Jump to content
Sign in to follow this  
Penny79

UMC Utrecht

Recommended Posts

Dag allemaal,

 

Ik ben Floor Ligtvoet en werk als redacteur gezondheidszorg bij het televisieprogramma EenVandaag. Het was gister (27 december 2016) groot nieuws dat het UMC Utrecht fouten heeft gemaakt bij de ICSI-procedure en er misschien vrouwen zwanger zijn geraakt met sperma van een ander dan hun partner. Ik ben op zoek naar direct betrokkenen. Dit nieuws moet bij hen zijn ingeslagen als een bom. Wat het precies betekent en hoe groot de impact van deze menselijke fout is, zou ik graag willen belichten in EenVandaag. Daar heb ik uiteraard hun hulp en vertrouwen bij nodig. Ik zou allereerst graag in contact met hen komen om hun verhaal gewoon te horen. Om te weten met wat voor essentieel vragen zij zitten. In welk traject zij zijn beland. Misschien kent u een betrokkene of bent u zelf betrokkene? Dan kunt u mij bereiken op 06 11325160 of floor.ligtvoet@eenvandaag.nl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Floor, ik ben in de periode ervoor bij het UMC geweest voor ICSI maar daar niet zwanger geraakt. Het nieuws raakt me wel, het had over mij kunnen gaan. Ik zou in je documentaire iets willen horen over praktische zaken voor wie niet zwanger is maar nog middenin het traject zit: kun je cryo's laten vernietigen en vergoedt de verzekering (of het UMC) dan een extra poging? Wat als je daardoor over de leeftijdsgrens van de verzekering voor vergoeding gaat? Wat als je bij de nieuwe poging veel minder cryo's (en dus kansen) hebt? Hoe groot is eigenlijk de kans op een verkeerde zaadcel? Wat ging er precies anders bij die ene laborant en waarom is er in 1 lab niet 1 protocol?

Hoe werkt het voor de mensen van wie nu hun behandeling wordt opgeschort? Zij zijn misschien al voor de zoveelste keer midden in een pittig traject van dagelijks hormonen spuiten, moeten zij nu afbreken en later weer opnieuw starten (en hoe zit dat qua verzekering)? Stel dat je nu zwanger bent van iemand anders dan de gewenste vader, hoe is de wetgeving dan op het vlak van afbreken van de zwangerschap (als je dat al over je hart zou kunnen verkrijgen na maanden hechten aan het kindje en het idee eindelijk moeder te worden/zijn). Ik kijk uit naar de uitzending en hoop dat het geen verhaal wordt van wijzen naar een schuldige maar van toelichting hoe dit kan en hoe het verder gaat voor betrokkenen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Floor,

 

ik ben in dezelfde periode zwanger geworden van icsi van een dochter, maar wel bij een ander ziekenhuis. Ik sluit mij aan bij de vragen van olijfje. Wat mij heel erg lijkt is dat je zwanger bent en nu niet weet van wie. Ik geloof dat je dan helemaal niet kunt genieten van de zwangerschap. Na jarenlang bezig geweest te zijn, zijn wij zwanger geworden van onze zoon (van nu drie jaar). Je bent als de dood dat er dan met je zwangerschap iets fout gaat, laat staan dat er zoiets overheen komt. Wij hebben weleens gegrapt dat je nooit zeker bent dat je man de vader is, maar dus ook nooit zeker of jij wel de biologische moeder bent. Daarom is het zooooo belangrijk dat je een ziekenhuis kan vertrouwen op zijn kwaliteit en integriteit. Voor de betroffen gezinnen zal dit wel heel pittig zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Posts

  • Lectori salutem! We hebben ingevroren bevruchte eicellen en nu staan we voor de keuze om te doneren of te vernietigen. Het betreft een Chinees-Nederlands paar, dus mocht u daar in zijn geinteresseerd, stuur dan een persoonlijk bericht.
  • Dank je wel! 😘
  • @Vrouwke77 inderdaad spannend die wachtweken. Maar gelukkig zit de helft er al op. Ik duim voor je! Bij onze eerste ICSI poging brak helaas nog 8 dagen mijn menstruatie door.  Als het goed is krijg ik morgen de medicatie zodat ik hopelijk met pasen kan starten. Deze  keer deca als platlegger vanaf dag 1. En vanaf dag 2 starten met de stimulatie met 225 EH gonal F 's ochtends en 225 EH meriofert 's avonds. En dan op dag 8 de eerste FM.
  • Dat klinkt heel erg positief!!  Fijn dat je zo dicht bij DD woont en hopelijk met snel een mooi resultaat! Wij zitten nu voor het eerst in een ICSI traject en vorige week een terugplaatsing gehad van 2 embryo's. Vlg week mag ik testen! Super spannend en ook weer erg bang om (weer) teleurgesteld te worden...  
  • Hoi Vrouwke   Hebben voor Duitsland gekozen omdat we daar veel positieve ervaringen over lazen van oudere vrouwen met een laag AMH (0,8) en iets verhoogd FSH (12,6).  Met name omdat ze daar meer combinaties van medicijnen inzetten en hogere doseringen. Daarnaast is het team kleinschalig en de aanpak persoonlijk. Zo hebben we na de mislukte poging gisteren in overleg een nieuw schema opgesteld. Nu afwachten tot we kunnen starten. Afstand is voor ons gelukkig geen probleem. Wonen direct aan de grens en zijn er binnen 45 minuten.    Hoe loopt jouw traject?
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use