Jump to content

Ivf/icsi januari 2016


Lieff

Recommended Posts

Wie begint er ook in januari 2016 met ivf of icsi? Wij hebben dan een intake voor de behandeling voor een 2e kindje. Spannend weer! Onze dochter is bijna 3 jaar. Ik zie best op tegen de behandeling en ben ook wat bang voor de resultaten, omdat het 4 jaar geleden niet zo goed was (behalve het eindresultaat ;) ), maar we gaan er weer voor!

Wie kletst er mee?!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 4 weeks later...

Wij zijn 2 januari begonnen met spuiten van Lucrin, IVF poging. Wij hebben een zoon van 9 jaar en in augustus 2014 hebben we baby verloren met 20 weken. Na een tijd van verdriet en denken wat we gaan doen hebben we toch besloten om nog een keer te proberen. Het is verschrikkelijk spannend maar onze wens is groter dan dat. Ik wens jullie heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Arianna hoe ging het spuiten gisteren? Viel het mee?

Dat lijkt me heel erg heftig Mirela, als het met dat termijn nog misgaat... Moedig dat jullie het toch nog een keer aandurven! Wat doet de lucrin precies? (Sorry ben nog niet helemaal thuis in alle medicijn namen)

ik merk dat ik het toch ook wel erg spannend ga vinden nu de intake dichterbij komt. Ben ook een beetje bang dat ze toch nog andere dingen gaan vinden die niet goed zijn. Er zijn verder ook nog nooit onderzoeken gedaan, behalve controle echo's na de operaties. En ik ben ook erg benieuwd wanneer we echt kunnen gaan beginnen...

Link to comment
Share on other sites

Ik weet precies hoe je zich voelt, Tranenmettuiten. Het is voor ons de spannendste keer deze keer. Ik kan wel zwanger worden met IVF,is al drie keer gebeurd, en is bij ons na alle onderzoeken nooit iets gevonden waarom ik niet spontaan zwanger kan worden.Wij zijn al 6 jaar bezig en dit is onze 5 ivf. Wij hebben onze zoontje 9 jaar geleden met de eerste ivf gekregen. ik heb verschillende medicijnen gehad, maar het beste resultaat met lucrin (die remt eigen hormonen productie) . Volgende week mag ik beginnen met Gonal-F en dan eerste echo eind januari....

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Mirela, wat zijn jullie dan al lang bezig!

Wij zijn nu "pas" een jaar bezig voor de tweede. Het zwanger worden ging bij ons heel vlot, ben 3x zwanger geweest afgelopen jaar. Helaas dan 1x een miskraam en 2x een bbz. In principe zou dus verder alles wel goed moeten zijn bij ons, maar ja, het vertrouwen is wel weg nu...

Heb je veel last van de hormonen?

Link to comment
Share on other sites

Leuk dat er toch nog reacties zijn! Wij hebben woensdag een gesprek, spannend.

 

liefdevol: weet je inmiddels wanneer jullie kunnen starten?

Arianna: hoe gaat het spuiten?

tranenmettuiten: wij gaan ook voor een tweede kindje, onze dochter is 3! Heftig wat je meegemaakt hebt. Wanneer is de intake?

Mirela: wat ontzettend verdrietig wat jullie meegemaakt hebben. Knap dat jullie weer de stap gaan zetten.

Link to comment
Share on other sites

Ik hoop het! Ik heb endometriose, dus ze moeten eerst kijken hoe het er uit ziet. Het kan dat ik eerst geopereerd moet worden of 3 maanden kunstmatig in de overgang. Ik weet niet of de optie meteen beginnen er ook is, ik hoop het wel, maar het is nog onzeker. Durf niet teveel te hopen, want als ik dan eerst geopereerd moet worden valt het zo tegen.

 

Voor jou is het ook nog onzeker, lees ik in je eerdere bericht. Maar wel fijn dat de intake dichterbij komt, weet je in ieder geval meer.

Spannend allemaal!

