Jump to content

Welke Ziekenhuis in Belgie/Duitsland met laag AMH


nathura

Recommended Posts

hallo..

 

Ik zal 42 in December worden , mijn dochter is geboren september 2012 naar 4 IUI en in september 2013 zijn we gestart met IUI alweer. naar 6 IUI behandelingen, hebben wij een profe IVF gekregen en helaas waren alleen 2 eicellen een was leeg en een was niet geschikt voor ICSI.. de VU ziekenhuis heeft gezegd dat het helaas ophoudt. Ik krijgde 225 mg goal ( maximus dosis) en alsnog een of soms 2 eitjes , niet meer. en ik heb een AMH van 0.20//. dus in andere worden zal ik warscheinlijk in de overgaan ron 45/46 gaan hebben ze gezegd..

 

Nu , hebben wij de bericht gekregen dat ze niets meer voor ons kunnen betekenen en dat het traject ophoudt.. Wij zijn extreem verdrietig en zijn aan het kijken wat er eventueel nog te doen is in het buitenland voordat wij ermee stoppen. Wij dachten aan eventueel nog 2 of 3 IVF

 

eicel donatie is momenteel niet ten sprake..

 

heeft een van jullie ervaring met laage eicellen productie en laag AMH en toch een ziekenhuis gevonden in het buitenland ( Belgie of Duitsland) die voor ons iets kan betekenen en een andere kijk over onze situatie zal nemen?

 

Ik weet echt niet waar ik deze informatie kan vandaan halen..

 

Kan iemand mij helpen or mij informatie geven waar ik terecht kan?

 

 

Alvast bedankt voor jullie tijd,

 

Nathura

Link to comment
Share on other sites

Hallo Nathura,

 

wij hebben destijds de stap gezet naar Düsseldorf ( zie mijn handtekening) vanwege de problemen met het zaad, maar in juni 2013 kwamen we er ook achter ( ik was toen 38) dat mijn AMh waarde 0.42 was, laag voor mijn leeftijd maar zeker niet kansloos!!!

voor zover ik weet behandelt Gent ook mensen met een lage Amh

 

in DD zijn bij de Nederlandse arts ( M. Scholtes) inmiddels lange wachttijden.

Indien je bij een Duits/ Engelstalige arts wil kun je sneller terecht, maar indien je een ( eerste) afspraak gaat maken vermeld dan dat je een lage AMh waarde hebt.

 

 

Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Beste Meiske 74.

 

bedankt voor je reactie. ben jij in behandeling geweest bij Doctor Scholtes? zou je mij kunnen adviseren welk ziekenhuis hij werkt?

 

Ik ben half Duits dus ik kan Duits en ook Engels vlooiend praten, dus dat zal absoluut geen probleem. zijn…. Goed om te zien dat je zwanger ben geraakt..

 

nathura

Link to comment
Share on other sites

De kliniek in Dusseldorf staat er inderdaad om bekend best succesvol te zijn met vrouwen met een lagere AMH waarde. Op een ander forum (zwangerschapspagina) zijn daar 2 topics behoorlijk actief. Met name het topic poffertjes en pannenkoeken (mmm clubs) is erg actief met allemaal dames die een lage AMH waarde hebben. Zij wisselen daar veel tips uit. Onder andere over supplementen , behandelingen etc. Veel van deze dames lopen in Dusseldorf of UZ Gent.

Zelf (bijna 42 jaar) loop ik in UZ Gent. Daar ben ik zelf ook erg tevreden over. Mijn dochter is daar ontstaan (nu 1 jaar oud) en wij gaan in het najaar weer een nieuwe poging wagen voor een derde kindje.

Je kan altijd in gent of dusseldorf een gesprek aanvragen. Zelf heb ik in het verleden 1 poging gedaan in DD. Ik vond hen wat commercieler dan Gent, maar wel ook erg kundig. Het is belangrijk dat je zelf een goed gevoel heb over de kliniek / ziekenhuis waar je onder behandeling gaat.

In het buitenland worden er trouwens ook vaak hogere eenheiden gespoten (tot 450 eenheden).

Ook wordt er soms aangeraden om DHEA te gaan slikken. Echter, doe dit wel onder toezicht van een arts met bloedcontroles. Je kan eventueel wel googlen op dhea. Ook op de site van Dusseldorf vind je er het eea over terug. Het schijnt dat het een positieve invloed kan hebben op de (kwaliteit en aantal) eicellen. Net als een bepaalde hoeveelheid melatomine.

Heel veel succes met alles!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use