Jump to content
Aftellen naar Kerstmis...Sign in to follow this  
Zaina

Ivm

Recommended Posts

Heeft iemand ooit een IVM-behandeling gehad?

 

Bij In Vitro Maturatie worden in de eigen ongestimuleerde cyclus ongerijpte eitjes weggehaald uit de eierstokken. Deze worden in het lab gerijpt (36 uur) daarna zaad erbij om een bevruchting tot stand te brengen. Het voordeel hiervan is dat hormoonstimulatie niet nodig is.

 

 

 

Er is in Nederland onderzoek gedaan maar ik weet niet of het nu wel of niet toegestaan is en gebruikt wordt?

 

Doet er wellicht iemand mee aan een onderzoek?

 

 

 

Hierbij informatie van de NVOG:

 

http://www.nvog-documenten.nl/index.php?pagina=/richtlijn/item/pagina.php&richtlijn_id=805

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hoi Zaina,

 

 

 

JA! Ik heb een behandeling IVM gehad, begin vorig jaar, voordat we dus de IVF in gingen. De punctie van IVM is erg pijnlijk, omdat het dus megakleine eiblaasjes zijn die worden aangeprikt. Helaas waren er maar 4 eitjes goed gebleken, maar ze voltooiden zich niet goed, waardoor er helaas nooit een terugplaatsing van is gekomen. Ik was daar dus meteen klaar mee!

 

 

 

Groetjes Linda,

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
 
Guest Amanda

ik heb er nog nooit over gehoord, hmm, klinkt een beetje vreemd..

 

 

 

Dus jij bent er niet echt over te spreken Linda..

 

Hebben ze het al vaakgedaan? Zijn er ook statistieken over, hoevaak het lukt ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ik heb er na dat ik de behandeling zelf ben ondergaan nooit meer iets of iemand over gehoord. Ja, de kans van slagen is kleiner als bij IVf, ook kleiner als de kans dat het met een cryo lukt. Het is nog maar een proef in Nederland, ik was dus proefpersoon (zelf mee ingestemd), en ik hield gewoon mijn 3 IVF-pogingen over.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

interessant zeg! ga er wat meer over lezen. en ben heel benieuwd hoeveel mensen hier ervaring mee hebben.

 

groetjes mamalou

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Het klinkt best goed, vooral aangezien de hormoonbehandeling wordt overgeslagen. Maar zoals Wervelstorm al aangeeft, de punctie blijkt moeilijk. Het is dan natuurlijk wat meer zoeken in een hooiberg. Ouch! En die punctie lijkt mij al zo vervelend, vooral als ze moeten gaan zoeken.

 

 

 

Tja, ikzelf zag eerst op tegen de hormoonbehandeling (okee, ik ga er pas over 2 maanden mee beginnen t.b.v. IVF), maar inmiddels is de hormoon-regeling alweer korter dan voorheen (2007). Ik wacht mijn menstruatie af, begin dag 2 of 3 met Puregon, dan dag 5 Orgalutran erbij, echo, Pregnyl, punctie, terugplaatsing en dan de Utrogestan capsules. Dit alles binnen een normale cyluseriode. Niets geen stilleggen van je eigen cyclus ruim vooraf dus...

 

 

 

Dus vraag jezelf af; zoveel vrouwen ondergaan een hormoonbehandeling. Het gaat zo vaak goed. Is het die aantal weken (of het nu meteen lukt of niet) niet waard? Ik vind IVM maar wat eng klinken en ook zeker niet resultaat-gericht. Maar het principe is mooi bedacht.

 

 

 

Succes in je besluit!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

IVM-moeders hoeven geen hormoonkuur

 

 

 

Voor het eerst is in Nederland een reageerbuisbaby geboren met de nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling IVM. Bij IVM, in vitro maturatie, is geen zware hormoonkuur nodig, zoals bij IVF.

 

 

 

Vrouwen kunnen behoorlijk ziek worden van de hormoonkuur. De kuur moet genoeg rijpe eicellen opleveren voor een paar embryo's. Bij IVM worden onrijpe cellen genomen, die in het lab verder rijpen.

 

De eerste IVM-baby werd geboren in Den Bosch. Het is een meisje, Nienke. Ook in Tilburg en Zwolle kunnen stellen met een kinderwens nu aankloppen voor IVM.

 

© ANP

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

IVM lijkt mij echt een werelduitvinding! Wat een stuk minder belasting voor lijf en geest!

 

 

 

Ben benieuwd naar de verdere succesverhalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

hoi meiden,

 

 

 

In griekenland is ook de eerste baby geboren volgens ivm!!!!! wie weet is het wat voor in de toekomst!! laten we het hopen, want door de luchtvervuiling verwacht men meer voortplantingsproblemen bij mensen. HEt is toch te triest voor woorden. Kan er zoooooo booos overworden!

 

 

 

maar goed dit is wel positief

 

 

 

groetjes icsi

 

 

 

groetejs

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

IVM (In Vitro Maturation) is een procedure waarbij weinig vruchtbare medicijnen worden gebruikt om onrijpe eieren te produceren die worden verzameld door middel van kleine operaties en vervolgens gerijpt met hormonen. Ik heb over dit IVM-proces in deze onderstaande link gelezen en ik hoop dat dit nuttig voor u zal zijn.

