Jump to content

punctie en dan....


smile

Recommended Posts

Hey allemaal,

 

 

 

Ik heb gister mijn 1e follikelmeting gehad. Links zaten er 4 van 16 mm en rechts was het wat minder.....2 van 10 mm en nog wat kleintjes. Morgen is de 2e FM. Dus de punctie zit eraan te komen. Nou heb ik op mijn werk wel laten weten dat ik er die dag niet ben maar nu begrijp ik uit jullie verhalen dat het de dagen erna ook nog wel pijn kan doen en dat je toch wel rust moet houden.

 

Maar we hebben nu net een drukke periode op het werk (zul je altijd zien).

 

Wie van jullie is ook weer meteen gaan werken? Of hebben jullie het allemaal rustig aan gedaan? Ik snap dat het bij iedereen weer anders is natuurlijk, maar ik weet niet goed wat ik moet verwachten.....

 

 

 

Liefs Smile

Link to comment
Share on other sites

Hey Smile,

 

Ik denk ook dat het er aan ligt wat voor werk je doet.

 

Ik heb in de zorg gewerkt. Veel tillen lijkt mij niet gunstig. Maar het praatwerk met onze gastjes was vast nog wel te doen.

 

Veel water drinken is erg belangrijk.

 

Ik voelde me de dag na de punctie best prima, maar die dag erna was het helemaal knudde. Diarree, wat in gewicht toegenomen... Die diarree kwam wrs. van de antibiotica die ik had gekregen omdat ze bij mij een cyste hadden aangeprikt.

 

Misschien ook even overleggen met de arts als je de punctie hebt?

 

En zo wie zo, als je je nog slecht voelt: nog een dag ziek melden! Hoe vervelend het ook is voor de baas. Maar aan iemand die zich beroerd voelt heb je volgens mij ook niet veel op de werkvloer!

 

Groetjessssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Guest illuminate

Het verschilt van persoon tot persoon, en watvoor werk je doet. Ik vond de punctie pijnlijk, maar de 'naweeen' van de punctie vallen naar verhouding mee. Je voelt pijn in je buik, maar ik denk dat het niet erger is dan menstruatiepijnen. Ik had er ook niet continue last van, maar bij vlagen, zeg maar.

 

En wat mijn voorgangster zegt, als je lichamelijke inspanning moet leveren, zou ik het juist wel rustig aan doen. Ik zit achter een burootje, dus dat scheelt.

Link to comment
Share on other sites

Hey!!

 

 

 

Ja.....ik moet wel de hele dag op mijn benen staan, ik werk namelijk in de horeca. Dus dat kan best aanpoten zijn. Ik denk dat ik het inderdaad maar even ga overleggen in het ziekenhuis. Maar die zullen wel zeggen: het ligt eraan hoe je je voelt. Moeilijk plannen zeg.

 

Bij menstruatiepijn werk ik ook gewoon door en dat kan soms ook erg vervelend zijn. Het blijft natuurlijk afwachten hoe ik me voel na de punctie.....

 

 

 

Liefs Smile

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Ik werk niet, maar heb een zoontje die niet loopt en dus getild moet worden etc etc. De dag van de punctie had ik altijd hulp, maar de dag erna stond ik er weer gewoon alleen voor. Dat was dus flink aanpoten om het maar zo te zeggen en ook nog eens zwaar tillen. Zelfs na de tp ging dit bij mij gewoon allemaal door.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Als je in ze horeca werkt zou ik goed uitkijken.

 

De punctie viel bij mij erg mee, daarna was het knudde. Diarree (ook antibiotica), steken, niet kunnen zietten, moeilijk lopen. Die van mij was afgelopen vrijdag en ik ben nog thuis. Dit is overigens niet normaal, maar ik had nogal veel follikels.

 

Neem je rust en ga niet de dag erna als een dolle aan het werk zou ik zeggen.

 

En ja, bij iedereen is het anders, maar een dag na de punctie al hene en weer rennen zou ik echt laten.

 

 

 

Succes, Elaine

Link to comment
Share on other sites

Hi ook hier het advies, om het niet te doen hoor meteen de volgende dag.. Ik heb de eerste dag de hele dag in bed gelegen en de tweede dag heel rustig aan thuis een beetje achter de computer gewerkt... ik dacht ook even boodschappen te gaan doen die dag maar die tas was echt te veel van het goede en door die even naar de auto te tillen (echt niet heel zwaar) had ik vervolgens de rest van de dag behoorlijke buikpijn..

 

 

 

Luister naar je lijf zou ik zeggen, en doe het net iets rustiger aan dan wat je denkt dat je kan...

 

 

 

Succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Meiden,

 

 

 

Vlak na de punctie keek de arts me streng aan en zei dat ik zeker de komende 2 dagen veeeeel rust!!! moest nemen...

 

 

 

Jammer genoeg door bijwerkingen van de utrogestan lag ik wat langer plat en heb nauwelijks rechtop kunnen staan of lopen. Nu was ik dan ook weer het andere uiterste, tevens 17 eitjes gevonden dus veel folikkels aangeprikt.

 

 

 

Maar goed, ze zal niet voor niets gezegd hebben 2 dagen flink te rusten!!!

 

 

 

Horeca is toch even te zwaar hoor...denk om jezelf ivf heeft een impact op je lijf hoor!!!! snap dat het druk is en je ze niet wilt teleurstellen maar ik denk dat je gezondheid toch iets belangrijker is.

 

 

 

Veel succes

Link to comment
Share on other sites

Hey!

 

 

 

Zo zie je maar weer dat het in ieder ziekenhuis anders is. Ik heb vandaag gevraagd of je gewoon mocht weken de dag na de punctie en dat was geen probleem. Nou blijft het natuurlijk afwachten hoe ik me voel, dat weet je toch niet vantevoren. En dan meld ik me gewoon ziek....het is toch niet anders. Dit is indeedaad even het meest belangrijk!

 

Zondag is waarschijnlijk de punctie.....brrrr, spannend!

 

 

 

Liefs smile

Link to comment
Share on other sites

Thanks, meiden!!

 

 

 

De punctie is me meegevallen hoor, nu wel een beetje buikpijn maar ik doe het gewoon rustig aan en dan gaat het goed!

 

Er zijn 5 eicellen gevonden. Nu op naar woensdag voor de tp. Morgen hoor ik hoeveel er bevrucht zijn.....spannend!!

 

 

 

Liefs Smile

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use