Jump to content

Ivm


Zaina

Recommended Posts

Heeft iemand ooit een IVM-behandeling gehad?

 

Bij In Vitro Maturatie worden in de eigen ongestimuleerde cyclus ongerijpte eitjes weggehaald uit de eierstokken. Deze worden in het lab gerijpt (36 uur) daarna zaad erbij om een bevruchting tot stand te brengen. Het voordeel hiervan is dat hormoonstimulatie niet nodig is.

 

 

 

Er is in Nederland onderzoek gedaan maar ik weet niet of het nu wel of niet toegestaan is en gebruikt wordt?

 

Doet er wellicht iemand mee aan een onderzoek?

 

 

 

Hierbij informatie van de NVOG:

 

http://www.nvog-documenten.nl/index.php?pagina=/richtlijn/item/pagina.php&richtlijn_id=805

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zaina,

 

 

 

JA! Ik heb een behandeling IVM gehad, begin vorig jaar, voordat we dus de IVF in gingen. De punctie van IVM is erg pijnlijk, omdat het dus megakleine eiblaasjes zijn die worden aangeprikt. Helaas waren er maar 4 eitjes goed gebleken, maar ze voltooiden zich niet goed, waardoor er helaas nooit een terugplaatsing van is gekomen. Ik was daar dus meteen klaar mee!

 

 

 

Groetjes Linda,

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda

ik heb er nog nooit over gehoord, hmm, klinkt een beetje vreemd..

 

 

 

Dus jij bent er niet echt over te spreken Linda..

 

Hebben ze het al vaakgedaan? Zijn er ook statistieken over, hoevaak het lukt ?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb er na dat ik de behandeling zelf ben ondergaan nooit meer iets of iemand over gehoord. Ja, de kans van slagen is kleiner als bij IVf, ook kleiner als de kans dat het met een cryo lukt. Het is nog maar een proef in Nederland, ik was dus proefpersoon (zelf mee ingestemd), en ik hield gewoon mijn 3 IVF-pogingen over.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 1 year later...

Het klinkt best goed, vooral aangezien de hormoonbehandeling wordt overgeslagen. Maar zoals Wervelstorm al aangeeft, de punctie blijkt moeilijk. Het is dan natuurlijk wat meer zoeken in een hooiberg. Ouch! En die punctie lijkt mij al zo vervelend, vooral als ze moeten gaan zoeken.

 

 

 

Tja, ikzelf zag eerst op tegen de hormoonbehandeling (okee, ik ga er pas over 2 maanden mee beginnen t.b.v. IVF), maar inmiddels is de hormoon-regeling alweer korter dan voorheen (2007). Ik wacht mijn menstruatie af, begin dag 2 of 3 met Puregon, dan dag 5 Orgalutran erbij, echo, Pregnyl, punctie, terugplaatsing en dan de Utrogestan capsules. Dit alles binnen een normale cyluseriode. Niets geen stilleggen van je eigen cyclus ruim vooraf dus...

 

 

 

Dus vraag jezelf af; zoveel vrouwen ondergaan een hormoonbehandeling. Het gaat zo vaak goed. Is het die aantal weken (of het nu meteen lukt of niet) niet waard? Ik vind IVM maar wat eng klinken en ook zeker niet resultaat-gericht. Maar het principe is mooi bedacht.

 

 

 

Succes in je besluit!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

IVM-moeders hoeven geen hormoonkuur

 

 

 

Voor het eerst is in Nederland een reageerbuisbaby geboren met de nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling IVM. Bij IVM, in vitro maturatie, is geen zware hormoonkuur nodig, zoals bij IVF.

 

 

 

Vrouwen kunnen behoorlijk ziek worden van de hormoonkuur. De kuur moet genoeg rijpe eicellen opleveren voor een paar embryo's. Bij IVM worden onrijpe cellen genomen, die in het lab verder rijpen.

 

De eerste IVM-baby werd geboren in Den Bosch. Het is een meisje, Nienke. Ook in Tilburg en Zwolle kunnen stellen met een kinderwens nu aankloppen voor IVM.

 

© ANP

Link to comment
Share on other sites

hoi meiden,

 

 

 

In griekenland is ook de eerste baby geboren volgens ivm!!!!! wie weet is het wat voor in de toekomst!! laten we het hopen, want door de luchtvervuiling verwacht men meer voortplantingsproblemen bij mensen. HEt is toch te triest voor woorden. Kan er zoooooo booos overworden!

 

 

 

maar goed dit is wel positief

 

 

 

groetjes icsi

 

 

 

groetejs

Link to comment
Share on other sites

 • 9 years later...

IVM (In Vitro Maturation) is een procedure waarbij weinig vruchtbare medicijnen worden gebruikt om onrijpe eieren te produceren die worden verzameld door middel van kleine operaties en vervolgens gerijpt met hormonen. Ik heb over dit IVM-proces in deze onderstaande link gelezen en ik hoop dat dit nuttig voor u zal zijn.

https://www.swcic.com/treatments/ivm-in-vitro-maturation.php

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use