Jump to content

hoera, ben nu ook actief......


Tsjoender

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

 

 

Gisteren ongesteld geworden en als de brandweer het ziekenhuis gebeld. Met een leugentje om bestwil dat ik heel de middag in vergadering zat en zodoende dan niet meer kon bellen (ik had wel een vergadering, maar niet héél de middag). En..... ik werd nu WEL teruggebeld en mag starten!!! :notworthy:

 

 

 

Ben dus helemaal blij, tot ik de spuit moest zetten gisterenavond. Dat was wel eventjes een drempel, maar wel uiteindelijk gelukt. Jullie kennen dat misschien wel, in jezelf tellen en dan op 3 de spuit erin jassen...... maar dat lukte steeds niet :lac:. Dus uiteindelijk met ogen dicht, adem in.... hupsakee AUW!

 

 

 

Enfin, kort daarna mega koppijn. Zou dat van de deca komen of is dat gewoon stress geweest? Nu heb ik nog steeds een zeurende koppijn, hopelijk wordt dat niet erger.....

 

 

 

Meiden, iedereen succes én we gaan ervoor!!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 68
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hai Elena,

 

 

 

Is inderdaad spannend die eerste spuit. Nu nog amper voor te stellen dat je over een week dit zoder bij na te denken doet!

 

 

 

Ik had ook hoofdpijn van de deca, maar dat kwam pas later. Denk ook niet dat de bijwerkingen zo snel kunnen optreden. Het is sowieso een hele stressvolle periode, dus niet zo gek dat je hoofdpijn hebt! Heel erg veel sterkte in ieder geval de komende weken. Ik zal voor je duimen!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Elena,

 

 

 

Heel veel succes met je IVFpoging!

 

 

 

Het prikken went wel hoor, al zeg ik dat heel flink terwijl mijn vriendje mij altijd prikt...

 

Hoofdpijn kan idd een bijwerking zijn van de decapeptyl (staat ook in de bijsluiter). Gelukkig heb ik daar geen last van.

 

 

 

Liefs, Daantje

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

 

 

Bedankt voor jullie bemoedigende woorden.....

 

 

 

Koppijn is gelukkig weggegaan en gaat het eigenlijk best lekker. Geen bijwerkingen of stemmingswisselingen (misschien is het daar nog te vroeg voor, geen idee).

 

 

 

De decaprik blijft een crime hoor! De gonal gaat nu eindelijk goed, heb vreselijk zitten worstelen met de dosering. Was er wel snel achter dat ik 'm op 37,5 moest zetten (150 IE), maar vervolgens kan er óf een druppeltje uitkomen óf een dosis. Uiteindelijk een tweetal dosis in de afvoer laten lopen om te kijken hoe het nu werkt. Maar we zijn eruit en nu gaat alles 'gladjes'.....

 

 

 

A.s. zaterdag mag ik om 10.30 langskomen voor de 1e follikelmeting. Ben zoooooo ontzettend nieuwsgierig. Enfin, manlief is met de kleine lekker een weekje kamperen op Ameland en heb ik het rijk voor mijzelf. Even lekker geen rekening houden met het gezin, maar..... ik mis ze wel enorm. Voel me een beetje ontheemd in mijn eigen huis.

 

 

 

Vraagje; hebben jullie ook aan het einde van de dag dat je buik er als een ballon uitziet? Komt dat door de hormonen?

 

 

 

OK, ik ga weer aan het werk! Iedereen die in de MMM zit, héél véél succes!!!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Hoi Tsjoender, fijn dat het nu weer beter gaat met je en ook met spuiten, een opgezette buik is mij eigenlijk nooit echt opgevallen maar heb van mezelf al een beetje een dikke buik haha.

 

 

 

Erg leeg hoor als iedereen thuis weg is maar geniet er wel maar van.

 

 

 

Liefs Cindy

Link to comment
Share on other sites

Ik had wel een opgezwollen buik bij de Puregon, maar niet bij de deca. De Puregon is vast vergelijkbaar met de Gonal. Het betekent vast dat je veel follikels hebt. Bij mij in ieder geval wel. Had uiteindelijk 22 grote en nog een heleboel kleine, die ze hebben laten zitten. Morgen zal je het weten! Spannend he! Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

 

 

Eventjes een update.....

 

 

 

Helaas helaas, het resultaat viel tegen! Maar 3 follikels (1 links van 13,5 mm en 2 rechts elk 8 mm) en het baarmoederslijmvlies was ook nog niet super (6,6mm). Je begrijpt wel dat ik teleurgesteld was, maar hield er wel wat rekening mee omdat ik niet zoveel voelde in mijn buik.

 

 

 

Maar ja, anderzijds mag ik niet klagen want ik 'produceer' in iedergeval nog iets ondanks de lage dosering hormonen. Lees ook genoeg verhalen van vrouwen die ondanks hoge doseringen niets 'produceren'. En dat lijkt me pas echt frustrerend, spuiten om niets! En daarnaast zit mijn leeftijd natuurlijk in de weg.......

 

 

 

Vanmiddag mag ik terugkomen, dan gaan ze weer kijken. Mochten er niet meer bijgekomen zijn, dan doen we een escape naar IUI. Deze poging zou dan niet meetellen alszijnde IVF, dus de 3 kansen blijven dan gewoon staan.

