Jump to content

IVF in het buitenland & vergoeding 2015


Martina2310
 Share

Recommended Posts

Hallo, ik ben Martina en ik ben 40,5 jaar oud. Ik wil graag weten of iemand ervaringen van klinieken voor IVF in Athene heeft, en als het makkelijk was om deze vergoed te krijgen aangezien dat de medicijnen niet in een ziekenhuis vergoed worden. Alvast bedankt.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Martina. Ik heb zelf geen ervaring met de kliniek in Athene, maar ik heb er wel positieve verhalen over gelezen. Ik neem aan dat je Serum bedoeld?. Ik heb zelf wel mail contact gehad met Penny van Serum Athene en middels haar second opinie een heel stuk wijzer geworden.

Hierdoor kan ik dus ook geen antwoord geven op je vraag ,bt de medicatie, maar heb je je zorgverzekeraar hierover al gemaild? Misschien dat zij daarover iets kunnen zeggen. Veelal moet je bij buitenlandse behandelingen (ik liep / loop zelf in Gent) de medicatie eerst voorschieten en dan krijg je het later vergoedt.

Volgens mij zat er op het forum van Freya een dame die ook onder behandeling was in Athene. Mogelijk kan je daar ook je vraag neerzetten.

In ieder geval heel veel succes met de behandeling!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoi Martina,

 

Ik was eind november/begin december 2014 voor IVF in Athene bij de Serum kliniek. Penny Abatzi is daar de arts en ik vond haar aanpak erg prettig. Ze is betrokken en lijkt er echt alles aan te doen om je te helpen. Ze gaat daarin ook verder dan andere klinieken. Zo doen ze tests op menstruatiebloed om bacteriën in de baarmoeder te ontdekken. Bij mij vonden ze een infectie en ik heb ook een behandeling van mijn baarmoeder gekregen om die meer toegankelijk te maken. Mijn vriend en ik kregen daarnaast een forse antibiotica kuur. Het is dus een kliniek die verder gaat, maar in de fase waarin wij zitten vind ik dat ook wel prettig. De prijzen zijn redelijk.

 

Succes met je behandeling!

 

Siena

Link to comment
Share on other sites

Wat betreft vergoedingen kan ik zeggen dat het in ieder geval van belang is dat je vrije artsen keuze hebt als je behandeling in het buitenland zoekt. Anders krijg je een strafkorting die fiks op kan lopen omdat je hoogstwaarschijnlijk kiest voor een ziekenhuis waar geen contract mee is. Maar er zijn uitzonderingen. Zo hebben sommige verzekeraars contracten met België en had Agis een jaar geleden een contract met een kliniek in Istanbul geloof ik. Mijn laatste pogingen heb ik zelf moeten betalen maar de poging van mei 2014 in Rusland kreeg ik zonder problemen vergoed (bij de VVAA). Zowel de behandeling als de medicatie. Er zijn verhalen dat je de medicatie niet rechtstreeks vanuit de kliniek moet krijgen maar van een aparte apotheek om het vergoed te krijgen. Dit zijn zaken die je het beste vooraf goed na kunt vragen bij je verzekeraar. Wat ook kan helpen is om de medicatie in Nederland te halen. Dat moet tegenwoordig in een apotheek van een ziekenhuis en dan heb je een Nederlandse arts nodig die het voorschrijft. Bij mij wilde mijn huisarts dat niet doen maar vond ik wel een vrijgevestigde gynaecoloog die me wilde helpen. Ik heb nog wel meer tips voor de liefhebber....

