Jump to content
Iara

UMC Utrecht

Recommended Posts

Goedemorgen dames,

 

Zijn er hier dames die behandeld worden in het UMC te Utrecht?

 

Ik ben benieuwd naar ervaringen van de punctie in combinatie met de pijnstilling.

 

Liefs

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Lara, ik heb in september 2013 punctie gehad bij UMCU. Ik heb er toen voor gekozen om kortdurende morfine te krijgen met de punctie. Standaard kreeg je een recept voor zetpil diclofenac (en paracetamol?) om die ochtend alvast in te brengen. Morfine tijdens punctie mocht je zelf kiezen en kan ik je erg aanraden. Die werkt heel snel en is ook snel uitgewerkt na afloop, zodat je na half uurtje alweer naar huis mag. En je reageert wel heel traag, maar bent verder wel helemaal bij.

Bij mij deed die punctie nauwelijks pijn, ook omdat ik de kans kreeg tussendoor steeds goed te ademen en ontspannen zodat ik goed stil kon blijven liggen. Dan kunnen zij makkelijker hun werk doen en is het sneller voorbij. Achteraf had ik weinig last. Dat zegt echter niks. Andere dames op de bijkomkamer hadden duidelijk meer pijn. Het is vooral bepalend of je eierstokken handig liggen, geloof ik. Door het groeien van de follikels moeten de eierstokken ook ergens heen groeien in je buik en soms komen ze daardoor op een plek waar de artsen moeilijker bij kunnen en dan doet het meer pijn.

Dat had ik met m'n 2e punctie, in Gent, waar je andere verdoving krijgt en na afloop nog wat langer blijft uitslapen en bijkomen en waar alles veel chirurgischer en sterieler wordt aangepakt dan in UMCU. Die punctie vond ik echt enorm naar, mijn linkereierstok lag toen veel dieper. Dus trek je niks aan van wat ik of anderen zeggen, het is bij iedere vrouw en elke punctie anders. Wat je zelf kunt doen is goed blijven ontspannen (uitademen) en achteraf extreem veel drinken (AA oid anders plas je teveel van je eigen zouten weer uit). Maar het goede nieuws is: iedereen overleeft het, een bevalling is veel pijnlijker (schijnt...), het is voor het goede doel. Jij kan het ook! Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb altijd mijn lopende controle en echo's in MMC Amersfoort en de punctie en terugplaatsing in het UMC Utrecht. Ik heb nooit de keuze gekregen bij een punctie om narcose te krijgen. Ik kreeg gewoon de standaard diclofenac en paracetamol. Vind de punctie ook niet fijn maar ik kom er altijd wel goed doorheen. Inderdaad rustig ademhalen en je lichaam bewust ontspannen en ik zeg trouwens van te voren dat ze niet moeten zeggen wanneer het pijn gaat doen of dat het vervelend aan kan voelen want dan doet het alleenaar extra pijn voor mijn gevoel terwijl het anders wel meevalt, maar dat is mijn ervaring. De laatste x was ik wel superblij dat ik voor het eerst een cryo had, de verse tp had geen resultaat en toen kon ik zonder hormonen en zonder punctie de maand erna de cryo terug laten plaatsen. Ik had toen echt geen zin in weer een punctie zo snel️ van die cryo ben ik nu bijna 26 weken zwanger. Ik heb goede ervaring met UMC.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malin, ik heb alleen maar puncties onder narcose gedaan ( milde versie sedatie) echt geweldig!!! Haha!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Posts

  • Lectori salutem! We hebben ingevroren bevruchte eicellen en nu staan we voor de keuze om te doneren of te vernietigen. Het betreft een Chinees-Nederlands paar, dus mocht u daar in zijn geinteresseerd, stuur dan een persoonlijk bericht.
  • Dank je wel! 😘
  • @Vrouwke77 inderdaad spannend die wachtweken. Maar gelukkig zit de helft er al op. Ik duim voor je! Bij onze eerste ICSI poging brak helaas nog 8 dagen mijn menstruatie door.  Als het goed is krijg ik morgen de medicatie zodat ik hopelijk met pasen kan starten. Deze  keer deca als platlegger vanaf dag 1. En vanaf dag 2 starten met de stimulatie met 225 EH gonal F 's ochtends en 225 EH meriofert 's avonds. En dan op dag 8 de eerste FM.
  • Dat klinkt heel erg positief!!  Fijn dat je zo dicht bij DD woont en hopelijk met snel een mooi resultaat! Wij zitten nu voor het eerst in een ICSI traject en vorige week een terugplaatsing gehad van 2 embryo's. Vlg week mag ik testen! Super spannend en ook weer erg bang om (weer) teleurgesteld te worden...  
  • Hoi Vrouwke   Hebben voor Duitsland gekozen omdat we daar veel positieve ervaringen over lazen van oudere vrouwen met een laag AMH (0,8) en iets verhoogd FSH (12,6).  Met name omdat ze daar meer combinaties van medicijnen inzetten en hogere doseringen. Daarnaast is het team kleinschalig en de aanpak persoonlijk. Zo hebben we na de mislukte poging gisteren in overleg een nieuw schema opgesteld. Nu afwachten tot we kunnen starten. Afstand is voor ons gelukkig geen probleem. Wonen direct aan de grens en zijn er binnen 45 minuten.    Hoe loopt jouw traject?
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use