Jump to content
Sign in to follow this  
Caro- lin

B12 tekort

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik ben er bij toeval achter gekomen door mijn medisch dossier op te vragen dat ik een lage b12 waarde heb.

in 2011 was het 152 en moet tussen 160-750 zijn.

 

In febr 2013 was het 182 en nu in dec was het 170.

Ik las op inetnet dat het miskramen kan veroorzaken. Ik ben nu b12 tabletten 1000mg gaan slikken maar betwijfel of het voldoende is.

ik lees ook dat er b12 injecties kunnen worden gegeven, maar OLVG vond dit niet nodig en ha wil andere testen afwachten.

Inmiddels ben ik 5,2 week zwanger,

 

Wie heeft dit nog meer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Caro-lin,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap!Wat een verassing zeg!

Ik heb hier geen ervaring mee maar gezien jou verleden met diverse miskramen zou ik er zeer zeker op aan dringen bij de huisarts op een injectie!

Want het is algemeen bekend dat bij een tekort t een miskraam kan veroorzaken! En als hij zo laag is krijg je hem nooit heel ver omhoog met tabletten wat ik wel eens begrepen heb.

Belachelijk ook dat ze hier niet aan mee werken. welke testen willen ze eerst afwachten? Baadt het niet schaadt het niet toch. voor dezelfde geld komt het door een tekort hier aan en gaat het weer mis pffff!! Is er ook niet op een andere manier aan te komen?? Succes! Kan me voorstellen dat je nu wel een beetje in angst zit. Vooral gezien je verleden!

 

 

Succes,Liefs Bianca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even nog wat anders. Aangezien het steeds zo vroeg mis is gegaan hoelang gebruikte jij steeds utrogestan??

Bij mijn miskraam heb ik het tot de test datum gebruikt en ging het mis daarna op aandringen toen ik zwanger was van L.ente de utrogestan tot 14 weken gebruikt en toen is het geen miskraam geweest. Het kan natuurlijk ook dikke pech geweest zijn. Maar volgens mij bij een telaag progesteron gehalte kan het ook mis gaan. En volgens mij neemt je lichaam het sowieso met 12 weken zelf over. Sommige vrouwen maken zelf niet heel veel aan de eerste weken wat ik begreep!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai Caro-lin,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb geen ervaring met B-12 tekort en zwanger zijn.. Maar ik heb er wel over gehoord en ook over gelezen. Mijn zusje heeft een ernstig B-12 tekort en raakt maar niet zwanger... De HA zegt dat het niet met elkaar te maken heeft. Ze kreeg wél injecties bij de HA en vlak daarna werd haar bloed weer geprikt. Toen zat ze dus ruim binnen de marge (ja, gek he?!)

Ben toen wat voor haar gaan zoeken op internet en er achter gekomen dat er in het Z.uiderzee-zh in L.elystad een arts zit die gespecialiseerd is in B-12 tekort. Hij schijnt een enorm wachtlijst te hebben omdat iedereen uit heel NL op hem aangewezen is. Maar misschien kun je maandag even bellen met dat zh en de situatie overleggen?

 

En misschien een consult bij dr. Pf.eiffer in DD? Hij doet verschillende bloedtesten om allergie e.d uit te sluiten en hij gaat net een stapje verder dan de NLse artsen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties dames.

 

@Bianca; bij de icsi behandeling moest ik utrogestan slikken tot 12 weken, alleen kwam het nooit zo ver. Nu bij spontane zwangerschap heb ik dit niet gebruikt. Had ik misschien wel kunnen doen aangezien ik die bolletjes nog wel heb.

@Fleur toevallig zijn wij in november onder controle van Gent gekomen. 6-1 krijg ik de uitslag van alle bloedonderzoeken. Maar ja, dan ben ik al bijna 7 weken zwanger en kan het al weer mis zijn gegaan. Ik heb nl elke keer met 6 weken een miskraam.

 

Het frustreert mij dat ik nu tot aan 6 weken "iets" kan doen maar dat het OLVG niet meewerkt. Ze wilde mij niet eens onder behandeling nemen omdat ik niet via icsi zwanger ben geworden. Dit vind ik onbegrijpelijk.

Gelukkig heb ik zelf via een echocentrum een echo kunnen regelen op 31-12.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Caro-lin,

Weet Gent al dat je zwanger bent? Zou je telefonisch met hun kunnen overleggen? Waarschijnlijk hebben ze de bloeduitslagen al wel binnen.

Wij zijn in augustus naar Gent geweest omdat we daar verder wilden gaan.. Ondertussen hadden we de allerlaatste Nederlandse cryo aan boord (tp 11) Drie dagen na de tp zaten we daar, zónder hoop. Alle bloedonderzoeken gedaan en eind okt. zouden we de uitslag krijgen. We hebben een week van te voren (pas) afgebeld en we kregen de dag daarna de uitslagen telefonisch (doen ze eigenlijk nooit) Maar ze begrepen de situatie goed (we wilden geen kostbare tijd van de S. gebruiken nu het waarschijnlijk niet nodig was) Bij jou is de situatie natuurlijk anders... Maar ze begrijpen daar iig wel heel goed dat dit een kostbare zwangerschap is voor jou.

