Jump to content

Overstappen voor de laatste poging?


Anhoba

Recommended Posts

Na de zomer starten we met onze 3e icsi behandeling. Eigenlijk 4e, omdat ik na de eerste zwanger was maar na bijna 24 weken de zwangerschap heb moeten beeindigen. En we voor de verzekering dus opnieuw begonnen met tellen.

Nu het einde in zicht komt vragen we ons af of het verstandig is misschien naar n ander ziekenhuis over te stappen. We hebben alle behandelingen in het VU ziekenhuis gedaan en zijn daar zeer tevreden over. Maar ja, ik zit er ergens ook niet op te wachten om weer allerlei onderzoeken te krijgen en maanden verder te zijn. Maar wellicht kan een ander ziekenhuis weer nieuwe inzichten en hoop geven?

Wat zouden jullie doen of wat hebben jullie gedaan?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Anhoba, ik kan je geen antwoord geven maat ben zelf ook met deze gedachte bezig. Ik heb wel nog drie cryo's dus nog niet aan de laatste poging toe. Ik ben in het Catharina ziekenhuis in behandeling en denk erover wellicht naar Düsseldorf over te stappen als de cryo's niet lukken.

Link to comment
Share on other sites

Ja, daar sluit ik mij bij aan. Dat ligt een beetje aan je persoonlijke situatie.

Na 3 icsi pogingen voor een tweede kindje zijn wij overgestapt naar het buitenland. Wij moesten toen de behandelingen immers zelf betalen en ik wilde dan ook echt voor meer mogelijkheden en kennis gaan. Hiermee wil ik niet zeggen dat dit in Nederland niet aanwezig is, maar in het buitenland zijn ze gewoon vaak wat verder op dit gebied en minder gebonden aan bepaalde regels en afspraken met fabrikanten en zorgverzekeraars.

De vierde poging hebben wij ook in DD gedaan, maar ik voelde mij in die kliniek niet thuis. Voor de vijfde poging zijn wij naar UZ Gent gegaan. Daar werden voor het allereerst echt uitgebreidere onderzoeken bij mij verricht, waaronder uitgebreid bloedonderzoek en een hysteroscopie.

Wij zijn ooit in de medische molen in beland vanwege de slechte zaadkwaliteit van manlief. Tijdens alle 4 de eerdere pogingen (Nederland en DD) werd er alleen maar gefocust op de zaadkwaliteit. Bij Gent wilden zij echter weten hoe het kwam dat ik toendertijd wel zwanger was geraakt (ik had al een zoontje vanuit icsi) en het nu niet leek te lukken. Uit het bloedonderzoek bleek dat ik een geactiveerd imuunsysteem had en ook en een lichte stollingsafwijking. Hiervoorheb ik medicatie gekregen en de 5e poging was succesvol! Onze dochter is inmiddels ruim een jaar oud.

Succes met je keuze en de komende behandeling!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use