Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Caro- lin

B12 tekort

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik ben er bij toeval achter gekomen door mijn medisch dossier op te vragen dat ik een lage b12 waarde heb.

in 2011 was het 152 en moet tussen 160-750 zijn.

 

In febr 2013 was het 182 en nu in dec was het 170.

Ik las op inetnet dat het miskramen kan veroorzaken. Ik ben nu b12 tabletten 1000mg gaan slikken maar betwijfel of het voldoende is.

ik lees ook dat er b12 injecties kunnen worden gegeven, maar OLVG vond dit niet nodig en ha wil andere testen afwachten.

Inmiddels ben ik 5,2 week zwanger,

 

Wie heeft dit nog meer?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Caro-lin,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap!Wat een verassing zeg!

Ik heb hier geen ervaring mee maar gezien jou verleden met diverse miskramen zou ik er zeer zeker op aan dringen bij de huisarts op een injectie!

Want het is algemeen bekend dat bij een tekort t een miskraam kan veroorzaken! En als hij zo laag is krijg je hem nooit heel ver omhoog met tabletten wat ik wel eens begrepen heb.

Belachelijk ook dat ze hier niet aan mee werken. welke testen willen ze eerst afwachten? Baadt het niet schaadt het niet toch. voor dezelfde geld komt het door een tekort hier aan en gaat het weer mis pffff!! Is er ook niet op een andere manier aan te komen?? Succes! Kan me voorstellen dat je nu wel een beetje in angst zit. Vooral gezien je verleden!

 

 

Succes,Liefs Bianca

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Even nog wat anders. Aangezien het steeds zo vroeg mis is gegaan hoelang gebruikte jij steeds utrogestan??

Bij mijn miskraam heb ik het tot de test datum gebruikt en ging het mis daarna op aandringen toen ik zwanger was van L.ente de utrogestan tot 14 weken gebruikt en toen is het geen miskraam geweest. Het kan natuurlijk ook dikke pech geweest zijn. Maar volgens mij bij een telaag progesteron gehalte kan het ook mis gaan. En volgens mij neemt je lichaam het sowieso met 12 weken zelf over. Sommige vrouwen maken zelf niet heel veel aan de eerste weken wat ik begreep!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hai Caro-lin,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb geen ervaring met B-12 tekort en zwanger zijn.. Maar ik heb er wel over gehoord en ook over gelezen. Mijn zusje heeft een ernstig B-12 tekort en raakt maar niet zwanger... De HA zegt dat het niet met elkaar te maken heeft. Ze kreeg wél injecties bij de HA en vlak daarna werd haar bloed weer geprikt. Toen zat ze dus ruim binnen de marge (ja, gek he?!)

Ben toen wat voor haar gaan zoeken op internet en er achter gekomen dat er in het Z.uiderzee-zh in L.elystad een arts zit die gespecialiseerd is in B-12 tekort. Hij schijnt een enorm wachtlijst te hebben omdat iedereen uit heel NL op hem aangewezen is. Maar misschien kun je maandag even bellen met dat zh en de situatie overleggen?

 

En misschien een consult bij dr. Pf.eiffer in DD? Hij doet verschillende bloedtesten om allergie e.d uit te sluiten en hij gaat net een stapje verder dan de NLse artsen...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties dames.

 

@Bianca; bij de icsi behandeling moest ik utrogestan slikken tot 12 weken, alleen kwam het nooit zo ver. Nu bij spontane zwangerschap heb ik dit niet gebruikt. Had ik misschien wel kunnen doen aangezien ik die bolletjes nog wel heb.

@Fleur toevallig zijn wij in november onder controle van Gent gekomen. 6-1 krijg ik de uitslag van alle bloedonderzoeken. Maar ja, dan ben ik al bijna 7 weken zwanger en kan het al weer mis zijn gegaan. Ik heb nl elke keer met 6 weken een miskraam.

 

Het frustreert mij dat ik nu tot aan 6 weken "iets" kan doen maar dat het OLVG niet meewerkt. Ze wilde mij niet eens onder behandeling nemen omdat ik niet via icsi zwanger ben geworden. Dit vind ik onbegrijpelijk.

Gelukkig heb ik zelf via een echocentrum een echo kunnen regelen op 31-12.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Caro-lin,

Weet Gent al dat je zwanger bent? Zou je telefonisch met hun kunnen overleggen? Waarschijnlijk hebben ze de bloeduitslagen al wel binnen.