 

 

 

Ben benieuwd vanmiddag! Ik blijf positief, want mocht het IUI worden dan heb ik wel 2x meer kans op een bevruchte eicel en da's mooi meegenomen.

 

 

 

Tot zover!!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

 

 

Daar ben ik weer.....

 

 

 

Het begint hier een soap te worden geloof ik. Nu had ik weer een andere dokter en zij begon wel over een eventuele IVF-poging met punctie. Maar, eerst afwachten of alles verder wil groeien.

 

 

 

Het zijn nog steeds 3 follikels en ondertussen 16,5 / 10,5 / 13mm en mijn baarmoederslijmvlies is nu 8,5mm.

 

 

 

A.s. vrijdag mag ik weer......

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Tjeempie, wat een spanning zeg!

 

Ik hoop echt voor je dat er vrijdag nog beter nieuws is, Tsjoender!

 

Mijn duimen draaien voor je meis!

 

 

 

Mijn baarmoederslijmvlies vandaag was 11 mm (3e FM, vrijdag is de punctie),

 

De fertiliteitsarts zei dat ze het liefst bms hadden van tussen de 6 en 15 mm maar hier geldt niet hoe dikker hoe beter. Ik hoop echt dat alles nog een beetje doorgroeit.

 

 

 

Suc6!

 

 

 

Liefs, Daantje

Link to comment
Share on other sites

Hé Tsjoender, gewoon doorgaan hoor. Ik had eigenlijk maar 1 grote follikel, en wilde toen ook stoppen. Bij punctie waren het er toch 4 en er werden er 2 bevrucht. Zijn allebei teruggeplaatst en 1 is blijven plakken en ligt nu lekker te wiebelen in mijn buik.

 

 

 

Althans vooral doen wat voor jezelf goed voelt. Ik vond eerst 1 zo weinig, toen kwam ik ook bij deze site terecht. En hoorde van anderen dat zij ook zwanger waren geworden van maar één of twee follikels. Soms zijn die beter van kwaliteit. Daarnaast voelde het zo naar om een follikel die zo zijn best deed geen kans te geven. En hoe waardevol is een eicel wel niet.

 

 

 

Succes! groetjes, niki

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

 

 

Het hoofd is wat verhit, want ik zie als een berg tegen de punctie op. Ja jullie lezen het goed.... het wordt een punctie en wel morgenochtend om 8.30 uur.

 

 

 

3 follikels in de grootte van 25,5 / 18,0 / 16,7 mm en mijn baarmoederslijmvlies 8,7mm. Niet zo heel veel, vergeleken met bijvoorbeeld Miss Daantje. Zij had bij de 3e fm als een slijmvlies van 11mm. Maar ja, ik moet me niet blindstaren ieder lijf zit weer anders in elkaar....

 

 

 

Hoe dan ook, we gaan voor IVF :headbanger:

 

 

 

Houd jullie op de hoogte!!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Hoi Elena,

 

 

 

Ben benieuwd hoe de punctie vandaag is gegaan.

 

 

 

Die van mij was gisteren en ondanks dat ik pijn heb gehad en het niet leuk is natuurlijk is het wel te doen naar mijn mening. Tenminste, ik vond het minder erg dan dat ik gedacht had dat het zou zijn.

 

 

 

Liefs, Daantje

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

 

 

Daar ben ik weer...... :notworthy:

 

 

 

Ja de punctie is achter de rug...... Was geen pretje, maar met de paracetamol + diflonac zetpil was het eigenlijk goed te doen. Eerst werden de 2 follikels links aangeprikt en daarna was de grote aan de beurt. Nou dat werd dus geen pretje en uiteindelijk hebben ze 'm moeten laten zitten. Mijn eileider lag te diep en daardoor werd het ondanks het duwen op mijn buik gewoon heel moeilijk om erbij te komen. Dat duwen deed dus verschikkelijk zeer en was niet blij op dat moment.

 

 

 

Enfin, resultaat maar 2 follikels aangeprikt en daaruit is maar 1 eicel ontdekt. Nu maar hopen dat dit een toppertje is...... want véél kans heb je zo natuurlijk niet. A.s. woensdagochtend mag ik bellen of er een bevruchting heeft plaatsgevonden, zo ja dan heb ik diezelfde dag ook een terugplaatsing. Duimen maar weer.....

 

 

 

Overigens blijk ik achteraf te weinig hormonen (Gonal-F) te hebben gespoten. Ik had de prikpen op 150 moeten zetten, maar niet gedaan. Ik had 'm op 37,5 staan (op het achterste gedeelte staat die dan op 150). Dus dat geeft me een klein beetje een positief gevoel omdat ik bij de volgende ronde met de juiste dosering hormonen misschien wel meer follikels aanmaak.

 

 

 

Ja jullie zien, ik zit al met 1 been bij een volgende keer...... niet goed natuurlijk, want ik heb gewoon 1 kans voor deze poging én uiteindelijk heb je er toch 1 nodig om zwanger te worden!!

 

 

 

We blijven positief en a.s. woensdag weet ik meer!!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use