Jump to content

ICSI jan / feb 2016


flipje

Recommended Posts

Dag dames,

 

Ik ben nieuw op dit forum maar heb al wel op veel andere fora geschreven.

 

Mijn vriend en ik willen sinds 2014 graag een kindje, maar na een jaar proberen bleek de zaadkwaliteit zeer slecht. Zo slecht dat IUI en IVF waarschijnlijk niet eens mogelijk is, dus meteen ingeschreven voor ICSI. We zijn bij het VUmc terecht gekomen. De intake hebben we inmiddels al gehad, maar ze willen eerst beter zaadonderzoek doen dus dat gaat binnenkort plaatsvinden. Eerste week januari hebben we onze vervolgafspraak in het VUmc. Als alles oke is kunnen we dan bij de eerstvolgende cyclus meteen beginnen, dat zal rond 12 januari zijn. We gaan dan 'het lange protocol' in, dus eerst een cyclus aan de pil en vanaf de onttrekkingsbloeding beginnen met de hormonen (± tweede week februari).

Bij mij is alles gelukkig goed. Bij de intake heb ik een inwendige echo gehad en er waren behoorlijk veel follikels te zien (12 rechts, 25 links). Baarmoeder en slijmvlies zag er ook goed uit. We vinden het allemaal heel erg spannend, maar helaas moeten we dus nog even wachten voor we kunnen starten!

 

Wie van jullie start er ook in januari of februari?

 

Veel liefs,

flipje

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • Replies 1.2k
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hoi, wij hopen ook in januari te starten, ook rond de 12e. Voor ons wordt het de tweede icsi voor een brusje voor onze dochter. Uit vorige icsi geen cryo's.

Ik krijg het korte protocol. Mijn man is verminderd vruchtbaar en bij mij is waarschijnlijk de eicel voorraad niet zo groot meer (ben lastig te stimuleren) wel 3x zwanger na 3 terugplaatsingen, helaas 2x een mk.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik ben nieuw op dit forum en heb eigenlijk ook nooit zoiets gedaan.

Maar zo af en toe wil je wel eens je hart luchten aan mensen die snappen wat je mee maakt.

 

Wij zijn vanaf mei 2013 bezig om een kindje te krijgen. Begin dit jaar hebben wij toch de stap gemaakt om naar het ziekenhuis te gaan. Na alle onderzoeken 3 IUI pogingen gedaan maar geen van alle ingebracht. Dus iedere keer weer dat telefoontje met teleurstelling.

Nu Augustus dit jaar zijn we doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Daar kregen wij begin november te horen dat wij maar 1 optie hebben en dat is ICSI. Dit omdat de zaadproductie van mijn vriend nihil is.

Afgelopen zaterdag ben ik gestart met Decapthyl. Ik weet niet of het daar aan ligt. Maar jeetje wat ben ik moe. Nu kan dit ook komen omdat we ook nog eens midden in een verhuis zitten.

 

Van de week ga ik starten met Gonal-F erbij en dan weet ik ook wanneer ik de eerste follikel meting heb. Spannend allemaal.

 

Fijne feestdagen in ieder geval.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Gisteren een heel bericht getypt, maar er ging iets mis met het posten....

 

@femke: Wat balen dat de eerste poging zo slecht gegaan is... Hopelijk is de volgende een plakker! Hoe heb je de behandeling zelf ervaren (los van de uitslag), viel het je mee?

 

@balou: Waarom zijn de IUIs dan niet ingebracht, vanwege te weinig zaad? Kunnen ze het dan niet evengoed proberen of heeft dat ook met het aantal pogingen dat vergoed wordt te maken? Dat lijkt me een hele teleurstelling inderdaad als je er al helemaal klaar voor bent en het gaat niet door... Deed je de IUI met of zonder hormooninjecties?

 

@daisy: fijn dat je geen last hebt van de deca! Spannend, is dit poging 1 voor jou?

 

@allemaal: welk ziekenhuis zitten jullie? Wij gaan naar het VUmc.

 

Hier: gisteren bij de uroloog de uitslag van het derde semenonderzoek gehad. Nog steeds super slecht qua aantal (minder dan 1 miljoen), maar de beweeglijkheid was nu best goed! 41% progressief beweeglijk + 20% niet-progressief beweeglijk. Vorige keer stond er alleen maar "zeer weinig cellen waarvan slechts een klein deel beweeglijk". Dan klinkt dit percentage toch een stuk geruststellender. Wel stond erbij dat de getallen niet zo betrouwbaar zijn bij deze hele lage hoeveelheid cellen, maar we vonden het toch heel positief. En er zaten ook geen antistoffen in, dat is ook goed. Dus wij waren weer blij.

