Jump to content

Uitgerekend augustus/september 2014


Noes73
 Share

Recommended Posts

 • Replies 1.2k
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Gefeliciteerd Noes! Augustus is echt wel een mooie maand om uitgerekend te zijn... Ik zat samen met Champietal op het Augustusbankje van dit jaar! 5 december precies een jaar geleden had ik de punctie en 8 december de TP van wat nu onze prachtige zoon is..... Wat is de tijd omgevlogen!

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel! Ik heb nu een week positieve testen en geen bloedverlies meer, nu nog ruim 2 spannende weken naar de eerste echo! Ik kan het nog niet helemaal geloven!

Gelukkig voel ik me al misselijk worden als ik teveel eet, haha!

Nu maar hopen dat het heel druk op dit bankje gaat worden!!!

 

Liefs,

Noes

Link to comment
Share on other sites

hey meiden,

Mag ik mij hier bij jullie aansluiten op het uitgerekend in bankje? We hebben 3 isci pogingen achter de rug en 1 escape iui maar alles zonder resultaat. nu was het de bedoeling om eerst 20 kilo af te gaan vallen en dan in april het hele mmm verhaal weer op te gaan pakken. Maar dit is niet meer nodig... heb gisteren een positieve (lees 2) test in handen. kon mijn ogen niet geloven. In het ziekenhuis gaven ze ons 1% kans dat het spontaan zou gaan lukken, maar het is ons gelukt!

Hoop dat jullie het leuk vinden dat ik mee schrijf. groetjes Marga

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marga, welkom!! eindelijk een 2e zwangere die uitgerekend is in augustus, Wat bijzonder dat het spontaan gelukt is, gefeliciteerd! Weet je al hoever je ongeveer bent?

Als ik het uitreken met de Freya calculator dan ben ik ongeveer 2 augustus uitgerekend. Ik ben nu ruim een week na m'n testdag en ik wordt steeds onzekerder! Dinsdag 17 december heb ik mijn 1e echo.

 

Nou gezellig dat je er bent!

 

Liefs,

Noes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Noes,Ja heel bijzonder, we snappen er niks van. Volgens mijn berekening ben ik op 9 augustus uitgerekend. En mag pas de laatste week van dit jaar voor de 1e echo. Duurt nog zoooo lang. Maar goed na 4 jaar wachten kunnen die paar weekjes er ook nog wel bij.Jij ook gefeliciteerd met je zwangerschap! Hoe voel je je?Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marga,

Ik voel me op zich prima, ik het begin was ik wat meer misselijk en nu eigenlijk niet meer. Alleen kan ik wat minder grote porties eten.

Het maakt me wel wat onzeker dat ik wat minder symtomen heb, maar goed, in ieder geval geen bloedverlies!

Nog anderhalve week en dan heb ik de echo, oh, ben wel heel bang dat het niet goed is. pfff....!

Moet je nu naar de verloskundige of nog naar het (fertiliteits)ziekenhuis?

 

gr

Noes

Link to comment
Share on other sites

hoi Noes en Marga,

 

Ik kom me voorzichtig ook melden, na mijn bloedtest vanochtend met een hcg van 376.1 durf ik het wel aan! Jullie natuurlijk ook van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Op naar mooie 1e echo's met flink knipperende hartjes.

Hier superblij en ook wel onwerkelijk hoor. Deze keer is het zo snel gegaan in vergelijking met de vorige keren: 1 tp van 2 cryo's en huppekee meteen een positieve test, echt heel gek nog. Ben ook hartstikke onzeker of het allemaal wel goed zal gaan, dus schrijf en lees graag met jullie mee.

Link to comment
Share on other sites

Woow Jett van harte! Nou hopen op een mooie echo met 1 (of 2) hartjes! Hier ook heel onzeker hoor. Maar als ik naar de klachten kijk, lijkt het goed te zitten. Heb over 3 weken de 1e echo bij de vk. Hoef niet naar zh toe omdat ze mij later toch terug sturen.

 

Vandaag misselijk en constant in tranen. Zo erg misselijk dat mijn man moet koken.... Pffff dat word nog wat :) maar alles voor het goede doel :D hopelijk word het heel erg druk hier!

Link to comment
Share on other sites

Jett, wat goed, gefeliciteerd!! Welkom hier. Haha, onzeker zijn we allemaal, en misschien wel 2 knipperlichtjes voor jou! spannend. Wanneer heb jij je eerste echo?

 

Marga, wat heerlijk dat je zo misselijk bent! Klinkt misschien gek voor buitenstaanders, maar wij willen het liefst zo misselijk mogelijk zijn...

 

Ik ben niet echt misselijk meer, alleen krijg ik iets minder eten naar binnen. Dat ik net positief getest had, was ik een paar dagen misselijk, kon ik niet veel eten en niet tegen sterke geurtjes. Ook ietwat last van obstipatie. En deze week had ik ineens overal weer minder last van.... hoe onzeker kun je worden! Toch maar weer even gegoogled en dat komt vaker voor. Vooralsnog dus geen rood bloed+krampen = goed! Nog 10 dagen naar de echo.

 

Liefs,

Noes

Link to comment
Share on other sites

Hoi dames, rustig hier.

 

Mijn misselijkheid is wel wat minder geworden gelukkig. Heb nu alleen de ochtend dat ik misselijk ben. Verder het idee alsof er 100 naalden in mijn borst prikken.

 

Hoe is het met jou Jett? En noes?