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi, misschien is dit de verkeerde plek maar dan hoor ik het graag van jullie... Ik ben 41 jaar en was nog nooit zwanger. Door omstandigheden in ons leven te lang getwijfeld of we wel kinderen wilden. Het voelde ook wel goed zo'n "vrij" leven. Totdat mijn broer papa werd... en mijn partner en ik voor de 1e keer gebabysit hadden. Het had iets magisch...we waren verkocht! Dus hier zijn we, 41 en 44 jaar oud en willen toch nog een kindje. Maar omdat een zwangerschap op hogere leeftijd risico's heeft, willen we niet wachten totdat we zwanger zijn en daarna op een vruchtwaterpunctie om vast te stellen of het kindje gezond is, maar willen wij vantevoren onderzoek laten doen. En dat kan met PGD. En PGD gaat altijd samen met IVF. Maar in ons geval is PGD verboden in Nederland. En daarom willen wij hiervoor naar het buitenland gaan waar het niet verboden is, in Cyprus. Ik heb contact met 2 klinieken Dogus ivf centre en ADA ivf Clinic. Dogus heeft goede recenties maar klinkt meer als een "baby-fabriek" en Ada ivf clinic is wat kleiner en persoonlijker naar mijn gevoel. Woensdag aanstaande gaan we voor de eerste afspraak bij de gynaecoloog. Wat moet volgen is een vruchtbaarheidsonderzoek; hormoon- en bloedtest en een scan. Ben benieuwd. Ik ben VGZ verzekerd en vraag me af in hoeverre het vooronderzoek en medicijnen vergoed worden. Voor de PGD behandeling in Cyprus moet je verder wel een spaarpotje hebben met 7000 euro... (€ 6000 behandeling en € 1000 reis/verblijf op Cyprus).Wij willen in de zomervakantie gaan, dus hopen wij dat het ook een beetje als een vakantie voelt... Nogmaals, misschien dat dit niet de juiste plek is voor mijn verhaal, maar dit is mijn verhaal en ik wil het delen met jullie. Misschien dat er iemand in hetzelfde schuitje zit? Bij vragen help ik graag! Groetjes Happiangi

Link to comment
Share on other sites

Hoi HappiAngi, als ik jullie was zou ik gaan voor CCS (Comprehensive Chromosome Screening). Dat is een verder ontwikkelde vorm van PGD, waarbij alle chromosomen gescreend worden. Je weet dan zeker dat je alleen embryo's terugkrijgt die euploide zijn. Wij hebben over deze techniek gesproken met prof De Sutter van het UZ Gent ihkv onze herhaalde miskramen. Geen idee of zij deze behandeling bij jullie zou willen doen. Verder doen ze hem in Engeland en in Amerika. Minder zonnig dan Cyprus, dat wel.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Allemaal,

 

Over die klinieken kan ik niet zoveel zeggen, ik ben zelf jonger en onder behandeling in Duitsland.

Wel weet ik door de behandelingen in Duitsland wat meer over vergoedingen.

 

Als je in Nederland geen recht hebt op de behandeling, is de kans klein dat je zomaar alles vergoed kan krijgen van je verzekeraar.

Je moet inderdaad wel vrije keuze van behandelaar hebben. Hierbij is het alleen vaak wel zo dat in de kleine lettertjes dan staat dat je alleen vergoeding krijgt voor hetgeen het in Nederland zou gaan kosten.

 

Ik zou zelf persoonlijk adviseren om schriftelijk(tja ben jurist dan wil je alles schriftelijk) aanvraag te doen bij de zorgverzekeraar en ook een schriftelijke reactie te vragen. Op die manier weet je het zeker en kan de verzekeraar er achteraf ook niet op terugkomen.

 

In Duitsland heb ik overigens mijn medicijnen niet vergoed gekregen. Dit komt omdat voor veel medicijnen bij deze behandelingen in 2014 de regelingen zijn aangepast. Het medicijn moet dan uitgegeven worden door het ziekenhuis zelf, die moet het declareren bij de verzekeraar en je mag het dan niet kopen bij een apotheek(ik heb dit zelfs in nederland gekocht omdat het in duitsland 2x zo duur is) en dan declareren. En laat dit nou net de grootste kostenpost zijn!

 

Kortom. Ik zou voor een kliniek kiezen en dan een machtiging aanvragen bij je verzekeraar:)

 

HEEL VEEL SUCCES!!!

Link to comment
Share on other sites

Happiangi, wij hebben toendertijd (voor ons tweede kindje) ook overwogen om naar Cyprus te gaan. Net zoals Athene en Turkije ter sprake is geweest. Ik heb uiteindelijk nog wel mijn dossier digitaal naar klinieken in cyprus gestuurd. Ben je er al uit welke kliniek het wordt? Cyprus is iig een heerlijk land, dus ik hoop ook dat je toch een beetje vakantiegevoel gaat krijgen, tussen de behandeling door.

