Jump to content
Iara

UMC Utrecht

Recommended Posts

Goedemorgen dames,

 

Zijn er hier dames die behandeld worden in het UMC te Utrecht?

 

Ik ben benieuwd naar ervaringen van de punctie in combinatie met de pijnstilling.

 

Liefs

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Lara, ik heb in september 2013 punctie gehad bij UMCU. Ik heb er toen voor gekozen om kortdurende morfine te krijgen met de punctie. Standaard kreeg je een recept voor zetpil diclofenac (en paracetamol?) om die ochtend alvast in te brengen. Morfine tijdens punctie mocht je zelf kiezen en kan ik je erg aanraden. Die werkt heel snel en is ook snel uitgewerkt na afloop, zodat je na half uurtje alweer naar huis mag. En je reageert wel heel traag, maar bent verder wel helemaal bij.

Bij mij deed die punctie nauwelijks pijn, ook omdat ik de kans kreeg tussendoor steeds goed te ademen en ontspannen zodat ik goed stil kon blijven liggen. Dan kunnen zij makkelijker hun werk doen en is het sneller voorbij. Achteraf had ik weinig last. Dat zegt echter niks. Andere dames op de bijkomkamer hadden duidelijk meer pijn. Het is vooral bepalend of je eierstokken handig liggen, geloof ik. Door het groeien van de follikels moeten de eierstokken ook ergens heen groeien in je buik en soms komen ze daardoor op een plek waar de artsen moeilijker bij kunnen en dan doet het meer pijn.

Dat had ik met m'n 2e punctie, in Gent, waar je andere verdoving krijgt en na afloop nog wat langer blijft uitslapen en bijkomen en waar alles veel chirurgischer en sterieler wordt aangepakt dan in UMCU. Die punctie vond ik echt enorm naar, mijn linkereierstok lag toen veel dieper. Dus trek je niks aan van wat ik of anderen zeggen, het is bij iedere vrouw en elke punctie anders. Wat je zelf kunt doen is goed blijven ontspannen (uitademen) en achteraf extreem veel drinken (AA oid anders plas je teveel van je eigen zouten weer uit). Maar het goede nieuws is: iedereen overleeft het, een bevalling is veel pijnlijker (schijnt...), het is voor het goede doel. Jij kan het ook! Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb altijd mijn lopende controle en echo's in MMC Amersfoort en de punctie en terugplaatsing in het UMC Utrecht. Ik heb nooit de keuze gekregen bij een punctie om narcose te krijgen. Ik kreeg gewoon de standaard diclofenac en paracetamol. Vind de punctie ook niet fijn maar ik kom er altijd wel goed doorheen. Inderdaad rustig ademhalen en je lichaam bewust ontspannen en ik zeg trouwens van te voren dat ze niet moeten zeggen wanneer het pijn gaat doen of dat het vervelend aan kan voelen want dan doet het alleenaar extra pijn voor mijn gevoel terwijl het anders wel meevalt, maar dat is mijn ervaring. De laatste x was ik wel superblij dat ik voor het eerst een cryo had, de verse tp had geen resultaat en toen kon ik zonder hormonen en zonder punctie de maand erna de cryo terug laten plaatsen. Ik had toen echt geen zin in weer een punctie zo snel️ van die cryo ben ik nu bijna 26 weken zwanger. Ik heb goede ervaring met UMC.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • In welke fase van “ het proces” zit iedereen nou? Ben erg benieuwd ☺️
  • Ik voel helemaal niets😫 behalve wat moeheid maar dat kan ook door de tijd van het jaar qua werk komen.... Ik weet dag WD 7 vroeg is en dat het nog kan veranderen. Sommigen testen op zijn vroegst op WD 7 tot WD 10. Als het WD 10 niet positief is (dat is de originele nod dag in normale cyclus) heb ik nog nooit iemand gehoord die daarna nog positief test.  Ziekenhuis test echt heel laat om ook het risico van vroege miskraam te vermijden, denk ik.. ik mag officieel pas 23 juli testen van ziekenhuis, maar zo lang kan ik echt niet wachten. ik wil ook weten of ik zwanger ben, ook al wordt het een miskraam. Ik ben zelf al 4 keer een miskraam gehad helaas dus de kans is zeker aanwezig. Al slik ik nu wel b12 om het risico te verlagen.
  • Hoi hoi,  Sinds gisteren ben ik lid geworden. Afgelopen woensdag heb ik een terug plaatsing van een cryo gehad. Dit zonder medicatie. Zaterdag mag ik nu gaan testen.... Hebben meedere wel eens een terug plaatsing gehad in natuurlijke cyclus zonder enige medicatie? En heeft iemand dan ook al eerder getest dan 10 dagen? Ik ben geneigd om nu al te gaan testen... Lastig hoor dat wachten... Liefs 
  • @Caro- lin duim voor je!  Hier ook aan het afwachten, ook dag 7. Wel heel veel menstruatiepijn al vanaf 2 dagen na terugplaatsing.: heb jij dit ook?
  • @Caro- lin Het is nog vroeg... Ik duim dat het nog positief wordt! 🍀 Wanneer mag je van het ziekenhuis testen? 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use