Jump to content

2014: Vergoeding poging 4 en 5, geen selectie


Lotttie

Recommended Posts

Misschien wisten jullie het al lang, maar ik zag hier nog geen topic over op dit forum dus ik dacht maar ff deze tip posten:

 

Bij UMC Zorgverzekering kun je aanvullend verzekeren voor IVF 4 en 5. Ze hanteren geen selectie, dus ook als je al bezig bent of zelfs al 3 pogingen hebt zien mislukken.

 

Voor de mensen die in het buitenland de pogingen doen:

UMC betaald slechts eenmaal Nederlands tarief per poging. Mocht je in het buitenland (bijv. Duitsland of Belgie) de poging doen dan zou misschien Zorgverzekering PNO een goede keuze kunnen zijn. Bij die verzekering krijg je 2 maal Nederlands tarief per poging vergoed én je krijgt hier alleen poging 4 vergoed, niet poging 5 ook zoals bij UMC. PNO is wel een stukje duurder dan UMC.

 

UMC Basisverzekering: 85,25

UMC Aanvullend 4: 46,04

UMC totaal (let op, dit is exclusief tandverzekering berekend): 131,29

 

PNO Basisverzekering: 91,54

PNO Aanvullend compleet: 56,70

PNO totaal (let op, dit is exclusief tandverzekering berekend): 148, 24

 

Ik heb geen aandelen bij deze verzekeraars haha maar wie weet heeft iemand hier wat aan.

 

 

http://www.umczorgverzekering.nl/verzekerden/?view=Standard

https://www.pnozorg.nl/

Link to comment
Share on other sites

Hallo Allemaal,

 

Dit klinkt zeker interessant. Ik denk dat ik ze ook even ga mailen. Ik heb nl afgelopen jaar mijn 3 vergoede pogingen al gehad en 1 poging zelf betaald, ben benieuwd of ze die 4e zelfbetaalde poging dan ook meetellen of dat ik er nog recht heb op 2.

Het scheelt toch een hoop geld en qua premie scheelt het niet zo heel veel met mijn huidige verzekering van Menzis.

 

gr

Noes

Link to comment
Share on other sites

Hallo dames,

Volgens mij kun je bij umc zorgverzekering alleen aanvullende pakketten afsluiten als je bij een umc werkt of wanneer je partner er verzekerd is. Basisverzekering kan iedereen daar afsluiten. De vergoeding voor 4e en 5e poging zit in aanvullend pakket nr 4....

Ik heb geluk omdat mn man er verzekerd is en ik nu dus kan overstappen.

Ook ik heb een vierde poging zelf betaald en die telt verzekeringstechnisch dan niet mee en dus nog recht op 2 pogingen.

Link to comment
Share on other sites

Zie hieronder de reactie van U.m.c. Zorgverzekering:

 

Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u vragen hebt over de vergoeding van IVF. Graag informeer ik u.

Als u zich aanmeldt bij een nieuwe zorgverzekering hebt u niet opnieuw recht op drie pogingen voor IVF. Het spijt me dat u hierover verkeerd bent geëinformeerd. Hiermee hebt u niet de service gekregen die u van UMC mag verwachten. Onze excuses hiervoor.

U kunt zich aanmelden voor UMC Extra Zorg 3 of 4. Hiervoor geldt geen medische selectie. Als u eerder drie pogingen hebt gehad, heeft dit geen invloed op een vergoeding voor een 4de of 5de poging. Er dienen sowieso drie eerdere pogingen te hebben plaats gevonden om een 4de en 5de poging vergoed te kunnen krijgen.

Er is vanuit de UMC Extra Zorg 3 en 4 recht op een vergoeding van de kosten voor een vierde en/of vijfde in-vitrofertilisatie (IVF) poging per te realiseren zwangerschap als aanvulling op de vergoeding die mogelijk is op grond van de zorgverzekering. De bij de behandeling noodzakelijke geneesmiddelen worden vergoed volgens de Regeling zorgverzekering zoals deze ook op grond van de zorgverzekering voor poging 1, 2 en 3 gelden.

Bent u gestart met een vierde of vijfde poging IVF, dan mag u deze poging na uw 43e verjaardag afronden.

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik ben zojuist overgestapt naar het UMC. Wat was ik blij toen ik vandaag telefonisch bevestigd kreeg dat onze deur toch nog niet dicht is!!

We hebben in 2012 3 mislukte pogingen gehad en hadden ons er min of meer bij neergelegd... Toch bleef het gevoel van nog één betaalde poging doen aldoor knagen..Maar wat een geld! Dit is zo'n opluchting!! Een 4e én 5e poging vergoed! Wat een cadeautje! Wij hebben de eerste stap in de goede richting gezet, ik hoop dat het ons allemaal veel geluk gaat brengen!

Groetjes Marloes

Link to comment
Share on other sites

Hier nog zo'n gelukkig iemand. Ik was al bij Umc Zorgverzekering en ben overgestapt naar de hoogste aanvullende en heb nu ook recht op 5 behandelingen. Wij hopen ze niet nodig te hebben maar wat geeft het een rust dat de pogingen er in iedere geval zijn!!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 1 month later...

Hoi Wachten,

 

Ik ben nu bezig met poging vier en via PNO zorg verzekerd. Mijn aanvraag bij ONVZ werd helaas afgekeurd omdat ik al in de medische molen zit.

Moest jij ook al die vragen invullen over je gezondheid en contacten met specialisten?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use