Jump to content

veel cryo terugplaatsingen, maar niet zwanger


mtje30
 Share

Recommended Posts

wie herkent dit?

 

Bij de 1ste ivf-icsi had ik 5 embryo's (1 vers en 4 cryo) . Allemaal mislukt. Wel goed kwaliteit en allemaal goed ontdooid.

bij het 2de ivf-icsi traject had ik 7 embryo's. De verse is mislukt en de 2 cryo's daarna ook.

 

Nu voor het eerst bezig in een kunstmatige cyclus, heb afgelopen dinsdag cryo nummer 7 teruggeplaatst gekregen.

Er liggen nu nog 3 cryo's in de vriezer.

 

Al met al dus 12 embryo's ontstaan in 2 pogingen, super dus!!!! maar niet zwanger.

Wie heeft ook veel cryos van goede kwaliteit maar niet zwanger?

Vind het moeilijk om er nog in te geloven. Heb ook niet veel vergelijkingen.

 

Hoop wat verhalen te lezen die lijken op mijn situatie

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

 

ik ben een beetje eenzelfde geval. Ondanks dat ik vervroegd in de overgang ga komen ( wat ik nu dus nog niet ben) had ik uit mijn eerste IVF poging 6 embryo's die allemaal dag 5 gehaald hebben. In 3 setjes van 2 teruggezet en nu in afwachting van het resultaat van laatste setje.

 

Mijn 5 dagen waren allemaal blasto's in grote 4 a 5, kwaliteit AA en AB. Weet je ook de jouwe?

 

na 2 tp's heb ik ook mijn immuun laten onderzoeken, daaruit kwam een verhoogde activiteit. Oftewel mijn lichaam is constant in de opruim stand, ook tov de embryo's. Mijn lijf ziet ze als indringers.

 

ik krijg daar nu immuuntherapie voor, te weten een lage dosering prednison en infusen met Omega3 wat het immuunsysteem tot kalmering brengt.

 

dit alles doe ik in een privé kliniek in Düsseldorf, een aantal andere buitenlandse ziekenhuizen om ons heen zijn er ook actief mee. Denk bv aan Gent, Leuven en Brussel. Nederlandse artsen zijn nog niet heel ver met de combi immuun en fertiliteit.

 

verzekerings technisch is het ook allemaal goed te doen. Ik zou je echt willen adviseren hier eens aan te denken en rond the neuzen op het net. Eeuwig zonde van prachtige embryo's en het bijkomend verdriet wat je er van hebt.

Link to comment
Share on other sites

Mtje30, het lijkt op een probleem met de innesteling.

Ook ik heb immuunonderzoeken laten doen omdat ik altijd goede Emmy's had maar het maar niet lukte met de innesteling.

Kijk anders ook eens onder het kopje medicijnen: alan beer.

Verder lees ik ook goede verhalen over pipelle. Wat de innesteling zou kunnen bevorderen.

Dit wordt wel in Nederland gedaan.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik vergeet er nog bij te zeggen dat na iets van 10 goede embryo's die allemaal niet innestelde ik prednison, een hoge dosering omega 3 en vitamine d ben gaan slikken op advies van de immunoloog. De volgende poging was ik direct zwanger.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Shocking Twinkelstar dat het je 10 embryo's heeft moeten kosten!

 

Ik gebruik ook een hoge dosering vit D3, vloeibaar vanuit de apotheek zelfs. Ik had enorme tekorten overigens niet uit de testen van de huisarts maar die van Dusseldorf. Omega 3 gebruik ik ook, zowel de pilletjes als het infuus.

Het is allemaal wat omslachtig en je rijd je wild qua kilometers maar heb het er graag voor over!

Link to comment
Share on other sites

Violet, ja achteraf vooral erg zonde van de tijd en alle emoties etc. Die erbij komen

kijken. Laat je ook steeds je bloed testen? De infusen heb ik nooit gedaan overigens. Was me te ingewikkeld.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Dat is tot nu toe ook mijn bevinding, dat het emotioneel gewoon sh*t is. Lichamelijk heb ik geen last, geen pijn, helemaal niks maar het geestelijk is awfull!

 

Ik heb inderdaad bloedcontrole, maar dat gaat allemaal niet zo makkelijk. Moet steeds bellen en hoor dan niks. Als ik soms ook maar iets voel denk ik al aan extra predni nemen maar heb me in kunnen houden tot nu toe gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reactie!!