 

Aanstaande maandag hebben we de volgende afspraak in het VUmc, dan krijgen we nóg een uitslag van het zaad. Daar hebben ze het ook gewassen en opgewerkt, dus benieuwd wat daar uit is gekomen. En hopelijk krijgen we dan definitief groen licht om te starten.

 

Dan verwacht ik rond 14 jan. te starten met de pil, rond 28 jan. met de decapeptyl en rond 8 feb. de Gonal-F erbij. Spanneeeeeend!

Link to comment
Share on other sites

Vandaag de 1e uitgangsecho gehad na 12 dagen Deca te hebben gespoten. Ik wist niet dat ze nu al eiblaasjes konden zien maar ze zagen er 7. Morgen mag ik starten met gonal F en dan 6 jan weer een echo. Ik ben benieuwd hoeveel eitjes het gaan worden. Het is onze 1e poging.

Ik heb reeds een dochtertje die in maart 5 jaar wordt en dat is allemaal heel spontaan gegaan. Na 4 jaar proberen voor een broertje of zusje en ik toevallig bij de gynaecoloog was voor een uitstrijkje begon ik er eens over en is het balletje met IVF ICSI gaan rollen. (dat was in juni) Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat wij dat traject ooit zouden ingaan. Maar gezien mijn leeftijd (ik word in januari 41, slik.... al voel ik me helemaal niet zo "oud") is dit mens nog onze enige kans op een 2e kindje en wilden we deze kans graag aannemen. Bij onderzoek bleek het zaad van mijn man minder beweeglijk. En leeftijd zal vast en zeker ook wel een rol spelen.

Link to comment
Share on other sites

Gisteren op dag 8 van mijn cyclus een echo gehad. Zoals verwacht nog geen grote follikels. Arts zei wel dat ik een goede voorraad eitjes had, hopelijk is dat een goed teken. Maandag ga ik gretig voor de volgende echo. Ondanks dat mijn afgelopen cyclus netjes volgens het boekje verliep (als de eisprong inderdaad was wanneer de artsen dachten) krijg ik bij deze cryo tp weer utrogestan.

Link to comment
Share on other sites

Na wat tegenslagen in november zijn wij inmiddels ook gestart met het lange traject. Rond 18 januari mag ik straten met de deca. Hopen dat het nu allemaal goed mag gaan en niets meer acuut afgebroken moet worden.

 

Ik heb op andere topics eerder wel meegeschreven maar na de stopzetting niet meer actief geweest. Ik zal nu weer wat vaker meelezen en schrijven.

 

Succes allemaal en ik hoop op een heel mooi vruchtbaar jaar voor ons allen!!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@Flipje, @femke1979 en @casandra28, Fijn dat jullie bijna kunnen gaan starten. Succes! Flipje, hoe was je afspraak vandaag?

 

@Balou Bouquet, Welkom op het forum. Hoe gaat het spuiten nu? En wanneer heb je de eerst FM? Ik was ook altijd heel moe, autorijden ging bijna niet omdat ik mijn ogen niet open kon houden. Weet niet door welk middel het kwam, ik verdacht de utrogestan maar het kan ook best de deca geweest zijn. Laatste keer nergens last van gehad.

 

@Daisy1975, succes woensdag met de volgende echo, hopelijk zijn alle follikels mooi gegroeid en zijn er misschien nog wel een paar bij gekomen!

 

@Moeder, nog even geduld, ik ga duimen dat dit keer alles soepel loopt en je gewoon kan starten.

 

Ik heb vandaag weer een echo gehad. Dit keer was er aan de rechterkant een dominant follikel van 18 mm te zien. Dit was de eerste keer in ik denk zeker wel zo'n 15 keer dat er aan de rechterkant een follikel groeit, andere keren altijd links. Morgen pregnyl en dan vrijdag de tp. En daarna weer die ellendige wachtweken...

