Jump to content

Vraag over start IVF


marina71

Recommended Posts

Gisteravond hebben mijn vriend en ik lang gesprek gehad en besloten niet meer voor een diagnostische kijkoperatie tegaan en de arts maandag te laten weten dat we het IVF traject in willen gaan.

 

 

 

Afgelopen vrijdag waren we bij haar en liet ze ons al weten dat er geen wachtlijst is voor deze behandeling. Dit zou betekenen dat we dus snel aan de slag kunnen.

 

 

 

 

 

Nu ben ik helemaal niet ongeduldig natuurlijk ;-) mijn vraag is jullie is dus eigenlijk ...hoe snel is snel? Ik heb officieel rond 30 september mijn ongi dag, zou ik dan gelijk al kunnen gaan beginnen of zit er nog een heel voor traject aan vast??

 

 

 

groetjes Marina

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

HOi Marina,

 

 

 

Dat verschilt per ziekenhuis. Toen ik het gesprek had in het ziekenhuis moest ik 1 week later ongesteld worden. 2 weken na het doorbreken van mijn ongesteld kon ik beginnen. Erg snel dus. Maar volgens mij hebben wij mazzel gehad. Succes met het IVF verhaal.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marina,

 

Ik denk dat je wel al snel kan beginnen, als jij en je vriend tenminste wel al het bloedonderzoek hebben gehad (test op HIV, hepatitis etc)

 

Ik neem aan dat je vriend inmiddels ook al een paar zaadonderzoeken heeft gehad en jij een onderzoek om te kijken of je eileiders open zijn?

 

Wat is de reden, als ik vragen mag, waarom je afziet van de kijkoperatie?

 

Was het een kijkoperatie van de baarmoeder of van de buik?

 

Veel succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marina,

 

Ik denk dat je wel al snel kan beginnen, als jij en je vriend tenminste wel al het bloedonderzoek hebben gehad (test op HIV, hepatitis etc)

 

Ik neem aan dat je vriend inmiddels ook al een paar zaadonderzoeken heeft gehad en jij een onderzoek om te kijken of je eileiders open zijn?

 

Wat is de reden, als ik vragen mag, waarom je afziet van de kijkoperatie?

 

Was het een kijkoperatie van de baarmoeder of van de buik?

 

Veel succes ermee!

 

 

 

Vorig jaar oktober hebben we een hersteloperatie gehad en voor die operatie is inderdaad al gekeken naar het zaad van mijn vriend en mijn vruchbaarheid dmv fsh en progesteron bloedonderzoek.

 

Dit was allemaal goed, ik twijfel over de HIV en hepatitis test zegt me namelijk even niks De operatie was succesvol althans de linkereileider kon gemaakt, rechts niet, maar dit zou volgens de arts een zw niet in de weg staan.

 

 

 

Na nu bijna een jaar proberen is vorige week een HSG baarmoeder foto gemaakt waaruit bleek dat beide eileiders niet meer in orde bleken en we als enige optie nu nog IVF zouden hebben. Hiervan zijn we ons natuurlijk allebei rot geschroken want hier hadden we nu echt niet op gerekend, tenslotte was de art toen zo enthousiast over het herstel. We hebben die arts nog even gebeld in Veldhoven en hij stelde nu nog weer een kijkoperatie voor.

 

 

 

afgelopen vrijdag hadden we weer een afspraak bij de arts in Amersfoort en afgesproken dat zij onderling nog even contact zouden hebben over de opties voor zo`n diagnotische kijkoperatie. De kans dat toch anders zal blijken is heel minimaal.

 

 

 

De reden dat we hiervan dan ook willen afzien is dat de dus de kans klein is en wij de angst hebben na een half jaar er dan alsnog achter te komen dat het niet werkt en wij alweer ouder zijn (ik ben nu 37 en mijn vriend bijna 38. Omdat onze onvruchtbaarheid alleen te wijten is aan het transport van eileider en ik al 3 x spontaan zwanger ben geweest is de kans op een succesvolle ivf behandeling erg goed, zei de arts.

