Jump to content

Icsi maart/april


Johanna82

Recommended Posts

Omdat ik niet kan wachten, open ik deze groep vast. Ga jij in maart of april een (deel van een) icsi traject in? Wij hebben vandaag met het ziekenhuis gebeld en afgesproken dat we 23 maart ons tweede intakegesprek hebben en in mijn cyclus van april starten. Dat zal naar verwachting 4 april starten zijn dan (mijn cyclus is erg regelmatig). Dat is onze eerste poging. Poeh! Zenuwen! Vind het superspannend!

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 595
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wij hebben 10 maart een gesprek met de arts. Poging 1 hebben we geen terugplaatsing gehad. Poging 2 een verse terugplaatsing en een cryo. Beide niet gelukt. Nu dus een gesprek om de opties te bespreken etc. Of we direct weer starten? Nu nog even geen idee. Het misgaan van poging 2 is daar nu nog te vers voor.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Dames, fijn om het proces met jullie te delen. Superbalen, juul, dat het niet gelukt is! En ik snap dat je nu met de arts wilt praten. Want dit is wel een mager resultaat. Je gaf al aan dat de medicatie een grote rol speelde. Maar toch, elke keer weer hoop en die weer los moeten laten blijft moeilijk. Veel sterkte met het verwerken komende tijd! En amf, ik hoop dat je menstruatie als gepland komt. Half maart dus! Spannend!

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden, ik wordt ongeveer 6 maart weer ongesteld en omdat ik een vrij lange cyclus heb (31) verwacht ik dat de terugplaatsing van onze cryo hopelijk rond eind maart zal zijn. 🍀 Ik kijk er naar uit om weer verder te kunnen. Onze allereerste terugplaatsing is mislukt. Dit wordt dan onze eerste cryo.

Link to comment
Share on other sites

Vooral veel cryo's dus en evaluatiegesprekken. Mooi wachtbankje ;) Maar ik ben al heel erg blij jullie ervaringen te volgen en het te kunnen delen. Heb er veel steun aan gehad afgelopen weken. Dus dankjulliewel! 💕Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
fijn om te lezen Johanna 😊 Wordt zeker een mooi wachtbankje, hopelijk met goed nieuws voor ons dit keer! 🍀🍀🍀
Link to comment
Share on other sites

Hoi Allemaal,

 

Ik ben vandaag ongesteld geworden en morgenochtend de eerste echo in IVF centrum van de VU. Dit is eerste keer voor ICSI!

 

Mijn vriend werd in 2015 gediagnoseerd met teelbalkanker in beide ballen. De tumoren zijn succesvol weggehaald maar helaas kon er niks gered worden. Wij hebben 9 rietjes in totaal ingevroren, waarvan 3x spontaan (ejaculaat) en 6 tese materiaal (weefsel). Na diverse gesprekken in AMC en VU hebben wij besloten om in de VU behandeld te worden. In de VU werken ze wel alleen met de ejaculaat zaad. Op het moment richten wij dus even hier op. Heel spannend allemaal!

Link to comment
Share on other sites

nee, echt net begonnen! Ben vandaag ongesteld geworden, en morgenochtend een echo om te kijken of er geen cyste zitten. Dan beginnen aan de pil en over 2 weken ongeveer prikken.

Ah! Spannend! leef met je mee! Wij starten begin april

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hang een beetje tussen februari/ maart in. Ik ben inmiddels begonnen met de progynova. Volgende week bms meting en als dat goed is dan volgt de tp hopelijk snel. Dus vermoedelijk maart wachtweken. Dus mag me hier wel aansluiten :)

 

Verstuurd vanaf mijn SM-A300FU met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Oh nee! Wat balen! Weten ze de oorzaak daarvan? Kunnen ze het oplossen? Wat een k zooi! Sterkte!

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Heel hard hopen dat het volgende maand wel goed is. Het zou helaas ook kunnen dat er wat schade is ontstaan door de curettage in december. In dat geval is er waarschijnlijk een kleine operatie nodig... :-(

Link to comment
Share on other sites

Heel hard hopen dat het volgende maand wel goed is. Het zou helaas ook kunnen dat er wat schade is ontstaan door de curettage in december. In dat geval is er waarschijnlijk een kleine operatie nodig... :-(

Oh wat ellendig zeg! Ik duim dat je lijf weer even moet opstarten en nu snel weer in orde is. Operatie voorkomen lijkt me fijner.

 

En welkom hier, magicwoman! We zijn al met een aardige club zo. Ik hoop dat het een positieve ervaring wordt voor ons allemaal!

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@flipje wat balen! Ik leef met je! :(

 

Vandaag mijn eerste echo gehad. Officieel begonnen! Ze zag 5 follikels aan beide zijde. Vreemd want een half jaar geleden bij een echo zagen ze 10 en 14. Mmmmm.Vraag mij af hoe dat nou zo kan verschillen..... Hebben jullie ook veel last van krampen tijdens jullie menstruatie? Ik ben overigens net 36 geworden.

Link to comment
Share on other sites

Mijn cryo tp gaat niet door helaas... :-( Baarmoederslijmvlies is zo slecht dat er niets kan worden teruggeplaatst. Nu dus een maand wachten en maar hopen dat het dan beter is.Shit shit shit!
Wat klote zeg, echt balen. Hoop dat je gauw weer hersteld bent en ze de oorzaak kunnen achterhalen hoe het komt. Weetje hoe dik je bms was of hebben ze dat niet gezegd?
Link to comment
Share on other sites

@flipje wat balen! Ik leef met je! :(Vandaag mijn eerste echo gehad. Officieel begonnen! Ze zag 5 follikels aan beide zijde. Vreemd want een half jaar geleden bij een echo zagen ze 10 en 14. Mmmmm.Vraag mij af hoe dat nou zo kan verschillen..... Hebben jullie ook veel last van krampen tijdens jullie menstruatie? Ik ben overigens net 36 geworden.
Spannend je eerste echo! Klinkt heel goed hoor beide zijden 5 follikels. Het kan er aan liggen in welk stadium van je cyclus je een echo hebt gekregen. In t begin kunnen er veel meer kleine eiblaasjes zijn maar wanneer ze echt gaan groeien en gaan rijpen kunnen er meerdere afvallen. Ik heb ook altijd wel last van kramp tijdens en vlak voor de menstruatie. Wanneer heb je weer een echo?
Link to comment
Share on other sites

Hang een beetje tussen februari/ maart in. Ik ben inmiddels begonnen met de progynova. Volgende week bms meting en als dat goed is dan volgt de tp hopelijk snel. Dus vermoedelijk maart wachtweken. Dus mag me hier wel aansluiten :)Verstuurd vanaf mijn SM-A300FU met Tapatalk
Succes met de medicijnen, ik ken progynova niet is dit een medicijn voor een kunstmatige cyclus cryo terugplaatsing? Heb het wel is vaker voorbij zien komen die naam op dit forum. Hopelijk is je bms goed en krijg je gauw de terugplaatsing! Ik kan ook niet wachtten tot ik weer verder kan.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use