Wij zijn in augustus naar Gent geweest omdat we daar verder wilden gaan.. Ondertussen hadden we de allerlaatste Nederlandse cryo aan boord (tp 11) Drie dagen na de tp zaten we daar, zónder hoop. Alle bloedonderzoeken gedaan en eind okt. zouden we de uitslag krijgen. We hebben een week van te voren (pas) afgebeld en we kregen de dag daarna de uitslagen telefonisch (doen ze eigenlijk nooit) Maar ze begrepen de situatie goed (we wilden geen kostbare tijd van de S. gebruiken nu het waarschijnlijk niet nodig was) Bij jou is de situatie natuurlijk anders... Maar ze begrijpen daar iig wel heel goed dat dit een kostbare zwangerschap is voor jou.

 

Nog een vraagje.. Is bij jou al stollingsonderzoek gedaan? Of hebben ze dat nu in Gent gedaan? (zal haast wel omdat je herhaalde miskramen hebt)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Fleur,

 

Gent belde om de afspraak 6-1 te vervroegen toen heb ik aangegeven dat ik zwanger ben. Stollingsonderzoek hebben ze bij OLVG gedaan.

 

Klopt het dat je nu zwanger bent? En er kwam niets vreemd uit jouw onderzoek?

Bij mij is foliumzuur hog (zonder dat ik tableten heb geslikt) en ijzer is ook hoog en b12 dus laag.

Ben erg benieuwd naar uitkomst Gent.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Klopt, ik ben nu zwanger. Ondanks dat Gent ons weinig hoop gaf. Zij dachten dat het genetisch was. Uit hun bloedonderzoeken is niets gekomen. Eerder was er bloedonderzoek gedaan in het zh waar ik al bijna 4 jaar onder controle ben (wegens hartziekte en trombose) Elk half jaar werd mijn stolling gecontroleerd. Nooit werd er iets gevonden. Tot eind juni j.l. Toen werd er onverwacht toch een stollingsafwijking gevonden. Niet heel ernstig, maar toch een verstoring. Omdat dit een auto-imuunafwijking was hebben we (met goedvinden van de hematoloog) prednison ingezet. De poging met 20 mg werd een positieve test en 2 dagen later toch ongesteld. De poging daarna 30 mg gebruikt en toen bleef ik wél zwanger.

Hiermee wil ik niet zeggen dat prednison hét wondermiddel is hoor! Misschien was ik anders ook wel zwanger geraakt... Maar ben er toch blij mee dat er 'iets' gevonden is en dat we daardoor 'het recept' aan konden passen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Caro-lin,

Toen ik in 2007 zwanger wilde worden, heb ik bij toeval ontdekt dat ik een vit.b12 tekort had. (120). Ik heb toen een kuur van injecties gehad van mijn HA en moest erg aandringen op verder onderzoek omdat ik graag zwanger wilde worden en niet tijdens mijn zwangerschap nog evt. onderzoeken moest laten doen. Er is geen oorzaak gevonden maar zonder de injecties zakt mijn vit. B12 niveau erg snel. In 2010 ben ik via ICSI zwanger geraakt van mijn dochtertje. Ik heb toen elke maand een injectie gekregen, gewoon voor de zekerheid. Nu ben ik weer zwanger (cryo terugplaatsing) en heb echt moeten smeken om weer injecties te krijgen omdat mijn waarde nog wel goed was.

Het probleem met vit. B12 tekort is dat als jij geen vegetarier bent, je genoeg vit.B12 binnen zou moeten krijgen. Als dit niet het geval is dan zal je het waarschijnlijk niet goed opnemen en helpen pillen ook niet. De waarde in je bloed wordt hier wel wat hoger van maar niet de waardes in je organen. verder kost zo'n injectie niet veel en je kan beter het zekere voor het onzekere nemen, toch?

Ik zou dus echt je huisarts nogmaals vragen om zo'n injectie ook omdat je je er zorgen over maakt. En een injectie is vele malen goedkoper dan een nieuwe poging toch ? :)

Veel succes met je zwangerschap!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank Nieta voor je reactie.

 

Ik snap ook niet waarom al die artsen zo moeilijk doen en mij geen b12 injectie willen geven?

Morgen heb ik een echo, als die goed is (ook als het niet goed is trouwens) dan ga ik de huisarts weer bellen voor die injecties.