 

Nog een vraagje.. Is bij jou al stollingsonderzoek gedaan? Of hebben ze dat nu in Gent gedaan? (zal haast wel omdat je herhaalde miskramen hebt)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Fleur,

 

Gent belde om de afspraak 6-1 te vervroegen toen heb ik aangegeven dat ik zwanger ben. Stollingsonderzoek hebben ze bij OLVG gedaan.

 

Klopt het dat je nu zwanger bent? En er kwam niets vreemd uit jouw onderzoek?

Bij mij is foliumzuur hog (zonder dat ik tableten heb geslikt) en ijzer is ook hoog en b12 dus laag.

Ben erg benieuwd naar uitkomst Gent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt, ik ben nu zwanger. Ondanks dat Gent ons weinig hoop gaf. Zij dachten dat het genetisch was. Uit hun bloedonderzoeken is niets gekomen. Eerder was er bloedonderzoek gedaan in het zh waar ik al bijna 4 jaar onder controle ben (wegens hartziekte en trombose) Elk half jaar werd mijn stolling gecontroleerd. Nooit werd er iets gevonden. Tot eind juni j.l. Toen werd er onverwacht toch een stollingsafwijking gevonden. Niet heel ernstig, maar toch een verstoring. Omdat dit een auto-imuunafwijking was hebben we (met goedvinden van de hematoloog) prednison ingezet. De poging met 20 mg werd een positieve test en 2 dagen later toch ongesteld. De poging daarna 30 mg gebruikt en toen bleef ik wél zwanger.

Hiermee wil ik niet zeggen dat prednison hét wondermiddel is hoor! Misschien was ik anders ook wel zwanger geraakt... Maar ben er toch blij mee dat er 'iets' gevonden is en dat we daardoor 'het recept' aan konden passen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Caro-lin,

Toen ik in 2007 zwanger wilde worden, heb ik bij toeval ontdekt dat ik een vit.b12 tekort had. (120). Ik heb toen een kuur van injecties gehad van mijn HA en moest erg aandringen op verder onderzoek omdat ik graag zwanger wilde worden en niet tijdens mijn zwangerschap nog evt. onderzoeken moest laten doen. Er is geen oorzaak gevonden maar zonder de injecties zakt mijn vit. B12 niveau erg snel. In 2010 ben ik via ICSI zwanger geraakt van mijn dochtertje. Ik heb toen elke maand een injectie gekregen, gewoon voor de zekerheid. Nu ben ik weer zwanger (cryo terugplaatsing) en heb echt moeten smeken om weer injecties te krijgen omdat mijn waarde nog wel goed was.

Het probleem met vit. B12 tekort is dat als jij geen vegetarier bent, je genoeg vit.B12 binnen zou moeten krijgen. Als dit niet het geval is dan zal je het waarschijnlijk niet goed opnemen en helpen pillen ook niet. De waarde in je bloed wordt hier wel wat hoger van maar niet de waardes in je organen. verder kost zo'n injectie niet veel en je kan beter het zekere voor het onzekere nemen, toch?

Ik zou dus echt je huisarts nogmaals vragen om zo'n injectie ook omdat je je er zorgen over maakt. En een injectie is vele malen goedkoper dan een nieuwe poging toch ? :)

Veel succes met je zwangerschap!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank Nieta voor je reactie.

 

Ik snap ook niet waarom al die artsen zo moeilijk doen en mij geen b12 injectie willen geven?

Morgen heb ik een echo, als die goed is (ook als het niet goed is trouwens) dan ga ik de huisarts weer bellen voor die injecties.

En ik zal nog eens b12 laten prikken om te kijken of die tabletten idd niet helpen:disgust:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikzelf heb ook b12 tekort en omdat we starten met icsi heb ik juist van de huisarts de eerste prik gehad om de waardes op te krikken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo

Ik heb 3 mislukte terugplaatsing gehad.

Steeds stoot het eitje in mijn baarmoeder af.

Zou het kunnen door te weinig ijzer of vitamine b12. Ik slik nu b12 1000 mg.

Ik heb bloedgeprikt ben benieuwd naar de uitslag

Zou dit de oplossing zijn

Ik slik steeds prednison ustrogan en heb eem kuur gehad

Heeft iemand ervaring hiermee.

Gr r

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo

Ik heb 3 mislukte terugplaatsing gehad 1 vers ander diepvries. Allemaal mislukt.

Hoe zou dit kunnen. Ik heb er voor geslikt prednison en ustrogan.

Nu heb ik gelezen dat ijzer en vitaminie B12 werkt en zink

Ik slik 1000 mg

Iemand hier ervaring mee.

Gr b

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  ×

Important Information

Terms of Use