https://www.swcic.com/treatments/ivm-in-vitro-maturation.php

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Hoi hoi.  Ik heb ook menopur gebruikt.  tijdens ivf Gent.  Dit werkte goed, maar uiteindelijk bleek dat mijn eitjes toch te oud zijn. En de celdeling verliep te traag.  ik had echter al wat ingeslagen voor de volgende poging.  dit is nu dus niet meer nodig.  dus als jij of iemand die je kent/spreekt en die moet dit zelf bekostigen..  stuur mij dan ff een pb dan kan ik vast wat voor je betekenen!    en hopelijk komt er iets moois uit voort!   
  • Goedemorgen allemaal!Bij onze eerste IVF poging drie weken terug zijn er geen bevruchtingen opgetreden, dit omdat er geen rijpe eicellen waren.De arts zegt dat er twee opties zijn: of ik reageer niet goed genoeg op de medicatie (1 x daags 150 gonal-f, 1 x daags decapeptyl en eenmalig 5000 pregnyl). Dan zal ik bij de volgende poging menopur erbij krijgen en een dubbele dosis pregnyl. Of dit hoort nou eenmaal bij mij en dan is er niks aan te doen.Zijn er hier dames die met gonal-f geen rijpe eicellen hadden maar in combinatie met menopur wel rijpe eicellen?Het komt maar heel weinig voor en kan er zo weinig (niks) op internet over vinden.
  • @Kitje Hee! wat mij betreft blijf je welkom hier hoor om te praten. Wat balen dat je van het bankje afgevallen bent 😢 Altijd weer teleurstellend. Sterkte! En ik had in het eerste jaar dat wij probeerden 10 zwangerschappen in onze omgeving. Het is ook dubbel, natuurlijk ben je superblij voor anderen, maar je wilt zelf ook heel graag. En dat kan naast elkaar bestaan, maar je mag er ook best om huilen hoor, het is ook nogal wat. Wat vervelend dat je aan het einde van je eitjes bent. Hoe oud ben je? Zou een nieuw traject nog een optie zijn? Welke weg wil je nu bewandelen? Ik heb mazzel denk ik, ik was 35 toen ik het icsi traject in ging. Ik was wel erg gevoelig voor de medicatie, dus zat tegen overstimulatie aan. Ik vond het best tegenvallen, uit 18 eitjes, maar 5 bevruchtingen, maar dan hoor ik verhalen over 1 of 2 eitjes en dan ben ik vooral heel blij. De kwaliteit van mijn mans zaad is prima, het is alleen weinig, rond de 1 a 2 miljoen. Dus de kans dat wij natuurlijk zwanger worden is rond de 10% per jaar ipv 90% bij "normale" stellen. In groene thee zit theïne, net als cafeïne wordt dat afgeraden. En een warm bad verwarmd je hele lijf, het is beter om dat in de eerste 3 maanden van je zwangerschap niet te doen, ivm hogere kans op afwijkingen en miskraam. Net als de sauna. Al kan ik me niet voorstellen dat je zwanger naar de sauna wilt, ik had het vaak warm toen ik zwanger was, haha, ik was mijn eigen kachel. Acu is wel fijn inderdaad. Het bracht vooral mijn lijf weer in balans en dat gaf mij meer ruimte en rust. Tja, uiteindelijk moet er toch een vonk van leven zijn en geloof ik dat je zwanger wordt als dat de bedoeling is. Dat klinkt mss wat zweverig. En ik troost me bij de gedachte dat we al een dochter hebben, zeker. Ik ben zelf enig kind en ik gun haar vooral een broer of zus. Lief dat je duimt, zondag 🙂 vind het weer heel spannend. Het was wel even lekker rustig de afgelopen maanden. Het komt ook allemaal weer terug van de vorige 2 jaar proberen en wensen. Vind dat wel pittig, kennelijk heb ik daar nog wel wat in te verwerken ook.  
  • Hoi @Johanna82 welkom hier op het wachtbankje, ik ben er intussen afgepleurd, op de 31e gesprek bij de kliniek, hopelijk kan ik in januari dan weer een bankje bezetten, dat zal de laatste keer worden dan. Jij had wel veel eitjes, fijn dat je er ook 5 goede bevruchtingen van had. Wonderlijk he, hoe ze met een beetje hulp dan toch bevruchtingen tot stand kunnen brengen met minder goed zaad. Fijn ook dat je een dochtertje hebt gekregen en dat je nog cryo's over hebt. Hopelijk ontdooien ze je eskimootje goed en kun je het de komende maanden lekker opwarmen. Spannend voor je dan zondag, ik zal voor je duimen! 🤞 Helaas ben ik aan het eind van mijn eitjes, dus ik moet realistisch blijven hierin, ben ook een stukje ouder dan jullie allemaal. Ik heb een zoon, dus zit niet met lege handen hoor, daarbij zijn er ook nog andere mogelijkheden als het met de eigen eitjes niet lukt. Maar ik dwaal af, das niet de bedoeling van een wachtbankje waar ik geeneens meer op zit... Het is zeker een pittige tijd, leven tussen hoop en vrees, domme opmerkingen incasseren van onwetende mensen en blij zijn voor de kraamvrouwen in je omgeving, terwijl je dat zelf zo graag wil. Vandaag maar weer genoten van mijn dagelijkse kopje groene thee op het werk (schijn je beter niet te kunnen drinken na een tp, geen idee waarom) en een heerlijk warm bad genomen (werd schijnbaar ook afgeraden na een tp maar weet ook niet waarom).... Acu heb ik geen ervaringen mee, maar van wat ik van anderen vernomen heb schijnt het enorm rustgevend te zijn en das goed voor de baby. Of het helpt, zijn de meningen over verdeeld, maar als het goed voelt, gewoon doen dan, in zo'n traject moet je ook een beetje aan jezelf denken he? Groetjes en liefs!
 • Topics

Copyright IVF Moeders Powered by Invision Community

AdBlock Extensie Gedetecteerd

Deze website bevat advertenties van onze sponsoren.

Deactiveer de AdBlock browser extensie, om dit forum te kunnen gebruiken.

×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use