Jump to content

Alweer een MA :-(


Toekie

Recommended Posts

Afgelopen donderdag had ik mijn 1e echo met 7 weken maar helaas was er alleen een vruchtzakje te zien zonder vruchtje. Ik wacht nu op de miskraam. Dit is mij 2x eerder overkomen (vorige keer heb ik wel eerst een kloppend hartje gezien met 7 wk).

 

Wie heeft er ook een miskraam/miskramen gehad en hoe heb je dat verwerkt? Ben je later alsnog blijvend zwanger geworden en heb je toen in het voortraject of tijdens de poging iets anders gedaan dan daarvoor?

 

Wij hebben nog 6 cryopogingen maar die wil ik wel optimaal benutten zeg maar.

 

Knuf,

Toekie

Link to comment
Share on other sites

Lieve toekie

 

Ik heb ook twee mk gehad

De eerste was ik zwanger met isci en kwamen er na de derde x echo er achter dat het hartje helaas gestopt was met 8 week en 5 dagen heb er toen tot week 12 mee gelopen

Ik vond het heel zwaar en kon het geen plekje geven

We hebben het begraven in de tuin en een mooi plekje gegeven

Een jaar later was ik weer zwanger en dat is goed gegaan maar wat een angst

 

Vorige jaar wouden we weer beginnen met isci en paar maanden later hoorde we van de arts dat het zaad beter was geworden ik geloofde het niet en heb een tweede onderzoek laten doen en die was wederom goed we moesten eerst zelf proberen en we waren spontaan zwanger na drie maanden

Maar ik was zo ziek van de zwangerschap dat ik dacht zit wel goed helaas niet het is een dag na de eerste echo gestopt met groeien

 

Ik krijg nu onderzoeken om te kijken of er wat is stollings onderzoek en chromosoom afwijking misschien kan je dat ook krijgen

 

Ik wens je heel veel sterkte de komende periode

En dat jullie wens in vervulling gaat

 

Liefs knuf

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hi Toekie,

 

Wat een verdriet.... En dat wel drie keer. Hoe je het het beste een plekje kunt geven? Helaas kan waarschijnlijk niemand daar een antwoord op geven. Dat is per persoon verschillend. Maar praat er over, huil, geef je verdriet de ruimte, schrijf alles op...

Neem je tijd. En doe het samen met je partner!

 

Het is al eerder gezegd, je hebt recht op onderzoek na 3 miskramen. Soms al na 2. Chromosomen en ook stolling is een heel goed idee. Bespreek dit met je HA, of met de FA, of met een gynaecoloog.

 

Ik heb het ook 2x moeten meemaken, 1x spontaan zwanger maar nooit hartslag gehad, 2e keer na de eerste IVF, na aanvankelijk een goede echo. Bij mij is er verder geen onderzoek gedaan en werd het geschoven op 'pech' en 'leeftijd'. Nou was bij mij wel al bekend dat ik een stollingsafwijking heb, dus dat onderzoek hoefde verder niet gedaan te worden.

Voor mijn laatste IVF hebben we een aantal dingen anders gedaan. Ten eerste kort ipv lang protocol (wat een verademing), ten tweede een pipelle laten doen, ten derde meteen na TP A.scal (kinderdosis aspirine) gaan gebruiken. Ik bleek (tegen alle verwachtingen in) weer zwanger en deze keer is het goed gegaan! Wel tot week 36 A.scal gebruikt en daarnaast met 7 weken zwangerschap begonnen met elke dag injecties tegen trombose. Die heb ik tot 6 weken na de bevalling moeten gebruiken.

 

Wat Minoes al schrijft had ik ook: heel veel angst tijdens de zwangerschap dat het alsnog mis gaat, op welk punt dan ook. Gelukkig had ik een heel invoelende gynaecoloog die me elke 2,5-3 weken voor controle liet komen, en ik kreeg elke keer een echo.

 

Heel veel succes iig! Ik hoop dat je dit op welke manier dan ook een plek kunt geven en dat je op een goed moment weer verder kunt met je cryo's!

 

Liefs,

Link to comment
Share on other sites

Jeetje, wat een verhaal Minous! Ik kan goed begrijpen dat je de zwangerschap waarbij het uiteindelijk goed ging, ontzettend bang was! Maar wat opvallend van het zaad zeg!! Sinds juli 2011 heb ik geen idee meer hoe goed/slecht het zaad van mijn man is. Ik wil zeker praten over onderzoeken. Het liefst zo snel mogelijk want ik weet dat dit een tijdje kan duren.

 

Dank je wel Pippe!!

 

Beanie, ook een heftig verhaal! Kinderasperine, kan je dat ook slikken als niet zeker is of het een stollingsprobleem is? Op de één of andere manier heb ik het gevoel dat het ziekenhuis behoudend staat t.o. onderzoeken. En weet je, na 2x zeiden ze bij ons ook dat het pech was. Ik geloof daar niet zo in en nu helemaal niet meer!

 

Ik voel me nog steeds zwanger. Mijn hcg was ook in 3 dagen gestegen van 2600 naar 4100. Ik ben bang dat het nog verder aan het stijgen is. Ik hoop maandag cytotec mee te krijgen.

 

Bedankt voor jullie lieve reacties!

Link to comment
Share on other sites

Lieve toekie

 

Mijn hcg ging ook niet weg pas toen het eruit was ging het heel langzaam na beneden

Ik moet drie maanden wachten met het onderzoek eind feb moet ik bloed laten prikken

Ze doen dit bij mij gewoon om te kijke ze denken niet dat het wat is omdat ik een uitgedragen zwangerschap heb gehad

Maar zekere voor het onzekere

 

Ik zou gewoon bellen en vragen

En laat je verdriet toe net als wat beanie zegt

 

Het is zo oneerlijk

 

In je handtekening kan je het weg halen wel via pc

 

Sterkte meid

 

 

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Lieve Toekie, wat naar om te lezen dat het bij jou al drie keer fout is gegaan.

Ik heb ook 2 mk gehad. De eerste in 2008 na een spontane zwangerschap en afgelopen september ook weer na een spontane zwangerschap. Beide keren is het bij mij begonnen met bloedverlies na ongeveer 6 weken. Ik heb dus nooit een hartje gezien van de ze zwangerschappen. Tussen deze twee zwangerschappen in heb ik in 2011 een dochter gekregen. Ik was vooral de eerste weken erg bang dat het mis zou gaan, zeker omdat ik in het begin ook nog bloedverlies had. Na de laatste mk hebben ze bij mij ook stollingsonderzoek gedaan. Hier is niks uitgekomen. Ik sluit me bij de andere dames aan dat het verwerken bij iedereen anders gaat, maar laat het toe.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb geen drie maanden hoeven wachten, maar ik heb alleen stollingsonderzoek laten doen en geen chromosoomafwijkingen. Dit omdat ik al een voldragen zwangerschap heb gehad. Wellicht heeft het er ook mee te maken dat je hcg helemaal uit je lijf moet zijn.

Ik had mijn uitslag binnen twee weken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use