Jump to content

Terugplaatsing, hoeveel hebben jullie gedaan?


Wannabe78

Recommended Posts

Dames, vraagje: ben begonnen met het spuiten van Menopur. (Ik zit bij scholtes in Düsseldorf) Spannend allemaal omdat ik in de vervroegde overgang ben. Er zijn 4/5 follikels gezien. Geen idee of hier een goede eicel uitkomt! Ik haat die onzekerheid ; heb al een periode van rouw achter de rug omdat de kansen nu minimaal zijn en toch ben ik nu bezig met 'zwanger worden' Is het zinloos? Het laatste was ik wil is valse hoop. Deze week zal veel duidelijkheid brengen. Bibber. Toch staat de gedachtenstroom niet stil. Dat kan ook niet. Een belangrijke vraag komt steeds voorbij: stel je voor er is bruikbaar materiaal, en er zijn zelfs 2 embryo's. Zal ik die dan beide maar terug laten plaatsen omdat het vers materiaal is? Wat doen jullie/ waar hebben jullie voor gekozen?

Link to comment
Share on other sites

Ik sta voor dezelfde keuze. Ben er van de week in de kliniek achtergekomen dat zowel bij verse terugplaatsingen als bij verse terugplaatsingen de kans op een tweeling gelijk is. Als je zwanger bent, dan is de kans op een tweeling in beide gevallen zo'n 25%. De kans op überhaupt een zwangerschap is uiteraard wel verschillend en ook afhankelijk van andere factoren als leeftijd.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Wannabe78,

 

Wij stonden aan het begin ban dit jaar voor dezelfde keus. Wij hebben de eerste vier IVF pogingen in Nederland gedaan en zijn voor poging vijf naar Dusseldorf gegaan. De reden voor ons was dat we hier gebruik konden maken van de embryoscope. Wij hebben vanaf poging drie elke keer twee embryo's terug laten plaatsen. Het resultaat is dat ik nu ruim 38 weken zwanger ben van een tweeling. We zijn er super blij mee. Het voelde voor ons toch een beetje als een laatste kans en de kans op ontdooiing na invriezen is ook niet 100%.

 

Succes met het maken van de keuze!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Wannabe, zelf voor 1 embryo tegelijk gekozen, omdat een tweelingzwangerschap iets kwetsbaarder is en ik dat risico (nog) niet durfde te nemen. Maar aan de andere kant maak je bij 2 embryo's ook 2x zoveel hCG en is de kans dat innestelen goed gaat weer groter, heb ik begrepen. En meestal gaat het gewoon goed (kijk naar Nynk, die ze al bijna 39 wk draagt!).

Bij mij zijn de embryo's per stuk ingevroren. Soms worden ze twee aan twee ingevroren, in dat geval voelt het weer als verspilling van een kans als ze er dan na het ontdooien 1 weggooien. Succes met de beslissing! En bedenk: het loopt toch vaak anders dan je plant! Een enkel embryo kan zich nog splitsen tot een een-eige tweeling en van twee embryo's kan het zijn dat er maar een blijft zitten, dus wat je ook kiest, dat is slechts je uitgangspunt en zegt niets over je eindresultaat!

Link to comment
Share on other sites

Hi wannabe,

 

ik heb vier icsi's gehad in Duitsland en alle keren twee terug laten plaatsen. Wij redeneerden: liever twee dan geen een. Ik ben uiteindelijk zwanger geworden van een zoon, die nu bijna twee is. Bij onze poging voor een broertje of zusje mochten we er maar een terug te plaatsen (er was er ook maar een) vanwege de nl verzekering en daar ben ik nu zwanger van.

 

veel succes net je keuze!

Link to comment
Share on other sites

Dames, bedankt voor jullie reacties.

Leuk dat er ook succesverhalen zijn!

Helaas was ik weer te vroeg met deze vraag: na gebruik van Femoston en begonnen te zijn met Menopur spuiten 75 IE willen de follikels helaas niet groter worden en komen we aan 'oogsten' niet eens toe.

Klinkt niet hoopvol voor de toekomst lijkt mij maar Scholtes wil het volgende maand weer proberen.

Op naar de volgende ronde...

Link to comment
Share on other sites

Hoi wannabe,

 

ik ben na 5 icsi's in Gent met 22 terugplaatsingen ook eindelijk zwanger. 21x 1embryo teruggeplaatst en de laatste keer besloten om er eens 2 te proberen.. Die zijn allebei blijven plakken :-) dus eindelijk beloond. Ik denk idd door de dubbele dosis hcg aanmaak meer kans op de innesteling. Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use