Jump to content

Ivf maar eerst eileider(s) eruit (hydrosalphinx)


Butterfly36

Recommended Posts

Hoi allemaal

 

Ik ben nieuw hier en wil graag mijn verhaal vertellen en ervaringen uitwisselen.

Ik ben een vrouw van net 36.

Ik heb vorig jaar Oktober een laprascopie gehad dit omdat ik hiervoor in het ziekenhuis heb gelegen met een abces aan mijn eileider en niet zwanger kan raken.

Op de echo was een hydrosalphinx te zien, sowieso aan 1 eileider ander is nog een beetje onduidelijk hoe het met die gesteld is.

Tijdens de laprascopie was er ineens geen eileider te zien!? volgens de gyneacologen ( ben er door 2 geopereerd , ze deden het samen) was dat wat we op de echo zagen een vertekend beeld van allerlei litteken weefsel in dat gebied.

Ze hebben verder weinig gedaan in die 1,5 uur, het was nogal een ravage binnen , ik ben verkleefd door een vroeger door gemaakte buikvliesontsteking en een chlamydia infectie ( waar ik nooit wat van heb gemerkt of voor behandeld ben , maar er werden anti stoffen aangetroffen dus ja..) de verklevingen zitten tot aan mijn lever.

Dus ze hebben 1,5 uur staan kijken en mij toen maar dicht gemaakt.

Deze laprascopie viel mij lichamelijk 100% mee logisch ook want ze hadden niks gedaan, mentaal was een ander verhaal.

 

Ik ben nu doorgestuurd naar het UMCG in Groningen.

Ook daar is een echo gemaakt en daarop was toch wel degelijk een hydrosalphinx te zien, ik heb hem zelf ook gezien het was net een worst....

Je kan er niet om heen zeg maar, de gyneacoloog daar begreep ook niet dat tijdens mijn laprascopie er geen teken was van hydrosalpinx .

 

Nu wilde ik dus voor IVF gaan , omdat ik gewoon niet zelf zwanger kan worden.

Alleen moeten daarvoor eerst mijn eileiders eruit, iig 1.

Ik word dus a.s maandag geopereerd. Mocht ze te verkleefd zijn etc schijn ik er clippen op te krijgen zodat ze niet meer kunnen lekken, ik vraag mij af of dit hetzelfde is als de Essure methode ( vergeten te vragen, hoofd loopt over )

 

Als de eileider (s) er uit zijn word ik aangemeld voor de intake IVF.

 

Zijn er hier vrouwen die ervaring hebben met deze operatie? zo ja viel het mee het verwijderen van de eileiders, is het gelukt? of heb je ook een clip gekregen?

Of was er tijdens de operatie ineens geen hydro? etc etc.

Kortom zou graag wat ervaringsverhalen lezen... zie erg tegen weer een operatie op al is de vorige me 100% meegevallen dit keer is het toch wel anders.

Ik word pas in de middag geopereerd dus hoop die dag naar huis te mogen( staat wel in de brief iig.)

 

Zijn er meer vrouwen die in het UMCG lopen voor de ivf en of operatie, zo ja hoe zijn jouw ervaringen.

 

Het lijkt me leuk hier te mogen mee kletsen, en wil zelf ook updates geven hoe het mij/ons verloopt!

 

Nou ben benieuwd!:happy7:

