Jump to content
zuuz

ivf buitenland combi onderzoeken Nederland

Recommended Posts

Lieve dames,

 

De laatste tijd kom ik weer op het forum spieken en wat meelezen omdat wij na de geboorte van onze dochter graag verder willen voor een tweede kindje.

Wij hebben nog een cryo in Brussel en op 12 november hebben we daar een eerste afspraak. Ik had de arts al telefonisch gesproken en we kunnen waarschijnlijk eind november het embryootje al teruggeplaatst krijgen. Wat spannend, als het maar zover komt!

 

Nu ben ik alle praktische zaken weer op de rails aan het zetten. Vandaag contact opgenomen met het ziekenhuis in de buurt die tijdens de vorige behandeling de bloedonderzoeken en echo's tijdens de stimultie voor mij deed. Nu bij een cryo-behandeling is dit ook nodig. De echo's willen ze doen, maar bloedonderzoeken doen ze niet meer en sturen me daarvoor naar de huisarts. Daar heb ik donderdag een afspraak, mede om dit te vragen.

 

Mijn vraag hier aan jullie is of iemand ervaring heeft met dat dit via de huisarts loopt. Ik moet tijdens de behandeling 's ochtends bloed laten prikken en dan moet de -in dit geval- huisarts de uitslag voor 14.00 naar Brussel sturen. Heeft iemand hier (positieve) ervaring mee? Ik merk dat ik een beetje zenuwachtig wordt, omdat ik het dus anders moet regelen dan de vorige keer... Hopelijk heeft iemand een tip. Bij mijn (voormalige) nederlandse ivf-arts van MCK kan ik niet terecht, zij doen niet aan samenwerking met een andere behandelaar. En me aanmelden bij een andere ivf-kliniek in Nederland voor samenwerking is nu te kort dag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat leuk en spannend dat jullie voor een brusje willen gaan.

Zelf heb ik geen ervaring met Brussel, maar wel met Dusseldorf en Gent. (en ook met MCK). Ook wij deden de echo's en de bloedonderzoeken in het plaatselijke ziekenhuis. (2011 en 2012)

Mag ik vragen in welk ziekenhuis jij gevraagd heb voor de bloedonderzoeken?

Zelf deed ik de echo's en de bleodonderzoeken in het B.ronovo Den Haag. Ik moest dan echter wel alle uitslagen zelf doormailen en bellen. Dus alles inscannen en mailen maar.

Ook heb ik eenmaal dit via het RDG in V.oorburg gedaan. Die deden toen de bloedonderzoeken rechtstreeks doorsturen naar Gent.

Wie weet kan je een van hen eens benaderen met de vraag in hoeverre zij willen meewerken.

In ieder geval alvast veel succes met alles!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Zuuz,

 

wij zijn destijds zelf gestart in Brussel, en ben bekend met de bloedonderzoeken...niet erg handig.

waaar je vooral even op moet letten is of je voor een cryo tp ook je oestradiol moet laten meten want dat is nu net een meting die zelfs niet in ziekenhuizen altijd snel bekend zijn.

 

 

indien het lukt via de huisarts ( icm ziekenhuis) dan echt ervoor zorgen dat je de juiste formulieren zelf op tijd in huis hebt en dat uit de documenten blijkt dat het spoed aanvragen zijn.soms ook aangeduid met Cito.

Indien bloed geprikt wordt via bv een diagnostisch centrum dan ben je eigenlijk altijd te laat.

 

Heel veel succes, spannend weer!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Zuuz,

Ik loop nu zelf in Düsseldorf en hiervoor bij het MCK. De echo's kan ik bij het Mck laten doen, maar deze moet ik wel direct afrekenen, nl 75 euro. De bloedonderzoeken laat ik altijd via de huisarts doen, maar dat is alleen hiv, hep. B en C, en die uitslag moet ik voor de punctie hebben, maar voor jou zal het wel iets anders zijn, begrijp ik.

Sterkte en veel succes met je behandeling!

 

Liefs,

Noes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die cito is een hele goede! Dan heb je de uitslagen bijtijds binnen.

Gent stuurde altijd een lijst waarop geprikt moest worden. ( ook oestradiol). Het ziekenhuis volgde dan die lijst ( middels cito) waardoor ik enkele uren later de uitslagen meekreeg.

Anders gewoon even vragen aan de huisarts wat hij exact kan betekenen en wat hij allemaal hiervoor nodig hebt.

