Jump to content

laatste TP, utrogestan in natuurlijke cyclus?


Bonnie2

Recommended Posts

Hoi Allemaal,

Nieuw hier op het forum, maar niet nieuw in IVF land. Ik (43 jaar) heb 2 puncties en 5 terugplaatsingen achter de rug, waarvan 3x heel kort zwanger. Nu aangemeld voor laatste terugplaatsing, volgende week. Deze gaat in mijn natuurlijke cyclus.

Op aanraden van de gynacoloog slik ik nu Ascal (bloedverdunners) om stolling te voorkomen. Ik heb in vorige natuurlijke cycli ook Utrogestan gebruikt op eigen verzoek. Ik twijfel of ik dit deze keer zal doen. Volgens Gyn heeft het geen meerwaarde maar kan het ook geen kwaad. 

Alvast dank voor jullie reacties!

 

Link to comment
Share on other sites

Hoi @Bonnie2 het kan zeker geen kwaad Utrogestan te gebruiken.
Utrogestan bevat progesteron wat je normaliter zelf voldoende aanmaakt als je de natuurlijke wijze zwanger zou zijn geworden.
Omdat je nu een tp krijgt in je natuurlijke cyclus heb je zelf gewoon een eisprong gehad en maakt je lichaam het zelf aan.
Daarom heeft het volgens de gynaecoloog geen meerwaarde.

Als je met medicatie een tp krijgt dan heb je zelf geen eisprong gehad en maakt je lichaam geen progesteron aan, daarom krijg je die Utrogestan, om de zwangerschap in stand te kunnen houden, want zonder progesteron kan het kindje zich niet ontwikkelen.
Als je zwanger bent dan neemt op een gegeven moment de placenta de aanmaak van de progesteron over en heb je ook de Utrogestan niet meer nodig.

Ik weet dat je in het buitenland vrijwel altijd Utrogestan voorgeschreven krijgt, ook als je een tp hebt gehad in de natuurlijke cyclus en meestal moet je het ook langer gebruiken dan in NL.
Als je teveel progesteron hebt dat kan geen kwaad, maar te weinig zeker wel.
Als jij je er beter bij voelt dan zou ik het gewoon gebruiken.

De Ascal werkt idd bloedverdunnend en dit wordt meestal voorgeschreven als je risico loopt op bijvoorbeeld zwangeschapsvergiftiging, hoge bloeddruk, of om te proberen een miskraam te voorkomen, door die bloedverdunners zou de bloeddoorlating in de baarmoeder en placenta beter zijn, waardoor het eitje beter kan innestelen en het kindje later betere placenta heeft.
Als je niet meer zo piep bent dan loop je daar meer risico op en wordt het regelmatig voorgeschreven.
Ze zeggen dat het geen kwaad kan voor moeder en kindje.
Op internet is er wel veel info over te vinden als je googeld op bloedverdunners en zwangerschap of ascal en zwangerschap dan vind je er veel informatie van.

Succes met je terugplaatsing volgende week!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use