Link to comment
Share on other sites

O dus dan kan het nog wel even gaan duren voordat de echte poging kan gaan beginnen. Hoop voor je dat een operatie niet nodig is. Al lijkt me die 3 maanden kunstmatige overgang ook niet erg fijn...

klopt, bij ons is het ook onzeker. Ik heb geen idee welke onderzoeken ze nog willen gaan doen en hoeveel tijd dat dan kost. Hoop natuurlijk dat we al heel snel kunnen gaan beginnen. Het voelt dan ook wel een beetje als afsluiting van afgelopen jaar. Het verdriet is er nog wel, maar we kunnen dan wel naar andere nieuwe dingen gaan uitkijken en weer bezig zijn met onze wens. Ik ben me er uiteraard wel van bewust dat we waarschijnlijk nog wel een aantal teleurstellingen te verwerken krijgen, maar dan zijn we wel bezig. Nu staan we zo stil...

Link to comment
Share on other sites

Hebben jullie voor jullie zoontje ook ivf gedaan of ben je toen op de natuurlijke manier zwanger geraakt? Is inderdaad lastig dan he als je niet weet wat voor onderzoeken er gedaan gaan worden. Sowieso genoeg inwendige echo's, daar kan je je al op voorbereiden ; ).

Nog 2 dagen en dan weten wij meer... begin wat nerveus te worden. Wij worden trouwens behandeld in UZ Gent, en jullie?

Link to comment
Share on other sites

En nu nog maar 1 dag! Snap je nervositeit! Is Gent dichtbij voor jullie?

Van onze zoon ben ik op de natuurlijke manier zwanger geraakt. De inwendige echo's had ik al op gerekend. Die heb ik afgelopen jaar ook al genoeg gehad om de bbz 2x te constateren en de na controles natuurlijk. .. mijn vriend zal sowieso ook wel wat mogen inleveren ;). Wij gaan naar Voorburg.

Mirela: ook al begonnen ondertussen?

Link to comment
Share on other sites

Gisteren in het ziekenhuis geweest en het ging goed. Een echo gehad en bloedonderzoek. Op de echo geen endometriosecystes, dus ik hoef niet geopereerd te worden en ook niet 3 maanden aan de hormonen om alles stil te leggen! Tegen de verwachting in kunnen we over een maand starten (moet eerst een maand gestopt zijn met mn anti migraine medicijnen). Goed nieuws! Maar toen begonnen we te rekenen en blijkt dat we in dezelfde periode zitten als bij onze dochter. We vinden het nu wel lastig om te beslissen, beginnen of toch nog een paar maanden wachten. Ik zou het niet leuk vinden om rond dezelfde dag te bevallen (voor mn dochter), maar ja wie zegt er dat het lukt?

 

Tranenmettuiten: Nog een paar dagen en dan hebben jullie de intake!

 

Hoe gaat het met de andere meiden?

Link to comment
Share on other sites

Wat fijn zeg! Welke onderzoeken krijg je nog?

In overleg met mijn huisarts hoef ik niet te stoppen met mn anti migraine medicatie, dus we konden de afspraak vervroegen. Volgende week vrijdag hebben we de afspraak staan, daarna gaan we beginnen!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Goodday ladies!

 

Ik kom me weer eens melden hier op het forum. Ik heb een gezonde dochter van bijna 8 maanden uit de 1e tp van onze tweede ICSI ronde.

Uit die ronde hebben we nog 3 eskimootjes, waarvan afgelopen maandag 1tje is teruggeplaatst.

Het was een 12 cellige klasse 1. We wachten weer in spanning af...

Succes allemaal!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hallo allemaal,

 

Ik ben 20 jaar en ik wil mijn eitjes in laten vriezen voor mijn kinderwens voor later. Om dit te kunnen doen moet er natuurlijk gestimuleerd worden door middel van hormonen. Nou zit ik inmiddels al bijna in de derde week van de behandeling, alleen ben ik een beetje onzeker.. Ik spuit elke dag rond dezelfde tijd de decapeptyl, maar elke keer twijfel ik gewoon of het wel goed is. Ik spuit gewoon op de manier zoals het mij is voorgedaan tijdens de prikcursus, maar toch ben ik onzeker hierover. Eerlijk gezegd denk ik ook dat het aan de zenuwen en spanning ligt. Hoe ervaren jullie dit of hebben jullie dit ervaren? Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

 

 

Groetjes Giz,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use