Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Caro- lin

B12 tekort

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik ben er bij toeval achter gekomen door mijn medisch dossier op te vragen dat ik een lage b12 waarde heb.

in 2011 was het 152 en moet tussen 160-750 zijn.

 

In febr 2013 was het 182 en nu in dec was het 170.

Ik las op inetnet dat het miskramen kan veroorzaken. Ik ben nu b12 tabletten 1000mg gaan slikken maar betwijfel of het voldoende is.

ik lees ook dat er b12 injecties kunnen worden gegeven, maar OLVG vond dit niet nodig en ha wil andere testen afwachten.

Inmiddels ben ik 5,2 week zwanger,

 

Wie heeft dit nog meer?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Caro-lin,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap!Wat een verassing zeg!

Ik heb hier geen ervaring mee maar gezien jou verleden met diverse miskramen zou ik er zeer zeker op aan dringen bij de huisarts op een injectie!

Want het is algemeen bekend dat bij een tekort t een miskraam kan veroorzaken! En als hij zo laag is krijg je hem nooit heel ver omhoog met tabletten wat ik wel eens begrepen heb.

Belachelijk ook dat ze hier niet aan mee werken. welke testen willen ze eerst afwachten? Baadt het niet schaadt het niet toch. voor dezelfde geld komt het door een tekort hier aan en gaat het weer mis pffff!! Is er ook niet op een andere manier aan te komen?? Succes! Kan me voorstellen dat je nu wel een beetje in angst zit. Vooral gezien je verleden!

 

 

Succes,Liefs Bianca

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Even nog wat anders. Aangezien het steeds zo vroeg mis is gegaan hoelang gebruikte jij steeds utrogestan??

Bij mijn miskraam heb ik het tot de test datum gebruikt en ging het mis daarna op aandringen toen ik zwanger was van L.ente de utrogestan tot 14 weken gebruikt en toen is het geen miskraam geweest. Het kan natuurlijk ook dikke pech geweest zijn. Maar volgens mij bij een telaag progesteron gehalte kan het ook mis gaan. En volgens mij neemt je lichaam het sowieso met 12 weken zelf over. Sommige vrouwen maken zelf niet heel veel aan de eerste weken wat ik begreep!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hai Caro-lin,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb geen ervaring met B-12 tekort en zwanger zijn.. Maar ik heb er wel over gehoord en ook over gelezen. Mijn zusje heeft een ernstig B-12 tekort en raakt maar niet zwanger... De HA zegt dat het niet met elkaar te maken heeft. Ze kreeg wél injecties bij de HA en vlak daarna werd haar bloed weer geprikt. Toen zat ze dus ruim binnen de marge (ja, gek he?!)

Ben toen wat voor haar gaan zoeken op internet en er achter gekomen dat er in het Z.uiderzee-zh in L.elystad een arts zit die gespecialiseerd is in B-12 tekort. Hij schijnt een enorm wachtlijst te hebben omdat iedereen uit heel NL op hem aangewezen is. Maar misschien kun je maandag even bellen met dat zh en de situatie overleggen?

 

En misschien een consult bij dr. Pf.eiffer in DD? Hij doet verschillende bloedtesten om allergie e.d uit te sluiten en hij gaat net een stapje verder dan de NLse artsen...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties dames.

 

@Bianca; bij de icsi behandeling moest ik utrogestan slikken tot 12 weken, alleen kwam het nooit zo ver. Nu bij spontane zwangerschap heb ik dit niet gebruikt. Had ik misschien wel kunnen doen aangezien ik die bolletjes nog wel heb.

@Fleur toevallig zijn wij in november onder controle van Gent gekomen. 6-1 krijg ik de uitslag van alle bloedonderzoeken. Maar ja, dan ben ik al bijna 7 weken zwanger en kan het al weer mis zijn gegaan. Ik heb nl elke keer met 6 weken een miskraam.