 

Noes, de echos in het lokale ziekenhuis ( dus niet mck) werden bij mij altijd weggeschreven onder een dbc code voor algemene gynaecologische onderzoeken. Hierdoor kreeg ik gewoon alle echos onbeperkt vergoed. Ondanks de zelfbetalende buitenlandse behandelingen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wen, de laatste keer ben ik ook voor de echo's naar een ziekenhuis in de buurt geweest en die heb ik nooit belast gekregen. Het kostte wel wat moeite omdat daar voor elkaar te krijgen, ze doen dat normaal gesproken niet voor buitenlandse ziekenhuizen. Ik was daar dan ook niet eerder onder behandeling.

 

Liefs,

Noes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt meiden, voor jullie reacties. Wat fijn toch om hier terecht te kunnen, op een plek met zoveel ervaringen bij elkaar!

 

@Wen: ik heb tijdens mijn vorige icsi in Brussel de bloedafnames en echo's in het R.ijnland ziekenhuis laten doen (loc. Alphen a/d Rijn). Ze waren dat toen niet echt gewend, maar het liep wel goed. Ik belde de balie wel altijd even bijtijds om te vragen of alles binnen was en reeds doorgestuurd. Dit vonden zij ook prettig, omdat ze geen fouten wilden maken en het niet in hun systeem zat om dit te doen.

Ik ben verbaasd dat ze het nu niet meer doen. Ik zou het graag met mijn gynaecoloog aldaar bespreken, in de hoop dat ze toch wat voor me kunnen betekenen. Maar daar ga ik pas 20 oktober heen, ivm mijn cyclus kan ik pas rond die tijd voor een eerste algemene echo.

B.ronovo of R. DG zijn voor mij wat verder weg, maar bedankt voor de tips. Mocht het nodig zijn benader ik eerst maar ziekenhuizen in Leiden, waar ik woon. Ik ben idd ook wel bereid het zelf door te sturen als het moet (dan weet ik tenminste ook zeker dat het gebeurt, haha...)

 

@Meiske: ook bedankt voor je tips. Via de huisarts gaat het idd met een diagnostisch centrum en dat dat niet snel genoeg gaat was ik al bang voor. Ze hebben daar wel de cito-optie, maar geen idee welke tijd daaroverheen gaat... Ik ga het bij de huisarts navragen morgen.

 

@Noes: de hiv, etc. doe ik idd ook via de huisarts. Maar tijdens de behandeling wil Brussel veel updates van bloedwaardes wb hormonen, om bij te kunnen sturen met medicatie. Ik had tijdens de vorige zelfbetaalde behandeling de onderzoeken in Nederland ook gewoon vergoed gekregen, fijne bijkomstigheid...

 

Ik zal morgen bij de huisarts hopelijk wijzer worden... Wat een confrontatie vind ik het weer even, we moeten er zoveel voor doen he, om zwanger te worden...Nouja, desnoods beginnen we wat later dan nu gepland.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog even ter info, daar heeft mogelijk iemand anders weer eens wat aan ;-)

 

Ik had de afgelopen tijd alle opties voor bloedonderzoeken via de huisarts voor tijdens de behandeling onderzocht. Ze leken helaas allemaal niet bevredigend, met veel kans dat de info niet op tijd in Brussel zou zijn. Diagnostisch centrum idd te langzaam. Via een ander ziekenhuis de uitslagen langs teveel mensen, met kans op fouten en langzaam.

Vandaag had ik dan eindelijk de afspraak bij mijn gynaecoloog in het R.ijnland ziekenhuis voor de uitgangsecho (alles in orde) en ik kan toch gewoon voor de bloedonderzoeken (en echo's) terecht bij hen... ik ben zo opgelucht en blij, scheelt echt een hoop gedoe. Maar waarom mij dan aan de telefoon werd verteld dat dit niet zou kunnen...? Wist hij ook niet.