 

Hilly, Ik loop /liep in UZ Gent en heb een half jaartje geleden aan prof de S gevraagd of ik in aanmerking zou kunnen komen voor CCS op basis van mijn leeftijd (wij willen nog 1 poging gaan wagen voor een derde kindje). Zij legde mij toen uit dat de kosten nog echt veel te hoog waren voor dit en dat dit echt alleen in uitzonderlijke gevallen gedaan wordt in Gent. Helaas, want ik geloof enorm in deze techniek.

Ik ben ook best benieuwd of dit wel ook al in Cyprus, Athene of Turkije wordt toegepast? Niet dat wij van plan zijn om daar naar toe te gaan, maar puur uit interesse.

 

Wat betreft de vergoeding. Ik kan alleen maar uit het verleden praten. In 2011 een poging in Dusseldorf gedaan, maar de verzekeraar vergoedde toen alleen maar het Nederlandse tarief omfat zij geen contract met DD hadden. (was toch een zelfbetaalde poging, dus maakte voor onze situatie niet uit).

Mijn verzekeraar heeft wel een contract met Gent en dan wordt echt alles gewoon vergoed. Ook de medicijnen.

 

Succes allemaal!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Wen, prof de S zei tegen ons dat het zou kunnen voor (ik meen) iets van 5000 euro per 4/5 embryos. En ze zei ook dat ze verwachtte dat het in de toekomst 'normaler' zou worden. Je zou kunnen vragen hoe ze er nu in staan in Gent? Maar misschien willen ze het vooralsnog enkel bij herhaalde miskramen of eerste kindjes?

 

Verder wordt CCS bij mijn weten gedaan in Engeland en Amerika. Andere landen zou ik niet weten.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Wen, prof de S zei tegen ons dat het zou kunnen voor (ik meen) iets van 5000 euro per 4/5 embryos. En ze zei ook dat ze verwachtte dat het in de toekomst 'normaler' zou worden. Je zou kunnen vragen hoe ze er nu in staan in Gent? Maar misschien willen ze het vooralsnog enkel bij herhaalde miskramen of eerste kindjes?

 

Verder wordt CCS bij mijn weten gedaan in Engeland en Amerika. Andere landen zou ik niet weten.

 

 

Dank je wel voor je antwoord! Ik ga zeker nog even een keer navragen bij de prof. Gezien mijn persoonlijke omstandigheden, kan ik mij best voorstellen dat zij deze "dure" techniek niet bij mij willen inzetten. Ik heb immers al 2 gezonde kindjes en het gaat louter en alleen om mijn hoge leeftijd. Ik kan mij zomaar voorstellen dat daar momenteel nog protocollen / voorschriften voor zijn, in welke gevallen zij het wel willen doen, bijvoorbeeld bij herhaalde miskramen etc. Misschien als die techniek op den duur normaler gaat worden dat ze dan deze techniek ook in mijn soort gevallen gaan toepassen. maar desondabks ga ik het toch nog even een keer ter sprake brengen.

 

Ik zie in je handtekening dat jij echt bezig ben met de allerlaatste loodjes. Wat spannend! Succes die laatste loodjes! Op naar een gezonde bevalling en een klein gummeltje in je armen.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Hoi HappiAngi, als ik jullie was zou ik gaan voor CCS (Comprehensive Chromosome Screening). Dat is een verder ontwikkelde vorm van PGD, waarbij alle chromosomen gescreend worden. Je weet dan zeker dat je alleen embryo's terugkrijgt die euploide zijn. Wij hebben over deze techniek gesproken met prof De Sutter van het UZ Gent ihkv onze herhaalde miskramen. Geen idee of zij deze behandeling bij jullie zou willen doen. Verder doen ze hem in Engeland en in Amerika. Minder zonnig dan Cyprus, dat wel.

Succes!

