Jump to content

Hormonen? Aaaaaaaaah! :eekk:


Laatbloeier

Recommended Posts

Hoi dames.Dit forum is nieuw voor mij. Ik ben mij aan het inlezen over icsi, want dat is de enige manier hoe mijn man en ik nog een kindje zouden kunnen krijgen. (door chemotherapie) Nu zijn we we daar over na aan het denken en informatie aan het vergaren. Wat ik zelf eng vind zijn de hormonen. Nou ben ik zo benieuwd hoe jullie het hebben ervaren. Psychisch maar eigenlijk ook lichamelijk. Ik heb namelijk ook reumatische aandoening.Hoop van jullie te horen!Liefs laatbloeier.

Link to comment
Share on other sites

Welkom op het forum laatbloeier. Wat betreft de hormonen is het erg verschillend hoe mensen daar op reageren. Zelf heb ik nooit zo heel veel last van de hormonen. Wat ik soms merk zijn opvliegers en wat hoofdpijn. Daarnaast tegen het eind van de stimulatie wat buikpijn door de meerdere follikels die er rijpen.

Psychisch vind ik het traject zwaarder dan lichamelijk. Vooral het wachten constant is zwaar. Steeds die onzekerheid en de vraag of het wel of niet is gelukt.

 

Heel veel succes.

Link to comment
Share on other sites

Laatbloeier,ik sluit me volledig bij Kim aan!

persoonlijk ook weinig last van de bijwerkingen, soms een kort lontje maar heb dat in mijn zwangerschappen ook ( gehad) ;-)

nu weet ik niet wat de wisselwerking zal zijn met Reuma, heeft de arts daar iets over kunnen vertellen?

 

psychisch vind ik het ook zwaarder maar het is het driedubbel waard, alvast heel veel succes en je bent op een geweldig forum terecht gekomen!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties Kim en Meiske1980! Duurt altijd even voor ik reageer hoor. Alleen 's avonds tijd voor het forum. �� Fijn om te lezen dat het lichamelijke bij jullie meevalt. Tuurlijk is iedereen verschillend, maar toch fijn. Vind het allemaal best spannend. Vooral de punctie brrr. �� Maar goed het helpt mij om alvast alles erover te lezen. Ik ben al begonnen daarmee in verschillende discussies. Komt idd over als een fijn forum Meiske. Elkaar steunen en er doorheen helpen heb ik al wel gezien. �� Je vraag over de arts qua reumatisch is lastig te voorspellen. Kan mij er zelfs beter bij voelen. Door hormoon soepelere gewrichten? Andersom kan ook, dus ja dat is dan maar afwachten. Laatste maanden zullen voor mij afzien zijn qua gewicht meedragen denk ik. Maar oke das wel heel ver vooruit gedacht al... Dat korte lontje hè hihi...net voor mijn menstruatrie heb ik dat ook wel vaak. Dat beloofd wat dan! �� Gefeliciteerd trouwens met je 18 weken! Liefs Laatbloeier!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use