 

Groetjes Marga

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marga,

 

Dat klinkt goed! niet echt natuurlijk, maar we zouden het erger vinden als we niets zouden voelen.

Bij mij lijkt het weer een beetje aan te trekken: iets vaker tegen misselijk aan, vandaag een beetje opgezette buik en nog steeds niet te veel kunnen eten. Ik heb geen pijn in mijn borsten, maar voel af en toe een kriebeltje.

Morgen komt de consulente van MvM langs, dus gisteravond voor de zekerheid toch nog maar een KV-testje gedaan, gelukkig was 'ie nog even donker... pfff, was zelfs bang om te kijken!

Nog ruim een week en dan.....de echo!

 

Jett. hoe gaat het met jou? Al een beetje aan het idee kunnen wennen? Wanneer heb jij je eerste echo?

 

Liefs,

Noes

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi, fijn Marga dat je je weer wat beter voelt, een beetje misselijk is oké, maar het lijkt me vreselijk als het de hele dag aanhoudt. En inderdaad, hier ook blij met ieder signaaltje dat het goed zit. Heb behalve dat ik snel emotioneel ben, een beetje gerommel in mijn buik (steekjes enzo) en traag werkende darmen nog geen last. Bij mijn eerste zwangerschap ben ik ook nauwelijks misselijk geweest, bij de tweede hartstikke voor weken lang. Er valt dus geen pijl op te trekken helaas. Wacht met smart op een beetje ochtendmisselijkheid. Haha Noes, wat herkenbaar...zo'n kv testje doen voordat de mvm dame langskomt. Ik durf me nog niet eens aan te melden, bang als ik ben voor een negatieve test bij haar. Misschien toch maar wel even doen, wilde eigenlijk wachten tot na de 1e echo, maar ja dan mis je alweer best wat dagen. Oh mijn eerste echo is trouwens 23-12. Dat wordt hopelijk een heerlijk weekendje Gent met als hoogtepuntje een knipperlichtje. Of 2 inderdaad, maar daar ga ik toch maar even niet van uit. Denk dat ik dan echt heel hard ga lachen in die stoel.

Link to comment
Share on other sites

Gelukkig, ik mag plassen voor MvM!!:[ATTACH=CONFIG]5524[/ATTACH]grNoes
WOehoeeh NOES! wat gaaf zeg! Veel plasplezier. Ik heb ook direct aangemeld voor MvM maar heb nog niks gehoord van hun. Ben benieuwd!Hebben jullie ook zo'n opgeblazen buik? Kan haast mijn broek niet meer dicht krijgen.Groetjes Marga
Link to comment
Share on other sites

Marga, dit is de 1e. Sinds 2011 kinderwens, in 2012 toen het niet gelijk lukte naar de gyn gegaan voor onderzoek, ze hebben niets afwijkends gevonden maar door mijn leeftijd (toen 39) gelijk doorgestuurd voor IVF en sinds dit jaar eigenlijk aan een stuk door 4 pogingen gedaan. Gelukkig heb ik niet zo'n last van de hormonen, dus het was wel te doen. En bij de laatste poging hadden we toch 3 betere embryo's waarvan de laatste cryo gelukkig (eindelijk) is blijven plakken.

 

Jullie zijn ook al een tijdje bezig. Wat bijzonder dat het dan zomaar ineens raak is!

 

Liefs,

Noes

Link to comment
Share on other sites

Yes Noes, veel plezier met plassen. Hopelijk word je niet te misselijk van de lucht in die flessen, ik vond ze erg ranzig. Marga, wij hebben het grote geluk dat we al twee jongetjes via ivf hebben mogen krijgen. Dat het nu nog een keer lijkt te gebeuren, voelt bijna verwend en oneerlijk. Zeker t.o.v. jullie en veel andere meiden hier, die net zoveel moeite moeten doen en hopen op in ieder geval één wonder. Vandaag had ik ineens weer zo'n lekker onzekere bui, waarin ik er van overtuigd was dat ik helemaal niet zwanger ben, had nog één testje liggen en goh hoe vreemd gewoon een dikke vette streep. Laat de tijd tot de echo maar snel voorbijgaan, word er nu even helemaal gek van.

Link to comment
Share on other sites

Hé Okaasan...lees al een paar dagen mee op het UZ Gent topic en zat zó met je mee te leven...van harte gefeliciteerd meid!! Voor als je je zo meldt: Welkom hier alvast :-) . En misschien zien we elkaar de 23e in Gent? Ik heb er om 10u de eerste echo xx

Link to comment
Share on other sites

Ja hier ben ik!

Nou mijn verhaal kennen jullie wel, of in elk geval Noes en Jett vanaf het UZ Gent topic

 

Jett ik heb om 11.50 uur de echo, dus ik denk dat we elkaar niet zien. Of het moet heel erg uitlopen. Hhaha, dat kunnen ze el heel goed in Gent, dus het zou zomaar kunnen. Anders moeten we even een foto PB-en, dan herkennen we elkaar. Hhaha. Ik vraag me altijd af in wachtkamers of er mensen zijn die je zou moeten kennen van een forum.

 

Zullen we een lijstje maken? Er komen vast nog meer dames bij in augustus. Alhoewel aug-sep natuurlijk altijd wel rustig is ivm het sluiten van alle labs rond de kerst.

 

Ik ga hier, ondanks dat ik echt kapot ben van alle spanning van vandaag, nog even door stuiteren.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use