Jump to content

ivf buitenland combi onderzoeken Nederland


zuuz
 Share

Recommended Posts

Lieve dames,

 

De laatste tijd kom ik weer op het forum spieken en wat meelezen omdat wij na de geboorte van onze dochter graag verder willen voor een tweede kindje.

Wij hebben nog een cryo in Brussel en op 12 november hebben we daar een eerste afspraak. Ik had de arts al telefonisch gesproken en we kunnen waarschijnlijk eind november het embryootje al teruggeplaatst krijgen. Wat spannend, als het maar zover komt!

 

Nu ben ik alle praktische zaken weer op de rails aan het zetten. Vandaag contact opgenomen met het ziekenhuis in de buurt die tijdens de vorige behandeling de bloedonderzoeken en echo's tijdens de stimultie voor mij deed. Nu bij een cryo-behandeling is dit ook nodig. De echo's willen ze doen, maar bloedonderzoeken doen ze niet meer en sturen me daarvoor naar de huisarts. Daar heb ik donderdag een afspraak, mede om dit te vragen.

 

Mijn vraag hier aan jullie is of iemand ervaring heeft met dat dit via de huisarts loopt. Ik moet tijdens de behandeling 's ochtends bloed laten prikken en dan moet de -in dit geval- huisarts de uitslag voor 14.00 naar Brussel sturen. Heeft iemand hier (positieve) ervaring mee? Ik merk dat ik een beetje zenuwachtig wordt, omdat ik het dus anders moet regelen dan de vorige keer... Hopelijk heeft iemand een tip. Bij mijn (voormalige) nederlandse ivf-arts van MCK kan ik niet terecht, zij doen niet aan samenwerking met een andere behandelaar. En me aanmelden bij een andere ivf-kliniek in Nederland voor samenwerking is nu te kort dag.

Link to comment
Share on other sites

Wat leuk en spannend dat jullie voor een brusje willen gaan.

Zelf heb ik geen ervaring met Brussel, maar wel met Dusseldorf en Gent. (en ook met MCK). Ook wij deden de echo's en de bloedonderzoeken in het plaatselijke ziekenhuis. (2011 en 2012)

Mag ik vragen in welk ziekenhuis jij gevraagd heb voor de bloedonderzoeken?

Zelf deed ik de echo's en de bleodonderzoeken in het B.ronovo Den Haag. Ik moest dan echter wel alle uitslagen zelf doormailen en bellen. Dus alles inscannen en mailen maar.

Ook heb ik eenmaal dit via het RDG in V.oorburg gedaan. Die deden toen de bloedonderzoeken rechtstreeks doorsturen naar Gent.

Wie weet kan je een van hen eens benaderen met de vraag in hoeverre zij willen meewerken.

In ieder geval alvast veel succes met alles!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Zuuz,

 

wij zijn destijds zelf gestart in Brussel, en ben bekend met de bloedonderzoeken...niet erg handig.

waaar je vooral even op moet letten is of je voor een cryo tp ook je oestradiol moet laten meten want dat is nu net een meting die zelfs niet in ziekenhuizen altijd snel bekend zijn.

 

 

indien het lukt via de huisarts ( icm ziekenhuis) dan echt ervoor zorgen dat je de juiste formulieren zelf op tijd in huis hebt en dat uit de documenten blijkt dat het spoed aanvragen zijn.soms ook aangeduid met Cito.

Indien bloed geprikt wordt via bv een diagnostisch centrum dan ben je eigenlijk altijd te laat.

 

Heel veel succes, spannend weer!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Zuuz,

Ik loop nu zelf in Düsseldorf en hiervoor bij het MCK. De echo's kan ik bij het Mck laten doen, maar deze moet ik wel direct afrekenen, nl 75 euro. De bloedonderzoeken laat ik altijd via de huisarts doen, maar dat is alleen hiv, hep. B en C, en die uitslag moet ik voor de punctie hebben, maar voor jou zal het wel iets anders zijn, begrijp ik.

Sterkte en veel succes met je behandeling!

 

Liefs,

Noes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Die cito is een hele goede! Dan heb je de uitslagen bijtijds binnen.

Gent stuurde altijd een lijst waarop geprikt moest worden. ( ook oestradiol). Het ziekenhuis volgde dan die lijst ( middels cito) waardoor ik enkele uren later de uitslagen meekreeg.

