Jump to content

Wie start er eind juni/juli?


Penny79

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik heb het altijd fijn gevonden om tijdens een behandeling met andere meiden in contact te staan die ook bezig zijn.

 

Ik heb na vier icsi een zoon gekregen en nu gaan we voor een tweede kindje vanaf eind juni.

 

Iemand zin om mee te schrijven?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 720
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Van eerste kindje. In oktober hebben wij eerste poging gehad, 9 vd 10 eitjes goed bevrucht..tp helaas niet geslaagd...2e keer weer tp 2 cryo, zwanger. Helaas in 13e week hartje alsnog gestopt. Curretage gehad begin april na weeenopwekkers want kindje was te groot...emotioneel en lichamelijk zware periode..

 

Wij hebben nog 5 cryos over en daar gaan we mee starten zodra ik weer ongesteld ben geworden..heb de eerste keer na Curretage weer gehad en de 2e keer is rond 17 juni waarschijnlijk. Dan hoef ik alleen pilletjes en krijg ik tp.

Link to comment
Share on other sites

Welkom Penny!

Danlon wij kennen elkaar al van het andere topic.

 

Penny: wij zijn ook bezig voor een brusje. We hebben inmiddels 3 tp's gehad, nu hebben we eerst 24juni een gesprek met de gyn en dan gaan we pas in juli de laatste cryo terugplaatsten. Veel succes alvast!

Link to comment
Share on other sites

@hope, ook al zitten we niet in zelfde situatie... Jij biedt mij hoop!

hoop en vertrouwen, daar draait het om in dit verschrikkelijke rollercoaster traject. Ik er er eerst goed over nagedacht om mijn verhaal te delen op dit forum. Ik kan me ook zo voorstellen dat het misschien, hoe goed bedoelt ook averechts werkt op de emoties van de andere vrouwen.

Voor ons is het alsof we in de wachtweken zitten, heel gek, morgen uitslag van de bloedtest.

danlon heel veel sterkte, ik hoop zo dat jullie zwangerschap nu goed blijft gaan, Penny, tammy en alle anderen natuurlijk ook.

liefs Hope&Faith

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal..patricia hier! ik zou ook graag willen proberen mee te kletsen..! Dit is de eerste keer dat ik in een forum mee doe..dus weet niet zeker of dit wat voor mij is., maar een poging waard

 

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ik ben inmiddels met mijn vrouw begonnen aan de eerste ivf poging waarvan de eerste terugplaatsing niet gelukt is..nu wachten tot we onze laatste cryo( we hadden er 2 in totaal) kunnen terugplaatsen!

 

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

heftig maar ook fijn om alle verschillende verhalen te lezen.. Iedereen zit zo in zn eigen ride maar de behandeling en het verschrikkelijke wachten is voor iedereen een hel volgens mij..phffff

 

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Welkom luckypat! Inderdaad heeft iedereen zn eigen verhaal maar zijn er altijd overeenkomsten.. Ik doe dit puur om mn verhaal kwijt te kunnen maar ook om een beetje te weten hoe anderen ermee om gaan...voelt voor mij goed.

 

Wat balen zeg van de eerste poging! Al enig idee wanneer jullie verder mogen of is het allemaal nog vers?

Link to comment
Share on other sites

Hi Patricia,

 

Welkom hier op het forum! Ik heb tijdens mijn vier icsi voor onze zoon op een ander forum geschreven en vond het altijd erg fijn. Je kan even lekker van je afschrijven en kan ook je eigen behandeling beter plaatsen, omdat je merkt dat er meer zijn bij wie het langer duurt. Daarnaast geb ik veel geleerd over de verschillende problemen, behandelingsmogelijkheden en ziekenhuizen, waardoor je met je arts ook een ander gesprek voert!

 

Dir geeft er voor mij in geresulteerd dat ik nu voor een broertje of zusje meteen in Gent begonnen ben, omdat ik problemen heb met mijn innesteling wat waarschijnlijk veroorzaakt wordt door mijn auto immuunsysteem en een wisselende doorbloeding van mijn baarmoeder. In de nl ziekenhuiZen doen ze hier vaak niets mee...

 

Wannee mag je weer met je cryo ongeveer beginnen?

