Jump to content

Dagboek Sandy


Sandy01

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Afgelopen woensdag zijn we voor de 2e keer naar het VU geweest. Daar kregen we te horen dat alle uitslagen goed waren, ook het zaad van mijn man is goed, dus we mogen beginnen met de IVF!!

 

 

 

Bij mijn volgende menstruatie (in mijn geval is dat volgende week al), mag ik bellen en gaan we het lange protocol starten. Dr. Schats rekende voor dat we dan over 6 weken de punctie zouden hebben en dat is dan zo rond de sterfdag van Maaike.... het moet zo zijn, denk ik dan. En dan maar hopen dat het aanslaat, maar dat blijft altijd afwachten.

 

 

 

Inmiddels heb ik ook alle spuiten binnen en staat het netjes in de koelkast te wachten op gebruik. Gelukkig ben ik dat spuiten gewend, bij mijn vorige zwangerschappen moest ik bloedverdunners spuiten. In het begin is het altijd weer een beetje eng, maar voor je het weet ben je er weer helemaal aan gewend.

 

 

 

Het wordt weer een spannende tijd!!

Link to comment
Share on other sites

Natuurlijk mag je dat vragen.

 

 

 

Waarschijnlijk, maar dat weten ze niet 100% zeker, is heeft ze een stuip in haar hersenen gehad en is ze daar aan overleden. Ik heb geen obductie laten doen, want daar vond ik haar te klein voor (nog geen 1 jaar) en ik zag daar het nut niet van in. Je hebt dan zoveel pijn en verdriet om het verlies, dat je dat echt niet wilt.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sany,

 

Het groene licht is gegeven en nu op naar goede resultaten. Het is wel heel toevallig dat de punctie rond die datum is, mss is het voorbestemd of wat dan ook.

 

Maar goed we gaan uit van het beste.

 

 

 

Wel verschrikkelijk om zoiets mee te maken, niks ergers als ouder je kind te verliezen. Gelukkig hebben jullie weer moed gevonden en verder gegaan met leven.

 

 

 

Veel sterkte met het traject.

Link to comment
Share on other sites

Wat erg van Maaike zeg, dat is het grootste verdriet wat je kan hebben. Bewondering dat jullie weer verder gaan. Miss moet het idd zo zijn dat rond haar sterfdag de punctie is. Succes!!!!!!

 

 

 

Sandra

Link to comment
Share on other sites

Hi Sandy,

 

 

 

Wil je alle geluk toewensen en dat het voor jullie in een keer goed mag komen. Heb er geen woorden voor wat jullie door hebben moeten maken.

 

 

 

En de tp datum, tja, misschien idd zo voorbestemd?!

 

 

 

Wilde je iets vertellen. Ik spuit nu dagelijks Fraxiparine (anti-stolling) tm januari 2010, bah, maar die hormoon injecties waren veeeel minder erg. Vind ik iig! Dat is een fijn vooruitzicht toch?!

 

 

 

Heel veel succes meid!

 

 

 

Liefs,

 

Britt

Link to comment
Share on other sites

Inmiddels ben ik ongesteld geworden, heb mijzelf netjes aangemeld en ben vanochtend naar het VU geweest voor de echo. Ook is er weer eens bloed afgenomen en daar hoor ik vanmiddag de uitslag van.

 

Afgesproken dat ik op 13 juli ga beginnen met het spuiten van de Decapeptyl. De pil sla ik, op eigen verzoek, over. Dus nu is het nog 2 weken "rustig" en dan gaan we aan de slag. Weer een stapje verder!!:sunny:

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ik ben nu een dag of 4 bezig met het spuiten van Decapeptyl. Het spuiten op zich vind ik wel meevallen, het lijkt op het spuiten van de Fraxiparine en ik heb er weinig last van.

