Jump to content

UMC Utrecht


Iara

Recommended Posts

Goedemorgen dames,

 

Zijn er hier dames die behandeld worden in het UMC te Utrecht?

 

Ik ben benieuwd naar ervaringen van de punctie in combinatie met de pijnstilling.

 

Liefs

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lara, ik heb in september 2013 punctie gehad bij UMCU. Ik heb er toen voor gekozen om kortdurende morfine te krijgen met de punctie. Standaard kreeg je een recept voor zetpil diclofenac (en paracetamol?) om die ochtend alvast in te brengen. Morfine tijdens punctie mocht je zelf kiezen en kan ik je erg aanraden. Die werkt heel snel en is ook snel uitgewerkt na afloop, zodat je na half uurtje alweer naar huis mag. En je reageert wel heel traag, maar bent verder wel helemaal bij.

Bij mij deed die punctie nauwelijks pijn, ook omdat ik de kans kreeg tussendoor steeds goed te ademen en ontspannen zodat ik goed stil kon blijven liggen. Dan kunnen zij makkelijker hun werk doen en is het sneller voorbij. Achteraf had ik weinig last. Dat zegt echter niks. Andere dames op de bijkomkamer hadden duidelijk meer pijn. Het is vooral bepalend of je eierstokken handig liggen, geloof ik. Door het groeien van de follikels moeten de eierstokken ook ergens heen groeien in je buik en soms komen ze daardoor op een plek waar de artsen moeilijker bij kunnen en dan doet het meer pijn.

Dat had ik met m'n 2e punctie, in Gent, waar je andere verdoving krijgt en na afloop nog wat langer blijft uitslapen en bijkomen en waar alles veel chirurgischer en sterieler wordt aangepakt dan in UMCU. Die punctie vond ik echt enorm naar, mijn linkereierstok lag toen veel dieper. Dus trek je niks aan van wat ik of anderen zeggen, het is bij iedere vrouw en elke punctie anders. Wat je zelf kunt doen is goed blijven ontspannen (uitademen) en achteraf extreem veel drinken (AA oid anders plas je teveel van je eigen zouten weer uit). Maar het goede nieuws is: iedereen overleeft het, een bevalling is veel pijnlijker (schijnt...), het is voor het goede doel. Jij kan het ook! Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb altijd mijn lopende controle en echo's in MMC Amersfoort en de punctie en terugplaatsing in het UMC Utrecht. Ik heb nooit de keuze gekregen bij een punctie om narcose te krijgen. Ik kreeg gewoon de standaard diclofenac en paracetamol. Vind de punctie ook niet fijn maar ik kom er altijd wel goed doorheen. Inderdaad rustig ademhalen en je lichaam bewust ontspannen en ik zeg trouwens van te voren dat ze niet moeten zeggen wanneer het pijn gaat doen of dat het vervelend aan kan voelen want dan doet het alleenaar extra pijn voor mijn gevoel terwijl het anders wel meevalt, maar dat is mijn ervaring. De laatste x was ik wel superblij dat ik voor het eerst een cryo had, de verse tp had geen resultaat en toen kon ik zonder hormonen en zonder punctie de maand erna de cryo terug laten plaatsen. Ik had toen echt geen zin in weer een punctie zo snel️ van die cryo ben ik nu bijna 26 weken zwanger. Ik heb goede ervaring met UMC.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use