 

Het frustreert mij dat ik nu tot aan 6 weken "iets" kan doen maar dat het OLVG niet meewerkt. Ze wilde mij niet eens onder behandeling nemen omdat ik niet via icsi zwanger ben geworden. Dit vind ik onbegrijpelijk.

Gelukkig heb ik zelf via een echocentrum een echo kunnen regelen op 31-12.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Caro-lin,

Weet Gent al dat je zwanger bent? Zou je telefonisch met hun kunnen overleggen? Waarschijnlijk hebben ze de bloeduitslagen al wel binnen.

Wij zijn in augustus naar Gent geweest omdat we daar verder wilden gaan.. Ondertussen hadden we de allerlaatste Nederlandse cryo aan boord (tp 11) Drie dagen na de tp zaten we daar, zónder hoop. Alle bloedonderzoeken gedaan en eind okt. zouden we de uitslag krijgen. We hebben een week van te voren (pas) afgebeld en we kregen de dag daarna de uitslagen telefonisch (doen ze eigenlijk nooit) Maar ze begrepen de situatie goed (we wilden geen kostbare tijd van de S. gebruiken nu het waarschijnlijk niet nodig was) Bij jou is de situatie natuurlijk anders... Maar ze begrijpen daar iig wel heel goed dat dit een kostbare zwangerschap is voor jou.

 

Nog een vraagje.. Is bij jou al stollingsonderzoek gedaan? Of hebben ze dat nu in Gent gedaan? (zal haast wel omdat je herhaalde miskramen hebt)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Fleur,

 

Gent belde om de afspraak 6-1 te vervroegen toen heb ik aangegeven dat ik zwanger ben. Stollingsonderzoek hebben ze bij OLVG gedaan.

 

Klopt het dat je nu zwanger bent? En er kwam niets vreemd uit jouw onderzoek?

Bij mij is foliumzuur hog (zonder dat ik tableten heb geslikt) en ijzer is ook hoog en b12 dus laag.

Ben erg benieuwd naar uitkomst Gent.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Klopt, ik ben nu zwanger. Ondanks dat Gent ons weinig hoop gaf. Zij dachten dat het genetisch was. Uit hun bloedonderzoeken is niets gekomen. Eerder was er bloedonderzoek gedaan in het zh waar ik al bijna 4 jaar onder controle ben (wegens hartziekte en trombose) Elk half jaar werd mijn stolling gecontroleerd. Nooit werd er iets gevonden. Tot eind juni j.l. Toen werd er onverwacht toch een stollingsafwijking gevonden. Niet heel ernstig, maar toch een verstoring. Omdat dit een auto-imuunafwijking was hebben we (met goedvinden van de hematoloog) prednison ingezet. De poging met 20 mg werd een positieve test en 2 dagen later toch ongesteld. De poging daarna 30 mg gebruikt en toen bleef ik wél zwanger.

Hiermee wil ik niet zeggen dat prednison hét wondermiddel is hoor! Misschien was ik anders ook wel zwanger geraakt... Maar ben er toch blij mee dat er 'iets' gevonden is en dat we daardoor 'het recept' aan konden passen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Caro-lin,

Toen ik in 2007 zwanger wilde worden, heb ik bij toeval ontdekt dat ik een vit.b12 tekort had. (120). Ik heb toen een kuur van injecties gehad van mijn HA en moest erg aandringen op verder onderzoek omdat ik graag zwanger wilde worden en niet tijdens mijn zwangerschap nog evt. onderzoeken moest laten doen. Er is geen oorzaak gevonden maar zonder de injecties zakt mijn vit. B12 niveau erg snel. In 2010 ben ik via ICSI zwanger geraakt van mijn dochtertje. Ik heb toen elke maand een injectie gekregen, gewoon voor de zekerheid. Nu ben ik weer zwanger (cryo terugplaatsing) en heb echt moeten smeken om weer injecties te krijgen omdat mijn waarde nog wel goed was.