En ik zal nog eens b12 laten prikken om te kijken of die tabletten idd niet helpen:disgust:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ikzelf heb ook b12 tekort en omdat we starten met icsi heb ik juist van de huisarts de eerste prik gehad om de waardes op te krikken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen   • Berichten

  • Ze horen bij die icsi poging uit 2012. Echt de polisvoorwaarden napluizen. Ja, flauwekul behandelen tot 43 jaar. Er zijn er genoeg die na die tijd ook nog zwanger worden. Net zo raar als maar 3 ivf/icsi pogingen vergoeden. De meeste stellen zijn binnen 3 keer ook niet zwanger.  Zoals jij het beschrijft, is het precies. Je durft nergens meer op te hopen. Zo bang dat het weer niets wordt. Dan kun je mij helemaal gaan opvegen. Ik heb de afgelopen weken al zo vaak in tranen gezeten. Ik neem ook al extra B12 tabletten voor de zekerheid. 's morgens en 's avonds eentje.  Dankjewel dat je zo meeleeft! 😘    
  • Nou ik zou het eigenlijk echt raar vinden als je nog cryos hebt deze na je 43 jaar niet meer kan tp?? Ik vind het al oneerlijk voor ons dat er een leeftijdsgrens is van 43 jaar. Andere stellen hebben dat niet, die mogen gewoon spontaan zwanger worden op hun 47e, niemand die hun dat verbiedt. Om nog maar niet te spreken over mannen die op hun 70e papa worden😡 ik denk dan. Stel je bent 42 1/2 en je hebt een punctie en dan 10 embryo’s dan moet je achter elkaar tp en als er 1 lukt mag je dus niet meer voor een 2e.... echt vreemd beleid. Ik weet hoe je je voelt. Ergens geloof je er niet meer in en toch wil je er zo graag in geloven maar je wilt ook weer de teleurstelling voorkomen. De komende 2 weken nemen je emoties ook echt een loopje met je, je speurt Google af bij elk sympthoompje of vraag. Pffff moedeloos. ik heb in het verleden 4 miskramen gehad. Kwam erachter dat dit door b12 te kort komt. Toen ik b12 tabletten ging slikken bleef mijn dochter zitten. Dus onder het mom van baadt het niet dan schaadt het niet... Heel veel sterkte en leuk de komende weken😘  
  • Hoi Caro-lin, De verhuizing is dus binnenkort al. Kan me voorstellen dat je dan genoeg te doen hebt.  Wat waardeloos dat je een rekening hebt gehad van de gynaecoloog. Ik heb ook altijd begrepen dat de terugplaatsing horen bij de ivf/icsi poging waar ze zijn uit voortgekomen. Dat dat niet geldt boven de 43 jaar heb ik nog nooit gehoord. Zou dat even heel goed nakijken in de polisvoorwaarden als ik jou was.  Heel jammer dat je nu die laatste 2 niet meer terugplaatst.  Het embryo is gisteren terug geplaatst. Het zal wel weer niks worden.😓 Heel veel succes met verhuizen. Hopelijk is alles gauw achter de rug.
  • Hoi Catlover, hopelijk heb je nu een mooie terugplaatsing achter de rug en blijft deze 9 maanden zitten. ja druk met de verhuizing. Ik heb dat qua stressnivo echt ouderschap. 30 maart is al zo dichtbij en er moet nog zo veel ingepakt en verhuisd worden, en dan weer uitgepakt. Nu een dochter van 4 jaar erbij werkt ook niet erg vlotter😉 wij hadden een financiële tegenvaller. Ik ben inmiddels 43 jaar en heb nu dus 2 mislukte terugplaatsingen achter de rug van een punctie uit 2012. Ik ben bij zorgzaam goed verzekerd, ster 4 en kregen daar een 4e icsipoging vergoed. masr nu ontvingen wij een consultrekening van 320 euro van de gyn! Blijkt dat na je 43 jaar de tp niet meer gwordt vergoed. Dit was alleen nog de 1e rekening, dan komt tp en medicatie er nog bij. Nou onze dikke spaarrekening is door de verhuizing dus ook leeg😫 ik had voor de tp nog gekeken op de website daar stond dat als je nog embryo’s over hebt uit een eerdere poging je deze vergoed krijgt en er stond geen leeftijd bij, maar dat zal ik dan wel verkeerd geïnterpreteerd hebben🤨 onze 2 laatste cryos gaan we derhalve niet meer terugplaatsen😥  onze kans voor een 2e is ook verkeken helaas. Maar wij hebben al een dochter mogen krijgen en in Ons geval dat geld is maar geld, jammer maar helaas. Staat niet gelijk aan jouw situatie. Ik hoop echt met je mee voor een geslaagde tp😘
  • Beste Dames, Vanmorgen was ik in Düsseldorf. Ik heb heel leuk zitten praten met een vrouw van 41 jaar uit Wageningen.  Indien deze vrouw op het forum zit dan contact opnemen? Ik vind het erg leuk om even te praten en ervaringen uit te wisselen. groeten, Catlover
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden