Jump to content

Symptomen


Gerdatje

Recommended Posts

Hi allemaal,

Vorige week maandag op 6 juli heb ik mijn eerste terug plaatsing gehad. Sindsdien heb ik eigenlijk nergens last van. As vrijdag mag ik testen, voor alsnog alleen wit verlies door de Ustrogan bolletjes. Gelukkig nog geen symptomen van menstruatie. Hebben dames hier ook meegemaakt dat ze nergens last van hadden en later positief testte?

Jeetje was is dit proces zenuwslopend.

 

Liefs Gerdatje

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hi Johanna,

Helaas negatief getest. Vraag me zo af waarom het dan niet lukt en de embryo niet blijft plakken (ondanks de goede kwaliteit). Is pas m’n eerste poging geweest, maar was flink balen. Wat zijn jouw ervaringen met IVF/ICSI?

Link to comment
Share on other sites

Oh, wat naar! Ik leef met je mee! Dat wachten is zo erg en dan die teleurstelling weer... Dat went niet voor mij. 

In 2017 hebben wij ronde 1 gedaan. Ik had enorm veel bijwerkingen toen, ook veel eitjes bij de punctie. Onze dochter is geboren uit de verse tp, supermazzel gehad. We hadden nog 4 embryo's in de vriezer, waarvan 2 in 1 rietje. 2 daarvan zijn goed ontdooid en teruggeplaatst. Bij sommige tps had ik al direct een goed gevoel. Bij andere wist ik meteen al dat het niet goed zat. Ik vind het vooral lastig als je wel wat symptomen hebt en leven voelt, maar het dan toch mis gaat. We hebben sinds nov dus een paar tp gehad, en ik heb nog 2 vroege miskramen gehad. 4 in de periode van nog tot nu. En morgen start ik dan met ICSI poging 2. Er is gewoon niets over te zeggen. Net als elk normaal stel, is de kans maar 20% dat je zwanger wordt na de bevruchting. Dus tja, geen idee. Ik heb niet het idee dat je echt iets kunt doen, behalve niet roken en geen alcohol drinken eigenlijk. Als het je gegund is, komt er een kindje. 

Heb je nu nog embryo's in de vriezer? 

Edited by Johanna82
Link to comment
Share on other sites

Hoi Gerdatje,

Ik had helemaal geen symptomen en ik ben nu bijna 31 weken zwanger van een cryo. Dus laat je niet gek maken omdat je geen symptomen hebt. Ik heb nergens last van gehad. Begin nu pas een beetje klachten te krijgen. Vooral moe, maar dat komt omdat ik in de nacht om het uur moet plassen.. Dus mag niet klagen 😊.

Wellicht heb je te vroeg getest? Ik zou sowieso nooit voor de testdatum testen.. Ze bedenken niet zomaar dat je zoveel dagen moet wachten denk ik dan.. Maar goed dat ben ik 😬

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marsukar,

Wow wat een mooi nieuws! Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb in juli mijn eerste terug plaatsing gehad dit was een verse terugplaatsing. Helaas is het embryo niet blijven plakken. Ik heb nog 3 cryos in de vriezer maar weet eerlijk gezegd niet of ik er nu al klaar voor ben om meteen door te gaan. Hoe lang heb je er over moeten doen om zwanger te raken van je wonder?

Geniet van je zwangerschap!!

Link to comment
Share on other sites

@Gerdatje Dank je wel!

Dit was mijn eerste en enige cryo. Ik had hiervoor ook één verse terugplaatsing gehad. Deze bleef helaas niet plakken. Had niet verwacht dat onze enige cryo gelijk zou blijven plakken, maar dat deed ze wel gelukkig 😊. Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Als jij voelt dat het verstandiger is om even te wachten, dan zeker doen. Wel heel fijn dat je er nog 3 in de vriezer hebt. 
Het klinkt heel cliché, maar probeer positief te denken en zeker met een positieve mindset naar de tp te gaan. Ik denk zelf dat het helpt als je ontspannen bent. ☺️

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use