Hoi Hilly1980,

Dank voor je tip. Ik heb het bij ADA nagevraagd maar CCS doen zij niet. Maar met PGD worden er ook al heel veel gescreend en omdat het onze eerste keer is en ik nog nooit een miskraam heb gehad, denk ik dat we met PGD ook wel goed zitten. Het gaat ons bij de PGD ook om de gender selectie. Ik heb donderdag a.s. mijn eerste vruchtbaarheidsonderzoek. Ben net (weer) met de pil gestopt, want daar was ook verwarring.. de kliniek zei blijf de pil maar gebruiken want dat kun je de tijd vd behandeling beter plannen en de gynaecoloog zei stoppen want anders kan ik je vruchtbaarheid niet goed controleren...dus ben nu gestopt en ga (denk ik) na de controle weer terug aan de pil voor de planning naar cyprus ;-) De gynaecoloog gaat me 2 keer controleren, aanstaande donderdag (3e dag vd cyclus) en de volgende cyclus (1 maand zonder pil) nog een keer om te vergelijken. Ik heb een mannelijke gynaecoloog, helemaal geweldig. We konden alles vragen, het was een heel open gesprek, niks was te gek wat we vroegen, alleen...het wordt niet vergoed. Ik heb een schriftelijke (email) aanvraag gedaan bij VGZ en kreeg een lijst met namen van medicijnen die eventueel wel vergoed worden. We zien wel hoe het verder loopt. Nu eerst de vooronderzoeken (worden wel vergoed), morgen bloed prikken (HIV, HBsAg en Anti-HCV; geen idee wat het allemaal is maar de kliniek vraagt om deze test) en donderdag krijg ik een hormoontest en een echo en een antrale follikel telling of zoiets... ik ben nieuw met zoiets, ik zal goed opletten bij de uitleg en hoop het jullie straks helemaal goed te kunnen uitleggen! Haha ;-) Ik ben er namelijk helemaal klaar voor want ik heb de afgelopen 2 weken al met 3 gebroken ribben (rugzijde bij de long) en een wervelfraktuur in het ziekenhuis gelegen. Heb een ski ongeluk gehad, en heb veel geluk gehad, want ik had bijna een dwarslaesie gehad... Maar goed, ik heb het gelukkig niet en ben dus helemaal klaar voor ons "project babydust" ;-) Ik weet nu dat ik helemaal gezond ben, in een topconditie ben en een hele goede bloeddruk heb, dus ik hoop dat mijn eitjes en baarmoeder ook in deze staat zijn en mij nu niet teleurstellen! ;-) Super dat we mekaar hier zo kunnen steunen en informeren, ik wens iedereen heel veel "babydust" en jullie horen snel weer van me xxx

Link to comment
Share on other sites

Trouwens mijn keuze gaat naar Ada ivf hospital in Noord Cyprus omdat zij meer bekend zijn op het gebied van pgd, en volgens mij heeft Dogus meer kennis op het gebied van donor eitjes/sperma. Wij doen het met eigen eicellen en eigen sperma. xxx

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hoi allemaal. Zo zeg, mijn gynaecoloog vertelde mij wel even iets heel anders. Ik dacht dat ik door de grond zakte. Wat een klote gevoel... Ik heb dus vorige maand mijn hormoon bloedtest gehad waarbij de gynaecoloog al snel concludeerde dat mijn FSH waarde te hoog is. Ik heb een waarde van 19 en dwz dat mijn eierstokken al oud zijn (zegt de gynaecoloog). Mijn eierstokken produceren bijna geen eicellen meer en op de natuurlijke weg heb ik nog maar een kans van 5%. Dus een dure PGD behandeling met eigen eicellen is bijna kansloos. Of je gaat voor een eicel donor. Maar zover is het nog niet. Ik voel me totaal niet oud en het is mijn eerste poging dus daarom geef ik de hoop niet zomaar op. Het hele pgd verhaal in Cyprus gaat nu even de diepvries in. Ik ga nu op zoek naar een goede ivf kliniek in NL of Duitsland. Ik heb al contact met Düsseldorf en Nij Geertgen. Iemand bekend met deze klinieken? Alle hulp en info is welkom! Xxx

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use