Jump to content

ivf buitenland combi onderzoeken Nederland


zuuz

Recommended Posts

Lieve dames,

 

De laatste tijd kom ik weer op het forum spieken en wat meelezen omdat wij na de geboorte van onze dochter graag verder willen voor een tweede kindje.

Wij hebben nog een cryo in Brussel en op 12 november hebben we daar een eerste afspraak. Ik had de arts al telefonisch gesproken en we kunnen waarschijnlijk eind november het embryootje al teruggeplaatst krijgen. Wat spannend, als het maar zover komt!

 

Nu ben ik alle praktische zaken weer op de rails aan het zetten. Vandaag contact opgenomen met het ziekenhuis in de buurt die tijdens de vorige behandeling de bloedonderzoeken en echo's tijdens de stimultie voor mij deed. Nu bij een cryo-behandeling is dit ook nodig. De echo's willen ze doen, maar bloedonderzoeken doen ze niet meer en sturen me daarvoor naar de huisarts. Daar heb ik donderdag een afspraak, mede om dit te vragen.

 

Mijn vraag hier aan jullie is of iemand ervaring heeft met dat dit via de huisarts loopt. Ik moet tijdens de behandeling 's ochtends bloed laten prikken en dan moet de -in dit geval- huisarts de uitslag voor 14.00 naar Brussel sturen. Heeft iemand hier (positieve) ervaring mee? Ik merk dat ik een beetje zenuwachtig wordt, omdat ik het dus anders moet regelen dan de vorige keer... Hopelijk heeft iemand een tip. Bij mijn (voormalige) nederlandse ivf-arts van MCK kan ik niet terecht, zij doen niet aan samenwerking met een andere behandelaar. En me aanmelden bij een andere ivf-kliniek in Nederland voor samenwerking is nu te kort dag.

Link to comment
Share on other sites

Wat leuk en spannend dat jullie voor een brusje willen gaan.

Zelf heb ik geen ervaring met Brussel, maar wel met Dusseldorf en Gent. (en ook met MCK). Ook wij deden de echo's en de bloedonderzoeken in het plaatselijke ziekenhuis. (2011 en 2012)

Mag ik vragen in welk ziekenhuis jij gevraagd heb voor de bloedonderzoeken?

Zelf deed ik de echo's en de bleodonderzoeken in het B.ronovo Den Haag. Ik moest dan echter wel alle uitslagen zelf doormailen en bellen. Dus alles inscannen en mailen maar.

Ook heb ik eenmaal dit via het RDG in V.oorburg gedaan. Die deden toen de bloedonderzoeken rechtstreeks doorsturen naar Gent.

Wie weet kan je een van hen eens benaderen met de vraag in hoeverre zij willen meewerken.

In ieder geval alvast veel succes met alles!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Zuuz,

 

wij zijn destijds zelf gestart in Brussel, en ben bekend met de bloedonderzoeken...niet erg handig.

waaar je vooral even op moet letten is of je voor een cryo tp ook je oestradiol moet laten meten want dat is nu net een meting die zelfs niet in ziekenhuizen altijd snel bekend zijn.

 

 

indien het lukt via de huisarts ( icm ziekenhuis) dan echt ervoor zorgen dat je de juiste formulieren zelf op tijd in huis hebt en dat uit de documenten blijkt dat het spoed aanvragen zijn.soms ook aangeduid met Cito.

Indien bloed geprikt wordt via bv een diagnostisch centrum dan ben je eigenlijk altijd te laat.

 

Heel veel succes, spannend weer!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Zuuz,

Ik loop nu zelf in Düsseldorf en hiervoor bij het MCK. De echo's kan ik bij het Mck laten doen, maar deze moet ik wel direct afrekenen, nl 75 euro. De bloedonderzoeken laat ik altijd via de huisarts doen, maar dat is alleen hiv, hep. B en C, en die uitslag moet ik voor de punctie hebben, maar voor jou zal het wel iets anders zijn, begrijp ik.

Sterkte en veel succes met je behandeling!

 

Liefs,

Noes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Die cito is een hele goede! Dan heb je de uitslagen bijtijds binnen.

Gent stuurde altijd een lijst waarop geprikt moest worden. ( ook oestradiol). Het ziekenhuis volgde dan die lijst ( middels cito) waardoor ik enkele uren later de uitslagen meekreeg.