Kon al een paar dagen niet reageren maar nu doet hij het weer 😉

 

Wij zitten ook al een tijdje na te denken over Düsseldorf vanwege de goede verhalen die we daar over gelezen hebben. De internist heeft mij vorig jaar verteld dat ik te weinig eiwitten heb in mijn immuunsysteem. Dit zou volgens haar geen invloed hebben op een eventuele zwangerschap. Daarnaast heb ik allergisch astma wat ook te maken heeft met het immuunsysteem, dus wat jullie vertellen over immuunsysteem en innestelingen klinkt voor ons heel aannemelijk. Hoe hebben jullie de overgang naar onderzoek in het buitenland aangepakt? Wij zitten nu zelf bij het UMC in Utrecht en daar hebben we wel aangegeven er niet veel vertrouwen meer in te hebben bij hun, en dat we een derde icsi poging ergens anders willen doen mocht dat nodig zijn.

 

Violet: in het UMC vertellen ze alleen hoeveel cellig de embryo's/cryo's zijn. Meestal was dat 8 / 10 cellig of een klompje.

 

Twinkelstar: hoeveel mg prednison gebruik he? Voor mijn astma heb ik het ook jaren aaneen gebruikt in doseringen van 5 tot 30 mg. Maar omdat ik zwanger wilde worden moest ik daar mee stoppen. En hoeveel omega 3 en vitamine D gebruik je? Kan ik dat evt bij de apotheek halen?

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hi Mtje30,

 

Gezien je medische achtergrond gelinkt aan immuun zou ik zeer zeker naar Dusseldorf gaan! Het is niet zo heel moeilijk, afspraak maken telefonisch via de Nederlandse patientenlijn 0049 211 9019718. Het is vaak een maand of 4 wachten op een plekje mits je Duits/Engels spreekt, dan kun je vrijwel meteen terrecht.

 

Vervolgens kun je dan kiezen voor een bloedafname waar het hele immunologisch spectrum wordt afgenomen; inclusief al je vitamine waardes, schildklier, bij hormonen you name it.

 

Daarnaast adviseert Dusseldorf alle patienten om ten minste 2000 ie vitamine D3 en 3x500 Omega 3 te gebruiken tijdens een IVF behandeling als 'hulpje' voor je lichaam. Dit koop je bv in de vitaminstore van een goed merk als Solgar. En ja, dat is heel veel duurder dan Kruidvat ;). Echter ik had zo'n fors tekort aan Vitamine D3 dat ik wel 6000 ie per dag neem en dan via de apotheek, voorgeschreven. Dat krijg je pas bij bloedafname.

 

In Duitsland kijkt men ook nog eens veel langer en beter naar embryo ontwikkeling, waar jouw ziekenhuis is 1- 12 cellig denkt heeft Dusseldorf technieken om embryo's door te laten delen tot een blastocyst stadium op dag 5. Dat betekent dat het embryo ontelbaar keer gedeeld is en bijna uit zijn schilletje knapt om te gaan nestelen. Hiermee stijgt de kans op zwangerschap tot wel meer dan 50% ( afhankelijk van allerlei randvoorwaarden als zaad, leeftijd etc), slagingskans met dag 3 embryo's ligt gemiddeld op zo'n 35%.

Link to comment
Share on other sites

Hey violet ik werd zo enthousiast van je verhaal dat ik meteen gebeld heb, we hebben 21 augustus de intake. Erg spannend. Hoop dat ze ons daar beter kunnen helpen. Het voelt idd of we de afgelopen 9 embryo's "weg gegooid" hebben. Geen garantie natuurlijk dat het in Duitsland wel lukt maar kijk daar wel positiever tegen aan. Bedankt dames!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Wat goed! Ik hoop het zo voor je.

 

Ik ben - ondanks dat ik nog niet bewezen zwanger ben - erg tevreden over de kliniek! Ze denken mee, passen aan en zijn erg service gericht.

Vooral het Nederlandse: we doen 3x hetzelfde omdat we dat bij iedereen doen en lukt het niet heb je pech - principe staat mij als wetenschappelijk persoon helemaal niet aan.

Link to comment
Share on other sites

Nee daar heb je helemaal gelijk in, hier is het dit of niks. Ze blijven zeggen een dobbelsteen gooien en wachten op 6.

