Jump to content

terugplaatsing en sex?


esther59

Recommended Posts

hoi, weten iemand van jullie of het kwaad kan om na de terugplaatsing sex te hebben??, ze hebben in het ziekhuis erniets over verteld, en nu lees ik op internet dat het niet mag? ik wist dit dus niet, wie kan mij helepen?? ben helemaal in de stress!!!!!1111

 

 

 

grjes esther

Link to comment
Share on other sites

tegen ons zeiden ze, een weekje geen sex te hebben. Omdat bij een orgasme je baarmoeder samentrekt.

 

 

 

Maar, als je spontaan zwanger wordt, weet je het niet, en heb je misschien ook sex gehad..

 

 

 

maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen...

Link to comment
Share on other sites

Mag je geen sex hebben dan? Ik wist dat ook niet en heb wel in de eerste week na de tp sex gehad, ik geloof zelfs na twee dagen al... en ach... zie het resultaat :)

Link to comment
Share on other sites

De meningen van div. ziekenhuizen zijn hierover verdeeld. Mij was eerst verteld: 1 week niet maar de laatse keer bleek dat weer wel gewoon te kunnen zodra de punctie gaatjes wat geheeld zijn........ en trouwens het hoeft dus die 1e dagen niet perse 'inwendige sex' te zijn ... !!

 

Wij hebben de 3e keer dus wel veel gesext , zowel voor de punctie als erna TP, eigenlijk zag ik het ook ter bevordering van de doorbloeding van de baarmoeder + wat Amanda schrijft: in een normale situatie zou je ook in die dagen vrijen.

 

 

 

Ik zou even vragen naar het protocol in jullie ziekenhuis.

 

 

 

En vraag anders of een orgasme kwaad kan ( ik geloof echt van niet ) na de tp. Want je hebt sex (inwendig ) , en sex..

 

 

 

Stress is ook niet goed, dus ja ..het onspant wel! :angel8:

Link to comment
Share on other sites

Bij de IUI werden we gestimuleerd om dag zelf nog actie te ondernemen. Na TP kon ik niet bewegen dus was het geen optie maar mij lijkt het veiliger om even niets te ondernemen inwendig zoals Lentezon dat zegt. Orgasmes zijn normaal wel goed als je zwanger bent, heb ik eens gelezen. NU ja als je ziet wat Dani en diana schrijven dan kan het blijkbaar geen kwaad...

 

Ik denk dat je moet doen waar je je goed bij voelt ... en voel je vooral niet schuldig als je er geen rekening mee gehouden hebt

Link to comment
Share on other sites

nou ik heb tot de testdag geen sex gehad..! dat wilde ik zo. voelde bij mij gewoon 'veiliger'

 

na de punctie is het niet handig ivm met infecties.

 

maar ieder moet het voor zich weten hoor!

 

 

 

niets is lekkerder dan gewoon heerlijke ontspanning!

 

 

 

 

 

Liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Wij hebben onszelf dit weekend ongelooflijk vaak die vraag gesteld. Stonden helemaal op non actief sinds weekje voor pucntie. En we hadden allebei eigenlijk wel meer en meer zin om te knuffelen en neit te hoeven stoppen.

 

Zaterdag hebben we beslist (dag 15 na punctie en dus week 2 van TP) dat we toch niet meer zouden wachten. Ik was wel bang maar uiteindelijk zei mijn gezond verstand ook dat het natuurlijk ook geen kwaad kan en ze zouden al lang genesteld moeten zijn. Het heeft ons heel veel deugd gedaan, veel meer ontspannen dus ... ik zou dan idd zeggen, wacht tot week 2 ...

Link to comment
Share on other sites

Samentrekken van de baarmoeder..dat bevordert toch alleen maar de boorbloeding dacht ik ? Heb echt alleen maar vernomen: even geen sex na de puncite ivm infectiegevaar, maar over samentrekkende baarmoeder niets van gehoord.

 

 

 

In een 'natuurlijke 'situatie zou je toch ook gewoon sex hebben? Bij ons is de situatie ff lichamelijk gezien, niet anders vanaf het moment van de TP.

 

jammer dat er nog zoveel onduidelijkheid over bestaat.

 

 

 

Toch doen waar je je zelf het beste bij voelt !

 

Ik heb al eerder in dit topic geschreven hoe ik het heb aangepakt mijn 3e poging..

 

Ik duim voor jullie!

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Heb gisteren een tp gehad van één embryo'tje, seks stond de vorige keer niet op mijn agenda na een tp, maar deze morgen heb ik over seks gedroomd en ik ben wakker geworden tijdens een orgasme. En toen dacht ik direct:'neeeeeeeeeeee, dit mag niet!' Wou er niet direct een topic over openen, en zag toen dat er ooit wel eens over geschreven is.

 

 

 

Vraag me af wie er nog meer orgasme's heeft gehad na een tp, en ook zwanger is geworden? In het ziekenhuis zeggen ze je gewone leven verder leiden zoals je 't gewoon bent.

 

 

 

Weet je, ik denk er eigenlijk aan deze keer wel te vrijen omdat het me ook zo ontspant in deze stressie tijd na de tp. Het is zo dubbel he, omdat je tegenstrijdige zaken leest op internet.

Link to comment
Share on other sites

Hihi, leuke topic.

 

 

 

Wij deden het altijd niet/weinig na mijn ei en zeker na de behandelingen (iui en ivf), voor je weet maar nooit.

 

 

 

Nu het vorige ronde spontaan was gelukt, hadden we het juist wel gedaan. Ook orgasme gehad en dat voelde heel fijn, bevrijdend! Gewoon dat het puur voor de fun was.

 

 

 

Dat het een MK is geworden, wijt ik zeker niet daaraan. Volgende keer zou ik het denk ik weer gewoon doen!

Link to comment
Share on other sites

Hoi dames

 

 

 

ik heb gelezen dat het beter is om de eerste 2 weken na de tp nog even geen orgasme te hebben (moet zeggen dat ik gelukkig geen behoefte had aan sex, vanwege de hormonen en utrogestan denk ik)

 

Maar uiteindelijk kan een orgasme geen kwaad omdat de baarmoeder gewend is om samen te trekken en de emmie heeft er niets van te lijden....

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Guest Nienke79

Na mijn eerste tp hebben wij een paar dagen geen seks gehad, maar ik zat dan ook op de rand van overstimulatie na de punctie dus had last van "die streek", haha.

 

 

 

Bij de cryo tp's hebben we daarna wel seks gehad. Sterker nog, na de laatste tp hebben we dezelfde dag seks gehad en zie waar het toe geleid heeft :toothy4:

 

 

 

Het VU heeft ons ook nooit aangegeven dat het niet zou mogen. Lijkt me heel sterk dat je de activiteit waarvan een zwangerschap de oorzaak zou moeten zijn, niet meer mag uitvoeren als je zwanger bent...

 

 

 

lfs, Nienke

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Even iets anders, maar zag dat hier toch al over seks gesproken werd. Ik dacht ik drop deze vraag ook even.

 

Ik heb gehoord dat je tijdens de stimulatie en na de terugplaatsing een condoom moet gebruiken tijdens het vrijen.

 

Hebben jullie dit allemaal braaf gedaan?

 

Kreeg echt weer zo'n pubergevoel toen ik het hoorde hahaha, zo lang geleden dat geklungel....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use