Anders gewoon even vragen aan de huisarts wat hij exact kan betekenen en wat hij allemaal hiervoor nodig hebt.

 

Noes, de echos in het lokale ziekenhuis ( dus niet mck) werden bij mij altijd weggeschreven onder een dbc code voor algemene gynaecologische onderzoeken. Hierdoor kreeg ik gewoon alle echos onbeperkt vergoed. Ondanks de zelfbetalende buitenlandse behandelingen.

Link to comment
Share on other sites

Wen, de laatste keer ben ik ook voor de echo's naar een ziekenhuis in de buurt geweest en die heb ik nooit belast gekregen. Het kostte wel wat moeite omdat daar voor elkaar te krijgen, ze doen dat normaal gesproken niet voor buitenlandse ziekenhuizen. Ik was daar dan ook niet eerder onder behandeling.

 

Liefs,

Noes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Bedankt meiden, voor jullie reacties. Wat fijn toch om hier terecht te kunnen, op een plek met zoveel ervaringen bij elkaar!

 

@Wen: ik heb tijdens mijn vorige icsi in Brussel de bloedafnames en echo's in het R.ijnland ziekenhuis laten doen (loc. Alphen a/d Rijn). Ze waren dat toen niet echt gewend, maar het liep wel goed. Ik belde de balie wel altijd even bijtijds om te vragen of alles binnen was en reeds doorgestuurd. Dit vonden zij ook prettig, omdat ze geen fouten wilden maken en het niet in hun systeem zat om dit te doen.

Ik ben verbaasd dat ze het nu niet meer doen. Ik zou het graag met mijn gynaecoloog aldaar bespreken, in de hoop dat ze toch wat voor me kunnen betekenen. Maar daar ga ik pas 20 oktober heen, ivm mijn cyclus kan ik pas rond die tijd voor een eerste algemene echo.

B.ronovo of R. DG zijn voor mij wat verder weg, maar bedankt voor de tips. Mocht het nodig zijn benader ik eerst maar ziekenhuizen in Leiden, waar ik woon. Ik ben idd ook wel bereid het zelf door te sturen als het moet (dan weet ik tenminste ook zeker dat het gebeurt, haha...)

 

@Meiske: ook bedankt voor je tips. Via de huisarts gaat het idd met een diagnostisch centrum en dat dat niet snel genoeg gaat was ik al bang voor. Ze hebben daar wel de cito-optie, maar geen idee welke tijd daaroverheen gaat... Ik ga het bij de huisarts navragen morgen.

 

@Noes: de hiv, etc. doe ik idd ook via de huisarts. Maar tijdens de behandeling wil Brussel veel updates van bloedwaardes wb hormonen, om bij te kunnen sturen met medicatie. Ik had tijdens de vorige zelfbetaalde behandeling de onderzoeken in Nederland ook gewoon vergoed gekregen, fijne bijkomstigheid...

 

Ik zal morgen bij de huisarts hopelijk wijzer worden... Wat een confrontatie vind ik het weer even, we moeten er zoveel voor doen he, om zwanger te worden...Nouja, desnoods beginnen we wat later dan nu gepland.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nog even ter info, daar heeft mogelijk iemand anders weer eens wat aan ;-)

 

Ik had de afgelopen tijd alle opties voor bloedonderzoeken via de huisarts voor tijdens de behandeling onderzocht. Ze leken helaas allemaal niet bevredigend, met veel kans dat de info niet op tijd in Brussel zou zijn. Diagnostisch centrum idd te langzaam. Via een ander ziekenhuis de uitslagen langs teveel mensen, met kans op fouten en langzaam.

Vandaag had ik dan eindelijk de afspraak bij mijn gynaecoloog in het R.ijnland ziekenhuis voor de uitgangsecho (alles in orde) en ik kan toch gewoon voor de bloedonderzoeken (en echo's) terecht bij hen... ik ben zo opgelucht en blij, scheelt echt een hoop gedoe. Maar waarom mij dan aan de telefoon werd verteld dat dit niet zou kunnen...? Wist hij ook niet.

In mijn volgende cyclus laat ik nog een biopt nemen van mijn bms en dan hebben we de cyclus daarna hopelijk een kans op zwangerschap met een cryo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use