 

Dit is voor ons de reden om nu dit traject in te willen gaan en een kijkoperatie niet meer af te willen wachten.

 

 

 

groetjes Marina

Link to comment
Share on other sites

Hallo Marina,

 

 

 

De genoemde bloedtesten zijn wel verplicht, maar dat zal de Gyn. wel vertellen. Verder is het ook afhankelijk van je arts en jullie situatieof je voor een lang of kort traject gaat. In het ene traject begin je eerder met spuiten geloof ik, maar hierover kun je op dit forum nog wel wat vinden.

 

 

 

Succes met het traject en ben benieuwd wanneer je kunt beginnen.

 

 

 

Elaine

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

 

 

wij moesten idd ook de bloedtesten doen, en we konden na 5 maand pas aan de slag. we moesten het lange protocol nemen, eerst de pil en dan spuiten.

 

nu zijn we bij poging 2 beland en mag over een week alweer beginnen met spuiten.

 

wij denken heel positief!

 

 

 

heel veel suc6 met je ivf behandeling.

 

 

 

Liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marina,

 

 

 

Ik weet niet of je mijn verhaal al helemaal had gelezen?

 

Bij mij zijn namelijk in april beide eileiders eruit gehaald dus ivf was voor ons ook de enige optie om nog een keer zwanger te worden. Ik heb het gesprek al voor de zomervakantie gehad zodat ik wanneer ik in augustus ongesteld zou worden gelijk kon beginnen. Ik zou de verkorte kuur krijgen aangezien ik geen pillen kan slikken. Ik moest de 3e dag

 

(26 augustus) beginnen met spuiten....Nu is het 13 september en heb ik het hele traject er eigenlijk al op zitten. Maandag 22 september moet ik naar het ziekenhuis voor de test, dan krijg ik te horen of het allemaal is blijven zitten en of ik dus zwanger ben ja of nee. In totaal ben ik er dus nog geen maand aan kwijt geweest. Dit is natuurlijk ook heel wisselend per ziekenhuis...

 

De artsen geven mij ook een hele goede kans op slagen aangezien ik nog geen 30 ben en ook al een kind heb via de "normale" weg. En het hele proces is bij mij precies volgens het boekje gegaan zeiden ze.

 

 

 

Groetjes Marjon

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor al jullie reacties. Ik hoop ook snel aan de slag te mogen. Morgen ochtend gaan we proberen de arts te bellen en haar onze beslissing door te geven en tja dan hopelijk volgende maand aan de slag. Zodra ik het weet zal ik me aanmelden bij het lijstje van september/oktober

 

 

 

Hoe wordt trouwens bepaald of je de lange of korte protocol krijgt. Heeft dat te maken met je eisprong of zo?

 

 

 

groetjes Marina

Link to comment
Share on other sites

Bij ons is er nooit gesproken over een lang of kort protocol, ik had door hier te lezen as door dat we een lang protocol hadden. Overigens is dat niet altijd icm de pil.

 

 

 

Waar het mee te maken heeft weet ik niet. Bij ons is geen reden aan te wijzen (tot nu te dan niet) waarom we niet zwanger kunnen raken, dus daar heeft het bij ons niet aan gelegen. Wel zijn we beiden bijna 35, misschien kan dat een van de redenen zijn? Meer zekerheid oid?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dat ook nagevraagd in ons ziekenhuis en daar doen ze standaard het lange protocol zonder pil (dag 21 beginnen met deca en dan na volgende menstruatie beginnen met puregon). Ze zeiden dat ze dat bij iedereen op die manier deden en dat het van het ziekenhuis afhing. Volgens hun halen ze op deze manier de beste resultaten. Volgens mij maakt het niet zoveel uit, omdat de resultaten per ziekenhuis niet zo heel veel verschillen en de volgorde, soort medicijnen en duur wel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use