 

Jij zit nu in de wachtweken toch? Hoe lang moet je nog wachten. Ga voor je duimen dat ze blijven plakken!!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Even hier nog een berichtje voor je: je mag me altijd mailen als je eens wat van me wil zien qua bloeduitslagen. Ik heb nl een aantal vergelijkbare dingen zoals jij oa dat eiwit tekort.

 

Laat maar weten als je er aan toe bent.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hey violet lief van je! Ik wil zeker wel wat meer weten over Düsseldorf en de onderzoeken. Ik kan daar pas 21 augustus terecht maar wil me wel graag goed voorbereiden.

 

Het is idd allemaal erg dubbel. Maar ben blij voor je dat het jouw gelukt is. Geeft mij zeker hoop dat het kan. Ook al

Is de hoop nu even ver te zoeken

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
 • 2 months later...
wie herkent dit?Bij de 1ste ivf-icsi had ik 5 embryo's (1 vers en 4 cryo) . Allemaal mislukt. Wel goed kwaliteit en allemaal goed ontdooid.bij het 2de ivf-icsi traject had ik 7 embryo's. De verse is mislukt en de 2 cryo's daarna ook. Nu voor het eerst bezig in een kunstmatige cyclus, heb afgelopen dinsdag cryo nummer 7 teruggeplaatst gekregen.Er liggen nu nog 3 cryo's in de vriezer. Al met al dus 12 embryo's ontstaan in 2 pogingen, super dus!!!! maar niet zwanger.Wie heeft ook veel cryos van goede kwaliteit maar niet zwanger?Vind het moeilijk om er nog in te geloven. Heb ook niet veel vergelijkingen.Hoop wat verhalen te lezen die lijken op mijn situatie
Beste lotgenootje, Vandaag besloot ik aan te sluiten bij het clubje. Ik heb ook al een behoorlijk aantal mislukte terugplaatsingen. 7 om precies te zijn. Ben benieuwd of je al inmiddels zwanger bent geworden. LiefsKinderwens
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Ladies, na 5 jaar begin ik de laatste week van september met een nieuwe IVF poging. Inmiddels een zoon van 4 uit de laatste poging van 5 jaar geleden. Toch wel weer allemaal spannend.  Zijn er meer die binnenkort (weer) starten?
  • @Paulma Wat ben je toch een lieverd en wat had ik het jou ook zo gegund! Het is inderdaad een zwaar traject waar we allemaal in hebben gezeten. Neem de tijd om te rouwen, want ook dit is rouwen en rouwen is zwaar, heel zwaar!  Dikke knuffel voor jou! 😘  
  • Hi dames, Ik heb zojuist mijn 4de ICSI poging negatief afgesloten en mijn man en ik hebben besloten te stoppen. 5 jaar proberen, 3,5 jaar medische molen en 4 keer zwanger maar toch met lege handen.. en een lege portemonnee. Want die laatste keer hebben we alles zelf betaald. Nu heb ik een en ander over en vind ik het zonde als iemand anders dit ook zelf moet betalen. Als ik het naar de apotheek breng vernietigen ze het. Het gaat om 30 poezenpillen U. (houdbaar tot 12/2024), 1 volle spuit stimulatie G. 900 i.e nog in dichte verpakking (in koelkast bewaard, houdbaar tot 06/2023) en nog zo'n zelfde spuit aangebroken, mag je ook hebben hoeft niet. Daarnaast ook 6 kant en klare spuiten D. 0,1mg over (houdbaar tot 10/2023 in koelkast bewaard) Mocht je interesse hebben stuur mij een direct berichtje. Groetjes Paulma    
  • Oh nee, wat ontzettend rot @Paulma ik werd er zelf gewoon verdrietig van om jouw bericht te lezen en ik weet niet zo goed wat te zeggen. Hoopte zo dat het nu eindelijk zou lukken bij je en dat je wat of iig een cryo zou hebben nog. Ik weet zo goed hoe zo'n laatste poging voelt en hoe zwaar het is, het is zo een mentaal zwaar traject, dat is gewoon niet te beschrijven. Hopelijk dat jullie steun kunnen vinden bij elkaar de komende tijd, om dit proces wat eigenlijk gewoon een rouwproces is te kunnen doorstaan. Goh, Paulma, ik heb echt geen woorden.... Wat ongelooflijk k! Ik wens jullie heel veel sterkte en geluk toe. En wat lief dat je wat jij overhebt aan medicatie wil doneren aan iemand die het zelf moet betalen. Ik heb zelf