In mijn volgende cyclus laat ik nog een biopt nemen van mijn bms en dan hebben we de cyclus daarna hopelijk een kans op zwangerschap met een cryo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • @Kitje Kan je mij misschien nog vertellen hoe jouw kliniek in Letland heet? Ik ben toch wel enthousiast geworden over de manier hoe goed contact je met ze hebt. Groetjes Simone
  • @Kitje wow wat een goed nieuws. Ik ben er even uit geweest ivm een mega verbouwing hier thuis, maar dit is super om te horen. Ik ga heel hard voor je duimen. Wij hebben inmiddels een echo gemaakt en ik heb nog ruim voldoende follikels om door te gaan, gemiddeld 12. Nu nog kijken waar we de behandeling gaan starten. Maar jij eerst en dat gaat zeker goed. Liefs Simoon
  • @LouLou1980 Och lieverd wat naar zeg, wat een klap. Weet hoe het is om te scheiden. Weet er alles van.  Wij waren toen ook bezig en ook daarvan niks meer bewaard  gebleven. Zei ik blijf altijd alleen nou niks is minder waar en het tij kan keren. Sluit het goed af samen maak het niet een vecht maar goed einde. Want alleen dan kan je weer verder door. Het leven zal nooit stil staan, het verdriet zal er zeker zijn. Maar vergeet niet dat waar liefde ooit zat verdriet de boezemvriend is. Wou dat ik je gewoon even een knuff kon geven even schijtrolwccoronadoortrekken en gewoon even een knuff. Je bent niet alleen en blijf gewoon bij ons je hoort gewoon bij ons clubje. Of we allemaal zwanger zijn hopen we in einde zoniet wil ik nog ook steeds  een meet en greet met zijn alle doen Jij hoort daar bij! Net als @Nora90 @Kitje @Marsukar dus je bent bij dezs gewaarschuwd ik ga gewoon op loulou jacht hahahha.   @Kitje   Spannend, wat gaaf ja ik mag dus maandag echo voor mijn bms en mijne is normaal al best dik du verwacht hem al wel rond de 11.  Maar zo blij als ee n ei voor jouw, he he eindelij positief eindelijk het lichtpuntje.  Wie weet het bootje met zijn alle varen. Beschuitje varen theetje drinKen.     Hoop dat ons eskimotje goed ontdooid en daarna springkuikentjes goed groeit. Nu wel bang morgen accupuntuur, maar al sinds vorige week mega rugpijn tranen over mijn wangen. Heb vandaag naproxen voorgeschreven gehad dua hoop paar daagjes wantmag dat minimaal 7 dagen voor tp niet gebruikt hebben. Bang voor alles, stress mega morgen ook onze knul eerste schooldag op grote school. Volgende week is hij jarig. Dan is hij 4  Alles valt gewoon samen.  P.s. mocht ons eskimotje  niet lukken dan stoppen wij geheel, we hebben alles op zolder staan voor zowel een jongen als een meisjes baby dus als jullie dan later wat nodig hebben geef een gil.   Nu weer plat want pijn is niet fijn.    Fijne avond dames  
  • Hier vanavond fantastisch nieuws ontvangen. De regering van Letland heeft besloten om toerisme vanaf morgen weer toe te staan en vanaf bepaalde landen hoef je dan niet in quarantaine daar. En Nederland staat op de lijst van "veilige" landen, dus ik kan erheen! Heb vlucht en appartement geboekt. De menstruatie kwam een dag te laat, was voorzien op 1 juni, maar kwam vanmorgen vroeg. Vanavond met de medicatie beginnen, de 13e echo om bms te laten meten, de 14e worden de eitjes bevrucht, de 18e vliegen, de 19e terugplaatsing en de 20e weer naar huis met gevuld buikje. Ik ben echt zoooooo blij. Gaan we deze maand samen op het wachtbankje @Onzefamilie! En weg gaan er NIET vanaf, hooguit om ons te verplaatsen naar het 'uitgerekend in "februari/maart bankje" 🤞😊  
  • Wat erg @LouLou1980! Vind het heel rot voor je dat jullie gaan scheiden, wat een moeilijke tijd moet je hebben gehad.... En wat lief dat je dat deelt met ons. De beslissing de overgebleven Emmy's te laten vernietigen snap ik heel goed, maar wat een zware beslissing moet dat zijn geweest voor je! Ik had het jou (en ieder van ons) ook zo gegund. Dit nu eerst een plek zien te geven en jouw tijd komt zeker ook wel. Je schreef ooit eens in dit topic vele blz terug dat de punctie bij jou toen heel dramatisch was verlopen, maar mocht je ooit info willen over eiceldonatie en bevruchting van een (anonieme) donor, dan mag je me gerust contacten en wil ik je graag helpen aan info waar ik kan. Veel sterkte lieverd en weet dat je altijd welkom bent om mee te babbelen, of als je ff je ei kwijt moet, of wat dan ook! Dikke knuffel voor jou! 😘  
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use