Jump to content
Sign in to follow this  
Penny79

UMC Utrecht

Recommended Posts

Dag allemaal,

 

Ik ben Floor Ligtvoet en werk als redacteur gezondheidszorg bij het televisieprogramma EenVandaag. Het was gister (27 december 2016) groot nieuws dat het UMC Utrecht fouten heeft gemaakt bij de ICSI-procedure en er misschien vrouwen zwanger zijn geraakt met sperma van een ander dan hun partner. Ik ben op zoek naar direct betrokkenen. Dit nieuws moet bij hen zijn ingeslagen als een bom. Wat het precies betekent en hoe groot de impact van deze menselijke fout is, zou ik graag willen belichten in EenVandaag. Daar heb ik uiteraard hun hulp en vertrouwen bij nodig. Ik zou allereerst graag in contact met hen komen om hun verhaal gewoon te horen. Om te weten met wat voor essentieel vragen zij zitten. In welk traject zij zijn beland. Misschien kent u een betrokkene of bent u zelf betrokkene? Dan kunt u mij bereiken op 06 11325160 of floor.ligtvoet@eenvandaag.nl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Floor, ik ben in de periode ervoor bij het UMC geweest voor ICSI maar daar niet zwanger geraakt. Het nieuws raakt me wel, het had over mij kunnen gaan. Ik zou in je documentaire iets willen horen over praktische zaken voor wie niet zwanger is maar nog middenin het traject zit: kun je cryo's laten vernietigen en vergoedt de verzekering (of het UMC) dan een extra poging? Wat als je daardoor over de leeftijdsgrens van de verzekering voor vergoeding gaat? Wat als je bij de nieuwe poging veel minder cryo's (en dus kansen) hebt? Hoe groot is eigenlijk de kans op een verkeerde zaadcel? Wat ging er precies anders bij die ene laborant en waarom is er in 1 lab niet 1 protocol?

Hoe werkt het voor de mensen van wie nu hun behandeling wordt opgeschort? Zij zijn misschien al voor de zoveelste keer midden in een pittig traject van dagelijks hormonen spuiten, moeten zij nu afbreken en later weer opnieuw starten (en hoe zit dat qua verzekering)? Stel dat je nu zwanger bent van iemand anders dan de gewenste vader, hoe is de wetgeving dan op het vlak van afbreken van de zwangerschap (als je dat al over je hart zou kunnen verkrijgen na maanden hechten aan het kindje en het idee eindelijk moeder te worden/zijn). Ik kijk uit naar de uitzending en hoop dat het geen verhaal wordt van wijzen naar een schuldige maar van toelichting hoe dit kan en hoe het verder gaat voor betrokkenen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Floor,

 

ik ben in dezelfde periode zwanger geworden van icsi van een dochter, maar wel bij een ander ziekenhuis. Ik sluit mij aan bij de vragen van olijfje. Wat mij heel erg lijkt is dat je zwanger bent en nu niet weet van wie. Ik geloof dat je dan helemaal niet kunt genieten van de zwangerschap. Na jarenlang bezig geweest te zijn, zijn wij zwanger geworden van onze zoon (van nu drie jaar). Je bent als de dood dat er dan met je zwangerschap iets fout gaat, laat staan dat er zoiets overheen komt. Wij hebben weleens gegrapt dat je nooit zeker bent dat je man de vader is, maar dus ook nooit zeker of jij wel de biologische moeder bent. Daarom is het zooooo belangrijk dat je een ziekenhuis kan vertrouwen op zijn kwaliteit en integriteit. Voor de betroffen gezinnen zal dit wel heel pittig zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • @Zandje succes vandaag. steaks ben je zwanger❤️ Nu ook blijven plakken🤞🏼🤞🏼🤞🏼
  • B12 was bij mij de boosdoener (4 miskramen! En al die tijd een lage b12 gemeten en olvg heeft er niets van gezegd🤨😩). Ik geef dat altijd als tip mee😉 Verder helpt kinderasperines, zeggen ze. Sommige ziekenhuizen schrijven het voor. 🤷🏻‍♀️
  • Ja precies, wat zou het toch fijn zijn als je zekerheid zou hebben... Ik ben benieuwd naar m'n test morgenavond.... Ja dat honger hebben 's nachts is wel echt iets wat erbij kan horen. Mijn eerste zwangerschap ben ik helemaal niet misselijk geweest. Zit ook vanalles te denken.... Hopelijk goed slapen straks, dat zou al fijn zijn.. 
  • 12 mm bms klinkt super! Heb je al een beetje zin om morgen jullie kleine spruitje op te halen?  Geniet morgen en laat de foto's van het embryo-tje maar doorkomen hoor! 😘
  • @Zandje Mijn B12 was 310 pmol/l . Bij een waarde tussen de 140/250 kom je in een grijs gebied aldus de huisarts en kunnen ze verder zoeken welk deel van deze waarde dan het actieve B12 gedeelte is. Gaan ze bij mij dus niet doen. Het was goed. Ijzergehalte van 8,1 was ook goed. Huisarts heeft ook aangegeven dat het preventief slikken van 1000mg B12 in tablet vorm ook geen kwaad kan voor het ongeboren vruchtje. Dat ga ik dus nu toch maar doen. Veder ben ik bezig met achterhalen hoe ik een ReceptIVFity test kan aanvragen. Ook daar nog veel onduidelijkheid bij zowel de huisarts alsmede bij het AMC. In the meantime ga ik alvast Probiotica tabletten bestellen om mijn microbioom te verbeteren. Ga ik overigens pas NA de ReceptIVFity test mee starten denk ik.
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use