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaalIk ben nieuw hier en wil graag mijn verhaal vertellen en ervaringen uitwisselen.Ik ben een vrouw van net 36.Ik heb vorig jaar Oktober een laprascopie gehad dit omdat ik hiervoor in het ziekenhuis heb gelegen met een abces aan mijn eileider en niet zwanger kan raken.Op de echo was een hydrosalphinx te zien, sowieso aan 1 eileider ander is nog een beetje onduidelijk hoe het met die gesteld is.Tijdens de laprascopie was er ineens geen eileider te zien!? volgens de gyneacologen ( ben er door 2 geopereerd , ze deden het samen) was dat wat we op de echo zagen een vertekend beeld van allerlei litteken weefsel in dat gebied.Ze hebben verder weinig gedaan in die 1,5 uur, het was nogal een ravage binnen , ik ben verkleefd door een vroeger door gemaakte buikvliesontsteking en een chlamydia infectie ( waar ik nooit wat van heb gemerkt of voor behandeld ben , maar er werden anti stoffen aangetroffen dus ja..) de verklevingen zitten tot aan mijn lever.Dus ze hebben 1,5 uur staan kijken en mij toen maar dicht gemaakt.Deze laprascopie viel mij lichamelijk 100% mee logisch ook want ze hadden niks gedaan, mentaal was een ander verhaal.Ik ben nu doorgestuurd naar het UMCG in Groningen.Ook daar is een echo gemaakt en daarop was toch wel degelijk een hydrosalphinx te zien, ik heb hem zelf ook gezien het was net een worst....Je kan er niet om heen zeg maar, de gyneacoloog daar begreep ook niet dat tijdens mijn laprascopie er geen teken was van hydrosalpinx .Nu wilde ik dus voor IVF gaan , omdat ik gewoon niet zelf zwanger kan worden.Alleen moeten daarvoor eerst mijn eileiders eruit, iig 1.Ik word dus a.s maandag geopereerd. Mocht ze te verkleefd zijn etc schijn ik er clippen op te krijgen zodat ze niet meer kunnen lekken, ik vraag mij af of dit hetzelfde is als de Essure methode ( vergeten te vragen, hoofd loopt over )Als de eileider (s) er uit zijn word ik aangemeld voor de intake IVF.Zijn er hier vrouwen die ervaring hebben met deze operatie? zo ja viel het mee het verwijderen van de eileiders, is het gelukt? of heb je ook een clip gekregen?Of was er tijdens de operatie ineens geen hydro? etc etc.Kortom zou graag wat ervaringsverhalen lezen... zie erg tegen weer een operatie op al is de vorige me 100% meegevallen dit keer is het toch wel anders.Ik word pas in de middag geopereerd dus hoop die dag naar huis te mogen( staat wel in de brief iig.)Zijn er meer vrouwen die in het UMCG lopen voor de ivf en of operatie, zo ja hoe zijn jouw ervaringen.Het lijkt me leuk hier te mogen mee kletsen, en wil zelf ook updates geven hoe het mij/ons verloopt!Nou ben benieuwd!:happy7:
Hoi Butterfly,Jeetje wat een verhaal, heftig zeg!Ik wil en kan je alleen maar succes wensen want ik heb (gelukkig) niet dat wat jij hebt. Heel veel sterkte en hou je taai, wees lief voor jezelf en heb geduld in het herstel.Liefs
Link to comment
Share on other sites

Hoi Butterfly,Jeetje wat een verhaal, heftig zeg!Ik wil en kan je alleen maar succes wensen want ik heb (gelukkig) niet dat wat jij hebt. Heel veel sterkte en hou je taai, wees lief voor jezelf en heb geduld in het herstel.Liefs

 

 

Dank je wel Hopefulness... lief van je. Ik ga mijn best doen. Wat is jouw verhaal als ik vragen mag. Ik vind het sowieso fijn ervaringen uit te wisselen en dat hoeft dan echt niet hetzelfde te zijn als mijn verhaal zeg maar. :happy:

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel Hopefulness... lief van je. Ik ga mijn best doen. Wat is jouw verhaal als ik vragen mag. Ik vind het sowieso fijn ervaringen uit te wisselen en dat hoeft dan echt niet hetzelfde te zijn als mijn verhaal zeg maar. :happy:
Ik moet ivf doen omdat ik Endometriose heb. Die endo zit nog op mijn eierstokken en kan niet worden verwijderd zonder de eierstokken mee te verwijderen. Dus nu is het voor mijn niet verstandig om veel ongesteld te worden ivm het opnieuw woekeren vd endo. Na mijn operatie in sept ben ik dit jaar begonnen met het traject. Ondanks een heftige en zeldzame overstimulatie ben ik morgen 7 weken zwanger en kijken we onze eerste echo. Hopelijk zien we een prachtig wonder met een kloppend hartje....Dit is het in een noten dop. Het is echt te veel om het opnieuw allemaal te beschrijven.Succes
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use