 

@tammy: hoe oud is jullie kindje nu?

 

Groetjes, Penny

Link to comment
Share on other sites

Dag dames,

 

Ben nieuw op het forum en vind het allemaal reuze spannend.

Ik lees hier dus lekker gezellig mee nu zit ikzelf op wd 5 na een tp en mag dus over 9 dagen pas testen.

Nog een aantal lange dagen te gaan dus......

 

wil ik iedereen graag succes wensen:happy2:

Link to comment
Share on other sites

wat een fijn welkom! bedankt allemaal..en welkom mel..phfff dat wachten is altijd een hel vind ik altijd. wij hebben ervoor gekozen om de eerste terugplaatsing van ivf 1 niets te delen met anderen( lees vrienden) maar achteraf is dat zo eenzaam geweest dat ik dit de volgende anders zou doen..lukt het je goed om afleiding te zoeken mel?

 

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@penny wij hebben vrijdag een voortgangs gesprek met de arts en ik zit nu in mn wachtmaand..ongeveer begin juli zal denk ik de tp 2 van ivf1 zijn..de laatste van ivf 1 .

wat ik opzich wel even fijn vind omdat het veel vraagt van mijn gemoedstoestand en relatie..geeft weer even ruimte en tijd om elkaar weer goed vast te houden en het verlies een plekje te geven..tijdens het wachten ben ik erg op mezelf en kan dan geen woorden geven bang om teveel hoop bjj mezelf en partner te creëren..hebben jullie dat ook?

 

 

 

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hi meiden,

 

wij woonden tijdens onze vorige behandelingen in Duitsland. Na de tweede mislukte icsi, is er erfelijkheidsonderzoek gedaan. Daar kwam niets bijzonders uit. Toen hebben ze na de derde mislukte icsi bloed afgenomen en een vermoeden gehad dat mijn auto immuumsysteem een probleem op kon leveren en heb ik bij de vierde icsi (zware) medicatie gekregen. Dit waren granocyte spuiten. Toen ben ik zwanger geworden.

 

in Nederland worden deze spuiten niet gegeven en ook wordt niet echt naar auto immuumsysteem gekeken. Ik had dus nooit een innesteling en ook geen miskramen, zo kwamen ze op dit spoor. Nu in België doen ze standaard volgens mij eerst onderzoek naar je bloedwaarden (waaronder auto immuuumsysteem) en een hysteriscopie om te kijken of er in je baarmoeder iets opvallende sn zoals leesboeken, een schot in je baarmoeder of afwijkende doorbloeding. Dat laatste hebben ze bij mij gevonden. Ook in mijn bloed zijn afwijkende waarden voor het auto immuumsysteem gevonden waardoor ik nu na de tp prednison ga krijgen. Anders dan in Duitsland, maar wel een remedie op hetzelfde probleem.

 

de wachtweken zijn zijn altijd zwaar. Je kan niets doen behalve hopen en je probeert ieder gevoel te verklaren.....en dan als het weer mislukt is, een dag of vier lekker janken, balen en dan jezelf weer oppakken voor ene volgende kans! Tenzij je een van de gelukkige bent, en eigenlijk in de volgende wachtweken terechtkomt. Je leeft dan van echo tot echo. Zou alles goed gaan? Rond 13 weken begin je er dan langzaam een beetje vertrouwen in te krijgen...

 

mij deed het altijd goed om van mij af te schrijven en met mensen erover te praten. Onze vrienden en familie weten ervan. Natuurlijk moet je ze regelmatig dingen uitleggen en nogmaals Uitleggen omdat het voor een buitenstaander een hele andere wereld is!

 

Ik ben benieuwd hoe het nu gaat.

 

Tammy, hoe ervaar jij het nu, nu je voor een brusje gaat? Is de spanning etc. anders? Bij mij momenteel wel, maar komt misschien ook doordat ik weer net begin....

Link to comment
Share on other sites

@Danlon: Jaa....ik moet zelf testen.....de wachtdagen duren echt lang ja het liefst doe ik vandaag al een test hihihihi maar toch nog even wachten...

En ik lees dat je een zware tijd achter de rug heb.....hopen dat je weer snel weer kan beginnen en een positieve test in handen hebt!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use