absoluut NIET wil, is een KS omdat de baby bijv. Te groot is om via het geboortekanaal geboren te worden. Daarom ga ik vragen of ik bij de gyn onder controle mag, ik heb het idee dat zij net iets daadkrachtiger handelen dan een vk.

 

Straks naar de vk, hoor ik hoe of wat.

Link to comment
Share on other sites

Groot gelijk heb je Melis, naar de gyn gaan en blijven. ;-)

 

Zoals je weet heb ik de GTT ook gedaan met 23 weken, omdat ik te zwaar ben. En ik had nóg geen suiker, maar de glucosestofwisseling was wel verstoord. Enkel te zien door dat drankje, wat tot 100 gram zeer snelle glucose bevat. Nuchter en na eten zit ik ook nog steeds goed. Dieet is voldoende. Dus het zegt niets zonder dit te testen.

Ik nam mn Ipad mee voor spelletjes en een magszine. De tijd gaat dan wat sneller. Drankhe is niet lekker.....:-(

 

Maar ik ga ervan uit dat het niets is en je kindje het gewoon goed heeft met grote placdnra en dito vruchtwater!

 

X

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad door naar de gyn!

Ik ben zelf werkzaam als diabetesvpk dus zit dagelijks dicht bij het vuur. Het feit dat je je goed voelt zegt helaas niets over het wel of niet hebben van diabetesgravidarum :-( Stel dat de OGGT afwijkt dan is het echt heel goed te behandelen met een dieet en/of insuline. Vrijwel alle vrouwen bevallen bij ons 'normaal' maar worden wel vaak eerder ingeleid. Ik hoop voor jou dat het allemaal goed is. Bij veel vrouwen is de uitslag van de test gewoon goed!

Mocht je vragen hebben dan mag je me altijd pb'en. Suc 6 bij de vk straks.

Link to comment
Share on other sites

Dat klopt wat clickstar zegt. Zelf voel je er niets van. Ik voel me ook kiplekker.

Dat in tegenstelling tot gewone diabetes.

 

Melis logisch dat je even flink hebt zitten huilen. Liever wil je dat alles gaat zoals 'normaal' geacht word.

Knuffel voor jou!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Melis,

 

Het zal een spannende periode voor je gaan worden.

Wel een geruststelling dat het met de baby en met jou zelf goed gaat.

 

Heb enkele weken geleden zelf ook een OGGT onderzoek gehad. Dit is me ontzettend meegevallen!

Ons kindje woog bij 32 weken 2000gr met 34 weken weet ik niet, heeft de vk niet genoteerd op het papier wat ik mee naar huis krijg, het gewicht is toen wel genoemd en vanuit deze meting moest ik een OGGT laten doen.

Met 36 weken woog de baby 3070gr. Dit is een normaal gewicht.

Heb ook veel vruchtwater, maar wanneer is het 'teveel'? Heb ik bij de eerste zwangerschap ook gehad.

Onze dochter woog 3950gr met 40 weken precies bevallen.

 

Heel veel succes en ik hoop dat er geen vervelende dingen uit de onderzoeken gaan komen. En komt er wel iets uit hoop en gun ik je van harte dat het te 'verhelpen' is.

Hou je taai!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use