Jump to content

de MMM in voor tweede kindje?


Maaike79

Recommended Posts

Dag allemaal,

wat zouden we allemaal graag die beroemde glazen bol hebben om te weten of onze wens vervuld gaat worden...

Ik ben op zoek naar informatie en ervaring over mijn volgende dilemma:

 

maart 2015 zijn wij ouders geworden van een prachtige dochter, na een lange weg en 4,5 lange jaren. Het is zo geweldig ( en zo nu en dan zo slopend...)!

Al heel snel wisten we: we hopen dat we het wonder van zwangerschap, geboorte en groei en ontwikkeling nog een keer mogen meemaken.

Voor onze vruchtbaarheidsproblemen is nooit een oorzaak gevonden. Ik hoopte ook heel hard dat mijn lijf nu zou snappen wat de bedoeling is en dat ik gewoon spontaan zwanger zou worden. 8 maanden na de geboorte werd ik weer regelmatig ongesteld en zijn wij de maandelijke kansen weer gaan benutten, met het voornemen dat we ons weer op de fertiliteitsafdeling zouden melden als onze dochter 1,5 is.

Begin mei bleek ik zwanger. Wat waren we blij, wat was het een enorm cadeau! Gewoon te mooi om waar te zijn. Bij de eerste echo met ruim 9 weken, bleek het vruchtje al voor de 5e week gestopt te zijn met groeien. een missed abortion dus. Het was dus inderdaad te mooi om waar te zijn. De miskraam kwam niet uit zichzelf op gang, vorige week heb ik, met 11 weken, pillen geslikt en ingebracht. Wat was dat heftig!

 

En nu? Blijven hopen op een tweede ontzettend groot spontaan wonder? Het plan om in september te starten door zetten? Of lopen we dan de kans om naar huis gestuurd te gaan worden, met de mededeling het gewoon zelf te blijven proberen omdat het toch al eens gelukt is? Wie weet wat de regels zijn voor een IVF traject voor een tweede kindje? Ik mag toch hopen dat ze eerder wat doen dan bij de eerste keer, ook al is er geen oorzaak gevonden?

Volgende week heb ik controle om te zien of de miskraam volledig is geweest, dan zal ik het ook voorleggen. Maar ik bereid me graag een beetje voor. Ik ben 37... ik heb niet meer alle tijd. En net zoals in de IVF tijd, raap ik mezelf weer bijeen door me te richten op een volgende kans.

Link to comment
Share on other sites

Hai maaike, wat ontzettend naar dat jullie die hebben meegemaakt! Sterkte nog. Mijn vriendin heeft dit ook megemaakt maar mocht gewoon weer starten met ivf toen ze er weer aan toe waren. De kans op spontane zwangerschap is er natuurlijk altijd maar je kan wel stellen dat die voor jullie klein is gezien het verleden. Onze dochter is van augustus 15 wij starten deze maand net de cryos

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi Maaike en Eslief,

 

Ik lees dat jullie beide weer voor een zwangerschap willen gaan. Wat enorm spannend weer.

@Maaike, bij ons is ook nooit een oorzaak gevonden en ik ben ook spontaan zwanger geraakt tussen de 1e en de 2e zwangerschap en dat is ook een miskraam geworden. Volens mij een half jaar na de miskraam zijn we toen weer naar het ziekenhuis gestapt en mochten we direct weer starten.

Link to comment
Share on other sites

Beste Maaike,

 

ook ik ben na vier jaar (en vier icsi's) zwanger geworden van onze zoon. Daarna (na 10 maanden) snel weer begonnen met een cryo en toen vanwege nieuwe baan en nieuw ziekenhuis (ivm verhuizing) anderhalf jaar na de geboorte weer met een icsi begonnen. Ik was toen bijna 37. Ik hoopte op een tweede kind en verwachte pas bij een derde of vierde behandeling zwanger te worden als get al zou lukken. Tijdens de behAndeling nog voorgesteld om hem af te breken omdat ik niet zoveel eitjes had. Na vijf dagen was er nog een slechte embryo over en verwachte ik ook niet veel meer, maar wonder boven wonder bij se eerste icsi zwanger geworden en onze dochter is nu drie maanden. Een eerste traject hoeft Dus niets over een tweede traject te zeggen.

 

vervelend dat je een miskraam gehad hebt, maar ik zou gewoon weer het vehandelingstraject ingaan, dan zijn je kansen het grootst! Tussendoor kan je evt ook nog spontaan zwanger worden, je weet het niet!

 

heel veel sterkte en succes de komende tijd!

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel Eslief, Kim en Penny voor jullie reacties!

Eslief, heel veel sterkte voor de klap die je nu weer hebt gekregen.

 

De miskraam is gelukkig compleet geweest, dus niet alsnog curettage. Daar was ik erg bang voor, omdat ik lang vloeide. De gynaecoloog zei eigenlijk hetzelfde als jullie: gewoon starten volgens planning. Het kan zijn dat geadviseerd wordt om nog even te wachten.

Dus nu wacht ik op de volgende ongesteldheid en dan ga ik maar eens bellen voor een gesprek.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use