Jump to content

Spontaan zwanger tussen 2 pogingen?


Vanessa

Recommended Posts

Ik weet van hier op het forum in ieder geval van Lis, verder eigenlijk niet... Maar als je niet "onvruchtbaar" bent dan kan het natuurlijk altijd. Ik ben de eerste keer na 2.5 jaar proberen spontaan zwanger geraakt en dat had een tweede keer natuurlijk weer gekund, maar na 3 jaar was voor ons de maat vol... De kans was gewoon te klein..

 

 

 

Succes met alles!

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

ligt denk ik ook aan de situatie, ik heb geen eileiders meer... ja 1 maar die zit ergens achter en heeft nooit gewerkt....

 

 

 

dus ik denk dat ik nooit spontaan zwanger zou kunnen worden, dat is mij verteld door de gyno en is ook wel logisch dan....

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

 

 

Zelf ben ik na ruim 2 jaar begonnen met IUI. De eerste poging was meteen raak maar resulteerde in een missed abortion. Meteen de maand erna raakte ik spontaan zwanger, helaas een miskraam. Toch was ik nog nooit eerder spontaan zwanger geweest dus uiteindelijk ben ik er wel blij om dat het toch kan. Inmiddels ben ik helaas nog niet opnieuw zwanger geraakt.

 

 

 

Ik weet van het babyboomforum in ieder geval 3 meiden die dit meemaakten. eentje had hetzelfde als ik alleen bleef het daar de 2e maal na de IUI wel zitten en die is nu bijna uitgerekend. Een ander iemand mocht pas in augustus beginnen met IUI ivm wachtlijsten. Die raakte in juli, na 3 jaar, spontaan zwanger. De derde persoon had 3 IUI gehad en had toen een rustpauze ingelast van 3 maanden. In de 2e maand raakte ook zei spontaan zwanger! het kan dus zeker!

 

Kijk anders eens op http://www.babyboom.nl - forum bij medische molen IUI

 

 

 

Groetjes van Corina

Link to comment
Share on other sites

Vanessa.....

 

 

 

Ik zou zeggen ga er voor!!!! over een dag of 10 12 14 ben je ws vruchtbaar, net ongi geworden toch en een cyclus van 30 dagen

 

???

 

Om de 2 dagen sexen is het dan het beste, dan heb je sterker zaad!!!!!

 

 

 

Successss

 

 

 

Wie weet zou super wonder zijn..

 

 

 

Ik kan trouwens ook alleen Lis bedenken die het is gebeurt maar ook iemand anders maar weet niet meer wie, was vlak na lis.....

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Ik zal mijn mannetje vast blij maken!

 

 

 

Kunnen we eindelijk aan onze wittebroodsweken beginnen!

 

 

 

Claudia, ik blijf voor je duimen! Volgens mij zit het bij jou helemaal goed!!!

 

 

 

Dat wordt dan wel een feestje hier in een apart topic!!!!

 

 

 

Liefs,

 

Vanessa

Link to comment
Share on other sites

vanessa..

 

 

 

Ja ga je mannetje maar alvast voor bereiden...

 

flink wat yoghurtjes eten, goed rusten en goed gezond eten, geen strakke onderbroeken.

 

 

 

En gaan met die banaan, met een dikke vette knipoog!!!!!:headbang:

 

 

 

Succes......

 

 

 

Liefs claudia

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vanessa

 

 

 

Ik ben ook spontaan zwanger geraakt afgelopen april,ik stond toen ingepland voor de 1ste ivf en ik zat alleen nog maar te wagten op men ongi maar die bleef weg en toen bleek ik zwanger te zijn. het is helaas wel uitgelopen op een miskraam by 6weken.

 

Maar nu hoop ik dat het alsnog weer spontaan gebeurt

 

Dus zoals je weet de wonderen zijn de wereld nog niet uit!!!

 

 

 

Liefs Elvira

Link to comment
Share on other sites

nou, ik ben voor een topic 'wondertjes'. heerlijk om die mooie verhalen te horen!

