Jump to content

Wachtweken


Anne1978

Recommended Posts

Hoi 😊

 

Vorige week verse terugplaatsing gehad bij onze 3e ICSI poging. Ik vind het allemaal erg spannend. Het wachten duurt zo lang... Ik zit vandaag op 6 dagen na de terugplaatsing. Ik hou het niet vol om tot dag 16 te wachten met testen.. Nou vroeg ik me af op welke dag jullie voor het eerst positief hebben getest?

 

Groetjes Anne

Link to comment
Share on other sites

Ik telde nooit in wachtdagen, maar in dpo (days past ovulation). Bij een terugplaatsing van een embryo van 3d oud is wachtdag 6 namelijk 9dpo, terwijl bij een terugplaatsing van een embryo van 5 dagen oud is wachtdag 6 al 11dpo. Vandaar dat ik het handiger vond om in dpo te tellen.

 

In principe is rond 14dpo je NOD en zou je dan een positieve test hebben als het goed zit. Realistisch gesproken kun je vanaf ± 10dpo positief testen. Wel moet je natuurlijk rekening houden met of je pregnyl oid gespoten hebt en hoe snel dat uit je lijf is.

 

Bij deze zwangerschap heb ik op 12dpo voor het eerst getest, met middagurine, en meteen positief. Daarna natuurlijk nog miljoenmiljard testjes om te kijken of ze wel op bleven lopen... :misc_expressions-wh

Link to comment
Share on other sites

Ik sluit me aan bij Hilly!

 

bij onze eerste ( doorgaande) zwangerschap durfde ik pas op dag 14 na de punctie te testen: positief

bij de tweede ( doorgaande) zwangerschap deed ik de eerste test op dag 10 na de punctie

bij de derde (doorgaande) zwangerschap was de eerste test op dag 11 na de punctie

 

 

heel erg vEel succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use