Het probleem met vit. B12 tekort is dat als jij geen vegetarier bent, je genoeg vit.B12 binnen zou moeten krijgen. Als dit niet het geval is dan zal je het waarschijnlijk niet goed opnemen en helpen pillen ook niet. De waarde in je bloed wordt hier wel wat hoger van maar niet de waardes in je organen. verder kost zo'n injectie niet veel en je kan beter het zekere voor het onzekere nemen, toch?

Ik zou dus echt je huisarts nogmaals vragen om zo'n injectie ook omdat je je er zorgen over maakt. En een injectie is vele malen goedkoper dan een nieuwe poging toch ? :)

Veel succes met je zwangerschap!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank Nieta voor je reactie.

 

Ik snap ook niet waarom al die artsen zo moeilijk doen en mij geen b12 injectie willen geven?

Morgen heb ik een echo, als die goed is (ook als het niet goed is trouwens) dan ga ik de huisarts weer bellen voor die injecties.

En ik zal nog eens b12 laten prikken om te kijken of die tabletten idd niet helpen:disgust:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ikzelf heb ook b12 tekort en omdat we starten met icsi heb ik juist van de huisarts de eerste prik gehad om de waardes op te krikken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen   • Berichten

  • Ik zoek nog GOndela , wie kan mij helpen 
  • Hoi Steffie,  Dat scheelt enorm als je een eigen donor hebt. Ik hoop ook voor je dat het nu raak zal zijn. In Düsseldorf doen ze behandelingen die ze hier niet doen zoals een embryo terugplaatsen bij 5 dagen. In Nederland doen ze het bij 3 dagen. De medicijnen zijn ook totaal anders als in Nederland. Heb hier al 3 ivf pogingen gehad en dat heeft niets opgeleverd. Ik wil er echt alles aan gedaan hebben om zwanger te worden. Ik ben bijna 43. Dus het is nu of nooit! Ik hoop dat ik in het weekend ongesteld word en komende week kan beginnen. De medicijnen heb ik al in huis.  
  • Hoi catlover  Wij hebben via de donor handig i.v.m. dat mijn vriend geen zaad heeft. Heb ook nog niet aan de hormonen gezeten en dat ga ik nu wel dus erg spannend allemaal. Hoop dat me laatste kans iui  raak zal zijn.   Waarom in Düsseldorf als ik vragen mag? En wanneer ga je beginnen in Düsseldorf?  Dankjewel  en jij ook heel veel succes!
  • Hallo Stefanie, Leuk dat je ook op het forum zit. Komt er wat leven in de brouwerij.  Je hebt al heel veel iui pogingen achter de rug. Hebben jullie een eigen donor of via de donorbank? Dat is een kostbare aangelegenheid namelijk.  Spannend dat je ook gaat beginnen met ivf. Ik ga zelf beginnen met ivf in Düsseldorf. Net als jij zie ik er ook wel tegenop vanwege de afstand.  Ik wens jullie heel veel succes en hoop dat het gauw lukt.  Hou ons op de hoogte hier! Groetjes,   Catlover  
  • Hee,   Weet niet of ik hier goed zit maar zie weinig berichten van de afgelopen dagen op deze forums.. Ik zal me even voorstellen ik ben Stephanie 24 jaar en wij zijn bijna 2 jaar bezig. We zijn nu nog bezig met iui  met donorzaad  aankomende  keer word onze 15e keer.. Heb 2 miskramen gehad. En ga na aankomende keer beginnen aan ivf. Ik vind het wel fijn om verhalen te lezen van vrouwen die met soort gelijke dingen bezig zijn. Heb zelf nog nooit iets geschreven op een site  maar misschien is dit wel fijn dus doe ik het nu gewoon!🤗. Ik kijk wel naar de ivf op ook i.v.m. mijn werk en ik 1 uur moet rijden naar het ziekenhuis telkens. Iedereen heel veel succes!   Groetjes
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden