Jump to content

starten in november/december


eslief

Recommended Posts

Na een derde mislukte icsi poging gaan we in november voor icsi-4 omdat wij verplicht een wachtmaand hebben gezien onze laatste poging

ik ben wat vroeg maar ik heb gemerkt dat ik veel steun haal uit het forum en er soms mensen toch al weten dat ze gaan starten en het best fijn kan zijn samen naar afspraken toe te leven! Deze keer wil ik me ook echt gaan verdiepen in vitamines en accupunctuur al weet ik niet of ik dat laatste ook echt durf:)

 

Esther

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 119
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kwa vitamines ben ik een leek.. ik heb nu wel het boek besteld zwanger worden en blijven over innesteling. Die krijg ik morgen dus dan kan ik me inlezen:) helaas zie ik verder alleen engelse boeken en mijn engels is wel oke maar niet goed genoeg en helaas komt het niet met ondertiteling:d als iemand me iets kan vertellen over vitamines etc hou ik me natuurlijk aanbevolen

Link to comment
Share on other sites

Ha Eslief, hopelijk ga ik rond die periode ook beginnen met mijn 1e IVF (of ICSI, geen idee nog). Leuk om zo met anderen naar de afspraken toe te leven inderdaad.

Qua vitamines heb ik wel het één en ander gelezen. Heb je bij de vorige pogingen al extra vitamines en mineralen geprobeerd?

Ik zelf gebruik foliumzuur (uiteraard...), vitamine E, C, D, zink/selenium, magnesium en een multi. Daarnaast omega 3, tarwekiem en bij mijn 2 IUI's heb ik ook granaatappelsap gedronken. Manlief slikt het meeste ook.

Acupunctuur heb ik geen ervaring mee.

Link to comment
Share on other sites

Nee hellemaal niks vandaar dat ik me er nu toch maar in ga verdiepen.. wel natuurlijk foliumzuur in de mama vitamines! Ik heb inderdaad gehoord over de granaatappelsap en tarwekiem.. geen idee wat het doet:) mijn man neemt alleen multi en extra b12 en ijzer

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Oke ik ben dus druk met inlezen op vitamines.. voor 80 euro vitamines gekocht.. meisje bij kruidvat keek wel wat raar:) verder gestart met granaatappelsap... jakkie ff wennen.. maar niet zo erg als frambozebblad thee.. oei dat is echt ontzettend smerig!!! Krijg het haast niet weg:) gister een emailtje gehad dat mijn behandeling in de teamvergadering besproken gaat worden pas begin oktober dus pas daarna hoor ik hoe w het gaan doen

Link to comment
Share on other sites

Eslief, welke vitamines heb je allemaal gekocht? Ik dronk alleen granaatappelsap tijdens de wachtweken, ik heb geen idee of het nu ook al effect heeft als je pas in nov weer gaat starten. Heb jij dat boek Innesteling ook? Ik heb hem niet gelezen hoor, maar op de site van de schrijfster kan je het boek wel inkijken en daarin staat volgens mij wel heel veel nuttige info over vitamines, mineralen etc.

Is het normaal dat je behandeling in het team wordt besproken of komt dat doordat het poging nr 4 is voor jullie? Succes met geduld hebben!

Link to comment
Share on other sites

Hier gaat het wel weer:) redelijk een plekje kunnen geven.. ik word besproken in het team doordat ik aan een studie mee heb gedaan en deze keer een hogere dosis wil starten.. door alle bezoeken ben ik nu ook wel een bekende voor iedereen:) îk zal toch pas nov starten dus begin okt is prima

 

Ik heb het boek ook.. heb het al een eind gelezen maar niet hellemaal.. de vitamines is wat ik vernomen heb via anderen.Ik ben maar vast begonnen met de granaatappelsap.. heeft het nut? Geen flauw idee.. het zit in mijn hoofd dus ik neem elke dag een glas.. goede tip van de sinaasappelsap ga ik proberen!! Ik drink ook de frambozenbladthee maar dat is echt onwijs goor.. ik ga inplaats van in olifolie bakken in rijstolie.. 3 pogingen terug geloofde ik niet in het zweverige gedoe en dacht ik het plakt of het plakt niet.. en nu ga ik mee in alles om maar het idee te hebben dat ik iets doe

 

Ik heb voor manlief visolie met knoflook gekocht,ijzer,zink en b12 voor mezelf.. vit ď3, omega 3,tarwekiem,b12,ijzer,calcium dat is zo een beetje wat ik kon vinden.. voor nu blijven we in zwolle.. mocht deze poging mislukken willen we bepaalde dingen uitgezocht hebben.. als zwolle niet meewerkt stappen we over naar DD als we dat al niet evengoed doen:)

Link to comment
Share on other sites

ik weet dat je er tegenop ziet maar jullie kunnen dit samen best wel!! als je het velletje vastpakt goed knijpen dan voel je de naald nieteens is mijn ervaring:) voorheen hield ik het alleen vast maar nu knijp ik erin en voel er niks meer van:) en ik ben een piepdoos!! eindelijk mogen jullie beginnen ik ga je natuurlijk volgen ben nog een beetje aan het bijkomen van de teleurstelling. veel succes:)

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat wij ook voor november/ december gaan. Ik merk dat half jaar hormonen best pittig is dus we doen ff een extra rust maandje. Ik ben nu net weer beetje fit en zou nu al bijna weer moeten. ..Misschien wordt het ook januari voor we punctie hebben, ik wacht het af!Ik heb wel gelezen over buitenland, maar bij ons lijkt alles zo goed bevruchtingen, kwaliteit, 1x 2 cryos, ik heb 3 tp gehad.Wanneer kies je om over te gaan? Wat zou ander ziekenhuis ons meer kunnen bieden. Wij gaan derde poging doen dus dan denk je wel je wil alles eruit halen. Succes met wachten ik probeer ook beetje te genieten vd rust, al vind ik het ook wel moeilijk!

Link to comment
Share on other sites

Hee summer.. ik merk dat een maandje rust hier ook goed doet.. ben er ff niet mee bezig gewoon ff relaxt:) afhankelijk van mijn ongi start ik nov of dec. Overstappen doe ik na deze poging denk ik maar ben ik nog niet zeker van.. eersr uitzoeken dan wat voor toegevoegde waarde het heeft voor mij en welke kosten ik zelf moet voldoen en wat goedkoper is.. misschien is het wel hellemaal niet nodig:) die positieve fibe moet ik nog weer ff vinden.. ik ben gister besproken in het teamoverleg dus denk dat ze me straks wel bellen wat we gaan doen de volgende keer

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoi allemaal, hier is ze weer...

 

Overgestapt naar Genk en net voor de vierde keer Puregon gespoten. 200 eenheden dit keer na 150 (Gonal F) in Maastricht voor icsi 1. Morgen weer een echo.

Ik ben er niet echt mee bezig, maar was even op zoek of er hier iemand iets geschreven had over de absurde manier waarop ik mijn medicatie nu krijg... (Moet ze in Nederland bestellen, maar dat is natuurlijk te laat als je meteen moet beginnen op de dag van de echo dus krijg ze eerst mee vanuit België en moet ze dan weer teruggeven... Heel omslachtig).

 

Best heftig om weer veer bekende namen te zien hier. Succes allemaal!

Link to comment
Share on other sites

Hee meis daar ga je dan:) irritant omslachtig gedoe zeg! Spannend.. ik begin over 2 weken weer aan poging 4.. bizar gewoon.. dit word waarschijnlijk mijn laatste poging in nederland daarna wil ik eens buiten de grensen gaan kijken:) maar hopelijk is dat niet nodig

Link to comment
Share on other sites

Guest Plien84

Ik lees hier ook alvast mee, ik heb een tip voor het injecteren. Eerst een ijsblokje op je buik doen en dan prikken, is het lekker koud en verdoofd. Ik vond die decapeptyl branderig en zo voelde ik er helemaal niks van ook niet de injectie zelf!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use