Link to comment
Share on other sites

Onze afspraak was echt geweldig....Wauw!Volgens het onderzoek van het ivf centrum (met een extra goede microscoop) waren er 3,5 miljoen cellen in totaal, en na het opwerken en wassen zijn er 0,4 miljoen goede cellen over! Dat zou dus helemaal goed moeten kunnen komen.Bloedwaarden van mij en vriend waren allebei goed.Ook meteen alle medicijnen mee gekregen. Nog heel even een dan mag ik dus eindelijk echt ook beginnen!Zo blij, niet alleen groen licht maar ook nog eens die hele goede uitslag!

Link to comment
Share on other sites

Yes, goed nieuws! En lekker om echt te kunnen starten. Waarom moet je bij het lange schema eigenlijk een maand de pil slikken? Ik heb (gelukkig?) beide keren het flare-up schema gehad.
Dab komen je eierstokken eerst helemaal tot rust omdat door de pil alles al wordt stilgelegd. Dat is een beter uitgangspunt voor de stimulatie.Mijn eierstokken zijn ook erg actief en dan is het helemaal beter om dit protocol te volgen (bij het echo onderzoek telde ze wel 37 eitjes in de eierstokken in een natuurlijke cyclus en die moeten natuurlijk niet allemaal tegelijk gaan groeien).
Link to comment
Share on other sites

Moet ik me al zorgen gaan maken? Ik had afgelopen zondag me menstruatie moeten krijgen maar is er nu nog niet??

Hoi cassandra als je erg twijfelt zou ik gewoon even naar het ziekenhuis bellen hoor! Of is het inmiddels wel doorgebroken?

Wat rot dat je al 3 afgebroken pogingen hebt gehad zeg... Hopelijk gaat het nu goed!

Link to comment
Share on other sites

Net terug van echo. Ben 17 dec begonnen met Deca en 30 dec met Gonal F. Beetje teleurgesteld. Maar 5 follikels te zien. 1 grote van 11 mm en 4 kleintjes die nog wat moeten doorgroeien. Vrijdag weer terug voor vlvd echo..... pffffff vind t nu al gewoon te spannend. Had gehoopt op wat meer follikels maar gezien mijn leeftijd mag ik blijkbaar blij zijn. Nu even knopje omzetten want moet zo naar kapper, omkleden en dan op weg naar de musicalwards.

Link to comment
Share on other sites

Jammer dat het niet zoveel is als je had gehoopt Daisy. Nu maar duimen dat ze allemaal goed genoeg groeien en allemaal een eitje opleveren. Ik heb gehoord dat de kwaliteit van de eitjes beter is als het er minder zijn, dus misschien zitten er wel een paar top-eitjes tussen!

 

Cassandra, heb je nog gebeld? Wat zeiden ze?

 

En hoe is het met de andere dames?

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

Ik ben voor het eerst op deze site.

Jullie verhalen trekken mij aan omdat ik ook in het zelfde proces zit.

Wij hebben bijna 2 jaar een kinderwens maar is helaas nog niet gelukt.

We beginnen nu voor het eerst met een ivf icsi behandeling.

Ik begin rond 15 januari met alle hormonen (medicatie ) en zijn onder behandeling bij het Catharina ziekenhuis in Eindhoven en Veldhoven.

Ook het Catharina ziekenhuis werkt samen hiermee.

Zijn er nog meer in Eindhoven onder behandeling.

 

Groetjes Marjon

Link to comment
Share on other sites

@casandra28, Hoe is je afspraak gegaan? Wat zeiden ze over het uitblijven de de menstruatie?

 

@flipje, poeh 37 eitjes zichtbaar! Die wil je inderdaad niet allemaal gelijk laten rijpen!

 

@Daisy1975, kan me voorstellen dat je wat teleurgesteld bent maar je kan er gewoon zwanger mee worden, probeer de moed er in te houden (hoe moeilijk dat ook is). Leuk dat je naar de musicalawards bent geweest! Succes vandaag met de echo.

 

@Marjon..., welkom hier! Succes allereerst met het spuiten, gaat je lukken! Ik ben onder behandeling bij NijGeertgen.

 

Wij hebben vandaag weer een tp gehad. Het was een kwaliteit 1 (beste) embryo van 2 cellen. Na het inbrengen bleek dat het niet gelukt was, hij zat nog in het slangetje. Hopelijk blijft hij in de baarmoeder net zo goed plakken :)

Wachtweken zijn weer begonnen, ik mag de 22e testen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use