Jump to content

2e ivf poging mislukt..


Mara

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

 

 

Ik Ik moet dit even van me afschrijven.

 

Mijn man en ik hebben net onze tweede IVF poging gehad.

 

We kregen 2 mooie emmy's terug.

 

Maar helaas heeft het niet zo mogen zijn.

 

Ik heb last van ongesteldheidskrampen, vermoeidheid en langzaam aan begint er helder rood bloed door te komen.

 

Ik ga er van uit dat deze poging is mislukt en dat ik weer voor de test datum ongesteld ben.

 

Weer een poging minder dus.

 

Ik voel me op dit moment zeer verdrietig.

 

Dit terwijl ik er zo'n goed gevoel over had, het voelde anders dan de eerste keer.

 

Maar blijkbaar houd ik me zelf voor de gek.

 

 

 

Ik lees zo vaak op een forum dat mensen het geluk hebben na twee pogingen.

 

Volgens mij komt dat zo vaak voor.

 

Wie heeft er meer pogingen nodig gehad, en hoe hebben jullie dit ervaren?

 

Hoe gaan jullie met die teleurstellingen om?

 

 

 

Liefs Mara

Link to comment
Share on other sites

Beste Mara,

 

 

 

Ik voel met je mee. Ik weet uit ervaring dat dit heel moeilijk is te accepteren. Ik ben momenteel bezig met mn 3e icsipoging (gister punctie gehad) en het heeft bij mij een half jaar geduurt voordat we met onze 3e poging verder gingen.

 

 

 

Er komt gewoon zoveel bij kijken. Het is een emotioneel proces. Bij ons heeft de pauze wel goed gedaan. We zijn ook nog bij een psycholoog geweest.

 

Dat heeft ons enorm geholpen. En tuurlijk mag je verdietig zijn, da's logisch! Huil maar lekker uit, dat lucht ook vaak op.

 

 

 

Je moet proberen je eigen weg hierin te vinden! Ik wens je heel veel sterkte toe!

 

 

 

Take care!!

 

 

 

Liefs,

 

Jane

Link to comment
Share on other sites

Jeetje mara, wat kl*** voor jullie!

 

Ik hoop dat jullie het een plekje kunnen geven samen...

 

 

 

Mijn 1e poging eindigde een dag eerder met bloed en de test was negatief. Raar genoeg waren we hier op voorbereidt aangezien we in het ziekenhuis al de melding hadden gehad dat de 1e poging meestal niet aanslaat en je echt in je handjes mag klappen als dat wel het geval is ( gelukkig voor een aantal meiden hier is het wel goed gekomen! )

 

 

 

Met mijn 2e poging werd ik 1 1/2 dag eerder ongesteld, maar mijn test was toch nog positief, wat later eindigde in een miskraam.

 

Dit was echt doffe ellende. er is die week zoveel gebeurd met onze gevoelens, je bent zo blij en een week later zo ziek van ellende....

 

 

 

We hebben ons weer opgepakt en zijn vol goede moed met onze laatste poging begonnen, aangezien we geen zelf betaalde pogingen erachteraan willen gaan doen.

 

Voorlopig ben ik nog niet ongesteld en morgen is mijn testdag al.

 

 

 

Ik denk dat iedereen anders met teleurstellingen om gaat.

 

Ik kan het wat makkelijker van me af zetten dan het mannetje, tuurlijk is het balen, maar de wereld draait ook nog gewoon door als het echt niet mocht lukken en we samen blijven.

 

We denken dan aan alle andere leuke dingen die we dan zouden kunnen doen saampjes en genieten van de neefjes en nichtjes die lekker blijven slapen in het weekend.

 

We wachten het gewoon rustig af, meer kunnen we echt niet doen.

 

Wie weet wat er nog allemaal staat te gebeuren.

 

 

 

Ik wens jullie heel veel sterkte toe en schrijf het lekker van je af!!

Link to comment
Share on other sites

Mara, heel erg veel sterkte in deze moeilijke tijd alweer, het is heel erg moeilijk om je te blijven opladen.

 

Zelf ben ik bezig aan poging 2 maar ik heb mijn man al gezegd dat ik niet weet hoeveel fut ik nog zou hebben voor volgende pogingen. Het is emotioneel gewoon heel erg zwaar.

 

Mijn schoonzus had voor eerste kindje genoeg aan 1 ivf (na vele vele iui's) maar voor 2e heeft ze 5 IVF en ontelbare cryo pogingen gehad dus is echt niet zo dat er weinigen meer dan 2 pogingen moeten doen. Ons is ook altijd gezegd 1 kans op 3 dus...

 

 

 

Sterkte !

Link to comment
Share on other sites

Hey Tamara,

 

 

 

Ik ben één van de mazzelaars maar desondanks wil ik je wel laten weten dat ik het heel erg sneu vind voor jullie, ik hoop dat je deze teleurstelling een beetje goed te boven komt zodat je met nieuwe moed aan de volgende poging kunt beginnen.

Link to comment
Share on other sites

hallo mara,

 

 

 

net als jij heb ik 2 icsi pogingen achter de rug en zondag starten we na 6 maand met poging 3.

 

Ook voelde ik me bij de 2de poging goed, ik had meer eitjes en er was 1 niet bevrucht. 13 bevruchte eitjes en dan nog geen zwangerschap. de moed zakte toen in onze schoenen. We hebben eerst een gesprek gehad maar de artsen vonden het ook raar, ik ben gewoon goed gezond.

 

De 3de poging gaan we samen met acupuntuur doen. Hopen dat dat ook wat opleverd.

 

Ik snap dus helemaal hoe je je voelt.

 

misschien is het verstandig om een keer een afspraak te maken in het ziekenhuis om de verloop van je behandelingen door te spreken. maar natuurlijk moet je doen wat jou het beste lijkt en of je je er ook goed bij voelt.

 

 

 

in iedergeval eerst heel veel sterkte gewenst.

 

 

 

liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mara,

 

als eerste vind ik dat je een mooie naam hebt :)

 

en ik vind het heel verdrietig voor jullie dat de 2e poging ook (waarschijnlijk) niet is gelukt. ik heb me al met al ook wekenlang ellendig gevoeld na onze eerste IVF-behandeling. Het is niet alleen verdriet van de laatste poging, maar van alle pogingen en tegenslagen bij elkaar. Goed voor jezelf zorgen, je richten op de mooie dingen die je om je heen ziet geven weer wat kracht om het verdriet te boven te komen denk ik.

 

succes!

 

mamalou

Link to comment
Share on other sites

Lieve meiden,

 

Bedankt voor jullie lieve reactie.

 

Ik voel me inmiddels wel wat beter, alleen vanmorgen even een dip toen een collega vroeg "Ben je zwanger?" Alleen omdat ik geen zin had in gebak zo vroeg vanmorgen.

 

Ach..weet hij veel..

 

Maar confronterend was het wel.

 

 

 

Meiden jullie ook allemaal veel succes tijdens de komende pogingen.

 

Hopelijk slaat het bij jullie aan.

 

 

 

Wij hebben vandaag besloten dat we informatie gaan winnen voor een behandeling in Dusseldorf.

 

Hopelijk hebben we daar meer geluk.

 

 

 

Nou, weltrusten allemaal.

 

 

 

Liefs Tamara

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use