ook moeten betalen, het kost veel geld, dus dan is het fijn als je ergens wat op kunt snorren. Als je het terug geeft aan de apotheek dan wordt het vernietigd, dus dat is heel erg zonde, zou ik zeker niet doen. Alles aan medicatie wat de apotheek verlaat mogen ze niet meer terug nemen, ook niet als het in dichte dozen zit, dus dat gaat zo de vuilbak in. Hier op dit forum kun je ze aanbieden, maar je mag dan niet de gehele benaming noemen geloof ik, want het openlijk verhandelen van medicatie is niet toegestaan, maar dat moet je zelf maar ff kijken, ik zal een linkje erbij doen van welk Topic het is, maar mocht die het niet doen, dan moet je hier op dit forum kijken bij 'hormonen' En anders kun je ook altijd een nieuw topic openen binnen het 40+ forum want daar zullen de meeste mensen zitten die zelf moeten betalen denk ik. https://ivfmoeders.nl/forum/42-hormonen/ Lieve Paulma, wat hoopte ik op een ander bericht en een andere uitkomst voor jou, ik wens je het allerbeste met heel mijn hart. Je bent zo een lieverd, ik had het je zo gegund..... Knuffel, xxx
  • Bedankt voor je lieve bericht @Kitje! Je hebt helemaal gelijk dat de stijging veel belangrijker is dan de absolute waarde. Ik weet van een jaar geleden dat ik inderdaad niet heel snel HCG aanmaak, maar toen was die in 3 dagen wel verviervoudigd. Dus dat was toen prima, ondanks dat ze het wat laag vonden als absolute waarden. Het is toen toch mis gegaan met 5.6 maar dat is niet te voorspellen ondanks een mooie stijging in HCG. Daarnaast was ik bij mijn MA ook niet super misselijk toen alles nog wel goed ging dus ik denk dat ik van nature idd laag in HCG zit. Ik had natuurlijk wat berekeningen zitten maken, en dat gaf nog wel wat hoop. Als mijn HCG van 16 zou verdubbelen de eerste 48 uur en dan nogmaals in de volgende 72 uur, zou ik namelijk op dezelfde waarde komen als ik ongeveer een jaar geleden op 18 DPO zat. In tussen had ik wel wat symptomen, maar ja ik nam ook progesteron, dus kan daar net zo goed van komen. En heel veel symptomen had ik ook weer niet. Dus twijfel, twijfel, twijfel... En inderdaad helaas.... woensdag bloed laten namen en de waarde was maar 26. Dus helemaal geen mooie stijging. Nu ben ik gestopt met de medicatie en wacht ik tot het los komt (is natuurlijk zo pril, dat het hopelijk mee zal vallen). Helaas ook geen enkele cryo goed genoeg op dag 5 om in te vriezen. Daar was ik al bang voor.... Dus we zijn klaar... zonder resultaat. 4 keer zwanger in 5 jaar proberen, meer dan 3,5 jaar medisch, en dit is het einde met lege handen.... Ik vond deze laatste keer mentaal zo ongelofelijk zwaar. Ook al voor de HCG van 16, de wachtweken leken wel de zwaarste ooit van de afgelopen jaren, alsof je al die teleurstellingen van de afgelopen jaren met je mee draagt en daarnaast ook weet dat het je finale poging is. Dus extra beladen. En dan hielp die verlenging van spanning ook niet.... Ik kan het niet meer opbrengen, dus dat is wel heel  duidelijk geworden. Dit was de laatste poging, wij stoppen. Ondanks het verdriet en dat die wens altijd zal blijven bestaan.... Maar ik kan en wil mijn leven niet meer on hold zetten en ben bang dat ik er mentaal aan onder door ga als ik dit nog eens zou proberen.  Ik ben heel blij dat sommige van jullie een hele andere uitkomst hebben! Ik wens jullie het allerbeste en heel veel liefde, maar voor mij stopt het hier! Wel ga ik nog kijken welke medicatie ik nog over heb (in elk geval een niet aangebroken spuit van Gonal F die 450E waard is geloof ik). Heeft iemand van jullie een idee hoe ik die aan iemand kan geven die een traject zelf moet betalen? Wij hebben dit nu ook allemaal zelf betaald en dat valt niet mee.... Dus ik wil de overgebleven spullen eventueel graag doneren in plaats van teruggeven aan de apotheek.   Liefs
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use