Jump to content

UMC Utrecht


Penny79

Recommended Posts

Dag allemaal,

 

Ik ben Floor Ligtvoet en werk als redacteur gezondheidszorg bij het televisieprogramma EenVandaag. Het was gister (27 december 2016) groot nieuws dat het UMC Utrecht fouten heeft gemaakt bij de ICSI-procedure en er misschien vrouwen zwanger zijn geraakt met sperma van een ander dan hun partner. Ik ben op zoek naar direct betrokkenen. Dit nieuws moet bij hen zijn ingeslagen als een bom. Wat het precies betekent en hoe groot de impact van deze menselijke fout is, zou ik graag willen belichten in EenVandaag. Daar heb ik uiteraard hun hulp en vertrouwen bij nodig. Ik zou allereerst graag in contact met hen komen om hun verhaal gewoon te horen. Om te weten met wat voor essentieel vragen zij zitten. In welk traject zij zijn beland. Misschien kent u een betrokkene of bent u zelf betrokkene? Dan kunt u mij bereiken op 06 11325160 of floor.ligtvoet@eenvandaag.nl.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Floor, ik ben in de periode ervoor bij het UMC geweest voor ICSI maar daar niet zwanger geraakt. Het nieuws raakt me wel, het had over mij kunnen gaan. Ik zou in je documentaire iets willen horen over praktische zaken voor wie niet zwanger is maar nog middenin het traject zit: kun je cryo's laten vernietigen en vergoedt de verzekering (of het UMC) dan een extra poging? Wat als je daardoor over de leeftijdsgrens van de verzekering voor vergoeding gaat? Wat als je bij de nieuwe poging veel minder cryo's (en dus kansen) hebt? Hoe groot is eigenlijk de kans op een verkeerde zaadcel? Wat ging er precies anders bij die ene laborant en waarom is er in 1 lab niet 1 protocol?

Hoe werkt het voor de mensen van wie nu hun behandeling wordt opgeschort? Zij zijn misschien al voor de zoveelste keer midden in een pittig traject van dagelijks hormonen spuiten, moeten zij nu afbreken en later weer opnieuw starten (en hoe zit dat qua verzekering)? Stel dat je nu zwanger bent van iemand anders dan de gewenste vader, hoe is de wetgeving dan op het vlak van afbreken van de zwangerschap (als je dat al over je hart zou kunnen verkrijgen na maanden hechten aan het kindje en het idee eindelijk moeder te worden/zijn). Ik kijk uit naar de uitzending en hoop dat het geen verhaal wordt van wijzen naar een schuldige maar van toelichting hoe dit kan en hoe het verder gaat voor betrokkenen.

Link to comment
Share on other sites

Hi Floor,

 

ik ben in dezelfde periode zwanger geworden van icsi van een dochter, maar wel bij een ander ziekenhuis. Ik sluit mij aan bij de vragen van olijfje. Wat mij heel erg lijkt is dat je zwanger bent en nu niet weet van wie. Ik geloof dat je dan helemaal niet kunt genieten van de zwangerschap. Na jarenlang bezig geweest te zijn, zijn wij zwanger geworden van onze zoon (van nu drie jaar). Je bent als de dood dat er dan met je zwangerschap iets fout gaat, laat staan dat er zoiets overheen komt. Wij hebben weleens gegrapt dat je nooit zeker bent dat je man de vader is, maar dus ook nooit zeker of jij wel de biologische moeder bent. Daarom is het zooooo belangrijk dat je een ziekenhuis kan vertrouwen op zijn kwaliteit en integriteit. Voor de betroffen gezinnen zal dit wel heel pittig zijn.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use