 

ik werd spontaan zwanger vlak voor de kijkoperatie. ik had daarvoor een ontgiftingskuur gedaan waar ik hartstikke ziek van was en ik werd maar niet ongesteld. ik dacht dat het aan die kuur lag, maar ik was dus zwanger. na anderhalf jaar proberen. helaas wel BBZ.

Link to comment
Share on other sites

hoi vanessa,

 

ja, ik heb zelf zo´n wonder net meegemaakt, of eigenlijk nog steeds...

 

ik heb endometriose en na mijn eerste zwangerschap (door ivf na 4 jaar onvruchtbaar) al een keer spontaan zwanger geraakt dat eindigde in een mk. Bij mij was dus de zwangerschap erg goed voor me geweest. dit had de arts al wel vaak gezegd, maar ik geloofde er niet zo in... daarna nog even zelf geprobeerd maar toch uiteindelijk weer ivf geworden. na 2 pogingen zonder resultaat had ik even een maand pauze, tja en op vakantie is het niet zo heel moeilijk om toch te proberen die eisprong nuttig te besteden...;) en wonder boven wonder gelukt. ik denk zelf mede dankzij de zoladex-kuren die ik elke keer 3 maanden voor mn poging moest doen. dit is goed tegen de endo!

 

Nou ja, heel verhaal, maar ik dacht ik schrijf t op zodat je ook ziet hoe t zo is gekomen, al blijft het voelen als een groot wonder!

 

 

 

Verder ken ik nog iemand die al voor de 3e keer spontaan zwanger is (ook mk's bij de andere keren) en ook na een zwangerschap.

 

Op een andere site zie ik het af en toe voorbij komen. ik heb alleen het idee dat er belachelijk vaak een mk volgt... maar dat heb ik toch al bij ivf-zwangerschappen, slaat nergens op is bijna gemiddeld volgens mij, maar t valt gewoon op.

 

Veel plezier bij het klussen en natuurlijk succes!

 

Lis

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hallo Vanessa,

 

 

 

De 1e IVF poging heb ik in oktober 2008 gehad, zwanger maar helaas geeindigd met een vroege miskraam. (verkleefde eileiders).

 

Ziekenhuis adviseerde mij een cyclus over te slaan alvorens met een nieuwe poging te beginnen. De planning was dus deze maand weer te starten. Ik zou eigenlijk 15 januari gaan menstrueren (vrij stabiele cyclus), maar deze kwam niet. Gisteren ochtend toch maar een test gedaan. Eerder durfde ik gewoon niet. Zooooo bang voor teleurstelling. Maar... Positief!!

 

Ga morgen gelijk het ziekenhuis bellen. Eigenlijk kan ik het niet geloven, na laatste IVF poging zegt het streepje natuurlijk niet zoveel, belangrijker is de voortgang van een zwangerschap.

 

Alhoewel ik niet meer blind durf te vertrouwen op mijn lichaam, geeft het wel weer nieuwe hoop.

 

Groet, Bianca

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bianca,

 

 

 

Wonderen gebeuren hoor! wij hadden afgelopen woensdag een gesprek met de gyn en zij benoemde dat het toch wel regelmatig voor komt dat vrouwen zwanger raken tussen behandelingen door...

 

Hopelijk zet het door!

 

 

 

sterkte en succes

 

 

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vanessa,

 

 

 

Ook ik ben zwanger van zo'n wondertje. Ik ben altijd heel onregelmatig ongesteld en met echo's hebben ze gezien dat ik (bijna?) nooit een eisprong heb, PCOS syndroom. Ik heb eerst een jaar clomid geslikt (en had dan wel een eisprong) en daarna 10x IUI gehad met clomid (6ex zwanger maar miskraam). Nu zouden we met IVF beginnen (alle medicijnen liggen klaar in de koelkast) maar zagen ze dat ik een cyste had van 4 cm en moest ik weer een cyclus afwachten en toen ben ik dus spontaan zwanger geraakt. Echt een wondertje dus!

 

 

 

Succes!

 

Liefs Marinda

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use