Anders gewoon even vragen aan de huisarts wat hij exact kan betekenen en wat hij allemaal hiervoor nodig hebt.

 

Noes, de echos in het lokale ziekenhuis ( dus niet mck) werden bij mij altijd weggeschreven onder een dbc code voor algemene gynaecologische onderzoeken. Hierdoor kreeg ik gewoon alle echos onbeperkt vergoed. Ondanks de zelfbetalende buitenlandse behandelingen.

Link to comment
Share on other sites

Wen, de laatste keer ben ik ook voor de echo's naar een ziekenhuis in de buurt geweest en die heb ik nooit belast gekregen. Het kostte wel wat moeite omdat daar voor elkaar te krijgen, ze doen dat normaal gesproken niet voor buitenlandse ziekenhuizen. Ik was daar dan ook niet eerder onder behandeling.

 

Liefs,

Noes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Bedankt meiden, voor jullie reacties. Wat fijn toch om hier terecht te kunnen, op een plek met zoveel ervaringen bij elkaar!

 

@Wen: ik heb tijdens mijn vorige icsi in Brussel de bloedafnames en echo's in het R.ijnland ziekenhuis laten doen (loc. Alphen a/d Rijn). Ze waren dat toen niet echt gewend, maar het liep wel goed. Ik belde de balie wel altijd even bijtijds om te vragen of alles binnen was en reeds doorgestuurd. Dit vonden zij ook prettig, omdat ze geen fouten wilden maken en het niet in hun systeem zat om dit te doen.

Ik ben verbaasd dat ze het nu niet meer doen. Ik zou het graag met mijn gynaecoloog aldaar bespreken, in de hoop dat ze toch wat voor me kunnen betekenen. Maar daar ga ik pas 20 oktober heen, ivm mijn cyclus kan ik pas rond die tijd voor een eerste algemene echo.

B.ronovo of R. DG zijn voor mij wat verder weg, maar bedankt voor de tips. Mocht het nodig zijn benader ik eerst maar ziekenhuizen in Leiden, waar ik woon. Ik ben idd ook wel bereid het zelf door te sturen als het moet (dan weet ik tenminste ook zeker dat het gebeurt, haha...)

 

@Meiske: ook bedankt voor je tips. Via de huisarts gaat het idd met een diagnostisch centrum en dat dat niet snel genoeg gaat was ik al bang voor. Ze hebben daar wel de cito-optie, maar geen idee welke tijd daaroverheen gaat... Ik ga het bij de huisarts navragen morgen.

 

@Noes: de hiv, etc. doe ik idd ook via de huisarts. Maar tijdens de behandeling wil Brussel veel updates van bloedwaardes wb hormonen, om bij te kunnen sturen met medicatie. Ik had tijdens de vorige zelfbetaalde behandeling de onderzoeken in Nederland ook gewoon vergoed gekregen, fijne bijkomstigheid...

 

Ik zal morgen bij de huisarts hopelijk wijzer worden... Wat een confrontatie vind ik het weer even, we moeten er zoveel voor doen he, om zwanger te worden...Nouja, desnoods beginnen we wat later dan nu gepland.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nog even ter info, daar heeft mogelijk iemand anders weer eens wat aan ;-)

 

Ik had de afgelopen tijd alle opties voor bloedonderzoeken via de huisarts voor tijdens de behandeling onderzocht. Ze leken helaas allemaal niet bevredigend, met veel kans dat de info niet op tijd in Brussel zou zijn. Diagnostisch centrum idd te langzaam. Via een ander ziekenhuis de uitslagen langs teveel mensen, met kans op fouten en langzaam.

Vandaag had ik dan eindelijk de afspraak bij mijn gynaecoloog in het R.ijnland ziekenhuis voor de uitgangsecho (alles in orde) en ik kan toch gewoon voor de bloedonderzoeken (en echo's) terecht bij hen... ik ben zo opgelucht en blij, scheelt echt een hoop gedoe. Maar waarom mij dan aan de telefoon werd verteld dat dit niet zou kunnen...? Wist hij ook niet.

In mijn volgende cyclus laat ik nog een biopt nemen van mijn bms en dan hebben we de cyclus daarna hopelijk een kans op zwangerschap met een cryo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use