Jump to content

Hoe vonden jullie het zelf spuiten?


Yvet

Recommended Posts

Dag dames,

 

vandaag begin ik met het spuiten van Decapeptyl. Ik vind het doodeng. Heb echt een uur met die spuit voor mijn buik gestaan maar het lukte niet, ik kon het niet. Daarop heb ik gebeld naar het ziekenhuis, het mag gelukkig ook in de bil. Daar zit wat meer vet :) Heb het overigens nog niet gedaan hoor, ik wacht tot mijn vriend thuis is. Ik hoop wel dat de andere dagen makkelijker zijn, want het hele spuittraject duurt toch zo'n 3 weken.

Ik ben benieuwd: hoe was dat bij jullie? Vonden jullie het spuiten makkelijk, of hadden jullie de eerste keer (keren) ook moeite?

Ik hoor graag van jullie.

 

Groetjes,

 

Yvette

Link to comment
Share on other sites

Ji yvette,

 

De eerste keer ben ik bijna flauw gevallen van opperste concentratie. Ik woonde in het buitenland en had moeders op de Skype, manlief was onderweg, dus ik moest wel. Uiteindelijk ging het allemaal prima en later is het routine (ik heb vijf icsi's gehad) Ik zou echter wel in je buikvet spuiten, dit is makkelijker. Ga er rustig voor zitten, pak een Beetje buikvet, even alcohol doekje erover en evt schuin de spuit erin zetten. Gewoon doen en niet teveel nadenken! Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Ja, spuiten vond ik ook klote. Ik werd er handiger in, maar het werd nooit leuker of makkelijker en de eerste keer wilden mijn handen ook niet doen wat mijn hoofd zei en stonden de tranen in mijn ogen. Ik heb nauwelijks buikvet, dus best lastig. Tip van dit forum: huid even 'verdoven' met een ijsklontje. De een vindt het prettig om de spuit er snel in te zetten, ik deed het liever heel langzaam en gecontroleerd. Kijk even in de bijsluiter onder welke hoek dat het beste gaat. Dan heel langzaam leegspuiten, zodat het vocht rustig kan intrekken, dat irriteerde bij mij het minst. Dan viel ik bijna flauw maar er lag dan een chocolaatje of dextrootje klaar als beloning. Beetje half liggend ging het beste. En jezelf blijven vertellen dat je dit best kan, dat het voor een goed doel is, aftellen tot de laatste spuit en jezelf elke dag complimenteren dat het weer gelukt is. Als het lukt, ben je heel trots op jezelf en niet afhankelijk van anderen. Ook omdat je steeds om dezelfde tijd moet spuiten is dat wel zo handig. Veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Als het geen kant en klare spuiten zijn en ze zijn bot, vraag dan in het ziekenhuis om andere of voor menopur om 2 ml spuiten ipv de bijgeleverde 1 ml spuiten.

 

Zittend is het beste trouwens, dan pak je meer buikvet en kan je niet flauwvallen.

 

Nb diabetes patiënten doen dit meermaals per dag....

Link to comment
Share on other sites

@ yvet, vreselijk! en ik heb respect voor de anderen die zichzelf het hebben aangeleerd.. Shame on me...nu met diabetes zelfs nog een angsthaas, overdaf moet ik wel..maar savonds mag mijn man het gewoon lekker doen en ook tijdens de icsi moest ie maar lekker zorgen dat hij er was..vond dat hij er maar ook wat voor over moest hebben hihi..slecht maar vind het gewoon doodeng!(zegt iemand die anderen met gemak injecties geeft hihi)

 

Verstuurd vanaf mijn D6503 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi yvet.

Ik was vantevoren ook zenuwachtig en vroeg mijn man. Om dit bij mij te doen.

Uiteindelijk heb ik het toch zelf gedaan. En ik moet zeggen dat het me echt meevalt!

Niet teveel bij nadenken. En het prikje is maar heel even..

Gaat het nu al beter?

 

Ik deed het de eerste dagen trouwens direct als ik wakker was( nog een beetje slaapdronken zeg maar) dat hielp mij wel, en dan daarna pas douchen etc..

Suc6 en hopelijk gaat het snel beter!

 

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel voor de reacties! Hetis toch ergens fijn om te lezen dat meer vrouwen er moeite mee hebben. Dan voel ik me toch minder een mietje ;)

Het gaat gelukkig wel wat beter. Ik spuit nu in de buik, en dat gaat best goed. Nog steeds geen grote hobby van me, maar het gaat, en daar ben ik allang blij mee.

Dat is helemaal prettig als je bedenkt dat ik straks 2 spuiten per dag moet gaan zetten, naast Decapeptyl ook Puregon. Maar dat zien we dan wel weer!

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use