 

 

 

Het enige waar ik wel last van heb, dat zijn opvliegers. Toen ik net begonnen was, had ik het alleen 's-morgens heel even. Vandaag heb ik het voor het eerst bijna de hele ochtend last van. Heel gezellig hoor en ik heb het toch al nooit koud!! Maar als dit het enige is op dit moment, mag ik nog niet klagen.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag (vanavond eigenlijk) ben ik weer ongesteld geworden. Het rommelde al een paar dagen, maar zette vanavond pas door. Ik heb mezelf net weer aangemeld via internet bij het VU. Nu afwachten wanneer we een echo moeten laten maken (denk zaterdag). En dan beginnen met de Gonal-F.

 

 

 

Klein minpuntje(daar kwam ik dus vandaag achter), ik had te weinig Decapeptyl gehad. Dus snel het ziekenhuis gebeld. Die hebben de apotheek gefaxed en hopelijk hebben die het morgen binnen. Anders kan ik zaterdag nog een paar spuiten ophalen (dus hopelijk heb ik dan ook de echo, dat scheelt weer op en neer rijden).

Link to comment
Share on other sites

Vandaag gebeld door het VU. Dr. Schats heeft besloten om nu géén echo te laten maken en as zondag de 26e mag ik starten met Gonal-F. Op maandag 3 augustus moet ik wel een echo laten maken.

 

 

 

Inmiddels ook de Decapeptyl opgehaald bij de apotheek, dus we zijn weer compleet.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Zo, we zijn er even 2 weken tussenuit geweest met de boot. Kennissen hadden daar ook een auto staan, die we mochten gebruiken voor het rijden naar het VU. In totaal zijn er bij mij 3 FM metingen gedaan en vandaag was de punctie.

 

 

 

De prik, die ik daarvoor kreeg, werkt goed en het lijkt net of ik een wijntje teveel op heb.De punctie vond ik wel meevallen. Links weinig last met aanprikken, rechts was wat pijnlijker. In totaal zijn er 9 eitjes geraapt. Woensdag kan ik bellen en dan wordt er 1 donderdag teruggeplaatst.

Link to comment
Share on other sites

Gisteren heb ik de terugplaatsing gehad van 1 top-emmie (8-cellig). Dus nu zit ik op het wachtbankje tot 25 augustus en dan mag ik testen (bloedtest VU).

 

 

 

Van de 9 eitjes zijn er 8 bevrucht. Eentje is dus teruggeplaatst en nu is het afwachten hoeveel cryo's we overhouden. Als het goed is, krijgen we daar over 1,5 week schriftelijk bericht van. Ook maar weer afwachten dus.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sandy,

 

 

 

Wat duurt een ivf in t lange protocol lang zeg...2 maand ben je bijna onderweg he!

 

Pffff dan moet je dubbel zo veel geduld hebben.

 

Fijn dat je eskimo's hebt..mocht het niet lukken deze maand dan hoef je in elk geval niet weer 2 maand aan de medicatie.

 

Hoop natuurlijk dat het gewoon nu raak is...je weg voor 1 poging is wel erg lang geweest dus dat zal natuurlijk t allermooist zijn !!

 

Nog 6 nachtjes slapen en dan weet je t...sterkte met de laatste wachtdagen.

 

 

 

groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Eergisteren bloed laten prikken en we kregen een heel goede uitslag. Ik ben ZWANGER!!! Anderhalve dag heb ik het niet echt kunnen bevatten, dat het in 1x gelukt is.

 

 

 

Nu ben ik weer een beetje met beide voeten op aarde beland en zit ik in een dipje. Het voelt allemaal zo dubbel!!! Drie weken geleden was het de 1e sterfdag van Maaike en nu "vier" je het feit dat je zwanger bent.

 

 

 

Natuurlijk ben ik blij en wil ik het graag, maar aan de andere kant zit ik te janken omdat ik haar mis.

 

 

 

Bah, wat een baaldag!!!

Link to comment
Share on other sites

hoi naamgenoot :) allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!! helemaal top! Je dubbele gevoel snap ik volkomen, maar meid probeer nu te genieten. Het zal best heel erg moeilijk zijn en helemaal nu met al die hormonen die door je lichaam gieren. Hou je taai en kop op! je bent zwanger!!! :)

 

dikke knuffel

 

Sen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use